PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : regal

vedat34
21.August.2012, 00:12
yaklaşık 1 aydır regal raptor daytona kullanıyorum 0 aldım çok beğenmiştim çok güzel dizayn edilmiş çok havalı ama hiç sağlam değil gittikçe hevesim kaçıyor en ufak bir asfalt yamasında bile çatırdıyor en son iki kişi bindik daytona 250 yazan kapaklar çıktı.takıyorum ama hep çıkıyo heves falan kalmadı güvenipte uzun yol yapılacak değil.verdiğim paraya acıyorum...

turq
21.August.2012, 00:19
Keske daha onceden forumu ziyaret edip 0 motorda neler yapman gerektigini bilseydin.

Bizim motorlar Cin mali oldugu icin alinca bir takim masraflat yapmali ve beklentiyi yuksek tutmamak gerek.

Cozulmeyecek sorunlar degil, moralini bozma, kolay gelsin

vedat34
21.August.2012, 00:28
Keske daha onceden forumu ziyaret edip 0 motorda neler yapman gerektigini bilseydin.

Bizim motorlar Cin mali oldugu icin alinca bir takim masraflat yapmali ve beklentiyi yuksek tutmamak gerek.

Cozulmeyecek sorunlar degil, moralini bozma, kolay gelsin
zaten ben ana bayisine komşuyum emre motora çok yakınım almadan önce o kadar sordum inceledimki bana hiç kötü yönlerini sölemediler alınca aksilikler çıkıyo ama dizaynı için sölicek lafım yok o kadar ilgi çekici ki trafikte araçlar yanıma yanaşıp resmini çekiyolar her kes 30 bin tl lik motor falan sanıyolar tabi motordan anlamayanlar öle sanıyo.yani bu çinli kardeşlerim her şeyi yapıyo keşke şu güzel aleti biraz daha sağlam yapsalardı iki kişi binince tekerlek çamurluğa sürtüyor amortisörlermi çok yumuşak anlamadım..

turq
21.August.2012, 00:33
Saticisi elbette eksiklerini soylemez, onun icin adres burasi. Foruma uye olan ilk 250 Daytona sahibisin, daimi ol ki bizlerde motor hakkinda bilgilenelim.

2 kisi bindiginde amortisor ayarini degistirmen gerekiyor. Avadanlikta olan kanca seklinde aparat marifetiyle bir ust kademeye almalisin.

vedat34
21.August.2012, 00:44
almadan önce bütün forumlara bakmıştım öle aldım ama.çoğu kişi duyduklarıma göre viteste bir sorun olduğunu söliyolar takılı kaldığını falan söliyolar o kadar da önemli değilde bende alıştım ama bu amortisörler pek iyi değil.yakıtı da mahşallah içiyo..

C25691
21.August.2012, 01:04
Bu yorumu okuduktan sonra Daytona almayı planlıyordum ondan da soğudum,artık "cruiser" düşünmüyorum demektir son seçenek de elendiğine göre.Cbr 250R iyidir,candır diyip Honda,Yamaha,Suzuki,Tvs üzerine yoğunlaşmaya devam.Bildilendirmen için teşekkürler.

turq
21.August.2012, 01:21
Bu yorumu okuduktan sonra Daytona almayı planlıyordum ondan da soğudum,artık "cruiser" düşünmüyorum demektir son seçenek de elendiğine göre.Cbr 250R iyidir,candır diyip Honda,Yamaha,Suzuki,Tvs üzerine yoğunlaşmaya devam.Bildilendirmen için teşekkürler.

Dogru karar vermissin tebrikler. Sana zaten chopper/crouser yakismazdi. Hevesin kacmasin diye soylememistim.

C25691
21.August.2012, 02:26
Dogru karar vermissin tebrikler. Sana zaten chopper/crouser yakismazdi. Hevesin kacmasin diye soylememistim.

O niyeymiş ?,direk sahibi söylüyor,bense her şeyi değerlendiriyorum sokakta bulmuyoruz parayı.8 bin verip arkadaşın yaşadığı sorunları yaşama ihtimali bile yeterince canımı sıkar.

ibanez_one
21.August.2012, 04:12
Bu Bir Tarz İşidir...Afedersiniz Ama Dötüne Güvenmeyen Zaten Bu Makinaları Kullanamaz...Normal Bir Kurye Motorundan Çok Daha Fazla Bakım Ve İlgi Göstermek Gerekir...1 Motorda Kusur Olması Bunun Hepsinde Yaşanacağı Anlamına Gelmez...Elektronik Gibi Bir Şey Bu...Komşunun Aldığı Televizyonun Aynından Almış Olman, Aynı Süre Kullanabileceğin Ve Ya Aynı Sorunlarla Karşılaşabileceğin Anlamına Gelmez...Chopper Crouser Bir Tarz Ve Yaşam Biçimidir...En Ufak Parçasına Kadar Detayla Silip, Saatlerimizi Harcıyoruz Sadece Temizliği İçin...Yani Herşeyden Önce Sabır Gerektirir...Gösteriş Ve Rahatlık İstiyorsanız Ona Göre De Bir Ceremesi Olacaktır Tabii Ki...% 100 Haksızsınız Demiyorum Ama Konuya Geniş Bir Şekilde Bakmak Gerekiyor...Ben 150 Km lik Tekirdağ Yoluna Gidip Geldiğimde Motorun Haşatı Çıkıyor...Bu Onu Çöpe Atacağım Anlamına Mı Geliyor? Kusura Bakmayın At Hep Dörtnala Koşamaz Arada Bir Dinlendirip Arpasını Suyunu Vereceksin...Yoksa Atar Üstünden Yayan Gidersin...Bu İş Öyle Chopper Kaskını, Gözlüğünü Takıp, Sırtına Deri Ceketler Ayağına Botlar Geçirmekle Olmuyor...O Senin Yol Arkadaşınsa, Seni Sırtında Taşıyorsa Sende Ona Aynı Değeri Vereceksin Ki Daimi Olsun...Yok Ben Uğraşamam Diyorsanız Zaten Yanlış Seçim Yapıyorsunuz...

