PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekiş Problemi

cpiler
14.September.2012, 23:16
Arkadaşlar son bir haftadır motorun çekişinde problem var tek kişi çok farkedilmesede 2 kişi azıcık eğimde bile zor kalkıyor.Benzinden mi acaba diyorum opet 95 alıyorum her zaman ama? Bujiler değişti buji kafaları değişti hava filtresi temizlendi ama yok gene aynı ne olabilir?

ibanez_one
14.September.2012, 23:17
Arkadaşlar son bir haftadır motorun çekişinde problem tek kişi çok farkedilmesede 2 kişi azıcık eğimde bile zor kalkıyor.Benzinden mi acaba diyorum opet 95 alıyorum her zaman ama? Bujiler değişti buji kafaları değişti hava filtresi temizlendi ama yok gene aynı ne olabilir?

debriyaj balatası olmalı...yenilemen gerekir...

Rona
14.September.2012, 23:28
debriyaj balatası olmalı...yenilemen gerekir...

Debriyaj balatası bakımda mı bitti yav.

CELİL
14.September.2012, 23:29
gökhanın dediği gibi debriyaj kaçırıyor olabiir veya

karbiratör sekron ayarı ve sibop ayarı istiyor olabilir kolay gelsin 8)

Rona
14.September.2012, 23:31
Bakım esnasında hava ayarı veya debriyaj ayarı oynanmış olabilir.Keşke hemen farkına varıp geri götürseydin motoru şimdi ayrıca ücret istemek için bahanesi olmuş servisin

cpiler
14.September.2012, 23:32
sübap ayarı da yapıldı bu arada:( Bakalım Ali usta bi bitir deponu 97 yle fulle dedi olmadı karburatöre girişicez:(

Rona
14.September.2012, 23:47
sübap ayarı da yapıldı bu arada:( Bakalım Ali usta bi bitir deponu 97 yle fulle dedi olmadı karburatöre girişicez:(

Ali Ustanın önerisi geçici çözümden ibaret.97 oktan ile fulleme bence ilave hararete sebep olur bu sıcakta.Conta yaktırabilirsin.

Ayrıca şu da aklıma gelmiyor değil yağı kalın koyulmuş olmasın??????

cpiler
14.September.2012, 23:51
abi bakımdan önce oldu bu durum bakımdan sonrada bi değişiklik yok.

Rona
14.September.2012, 23:57
Yarın müsait zamanın varsa bizimle buluşmaya gel derim hem bizlerde motorunu kontrol etmiş oluruz.Hiç olmadı Ortaköy'e kahvaltıya uğrayabilirsen sana sağlıklı bir cevap verebiliriz en azından.....

cpiler
15.September.2012, 00:02
Gelmeye çalışıcam abi zaten aklımda.Bu gece izmir'den bi arkadaşım gelicek misafir o yüzden gelemeyebilirim ama bakalım çok iyi olur aslında ya ne zamandır istiyorum zaten bi denk getiremedim siz burda buluşuyonuz ben bursadayım ben istanbuldayken de bursa tayfası buluşmuş zaten :)

Rona
15.September.2012, 00:06

Şunu baştan söylesene be arkadaşım.

Bu durumda debriyaj balatasını yediğini düşünüyorum.Ama yine de bir kontrol etmekte fayda var.

Kalkışta motosikletin normalden fazla sesli kalkıyormu?

Olay olmadan önceki son süratinle olduktan sonraki son süratin değişti mi?

Yakıt sarfiyatı ne durumda?

cpiler
15.September.2012, 00:17
yakıt sarfiyatını farkedebilme durumum yok durum çok yeni.Son sürat düşüş var ayrıca motor daha erken vites istemeye başladı kalkışta motor sesi arttı ama bayırda o da düzgün kalkamadığından zaten.Abi bu arada ben bakım yaptırdımda demedim ki zaten konunun başında olay üzerine bujiler ve buji kafaları değişti onlar yapılmışken de yağını da değiştirdik hava filtresini de temizledik :)

Rona
15.September.2012, 00:32
Arkadaşlar son bir haftadır motorun çekişinde problem var tek kişi çok farkedilmesede 2 kişi azıcık eğimde bile zor kalkıyor.Benzinden mi acaba diyorum opet 95 alıyorum her zaman ama? Bujiler değişti buji kafaları değişti hava filtresi temizlendi ama yok gene aynı ne olabilir?

Bu ve

Bundan sonra bakım olduğu fikrini edindim...

Rona
15.September.2012, 00:39
yakıt sarfiyatını farkedebilme durumum yok durum çok yeni.Son sürat düşüş var ayrıca motor daha erken vites istemeye başladı kalkışta motor sesi arttı ama bayırda o da düzgün kalkamadığından zaten.Abi bu arada ben bakım yaptırdımda demedim ki zaten konunun başında olay üzerine bujiler ve buji kafaları değişti onlar yapılmışken de yağını da değiştirdik hava filtresini de temizledik :)

Söylediklerin sorunun debriyaj balatasınnda olduğunu gösteriyor.Hiç 97 oktanla uğraşma daha kötü olmadan Ali Ustaya git debriyaj balatasını yemişim galiba de bir baksın.Değişince farkı göreceksin.

