PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : cok onemli okuyun

lamro
07.August.2012, 18:41
merhaba.
bugun muayene sırasında başıma geleni paylaşmak istedim. bilmenizde fayda var.

250 regal 9b sahibiyim. ruhsatta koltuk sayısı bir yazıyor bilmem sizinkinde kaç yazar. ruhsatta koltuk sayısı 1 olduğu için muayeneden geçemedim. muayeneyi yapan eleman dünyayı kurtaran ses tonuyla bilmem ne bakanlığının yeni çıkan bilmem ne kanunu gereği ruhsatınızda koltuk sayısı 1 yazarken motorunuzda 2 koltuk var (orjinal dışında bişey yok) yolcu koltuğununda ruhsata işli olması gerekir. bunu trafikte yaptırıp 1 hafta içinde tekrar gelmeniz gerekiyor diyerek uğurladı beni. haberiniz ola.

Erkan 28
07.August.2012, 18:44
Allah cezalarını versin ne diyelim . bende muayeneye gidersem arka koltuğu söküp giderim :D

Emrehan
07.August.2012, 18:45
merhaba.
bugun muayene sırasında başıma geleni paylaşmak istedim. bilmenizde fayda var.

250 regal 9b sahibiyim. ruhsatta koltuk sayısı bir yazıyor bilmem sizinkinde kaç yazar. ruhsatta koltuk sayısı 1 olduğu için muayeneden geçemedim. muayeneyi yapan eleman dünyayı kurtaran ses tonuyla bilmem ne bakanlığının yeni çıkan bilmem ne kanunu gereği ruhsatınızda koltuk sayısı 1 yazarken motorunuzda 2 koltuk var (orjinal dışında bişey yok) yolcu koltuğununda ruhsata işli olması gerekir. bunu trafikte yaptırıp 1 hafta içinde tekrar gelmeniz gerekiyor diyerek uğurladı beni. haberiniz ola.

Bende 2 yazıyor da; senin istasyon görevlisi saçmalamış yine de.
Hocam sökersin artçı koltuğunu; sokarsın muayeneye, geçirmeyen görevlinin alnını karışlarım. :cheesy: Bırak bakanlığını trafiğini. Dediğim gibi, sök arka koltuğu, çek başka istasyona yaptır muayeneni. 8)

lamro
07.August.2012, 18:47
üstadım bende düşündüm onu yani sokup baska istasyona gitmeyi ama adamlar sistem kullanıyorlar yani muhtemelen çıkar ortaya üstelik para verdim baska istasyona gittiğimde aynı parayı odetmezlermi bana ?

cihan54
07.August.2012, 18:51
Valla trafik çevirdiği zaman ilk baktığı şey, ruhsattaki koltuk sayısı oluyor. Eğer tutmuyorsa yapıştırıveriyor cezayı. 130 lira mı neydi o civarda bir cezası bile var valla :ntr:

Emrehan
07.August.2012, 18:58
üstadım bende düşündüm onu yani sokup baska istasyona gitmeyi ama adamlar sistem kullanıyorlar yani muhtemelen çıkar ortaya üstelik para verdim baska istasyona gittiğimde aynı parayı odetmezlermi bana ?

Abi farketmez; aynı yere git.
Ruhsata iki koltuk işletmekle koltukların birini sökmek arasında fark yok ki. Diyelim ki ruhsata iki koltuk yazdırdın; muayeneden sonra üçüncü bir koltuk takmayacağının da garantisi yok.
-Arkadaş ruhsatta kaç koltuk yazıyor?
-1
-Motorda kaç koltuk var?
-1
Bu kadar. 8)

lamro
07.August.2012, 19:03
regal bibuçuk yıldan fazladır bende şimdiye kadar hiç ama hiç trafik polisi durdurmadı. ilk kez muayeneye soktum ne lanet bişeymiş başıma güneş geçti walla rengim değişti bu sıcakta ramazanda.2 randevumdu bu şimdi 3 seferde koltuğu sokup goturursem ve yine kıllık yapılırsa bu defa işin içinden çıkamamki bugun muayeneyi yaptırmış olsam oğleden sonra satışını vercektim makinanın. şimdi emniyetten randevu al ( 3 gün içine anca eyüpten alabiledim umraniyede oturuyorum) orayı hallet yeniden randevu al tekrar muayeneye git walla adamdan kapora almasam yaptırmayacaktım sinirler alt üst oldu

mrtglc
07.August.2012, 19:12
lamro motosiklet muayne istasyonuna mı gittin yoksa normal araba muayne istasyonunamı? artık istanbulda 2 adet motorsiklet muayene istosyonu var. yani fazla beklmeyin diye söylüyorum araç muayene istasyonları çok yoğun oluyo bazen bütün gününü orda harcayabiliyosuun randevu ile gitmiş olmana rağmen. sadece motorsiklete hizmet eden. 1.' si Levent' te, 2.' si Kadıköy Kızıltoprakta.

serdarozgec
07.August.2012, 19:28
arka koltuğu sök git. ben bobber yaptım makineyi dersin. bence kıllık yapma ihtimali yok. diğer türlü ruhsatın değişecek. ona da çok para ödersin diye tahmin ediyorum.

CELİL
07.August.2012, 20:10
şamil geçmiş olsun
motorun ilk ruhsatı çıkarken bazı muameleciler kaç kişilik bölümüne 1 kişi yazdırdı aslında 2 kişilik yazılması gerekiyor sonrada muayene zamanı böyle sorun çıkıyor koltugu söküp gidince muayeneden geçmesi gerek 8)

cihan54
07.August.2012, 20:41
Bildiğim kadarıyla ruhsattaki koltuk sayısını değiştirtmen 60 liraya mal oluyor...

ağfndrdm
07.August.2012, 20:54
abi geçmiş oldusun
çözüm ya koltuğu sökeceksin yada ruhsatı değiştireceksin
muayne istasyonundaki dallamalar haklı
benim ruhsatta
sürücü dahil koltuk sayısı 2 yazıyor
ki ruhsatı çıkarırken polis 1 yazacaktı ben izahını yazıp düzeltmiştim

Erkan 28
07.August.2012, 21:47
benim ruhsatta 1 yazıyor :x
gideyim bi döşemeciye koltukları birleştireyimmi (üzerine tek kılıfmı yaptırsam :p ) ne dersiniz

turq
07.August.2012, 22:25
Ayni istasyona gitmen gerekir, aksi halde muayene ucretini tekrar yatirman gerekir.

Keske hemen oracikta sokseydin koltugu

Emix
07.August.2012, 23:53
Ilk defa duydum bunu ve hemen kostum kubaya baktim 2 kisi yaziyor

Eski ratorumu hatirliyorum tek kisilik yaziyordu ancak muaneden gecmisti ve sele lafi hic acilmadi..
Belki personel bilmiyordu yada yogun yagmurdan dolayo dikkat etmemisti
...

Aydinlattiginiz icin tesekkurler arka seleyi sokun ve muaneye sokun bu durumda kanuni bir sIkIntI gozukmuyor... Sisybarin altinda 2 vida tutuyor hemen cikacaktir