PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona hava filtresi hakkında

Cgman
27.Ağustos.2012, 11:21
Merhaba arkadaşlar bir arkadaşımda b enim motorun aynısı var beyaz daytona 350cc egzostları açtırdıktan sonra hava filtresi taktırmış şu krom kaplama uçak motoruna benzer olanlardan sesi o kadar güzel olmuşki kapadım gözümü harley sandım,benim sadece dış kapak açık egzostda onun ise tamamen senden daha tork ve güzel bir ses çıkar dedi ama bizim ali usta(demirtaş motor) fazla randıman alamazsın birde motora toz girer dedi bende bir sormak istedim size çünkü acayip hoşuma gitti hem ses olarak hemde görüntü fotoğraf ekliyorum bu konuda tecrübeli arkadaşklardan bilgi istiyorum :)

http://img16.imageshack.us/img16/4647/img2410rz.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/16/img2410rz.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

cihan54
27.Ağustos.2012, 11:27
Görüntü olarak çok iyi bir estetik kazandırdığı kesin. Ses de dediğin gibiyse, ben de talip olabilirim bunlardan birine. fiyatları ve montajı nasıl acaba... :|

Cgman
27.Ağustos.2012, 11:42
bencede öyle ama ali ustanın dediği gibi mi bilmiyorum emin olmadığım için yazdım birde benzin yakması artar benimki zaten çok yakıyor,motomania montaj dahil 140 lira dedi bana

cihan54
27.Ağustos.2012, 11:57
bencede öyle ama ali ustanın dediği gibi mi bilmiyorum emin olmadığım için yazdım birde benzin yakması artar benimki zaten çok yakıyor,motomania montaj dahil 140 lira dedi bana

Baya pahalıymış :(

Cgman
27.Ağustos.2012, 11:58
orası kazık ve ölü yiyici zaten bunu bilmiyen yoktur heralde hehe

cihan54
27.Ağustos.2012, 12:28
orası kazık ve ölü yiyici zaten bunu bilmiyen yoktur heralde hehe

Montajını geçtim, parçayı 50-100 arası bişeye alabilsem düşünebilirim. [smilie=greencolorz:

Cgman
27.Ağustos.2012, 15:15
dostum parası dert değil ali ustanın dedikleri önemli

Emix
27.Ağustos.2012, 18:31
bu tarz fantazik ürünleri

www.alibaba.com www.aliexpress.com 'dan rahatlıkla temin edebilirsiniz turbolu olanları bile var bir çok alet edavat mevcut..

Emrehan
27.Ağustos.2012, 18:52
bu tarz fantazik ürünleri

www.alibaba.com (http://www.alibaba.com) www.aliexpress.com (http://www.aliexpress.com) 'dan rahatlıkla temin edebilirsiniz turbolu olanları bile var bir çok alet edavat mevcut..

Ya konu dışı olacak ama;
Emil sen nerdesin abicim? [smilie=greencolorz:

Emix
27.Ağustos.2012, 21:37
Ya konu dışı olacak ama;
Emil sen nerdesin abicim? [smilie=greencolorz:

Abi yillik izine antalyaya gittim gorusuruz sIk sIk artik :D

ağfndrdm
27.Ağustos.2012, 23:06

yakış yönünden fazla artma max. 20 kr artar
fiyat ise mondaj da dahil olduğunu düşünerek makul seviyede
sirkeci ve hudsonda bu tip askesurlar 80 100 tl civarında

Rona
27.Ağustos.2012, 23:27
yakış yönünden fazla artma max. 20 kr artar
fiyat ise mondaj da dahil olduğunu düşünerek makul seviyede
sirkeci ve hudsonda bu tip askesurlar 80 100 tl civarında

Ağa yakıt artışını çooook iyimser vermişsin kardeşim yaaa.

Açik hava filtresini denedim performans artışı hissedilir derece artıyor ses desen harika fakat yakıt sarfiyatını da çok hissediliyor inan:?:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Uygulamadan önce 20 tl lik benzinle 120-125 km yapıyordum.Uyguladıktan sonra 84 km de tık benzin bitti gerisini sen düşün artık.