cpiler
15.September.2012, 00:46
Sakin ol abi :) Sıralama şu yanlış aksettirdiysem affola.Motorla Bursa'dan çıkarken benzini aldım yola çıktım İstanbul'a geldim yolda bişey farketmedim.Aradan 1-2 gün geçti hep artçısız kullandım gene bişi farketmedim sonra artçıyla bindim hafif bi eğime geldim durdum kalkarken sanki böle bi dişli kırıyomuş gibi bi ses yaparcasına yani acemilikte olur ya kaldıramazsın motoru zorlanır öle bir ses gelerek zorlana zorlana kalktı.Ve aynen bu durum her eğimde olmaya devam etti sonra ali abiye gittim.Bujileri değiştirdik kafaları değiştirdik.hazır başlamışken bakımını da yapalım dedik.Subap ayarı yağ değişimi hava filtresi temizliği yapıldı.Sonra aldım çıktım gene bi değişiklik yok.Döndüm benzin olayını denemeye karar verdik.durum şimdilik bu bende acaba başka bişiler olabilirmi diye bi fikir danışıyim dedim.

Rona
15.September.2012, 01:04
Sakin ol abi :) Sıralama şu yanlış aksettirdiysem affola.Motorla Bursa'dan çıkarken benzini aldım yola çıktım İstanbul'a geldim yolda bişey farketmedim.Aradan 1-2 gün geçti hep artçısız kullandım gene bişi farketmedim sonra artçıyla bindim hafif bi eğime geldim durdum kalkarken sanki böle bi dişli kırıyomuş gibi bi ses yaparcasına yani acemilikte olur ya kaldıramazsın motoru zorlanır öle bir ses gelerek zorlana zorlana kalktı.Ve aynen bu durum her eğimde olmaya devam etti sonra ali abiye gittim.Bujileri değiştirdik kafaları değiştirdik.hazır başlamışken bakımını da yapalım dedik.Subap ayarı yağ değişimi hava filtresi temizliği yapıldı.Sonra aldım çıktım gene bi değişiklik yok.Döndüm benzin olayını denemeye karar verdik.durum şimdilik bu bende acaba başka bişiler olabilirmi diye bi fikir danışıyim dedim.

Eeee işte sevgili arkadaşım bakım olmuş sonuçta daha ne olsun yapılabiliecek herşey yapılmış zaten.
Usta da "yav dur bi debriyaj balataları ne durumda" demez mi be yavvvv:x:x

cpiler
15.September.2012, 01:12
Dimedi valla zaten hakkaten problem ordaysa çok pis çemkiricem ali abiye :D

eralp_goksu
15.September.2012, 01:18
Ilgınc ya. Alı ustanın gozunden kacmazdı boyle seyler.. :evil:

Rona
15.September.2012, 01:18
Dimedi valla zaten hakkaten problem ordaysa çok pis çemkiricem ali abiye :D
Baştan beri olası olay zaten.Bir de Ben anlatayım yaşadığın durumu.....

İlk başta yarım debriyaj kalkmaya çalışırsın motosiklet bi titremeye silkelenmeye geçer debriyajı biraz daha bırakırsın titremeyi zorlamayı kesmek için,bakarsın ki motosikletin kalkamıyor.Abandıkça abanırsın sinir içinde ama nafile.....

cpiler
15.September.2012, 01:20
Baştan beri olası olay zaten.Bir de Ben anlatayım yaşadığın durumu.....

İlk başta yarım debriyaj kalkmaya çalışırsın motosiklet bi titremeye silkelenmeye geçer debriyajı biraz daha bırakırsın titremeyi zorlamayı kesmek için,bakarsın ki motosikletin kalkamıyor.Abandıkça abanırsın sinir içinde ama nafile.....

Üstüne bastın kaldır abi ayağını :)

Rona
15.September.2012, 01:37
Üstüne bastın kaldır abi ayağını :)
İşte arkadaşlar ben bu kadar zaman boşa regal servislerini eleştirmiyorum.Deneyimsiz bu işe yeni başlayan arkadaşları öyle güzel üflüyorlar ki .Herkes deneyimli ve uyanık olmak zorunda değil halbuki.Fakat bu durumu lehlerine o kadar güzel kullanıyorlar ki değme gitsin.Afedersiniz yolunacak kaz gibi görüyorlar hepsini.
Celil ve bir abimiz sayesinde anadolu ve avrupa yakası Regal Raptor servislerinin hepsini görme fırsatım oldu,hepsi böyle maalesef.Kazanılan paraların hesabını bu alemde kimse sormaz ama Dünya'da fani bir yanda.

İyi sürüşler.....8)

Emix
15.September.2012, 17:05
karbüratör,Manifolt,Hilaller,Debriyaj balatası

bunlardan birindedir diye düşünüyorum dişli kırarmışcasına diye birşeyler yazmışsın hilaller yapabilir.

yokuşda gaz yemiyorsa karbüratör veya manifolt yapabilir

kofitürk
15.September.2012, 22:09
Çekiş sorunu ben bir ay yaşadım. Bu evrede Subaplar (Japon malı), bujiler, hava filtesi, Debriyaj balatası iki kere değiştirildi, karbüratör temizlendi ayarları yapıldı ama çekiş değişmedi. Dün canım sıkkın motoru temizleyeyim bari deyip egsozları söktüm. Sorunu gördüm. Sorun hiç beklenmeyen bir yerdenmiş. Eksoz contaları tamamen erimiş. Öğleden sonra iki conta aldım taktım motor eski haline geldi. İki gündür de deniyorum memnunum. Sorunları hep büyük yerlerden ararken basitleri es geçmişim.