Saygılarımla...

eralp_goksu
21.August.2012, 04:29
Bu Bir Tarz İşidir...Afedersiniz Ama Dötüne Güvenmeyen Zaten Bu Makinaları Kullanamaz...Normal Bir Kurye Motorundan Çok Daha Fazla Bakım Ve İlgi Göstermek Gerekir...1 Motorda Kusur Olması Bunun Hepsinde Yaşanacağı Anlamına Gelmez...Elektronik Gibi Bir Şey Bu...Komşunun Aldığı Televizyonun Aynından Almış Olman, Aynı Süre Kullanabileceğin Ve Ya Aynı Sorunlarla Karşılaşabileceğin Anlamına Gelmez...Chopper Crouser Bir Tarz Ve Yaşam Biçimidir...En Ufak Parçasına Kadar Detayla Silip, Saatlerimizi Harcıyoruz Sadece Temizliği İçin...Yani Herşeyden Önce Sabır Gerektirir...Gösteriş Ve Rahatlık İstiyorsanız Ona Göre De Bir Ceremesi Olacaktır Tabii Ki...% 100 Haksızsınız Demiyorum Ama Konuya Geniş Bir Şekilde Bakmak Gerekiyor...Ben 150 Km lik Tekirdağ Yoluna Gidip Geldiğimde Motorun Haşatı Çıkıyor...Bu Onu Çöpe Atacağım Anlamına Mı Geliyor? Kusura Bakmayın At Hep Dörtnala Koşamaz Arada Bir Dinlendirip Arpasını Suyunu Vereceksin...Yoksa Atar Üstünden Yayan Gidersin...Bu İş Öyle Chopper Kaskını, Gözlüğünü Takıp, Sırtına Deri Ceketler Ayağına Botlar Geçirmekle Olmuyor...O Senin Yol Arkadaşınsa, Seni Sırtında Taşıyorsa Sende Ona Aynı Değeri Vereceksin Ki Daimi Olsun...Yok Ben Uğraşamam Diyorsanız Zaten Yanlış Seçim Yapıyorsunuz...

Saygılarımla...

Super olmuş bayıldım. 8)

teoman25
21.August.2012, 04:39

Saygılarımla...

adam olayı biliyor, ibanezi nasıl çalıp bakımını yapıp hakkını veriyorsan, arada bir kucağına alıp çalmadan tellerini okşayıp bırakıyorsan aynısını motorunada yapıyorsun... iş 4 akor öğrenip Fender Stratocaster alıp "Akdeniz akşamları" ya da "Sevdan Bir Ateş" çalmak değil :) bütün olay sahiplenme duygusunda. ve hakkını vermekte.

turq
21.August.2012, 13:29
almadan önce bütün forumlara bakmıştım öle aldım ama.çoğu kişi duyduklarıma göre viteste bir sorun olduğunu söliyolar takılı kaldığını falan söliyolar o kadar da önemli değilde bende alıştım ama bu amortisörler pek iyi değil.yakıtı da mahşallah içiyo..

Arkadasim cozumden cok soruna kitlenmissin sen. Amortisor sorununu nasil cozecegini bir onceki mesajimda yazmistim

Rona
22.August.2012, 00:20
yaklaşık 1 aydır regal raptor daytona kullanıyorum 0 aldım çok beğenmiştim çok güzel dizayn edilmiş çok havalı ama hiç sağlam değil gittikçe hevesim kaçıyor en ufak bir asfalt yamasında bile çatırdıyor en son iki kişi bindik daytona 250 yazan kapaklar çıktı.takıyorum ama hep çıkıyo heves falan kalmadı güvenipte uzun yol yapılacak değil.verdiğim paraya acıyorum...

Arkadaşım sana kötüsü denk gelmiş.Şansına sevgilerini sunarsın artık:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ben Mart2011 Daytona 350 aldım 2 yağ değişimiyle 6000 km ye geldi kadranda 150 km yi gördüm(kendi kadranı - + olabilir) daha bana mısın demedi sadece fazla zorlamaktan dolayı subap ayarı gerektiriyor.Amortisor sorunu bende de
vardı sertleştirdim sıkıntı kalmadı (Amortisör ayarlarıyla tüm Spyder ve Daytona'cılar oynamıştır en ideali en sert konuma ayarlaman olacaktır).

Yazdığın yazıya göre daha önce motor tecrübenin olmadığı kanısına vardım.Her motorda bu gibi sorunlar olur.Bu sorunların nasıl üstesinden gelineceğini sorgulaman yerine hemen çamur atma moduna girmişsin.

Bu motor yazdığın kadar kötü bir motor değil frenleri ve dengesi bir harikadır bunu önüne tavşan gibi atlayan insanlar olunca anlayacaksın.Bu motoru 2 sezondan bu yana Raptorriders ailesi ve kişisel gezilerimde kullanıyorum herhangi bir şikayetim yok(Haaaa biraz zibidilik yaptım son zamanlarda racing makina gibi davranmaya başladım gayet güzel cevap vermesine karşın vites pulları ince takıldığı için kaçırmaya başladı ama halledilemeyecek sorun değil).

İnan verdiğin paranın tamamını hakeden bir makina bu denge GV250 de dahi yok.Panik fren konusunda sürdüğüm en güvenli mototsiklet diyebilirim performans olarak 250 cc alman kötü olmuş sadece.