Not:Hava filtresini takmakla kalmıyor olay.Karbürator ayarlarınıda ayarlamak lazım.Hava ayarını ne kadar kısarsanız kısın eskisi gibi olmuyor yakıt artışı kaçınılmaz ben hava filtresi içine sığacak kadar olan modelden denedim geri dönüşüm için.Hava filtresi kutusuna zarar verici uygulamalardan kaçınmanızı tavsiye ederim eskiye dönüş yapabilmeniz için.

İyi sürüşler 8)

ağfndrdm
27.Ağustos.2012, 23:37
Ağa yakıt artışını çooook iyimser vermişsin kardeşim yaaa.

Açik hava filtresini denedim performans artışı hissedilir derece artıyor ses desen harika fakat yakıt sarfiyatını da çok hissediliyor inan:?:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Uygulamadan önce 20 tl lik benzinle 120-125 km yapıyordum.Uyguladıktan sonra 84 km de tık benzin bitti gerisini sen düşün artık.

Not:Hava filtresini takmakla kalmıyor olay.Karbürator ayarlarınıda ayarlamak lazım.Hava ayarını ne kadar kısarsanız kısın eskisi gibi olmuyor yakıt artışı kaçınılmaz ben hava filtresi içine sığacak kadar olan modelden denedim geri dönüşüm için.Hava filtresi kutusuna zarar verici uygulamalardan kaçınmanızı tavsiye ederim eskiye dönüş yapabilmeniz için.

İyi sürüşler 8)

abi sen bu işi daytonadamı denedin???

Rona
27.Ağustos.2012, 23:47
abi sen bu işi daytonadamı denedin???

Benim bilmediğim senin bildiğin başka bir motorum mu var acep ????

ağfndrdm
27.Ağustos.2012, 23:52
Benim bilmediğim senin bildiğin başka bir motorum mu var acep ????

java .ledov .titan kullanmış adamsın kuşkulandım:?

kofitürk
28.Ağustos.2012, 17:33
Bu filtreleri bir yıldır kullanıyorum. Hissedilir ölçüde güce etkisi var. İlk kullandığımdaki kalkış hala aklımdadır. Motorumun ekzosu açıktır. Seste de oldukça fark oldu. Yakıt konusunda öyle söze konu edecek fark yaratmadı. Motora ya da karbüratöre zararı olmadı. Fiyatı kalitesine mi göre değişir bilemiyorum ama İzmir'de tanesini 9-TL'ye alıyorum. Almayada devam edeceğim. Saygılar.

cihan54
28.Ağustos.2012, 17:48
iyice çorba oldu yahu :? biri der tam depoyla yaptığın yolu artık yarım depoyla yapıyosun. biri der yakıta o kadar etkisi olmuyo. Biri açıklık getirse de sevinsek, biz de takalım o zaman oğlumuza birer tane bunlardan desek :x

kofitürk
28.Ağustos.2012, 18:10
Polemikten uzak duruyorum. Korkunuz sadece benzin ise o zaman 20-tl karşılığında alıp deneyin. En fazla %20 gibi güç artışı için %50 benzin sarfiyatı söylemek biraz komiktir.

Rona
28.Ağustos.2012, 20:58
Polemikten uzak duruyorum. Korkunuz sadece benzin ise o zaman 20-tl karşılığında alıp deneyin. En fazla %20 gibi güç artışı için %50 benzin sarfiyatı söylemek biraz komiktir.

YUkarıda belirttiğim rakamlar %50 ye tekabül etmiyor ki zaten.Hesaplarsan aşağı yukarı %25 daha fazla yaktı normalden 30-35 km daha az yapmış oldum .Ayrıca açık hava filtresini motorun kendi hava filtre kutusunun içine koydum.Hava ayarlarını da kendim yaptım bir çok denemeden sonra elde ettiğim en iyi sonuç bu oldu.Tabi ki makina ayarı hassasiyetine erişmem mümkün olamaz ama serviste senkron ayar makinsında ayarlansa dahi en iyi ihtimalle %15-%20 kayıp olacaktır.Bu tablo da benim eski konum ve ayarlara dönmem için yeter de artar bile .Ha benzini öpücükle verselerdi iş değişirdi tabiiii:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Cgman
29.Ağustos.2012, 12:09
konu baya dağılmış ama toparlıyım ben biraz :) ali ustanın dediği motora toz alır ve fazla randıman vermiyor bunlar lafına bir cevap alamadım hala sizden beni aydınlatırsanız sevinirim :)