Çamur atacağına problem nasıl çözülür şeklinde giriş yapsaydın.Ve ya en azından konuyla ilgili çözümleri forumda okuma zahmetinde bulunsaydın.Arkadaşlarımız sana ellerinden gelen her yardımı gösterirlerdi inan (gerçi ben de yazdım ama ooops)

ibanez_one
22.August.2012, 00:53
Arkadaşım sana kötüsü denk gelmiş.Şansına sevgilerini sunarsın artık:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ben Mart2011 Daytona 350 aldım 2 yağ değişimiyle 6000 km ye geldi kadranda 150 km yi gördüm(kendi kadranı - + olabilir) daha bana mısın demedi sadece fazla zorlamaktan dolayı subap ayarı gerektiriyor.Amortisor sorunu bende de
vardı sertleştirdim sıkıntı kalmadı (Amortisör ayarlarıyla tüm Spyder ve Daytona'cılar oynamıştır en ideali en sert konuma ayarlaman olacaktır).

Yazdığın yazıya göre daha önce motor tecrübenin olmadığı kanısına vardım.Her motorda bu gibi sorunlar olur.Bu sorunların nasıl üstesinden gelineceğini sorgulaman yerine hemen çamur atma moduna girmişsin.

Bu motor yazdığın kadar kötü bir motor değil frenleri ve dengesi bir harikadır bunu önüne tavşan gibi atlayan insanlar olunca anlayacaksın.Bu motoru 2 sezondan bu yana Raptorriders ailesi ve kişisel gezilerimde kullanıyorum herhangi bir şikayetim yok(Haaaa biraz zibidilik yaptım son zamanlarda racing makina gibi davranmaya başladım gayet güzel cevap vermesine karşın vites pulları ince takıldığı için kaçırmaya başladı ama halledilemeyecek sorun değil).

İnan verdiğin paranın tamamını hakeden bir makina bu denge GV250 de dahi yok.Panik fren konusunda sürdüğüm en güvenli mototsiklet diyebilirim performans olarak 250 cc alman kötü olmuş sadece.

Çamur atacağına problem nasıl çözülür şeklinde giriş yapsaydın.Ve ya en azından konuyla ilgili çözümleri forumda okuma zahmetinde bulunsaydın.Arkadaşlarımız sana ellerinden gelen her yardımı gösterirlerdi inan (gerçi ben de yazdım ama ooops)

Herşeyi Okudum Beğendim De Benim Motora Ne Bok Atıyon İnsafsız :mrgreen:
Çok Ta Dengeli Benim Motorum Adamın Dibi Dibi :mrgreen:

Rona
22.August.2012, 01:13
Herşeyi Okudum Beğendim De Benim Motora Ne Bok Atıyon İnsafsız :mrgreen:
Çok Ta Dengeli Benim Motorum Adamın Dibi Dibi :mrgreen:

Benim en çok almak istediğim motosikletti.Motosikletinin gücüne,performansına ve kalıbına diyecek yok.Ama sürme şansım oldu panik frende sola doğru fena yığılma yapıyor devamında da hiç sorma.Bu gibi bir durumda gidonu olanca gücünle sabit tutmaya çalış.:lol:

Çift disk her zaman iyidir.Allah panik fren gerektirecek durumlardan korusun hepimizi

ibanez_one
22.August.2012, 01:47
Benim en çok almak istediğim motosikletti.Motosikletinin gücüne,performansına ve kalıbına diyecek yok.Ama sürme şansım oldu panik frende sola doğru fena yığılma yapıyor devamında da hiç sorma.Bu gibi bir durumda gidonu olanca gücünle sabit tutmaya çalış.:lol:

Çift disk her zaman iyidir.Allah panik fren gerektirecek durumlardan korusun hepimizi

Tavsiye İçin Teşekkür Ederim...Allah Hepimizi Kazalardan Korusun...nazar8)

Rona
22.August.2012, 01:55
Tavsiye İçin Teşekkür Ederim...Allah Hepimizi Kazalardan Korusun...nazar8)

Amin kardeşim.Sende sağol.

mrtglc
22.August.2012, 02:02

Saygılarımla...

Adamın Ham maddesi :) bu kadar güzel anlatılır.

Ekrem Özdemir
22.August.2012, 10:43

Saygılarımla...

Duygulandım wala dostum :cheesy: Olayın ana fikride altı üstüde işte budur.
Yazıdan sonra indim aşağıya aldım bezimi bir güzel tozunu aldım parlattım vidalarını, yağını kontrol ettim. :mrgreen:

turq
22.August.2012, 11:12
Ben cok uzun olacak diye yazmaya usendim. Hislerime tercuman olmussun Gorkem, eline saglik XY

ağfndrdm
22.August.2012, 12:16

Saygılarımla...

Konuyu ilk sımdı gordum bastan sona dogru okuyordum ve cevap yazmayanıyetlenıyordum.konunun ne derecede gereksız ve dusuncesız oldoguna ılıskın
Fakat senın yazdıgını gorunce bana fazla bısey bırakmamıssın
Elıne klavyene saglık dostum kapak nıyetınde olmus tam .umarım mesajın dogru mercılerce anlasılmıstır

ibanez_one
23.August.2012, 03:53
Eyvallah Dostlar...Kalpler Bir 8)

eralp_goksu
23.August.2012, 04:16
Eyvallah Dostlar...Kalpler Bir 8)

Aynen oyle 8)

Salih
23.August.2012, 11:57
Çocuğum.. Rahmetli dayı oğlu ile yazlıktayız. Bende Beldesan Pinokyo bisiklet var.. Frenleri tutmuyor. Yokuş aşağı inerken ayağımızla arka lastiğe müdahale ediyoruz durmak için. Tek diş var. Yokuş yukarı bacaklarımız ağrıyor, zigzag çizerek ancak çıkıyoruz Gümüşyaka daki hakim tepeyi. Dayı oğlunda ise Balkan marka bisiklet var. Her gün biryerleri ile uğraşıyoruz bisikletlerin. Ya freni sökmüşüz, ya pedalı. İki günde bir sağına soluna müdahale ediyoruz. Ama keyfimize diyecek yok...
Derken, Sirkeci'ye ilk dağ bisikletleri geliyor. Gördüğümde aşık oluyorum, aldırıyorum bir tane bizimkilere..Ve ardından dayı oğlu da alıyor benden görüp.. Her ikisini de alıp yazlığa götürüyoruz.. Aletler 21 vites.. Yokuş yukarı roket gibi çıkıyoruz artık..Frenler Shimano.. ilk defa tanışıyorum Shimano ile. Zınk diye duruyor alet. Her gün bisikletin sağını solunu söken bizler, takım çantasının yüzüne bile bakmıyoruz artık.. Geziyoruz, geziyoruz.. Derken 1 hafta sonra kendimizi bisikletlerin karşısında boş boş otururken buluyoruz. Canımız sıkılıyor.
Dayı oğluna soruyorum:
''Serkan şuraya gidelim''.
''Dün gittik ya. ''
''O zaman falancaya gidelim ''
''Ona da eveli gün gittik''
Deyip sessiz sessiz bakıyoruz teknoloji harikası sorunsuz bisikletlerimize.. Zevk bitiyor.

O zaman anladım, iki teker üzerinde giden alete yalnızca binmek değilmiş ondan alınan zevk. O seni gezdirirken, senin de onunla ilgilenmenmiş. Şimdiye kadar benim motorun far tasını 4 kez açtım. Koltuğu kaldırıp altındaki kablolara kaç kez müdahale ettim hatırlamıyorum. Balataları eveli gün temizledim daha. Zırıl zırıl ötüyordu yine namussuz. Eğer satıp sıkı bir QC denetiminden geçmiş, bir moto alırsam işte bu zevkten mahrum kalacağım. Ha, tutup da Himalayalara iki teker üzerinde gideceğim diyen bir adam sakın beni örnek almasın, o çok farklı bir durum ve farklı haklılıkları da beraberinde getiriyor... Sorunsuz makine lazım uzun yola gitmek için.. Ama bizler süslü motorcularız, makinelerimiz de süslü... Arada bir naz yapıyorlar işte ''Ay tırnağım kırıldııı' diye..
Bu arada şimdi yazarken aklıma geldi.. Zincir şak şak vuruyor bir yerlere, yine uzamış,aşağı ineyim de bir bakayım..8)

vedat34
25.August.2012, 19:39
ya arkadaş ben burda gerçekleri sölemeye çalışıyorum bu daytonanın dezavantajlarını söliyorum ki alacaklara ona göre karar versin niye atarlanıyosunuzki sizler regalin avukatımısınız ortağımısınız elin çinlisi para kazanacak diye niye benim cebim boşalsın ya 0 motor alıyosunuz daha 500 km de 400 ile 500 tl arası masraf çıkıyo niye ben ödim adam yedek parça dan da kazansın diye.uyanık sanıyolar kendilerini.ama siz gidip cin malı motoru at la eşekle kıyaslıyosunuz ya. ben tek kişi motora binip daha uzun yol bile yapmayıp yavaş gidip te yol da en ufak asfalt yamasında çatırdıytorsa o motor bi halta yaramaz bu gün emre motorda bir arkadaşala tanıştım spyder 350 vardı 2 kişi binmiş gezmiş 500 km yapmış zincir şikayeti ile gelmiş ama 400 tl masrafla karşılaştı amotisör değişecek denildi yani arkadaşlar zor şartlarda bir motor alıyosunuz uzun yol bile yapmıyosunuz sorun çıkıyo biz türk milleti aptalmıyız kerizmiyiz eminim hala savunacak arkadaşlar çıkacak burda dürüst bir şekilde insanları aydınlatın ben bu foruma baktım okudum ve aldım çok pişmanım almayı düşünen arkadaşlara duyrulur yamaha alın dragstar alın derim ama regal diyosanız iyi düşünün..

Salih
25.August.2012, 20:45
Vedat aşağıdaki resime baktığında ne görüyorsun?
http://i47.tinypic.com/29xhji9.jpg
Bu dostluğu kurup pekiştiren şey altımızdaki makineler. Bizler bu motorları seviyoruz, ve buluşmalarımızda herhangi birimizinkinde bir arıza sözkonusu olduğu zaman hepimiz elbirliği ile müdahale ediyoruz, bundan zevk alıyoruz.
Japon, vs makinelere gelince, bunların kalitesi hepimizce malum. Kıyaslamak da yersiz.. Ancak aramızda bekar olup imkanı olan da var, aile babası olup maaşını çocuğunun geleceğine yatıran da var. Bizler Japona,vs.. bakmıyoruz, umurumuzda değil, aramızdaki dostluğa ortak paydaya bakıyoruz. Ha aramızda büyük makineye geçenler veya tarz değiştirenler de var, ve bunlar her zaman aramızda, katı kurallarımız yok, herkes özgür...Ama önemli olan şey dostluğu başlatan vesile, o da bu makine ..Yazıştığımız forum da bu makinenin adını taşıyor.

Düşün bir kez: Regal kullananların forumuna giriyorsun. Makinenin hepimizce malum kusurlarını söylüyorsun. E burada herkes biliyor zaten. Öyle ki forumda beraberliği, arkadaşlığı doğuran şey de ortaya çıkan problemler sonucunda yukarıda anlattığım gibi aramızdaki yazışmalar, yardımlaşmalar. Arkadaşlar biraz sert tepki göstermişlerse kusurlarına bakma, iyi niyetinin farkındayım, fakat sanırım kendin de farkında olmadan bir hata yaptın. Forumlar beden dili eksik olduğu için karşılıklı yanlış anlamalara ve sürüp giden anlamsız tartışmalara gebedir zaten.
Aramıza katılırsan- ki her zaman kapımız açık bizleri daha iyi anlayacağından eminim.. Çok iyi dostluğumuz var, kimse kimseyi kırmaz, şeker gibi bir moderatörümüz var, moderatör olmanın ötesinde gerçek anlamda dosttur (şu an tatilde), anlatmak istediklerimi kendisi daha iyi izah edecektir. Saygılarımla.

vedat34
26.August.2012, 01:37
güzel tablo.ALLAH HEPİNİZE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER NASİP ETSİN.

Alper K
26.August.2012, 01:56
ya arkadaş ben burda gerçekleri sölemeye çalışıyorum bu daytonanın dezavantajlarını söliyorum ki alacaklara ona göre karar versin niye atarlanıyosunuzki sizler regalin avukatımısınız ortağımısınız elin çinlisi para kazanacak diye niye benim cebim boşalsın ya 0 motor alıyosunuz daha 500 km de 400 ile 500 tl arası masraf çıkıyo niye ben ödim adam yedek parça dan da kazansın diye.uyanık sanıyolar kendilerini.ama siz gidip cin malı motoru at la eşekle kıyaslıyosunuz ya. ben tek kişi motora binip daha uzun yol bile yapmayıp yavaş gidip te yol da en ufak asfalt yamasında çatırdıytorsa o motor bi halta yaramaz bu gün emre motorda bir arkadaşala tanıştım spyder 350 vardı 2 kişi binmiş gezmiş 500 km yapmış zincir şikayeti ile gelmiş ama 400 tl masrafla karşılaştı amotisör değişecek denildi yani arkadaşlar zor şartlarda bir motor alıyosunuz uzun yol bile yapmıyosunuz sorun çıkıyo biz türk milleti aptalmıyız kerizmiyiz eminim hala savunacak arkadaşlar çıkacak burda dürüst bir şekilde insanları aydınlatın ben bu foruma baktım okudum ve aldım çok pişmanım almayı düşünen arkadaşlara duyrulur yamaha alın dragstar alın derim ama regal diyosanız iyi düşünün..

dostum sen araba almalısın...motor dediğin ya 300 basar yada arkadaşların anlattığı gibi insanı mutlu eder..ben arabayla 3 fert yaptım hıza her turlu karşıyım.. .. ancak motorumdaki her vidanın ne kadar gevşek veya sıkı olduğunu biliyor ve artık gelen sesi gece karanlığında takım çantasıyla hallediyorum..ilk aldığımda araba durdurup pense aramışlığım var...bu iş çok keyifli.. bence yani..4 teker de iyi bi seçim olabilir..bu bir zevk meselesi:cheesy:

ibanez_one
26.August.2012, 03:53
BEN DE GV 250 KULLANIYORUM BAŞTA ORTAMLARINA GİRDİM BU ADAMLARIN
NASI KÜÇÜK GÖRÜYOLAR BENİ Bİ GÖRSEN...
ÇOK EZİK KALDIM ARALARINDA. HATTA BENİ KENARI ÇEKTİ BİRİ "USTA SEN GELME İSTERSEN BİR DAHA DEDİ". ÇOK ALINMIŞTIM AĞLADIM HATTA SİNİRDEN. BAŞKA MOTORA SAHİBİZ DİYE
DALGA KONUSU YAPTILAR BENİ. SEN SAT ONU REGAL AL ELİNDE KALACAK FALAN BAYA ÜSTÜME GELDİLER.
SONRA Bİ UYANDIM SABAH OLMUŞ TER İÇİNDEYİM...

YANİ SÖZÜN ÖZÜ SEN NE SÖYLERSEN SÖYLE BU ORTAM DERYA GİBİDİR HERŞEYİ KABUL EDER..
REGALSİZ VE YA DEĞİL, SEN GEL VEDAT USTA NE OLURSAN OL GEL :)
CANIM SIKILDI NE GEYİK ÇEVİRDİM YA :p

eralp_goksu
26.August.2012, 11:25
ÇOK EZİK KALDIM ARALARINDA. HATTA BENİ KENARI ÇEKTİ BİRİ "USTA SEN GELME İSTERSEN BİR DAHA DEDİ". ÇOK ALINMIŞTIM AĞLADIM HATTA SİNİRDEN. BAŞKA MOTORA SAHİBİZ DİYE
DALGA KONUSU YAPTILAR BENİ. SEN SAT ONU REGAL AL ELİNDE KALACAK FALAN BAYA ÜSTÜME GELDİLER.

YANİ SÖZÜN ÖZÜ SEN NE SÖYLERSEN SÖYLE BU ORTAM DERYA GİBİDİR HERŞEYİ KABUL EDER..

Naptın sen ya :p :cheesy:

mrtglc
26.August.2012, 17:31
Vedat şimdi elimizde imkan olsa bizde japon marka motorsiklet alırdık. sende alırdın. hatta satıp alabilirsin. bizlerde öyle. ama şöle bir durum var ben japon bir motorsiklete binip orta direğin biraz üstünde japon motorsikletli arkadaşların forumuna takılsaydım böle arkadaşlıklar dostluklar kuracağımdan emin değilim. bu bir. ikincisi ise burda kimse kimsenin avukatlığını falan yapmıyor. bize danışıyorlar adamın maddi gücü belli ve iddaa ediyorum şu an piyasadaki en iyi çin malı bu tarz motosikler regal-raptor' lar. çok iyi makinalar değil ama 5000-6000 gibi paralar alabileceğin en iyi makina. sen şimdi demirciye gitsen motoru tarttırıp satmaya kalksan 2000 lira eder. gidip 5000 liraya bu alete biniyosun. ee birazda arıza çıkarsın arada ben burdayım desin bu kadarı normal. haa bu arada burda kimse keriz değil, kimseyide keriz yerine koyduğumuz yok. ama 5000-8000 lira arası 0 makine alıp ondan 10000 km. arıza çıkarmamasını beklersen o biraz kerizlik olur.

ağfndrdm
26.August.2012, 19:24
Vedat aşağıdaki resime baktığında ne görüyorsun?
http://i47.tinypic.com/29xhji9.jpg
Bu dostluğu kurup pekiştiren şey altımızdaki makineler. Bizler bu motorları seviyoruz, ve buluşmalarımızda herhangi birimizinkinde bir arıza sözkonusu olduğu zaman hepimiz elbirliği ile müdahale ediyoruz, bundan zevk alıyoruz.
Japon, vs makinelere gelince, bunların kalitesi hepimizce malum. Kıyaslamak da yersiz.. Ancak aramızda bekar olup imkanı olan da var, aile babası olup maaşını çocuğunun geleceğine yatıran da var. Bizler Japona,vs.. bakmıyoruz, umurumuzda değil, aramızdaki dostluğa ortak paydaya bakıyoruz. Ha aramızda büyük makineye geçenler veya tarz değiştirenler de var, ve bunlar her zaman aramızda, katı kurallarımız yok, herkes özgür...Ama önemli olan şey dostluğu başlatan vesile, o da bu makine ..Yazıştığımız forum da bu makinenin adını taşıyor.

Düşün bir kez: Regal kullananların forumuna giriyorsun. Makinenin hepimizce malum kusurlarını söylüyorsun. E burada herkes biliyor zaten. Öyle ki forumda beraberliği, arkadaşlığı doğuran şey de ortaya çıkan problemler sonucunda yukarıda anlattığım gibi aramızdaki yazışmalar, yardımlaşmalar. Arkadaşlar biraz sert tepki göstermişlerse kusurlarına bakma, iyi niyetinin farkındayım, fakat sanırım kendin de farkında olmadan bir hata yaptın. Forumlar beden dili eksik olduğu için karşılıklı yanlış anlamalara ve sürüp giden anlamsız tartışmalara gebedir zaten.
Aramıza katılırsan- ki her zaman kapımız açık bizleri daha iyi anlayacağından eminim.. Çok iyi dostluğumuz var, kimse kimseyi kırmaz, şeker gibi bir moderatörümüz var, moderatör olmanın ötesinde gerçek anlamda dosttur (şu an tatilde), anlatmak istediklerimi kendisi daha iyi izah edecektir. Saygılarımla.
pis yağcı .hani devrim hani ihtilal yapacaktık. Bu arada emliden 7 göllere atlarla gittik.oraya vardığımızda sen geldin akşıma bi sigara yaktım ağladım ağladım çylece8)

Emrehan
26.August.2012, 20:27

Şimdi sevgili kardeşim, aramızda avukat var, evet. Ama Regal Raptor veya Emre Motor'un vekili olduğunu sanmıyorum.
Konuyu başından beri takip ediyorum, arkadaşlar savunmaya geçmekte haklılar. Yazılanları tekrarlayacak değilim, fakat çok gerçek birkaç durumdan bahsetmek isterim.

Ben 2 Nisan 2012 Pazartesi günü 2011 model bir DD250E-9B aldım. 4706 kilometredeydi ve çamur içindeydi. Ayrıca 2011'de ilk parti gelen, balansörsüz olan ve arka freni kampana olan modelden kendisi.

24 Mayıs 2012 Perşembe günü A2 ehliyetimi aldım ve 25 Mayıs'tan beri de (tam 3 ay olmuş) motorumun üstündeyim.

Şu an 7600 kilometrede; yani 3 ayda yaklaşık 3000 kilometre yol yapmışım. Bayram tatilinde Kapadokya'ya gidip geldik eşimle. Gitmeden 1 gün önce motoru ustaya götürdüm (Harley Davidson servisi) 15 dakika falan gezdi adam benim motorla; sağını solunu kurcaladı; bazı mafsallarını yağladı; bir iki ufak tefek müdahalede bulundu, "al Avrupa turu yap gel" dedi. 25TL para verdim.

Ondan önce de Gerede gezisi öncesi yine "uzun yola gideceğiz, yolda bırakmasın" diye götürmüştüm bakıma, karbüratörde iki ayar yaptı, zincire falan baktı, "tamam nereye istersen git" dedi. Kaç para dedim; "at bi' şeyler" dedi; 20TL verdim.

İlk aldığım zaman da, kullanmaya başlamadan önce keyfe keder değişmesini istediğim şeyle oldu; debriyaj - fren balataları, bujiler vs... Ona da 110TL gibi bir para vermiştim. Ama çıkanları da eminim usta başka yerlerde kullanmıştır; çıkan hiçbir parça bitik değildi.

Gelelim sadede; diyorum ki hal böyleyken bu işte bir hata olmalı; ikimizden biri istisna bir durumla karşılaştı mutlaka. Ben 2 yaşına yakın motorla 3 ayda 3000 km yapıyorum, acemice kullanıyorum ve keyfimden yaptığım masraf dahil toplam 155 TL harcıyorum; sen "sıfır motor belimi büktü" diyorsun.

Benim durumumun istisna olmadığına dair şahitler var burada; herkes motoruna en fazla bu paraları harcamıştır tamir - bakım için. Parça değişimi nadir olur.

Yakıt sarfiyatına gelince; benim motorum kilometrede en fazla 18 kr. yakar şehir içinde, şehir dışında da 15-16 kr. Senin motor benzini içiyorsa gerçekten, yanlış bir şey var, haklısın. Ama 18kr. yakmaya "içmek" diyorsan; "bisiklet"tavsiye edeceğim sana, hiç yakmaz, hem de en kralını 2000 - 3000 TL'ye alırsın.

O yakındığın şanzuman sorunu da çok basit çözülebilecek ve aslında her marka motorda olan bir sorun. Fakat konunun başlarında çözümlere ne kadar kapalı olduğunu gördüğümden; çözümden bahsetmeme gerek yok.

Kaldı ki; aklı başında her adamın burada da belirttiği gibi, bu bir tarz ve ilgi meselesidir.

"Eli anahtar tutmayan, vida sökmeyi - sıkmayı bilmeyen, motordaki ufak tefek işleri kendisi yapamayan veya yapmaktan keyif almayan adam bu haltı yemesin arkadaş!" diyecek değilim ama; en azından bu işleri yaptırmak için para vermekten yakınmasın.

Hadi eyvallah..

dranov
26.August.2012, 21:56
Motor almakla motorcu olunmuyormuş demek..Bu konu motor olayına farklı bir bakış açısı getirdi,olayın özünü anlayan daha bı aşık olur,anlamayan vazgeçer..

dranov
26.August.2012, 22:00

Bu arada GV 250 modelinden de övgüyle bahsediyorlar,özellikle performansı..Ne Çinli Regal ne de Kore'li Hyosung kullanıcısını pişman edeceğini sanmıyorum.Siz ne düşünüyorsunuz motorunuza ilgili?

ibanez_one
27.August.2012, 02:35
Bu arada GV 250 modelinden de övgüyle bahsediyorlar,özellikle performansı..Ne Çinli Regal ne de Kore'li Hyosung kullanıcısını pişman edeceğini sanmıyorum.Siz ne düşünüyorsunuz motorunuza ilgili?

Henüz Yeni Olduğu İçin Peşin Hüküm Vermek İstemiyorum Ama Böyle Kaçan Makina Görmedim :) Kullanımı Çok Rahat Ve Sıfır Vibrasyon, Enjeksiyonlu Oluşu Yakıtı Düşük Tutuyor Tabi Ama Ben Henüz Test Aşamasındayım...Malzeme Kalitesi Çok Hoşuma Gitti...Göstergeler Bile Kendini Belli Ediyor...Benzin ve Devir Gstergesi Manuel, Orta Kısımda İse Kilometre, Benzin Ve Bildiğimiz Saat Göstergesi Var Tamamen Dijital...Adam Motoruna Güveniyor Heralde Ki Ayak Marşı Falan Yapmamış...Soğukken Çalıştırdığımızda Sadece Marşa Basmak Yetiyor. Sıcakken İse Marş Ve Gaz İle Çalışıyor...Her Motorun kendine Göre Bir Huyu Var İşte...Alt Kısımda Orta Sehpa İçin Yer Mevcut Ama Standartında Yok...Yan Ayak Kalkmadan Motor Çalışmıyor...Boşta Çalışıyor Tabi Ama Onda Da Yine De Debriyajı Sıkmak Gerekiyor...Önlem Açısından Yapılmış...Regallerdeki Gibi Yere Yakın Olması Yol Tutuşunu Güçlendiriyor...180 kg Olmasına Rağmen Çok Dengeli Yürüyor...Bıraksan Kendi Gidecek Gibi...Farlar Çok Sağlam...Parklar Standart Olarak Hep Açık...Farbrika Çıkışı Grenaj Demiri Ve Sisy Bar Yok...İçten Gürüldeyen Hoş Bir Sesi Var...Ben Şu Anlık Çok Memnunum İnşallah Ta İstikrar Sürer...nazar

Emre
27.August.2012, 16:19
pis yağcı .hani devrim hani ihtilal yapacaktık. Bu arada emliden 7 göllere atlarla gittik.oraya vardığımızda sen geldin akşıma bi sigara yaktım ağladım ağladım çylece8)

Bu darbeyi yapacaksanız bir an önce yapın bence, gelmek üzereler zira :mrgreen: Bende tatile çıkacam sonra destek olamayacağım, büyük başkan Celil Abi diye tezahüratlarla U dönüşü yapıp geri döneceğim :mrgreen:

Salih
27.August.2012, 16:51
pis yağcı. O benim dedem

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

büyük başkan Celil Abi [

Emre pek Celil abi'ye iltifat etme, torunlar dedelere düşkün olur paylaşamazlar, aman dikkat:lol::mrgreen: :mrgreen::mrgreen:.

Emre
27.August.2012, 16:53

Emre pek Celil abi'ye iltifat etme, torunlar dedelere düşkün olur paylaşamazlar, aman dikkat:lol::mrgreen: :mrgreen::mrgreen:.

Mesajı aldım abi :mrgreen: :mrgreen:

ağfndrdm
27.August.2012, 23:11

Emre bende celilden haz etmiyorum aslında ama yaşlı adam atsan atılmaz satsan satılmaz:lol::mrgreen: :mrgreen::mrgreen:.

Mesajı aldım abi .benimde pek kanım kaynamadı celile ne yalan olsun :mrgreen: :mrgreen:

hoooopppp fırrrttt döndü:mrgreen:

Rona
27.August.2012, 23:35
Biri darbe mi ,Celil mi dedi ??????

Hanimiş benim dedem attaya mı gitmiş.......:mrgreen::mrgreen:

ağfndrdm
27.August.2012, 23:38
Biri darbe mi ,Celil mi dedi ??????

Hanimiş benim dedem attaya mı gitmiş.......:mrgreen::mrgreen:

adam kendi çapında bi umre gerçekleştiriyor ses etmeyin abdestini bozar walla:p

Rona
27.August.2012, 23:44
adam kendi çapında bi umre gerçekleştiriyor ses etmeyin abdestini bozar walla:p

Aman aman abdesti bozulmasın şimdi.
Maazallah bi bozulursa bundan sonra tutturamaz alimallah.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ibanez_one
27.August.2012, 23:54
Adam Bi Şikayet Konusu Açtı, Ne Geyik Alanı Oldu Bize He...Eğleniyoruz Eni Konu :D

vedat34
28.August.2012, 02:21
vay arkadaş ne konu bee olay oldu..:) malum yağmurlar başladı istanbul için diyorum.bu yağmura yakalandım motorun önü çok fena sola doğru kayıyo.çok tatlı bir fren yapsam bile kayıyo bu sabah bi siftah açtım bayan sürücü sayesinde birden önüme atladı hiç sağına soluna bakmıyo sadece direksiyonu tutuyo ve gaza basıyo.onun yüzünden ıslak zeminde hafif fren yaptım ve motor yattı benimle beraber kadına iyi sövdüm kaçtı.sabah sabah karizma çizildi allah tan motor çizilmedi.tavsiyem yağmurda yakalınırsanız sakın kullanmayın çok sakat.

vedat34
28.August.2012, 02:34
mevlana dan alıntılar. ben dert yandıysam kendim için değil başka bir arkadaş için bur da anlatamam bir gün karşılaşırsak anlatırım sizlere. çünkü o konu karşısında çok duygulandım ve sinirlendim bi an.

vedat34
28.August.2012, 02:38
dostum sen araba almalısın...motor dediğin ya 300 basar yada arkadaşların anlattığı gibi insanı mutlu eder..ben arabayla 3 fert yaptım hıza her turlu karşıyım.. .. ancak motorumdaki her vidanın ne kadar gevşek veya sıkı olduğunu biliyor ve artık gelen sesi gece karanlığında takım çantasıyla hallediyorum..ilk aldığımda araba durdurup pense aramışlığım var...bu iş çok keyifli.. bence yani..4 teker de iyi bi seçim olabilir..bu bir zevk meselesi:cheesy:
eyvallah kardeş tavsiyen için.arabam var motora bindiğimden beri artık ona binmek istemiyorum..

vedat34
28.August.2012, 02:51
bu ortam bana göre değil en iyisi ben hesabı kapamak.dostulktan bahsediliyo her kes bir birine laf sokma yarışında argo kelimeler falan bir şikayet konusu bu kadarda bocalanmaz ki ilk başlarda.. götüne güvenemiyosan..gibi kelimeler kullanıldı bişey demedim ama bu kadarda olmaz. saygılarımla..

ibanez_one
28.August.2012, 03:50
vay arkadaş ne konu bee olay oldu..:) malum yağmurlar başladı istanbul için diyorum.bu yağmura yakalandım motorun önü çok fena sola doğru kayıyo.çok tatlı bir fren yapsam bile kayıyo bu sabah bi siftah açtım bayan sürücü sayesinde birden önüme atladı hiç sağına soluna bakmıyo sadece direksiyonu tutuyo ve gaza basıyo.onun yüzünden ıslak zeminde hafif fren yaptım ve motor yattı benimle beraber kadına iyi sövdüm kaçtı.sabah sabah karizma çizildi allah tan motor çizilmedi.tavsiyem yağmurda yakalınırsanız sakın kullanmayın çok sakat.

Geçmiş Olsun Allah Beterinden Korusun...nazar

Emre
28.August.2012, 09:41
Alıntı:
Salih Nickli Üyeden Alıntı

Emre bende celilden haz etmiyorum aslında ama yaşlı adam atsan atılmaz satsan satılmaz .
Alıntı:
xcell Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı aldım abi .benimde pek kanım kaynamadı celile ne yalan olsun
hoooopppp fırrrttt döndü
hoooopppp fırrrttt döndü:mrgreen:

Ben demedim öyle bir şey Celil Abi, foto(yazı)montaj olmuş o, benle alakası yok benle alakası yok :mrgreen:

Emre
28.August.2012, 09:45
bu ortam bana göre değil en iyisi ben hesabı kapamak.dostulktan bahsediliyo her kes bir birine laf sokma yarışında argo kelimeler falan bir şikayet konusu bu kadarda bocalanmaz ki ilk başlarda.. götüne güvenemiyosan..gibi kelimeler kullanıldı bişey demedim ama bu kadarda olmaz. saygılarımla..

Hocam bence hesabını kapama, biraz tatsız bir giriş oldu 2 taraf içinde. Böyle yazılı ortamlarda yanlış anlaşılmalar çok oluyor. Bence biraz forumu takip et, olumsuz düşüncelerinin değişeceğini göreceksin. Tabi ki yine de son seçim senin.

Bu arada ilk yağmur yağdığı anda çok dikkatli olmak lazım, geçenlerde bende kaydım baya bir ama çok şükür düşmedim. Başka bir arkadaşımız maalesef düştü. Tabi ki lastik kalitesi bu konuda çok etkili.

Görüşmek üzere, kazasız sürüşler.

Salih
28.August.2012, 11:26
Ben demedim öyle bir şey Celil Abi, foto(yazı)montaj olmuş o, benle alakası yok benle alakası yok :mrgreen:

Emre beni unutma. ''Bizle alakası yok, bizle alakası yok'' :mrgreen::mrgreen::mrgreen: