PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona 350 3.vites sıyırma hakkında!

Cgman
18.September.2012, 13:26
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 gün önce motor 3.vitesdeyken metalik bir ses gelmeye başladı dün itibariyle ustaya gösterdim bana 800-900 tutar geçmiş olsun dedi ama ben bu motoru mart ayında aldım garantiden yapılmasını istiyorum garantiye girmesi lazım fikri olan varmı acaba?

cihan54
18.September.2012, 13:29
Garantiden yapılması lazım kaçarı yok. Adamla konuştun mu bunu. (Tabi RR yetkili servisiyse)

Cgman
18.September.2012, 13:40
evet emre motoru aradım ama biraz sinir oldum bakarız kuallanıcı hatasıda olabilir dedi kimse kusura bakmasın martda aldığım bir motor için 800-900 lira vermem söz konusu bile değil

Umut can
18.September.2012, 13:48
Hayır 800-900 tl tutacak ne işlem yapacak ki? Neymiş yani, sorun ne diyor?

Cgman
18.September.2012, 14:32
dişili seti değişicekmiş komple ki gerek yok bence tek dişli yeterli olucaktıe çünkü sorun bir tek 3. vites de motor inicek sökülkcek yağ değişicek falan dedi

Anilgardiyan
18.September.2012, 15:10
aynı sıkıntı benim başımdada vardı , öncelikle gecmiş olsun , ben araç motoru üzerine ilgileniyorum ama manuel motorlarla da bir fark yok aslında şanzumanın , 3.bloga bi dişli kaydırıcı koyup , 3.dişliyi değiştirmesi 800-900 mü tutuyomuş ? 1000 liraya zaten komple motor değişiyo , millet iyice cıkarının peşinde koşmaya başlamış , garantiden yapıyorlarla yaptır , yapmazlarsa , tüketici haklarını kullan satıcı ve servis hakkında bir dilekçe ver içeriye .

CELİL
18.September.2012, 15:33
Emir geçmiş olsun :(
yeni makinanın dişli kırması iki şekilde oluşabilir
1 - üretim hatası (bu garantiden onarılmalıdır)
2 -ani sert bir hareket yapıp şanzumanı zorlayıp dişlinin kırılmasına sebep olunabilir ( bu garantiye girmez)
dişliler türkiyeye set olarak geliyor komple değişiyor tek 3 üncü vites dişlisi yok ama yapabilecek bir tornacı bulabilirsen tek dişliyi yaptırıp sadece 3 üncü vites dişlisini değiştirebilirsin fakat tavsiye edilmez çünki çok hasas olduğundan yapılan dişlinin çok hafif uyumsuzlugunda bile ya ötme yapar ya tekrardan dişliyi kırar
dişlinin sökülmesine gelirsek
dişliler makinanın bloğunun en altında konuşlandırılmıştır ve ulaşmak için tüm motor dağılmak zorundadır bu yüzden en az 350 - 400 tl gibi bir işçilik yazarlar + conta takımı 65 tl gibi +yağ 60 tl gibi +dişli seti net bilemiyorum ama eski kasalarınki 350 tl gibiydi bu durumlardan dolayı şanzuman en pahalıya patlayan arızadır işallah seninki garantiye girer kolay gelsin :(

Cgman
18.September.2012, 15:38
ani bir sert hareket yapmadım kefkene gittik yol zaten düm düz ve virajlı her zamanki gibi vitesi zamanında değiştirdim yani motoru zorlamak gibi bir şey ve ani durma söz konusu bile değil,o işlemleri bende biliyorum 2. motorum bu ama tek bildiğim 3.motorum asla regal olmıycaktır zaten harley davidson alamyı düşnüyüorum bir daha işim olmaz rr ile neyse ben martda aldım hayatda 1000 tl vermem yapıcaklardan garantiden bütün yolları denerim enayi değilim ben 7 ay oldu motoru alalı

CELİL
18.September.2012, 15:44
ani bir sert hareket yapmadım kefkene gittik yol zaten düm düz ve virajlı her zamanki gibi vitesi zamanında değiştirdim yani motoru zorlamak gibi bir şey ve ani durma söz konusu bile değil,o işlemleri bende biliyorum 2. motorum bu ama tek bildiğim 3.motorum asla regal olmıycaktır zaten harley davidson alamyı düşnüyüorum bir daha işim olmaz rr ile neyse ben martda aldım hayatda 1000 tl vermem yapıcaklardan garantiden bütün yolları denerim enayi değilim ben 7 ay oldu motoru alalı
bu durumda sonuna kadar diretmeli ve hakkını aramalısın kolay gelsin 8)

Cgman
18.September.2012, 15:57
Aynen öyle yapacağım zaten bugüne kadar yedirtmedim yedirtmemde,sons of anarchy :)

ağfndrdm
18.September.2012, 19:03
geçmiş olsun arkadaşım
öncelikle hangi ustaya gösterdin ve neye istinadan o fiyatı çıkardı sana
sesin gelmesi çok çeşitli sorunların göstergesidir çünkü
fiyatta dişli seti ve işçilik olarak katmerli olarak düşünmüş ustan
sorun dişli pullarının küçük olmasıda olabilir ,yeterince yağ püsrkürmediğinden olabilir vs.vs

belki kullanıcı hatası belki garanti kapsamında
ama emre ltd ye gidersen %90 kullanıcı hatası denilecektir
benim sana tavsiyem ise
beşiktaşta ali demirtaş a gitmen ve durumu anlat ,anlaş garantiye sokabilirim derse
sadece işçilik ücretiyle sıyırabilirsin,işçiliğin de ne kadar tutacağını da ilk başta anlaş

dikkat :öncelikle ali den sorunun ne olduğunu bulmasını iste sonrasında üstte yazdıklarımı uygula
tekrardan geçmiş olsun

Cgman
19.September.2012, 10:51
geçmiş olsun arkadaşım
öncelikle hangi ustaya gösterdin ve neye istinadan o fiyatı çıkardı sana
sesin gelmesi çok çeşitli sorunların göstergesidir çünkü
fiyatta dişli seti ve işçilik olarak katmerli olarak düşünmüş ustan
sorun dişli pullarının küçük olmasıda olabilir ,yeterince yağ püsrkürmediğinden olabilir vs.vs

belki kullanıcı hatası belki garanti kapsamında
ama emre ltd ye gidersen %90 kullanıcı hatası denilecektir
benim sana tavsiyem ise
beşiktaşta ali demirtaş a gitmen ve durumu anlat ,anlaş garantiye sokabilirim derse
sadece işçilik ücretiyle sıyırabilirsin,işçiliğin de ne kadar tutacağını da ilk başta anlaş

dikkat :öncelikle ali den sorunun ne olduğunu bulmasını iste sonrasında üstte yazdıklarımı uygula
tekrardan geçmiş olsun

dostum okuyunca gülmeden duramadım neden dersen bana bu fiyatı ve yaklaşımı ali usta yaptı zaten onun dışında başka ustaya gitmiyorum ama bu fiatı vermesi beni düşündürdü ve ondan uzaklaştırdı şaşırdım çünkü garantiden falan hiç bahsetmedi herkes birbirini yolmaderdine düşmüş bizim milletde buna alışmış ne izin veriyor ben kullaanıcı hatasını kabul etmiyorum 2 senedir mtoor kullanıyorum bu 2. motorum daha bugüne kadar böyle bir şey yaşamadım daha motoru alalı şurda 6-7 ay oldu şaka gibi ciddden artı bütün bakımları zamanın da yapıldı ben kabul emtiyorum tüketici hakları diye bir şey var gerekirse aihme'ne kadar giderim bu işin peşini bırakmıycağım onlara da papuç yedirmem ! :)

Rona
19.September.2012, 11:11
dostum okuyunca gülmeden duramadım neden dersen bana bu fiyatı ve yaklaşımı ali usta yaptı zaten onun dışında başka ustaya gitmiyorum ama bu fiatı vermesi beni düşündürdü ve ondan uzaklaştırdı şaşırdım çünkü garantiden falan hiç bahsetmedi herkes birbirini yolmaderdine düşmüş bizim milletde buna alışmış ne izin veriyor ben kullaanıcı hatasını kabul etmiyorum 2 senedir mtoor kullanıyorum bu 2. motorum daha bugüne kadar böyle bir şey yaşamadım daha motoru alalı şurda 6-7 ay oldu şaka gibi ciddden artı bütün bakımları zamanın da yapıldı ben kabul emtiyorum tüketici hakları diye bir şey var gerekirse aihme'ne kadar giderim bu işin peşini bırakmıycağım onlara da papuç yedirmem ! :)
Benimde 2.vitesten boşa atma sorunu var dişli pulları değişecek fakat 1 sene olacak neredeyse.Ha bu gün ha yarın diyerek atlatıyorlar .Garanti süresinin dolmasına da az bir zaman kaldı .Hafta sonu Cumartesi günü müsaitsen Sefaköy Motorland'a gidelim .Bu sefer fena cırlayacağım.Buna rağmen problemi çözmezlerse hiç birşey demeden soluğu tüketici hakem heyetinde alacağım.

Cgman
19.September.2012, 11:26
Benimde 2.vitesten boşa atma sorunu var dişli pulları değişecek fakat 1 sene olacak neredeyse.Ha bu gün ha yarın diyerek atlatıyorlar .Garanti süresinin dolmasına da az bir zaman kaldı .Hafta sonu Cumartesi günü müsaitsen Sefaköy Motorland'a gidelim .Bu sefer fena cırlayacağım.Buna rağmen problemi çözmezlerse hiç birşey demeden soluğu tüketici hakem heyetinde alacağım.

Anladım tabi gideriz hatta iyi olur dediğim gibi 7 ay oldu böyle bir sorun oldu 5 kuruş para vermem sana da yaptıkları çok ayıp beraberiz gideriz bende alıcğaım çünkü bir sonuç çıkmassa kimse kusura bakmasın ama Regal Raptor kadar boktan bir motor ve servis desteği sunan bir yer daha görmedim bir daha tövbe almam aldırtmamda işte bu kadar!

CELİL
19.September.2012, 12:15
Arkadaşlar az önce emre ltd. nin kendi ana servisi olan motorland la servis yöneticisi aktan bey le görüştüm
şanzumandan sıkıntısı olan arkadaşlar gelsin makinalara bakalım garantiden yapılması gerekenler garantiden yapılır sorun olmaz dedi bilğilerinize 8)

Cgman
19.September.2012, 12:22
Arkadaşlar az önce emre ltd. nin kendi ana servisi olan motorlant la servis yöneticisi aktan bey le görüştüm
şanzumandan sıkıntısı olan arkadaşlar gelsin makinalara bakalım garantiden yapılması gerekenler garantiden yapılır sorun olmaz dedi bilğilerinize 8)

Bu çok güzel bir gelişme umarım dedikleri gibi olur buna çok sevindim :)

ozguralic
19.September.2012, 12:25
Motoru bu forumda değil, başka yerlerde bu kadar kötülersen belki amacına ulaşırsın. burada gücü bu kadarına yeten ve motorunu seven inanlar var.

Cgman
19.September.2012, 12:28
Motoru bu forumda değil, başka yerlerde bu kadar kötülersen belki amacına ulaşırsın. burada gücü bu kadarına yeten ve motorunu seven inanlar var.

kendince haklı olabilirsin sonuçta buraya girip motoru olmıyanlarda almak istiyorlar onları uyarmak ve bu yoldan geri çevirmek akıllıca olur bütün motorcu arkadaşlarım o parayı bu motora verme 2.el bir japon alalım dedi ben dinlemedim ve sonuç ortada dolayısıyla başkalarınında canı yanmasın isterim

CELİL
19.September.2012, 14:29
kendince haklı olabilirsin sonuçta buraya girip motoru olmıyanlarda almak istiyorlar onları uyarmak ve bu yoldan geri çevirmek akıllıca olur bütün motorcu arkadaşlarım o parayı bu motora verme 2.el bir japon alalım dedi ben dinlemedim ve sonuç ortada dolayısıyla başkalarınında canı yanmasın isterim

herkesin beklentileri farklıdır bu makinayı alırken bu makinanın çin oldugunu bu yüzden eşdeğer bir japon makinanın yarı fiyatına olduğunu kalitesinin parası kadar olacagını unutmayalım kaldiki arıza her marka makina için olası bir durumdur 8)
çözümü doğru yerde aramak ve doğru muhatabı bulmak gerek 8)

Rona
19.September.2012, 14:34
"bütün motorcu arkadaşlarım o parayı bu motora verme 2.el bir japon alalım dedi ben dinlemedim ve sonuç ortada "

Bana da öyle demişlerdi de şimdi son pişmanlık fayda etmiyor.Elimizdeki malı iyi etmenin yollarını aramak lazım .Dişli pullarının hatalı takılması dışında genel olarak Daytona dan şikayetçi değilim ama servis maliyetleri o kadar arttı ki abarttılar artık sanki japon markalarını kullanıyoruz Japon markaları almadığımıza pişman ettiriyorlar.Ben arabamın standart yıllık bakımına 100-120 tl verirken motosiklete daha fazla vermek çok koyuyor insana.

Bu şikayetler bir yana bu marka ve forum sayesinde değerli arkadaşlıklar kurma fırsatım oldu.Bunu da inkar etmemek lazım....

Cgman
19.September.2012, 14:40
"bütün motorcu arkadaşlarım o parayı bu motora verme 2.el bir japon alalım dedi ben dinlemedim ve sonuç ortada "

Bana da öyle demişlerdi de şimdi son pişmanlık fayda etmiyor.Elimizdeki malı iyi etmenin yollarını aramak lazım .Dişli pullarının hatalı takılması dışında genel olarak Daytona dan şikayetçi değilim ama servis maliyetleri o kadar arttı ki abarttılar artık sanki japon markalarını kullanıyoruz Japon markaları almadığımıza pişman ettiriyorlar.Ben arabamın standart yıllık bakımına 100-120 tl verirken motosiklete daha fazla vermek çok koyuyor insana.

Bu şikayetler bir yana bu marka ve forum sayesinde değerli arkadaşlıklar kurma fırsatım oldu.Bunu da inkar etmemek lazım....

aynen öyle oldu yapıcak bir şey yok,sana p mattım bilmem geldi mi numaramı yazdım cumartesi hakkında gidleim de binelim kafalarına celli arkadaşmızda sağolsun aramış olmulu bir gelişme olmuş gelsin garantiden yaparız gibi bir yaklaşım buluşalım gidelim direk o zaman sen nerde oturuyorsun ?

Tabıki illa güzel dostluklar vardır benimde olucaktır ama başımıza gelen durum farklı rr markası faklı arkadaşlık dostluk farlı :)

hopperakin
20.September.2012, 01:34
Arkadaşlar malumunuz benim motorda tam 4 aylık, 2. kez 2.vitesten atma problemiyle serviste motorlanddaydı 1 haftadır. Aradım, sorun giderilmiş fakat tam detaylı anlatamadı bayan arkadaş. Yarın bir bilgilendirme yapacaklarmış, merak ediyorum kullanıcı hatası mı diyecekler yoksa yine garantiden mi yapacaklar diye. dilerseniz ben motoru almaya gittiğimde aynı sorundan olan diğer arkadaşlar da gelsin, en azından benimki bir daha garantiden yapılmış ise (ki aksi bir söylemde, tüketici masası vs ne varsa zorlayıp yine para vermeyeceğim) beni örnek gösterip peşpeşe dizilebiliriz diğer motorlarla

Rona
20.September.2012, 11:26
Arkadaşlar malumunuz benim motorda tam 4 aylık, 2. kez 2.vitesten atma problemiyle serviste motorlanddaydı 1 haftadır. Aradım, sorun giderilmiş fakat tam detaylı anlatamadı bayan arkadaş. Yarın bir bilgilendirme yapacaklarmış, merak ediyorum kullanıcı hatası mı diyecekler yoksa yine garantiden mi yapacaklar diye. dilerseniz ben motoru almaya gittiğimde aynı sorundan olan diğer arkadaşlar da gelsin, en azından benimki bir daha garantiden yapılmış ise (ki aksi bir söylemde, tüketici masası vs ne varsa zorlayıp yine para vermeyeceğim) beni örnek gösterip peşpeşe dizilebiliriz diğer motorlarla

Seni örnek göstermemize bile gerek yok Akın daha önce aynı problemden muzdarip kişiler var ve garanti kapsamında problemleri çözüldü.

Sorunu ilk söylediğimde kullanıcı hatası demişlerdi örnekler çoğalınca durumu kabullendiler zaten.Benim problemim,şu gün getir bu gün getir veya çok yoğunuz diye diye neredeyse bir sene olacak problemi çözemedik.Bu süreçte 3 kez usta değişti hepsine aynı şeyleri anlat vs. vs. uzadı gitti.Bu hafta sonu Cumartesi günü saat 14:00 gibi Emir'le(cgman) orada olacağız Celil'de bizlerle olacak Ağa'ya da gelmesi için rica edeceğim umarım bu sefer hallolur.

Cgman
20.September.2012, 11:55
Seni örnek göstermemize bile gerek yok Akın daha önce aynı problemden muzdarip kişiler var ve garanti kapsamında problemleri çözüldü.

Sorunu ilk söylediğimde kullanıcı hatası demişlerdi örnekler çoğalınca durumu kabullendiler zaten.Benim problemim,şu gün getir bu gün getir veya çok yoğunuz diye diye neredeyse bir sene olacak problemi çözemedik.Bu süreçte 3 kez usta değişti hepsine aynı şeyleri anlat vs. vs. uzadı gitti.Bu hafta sonu Cumartesi günü saat 14:00 gibi Emir'le(cgman) orada olacağız Celil'de bizlerle olacak Ağa'ya da gelmesi için rica edeceğim umarım bu sefer hallolur.

Evet ne kadar çok kişi gidersek bu sorun kötken çözülür ben motoru zorlıycak bir şey yapmadım bakımlarını aynı ustada düzenli ve titiz yaptırdım zaten kendim titiz biri olduğum için gözüm gibi baktım bu alete o yüzden kimse bana kullanıcı hatası diyemez şimdiden 3 kişi olmamız çok güzel hopperakin de bize katılırsa daha iyi olur.

DosT
20.September.2012, 11:58
Selamlar,

Hemen hemen aynı problem yaklaşık 3 haftadır bendede var.2. vitesden aniden boşa atıyor. Ve 2 vites birden düşemiyorum.Örneğin vitesi 3'e attığımda yavaşlarken 2 ye atıyorum ve tam duracakken 1'e yada boşa atmam gerekecek.Atamıyorum.Bu tüm vitesler için geçerli. Yüksek viteslerde de oluyor yani 5. attığımda 4 e düşüyorum yalnız 3 e atana kadar uğraşıyorum. Erdem hocam senin motorda hatırladığım kadarıyla bu problem çözülmüştü. Sorun neymiş açıklar mısın?

Cgman
20.September.2012, 12:04
Selamlar,

Hemen hemen aynı problem yaklaşık 3 haftadır bendede var.2. vitesden aniden boşa atıyor. Ve 2 vites birden düşemiyorum.Örneğin vitesi 3'e attığımda yavaşlarken 2 ye atıyorum ve tam duracakken 1'e yada boşa atmam gerekecek.Atamıyorum.Bu tüm vitesler için geçerli. Yüksek viteslerde de oluyor yani 5. attığımda 4 e düşüyorum yalnız 3 e atana kadar uğraşıyorum. Erdem hocam senin motorda hatırladığım kadarıyla bu problem çözülmüştü. Sorun neymiş açıklar mısın?

Bu motorlarda kronik olan bir şey bu bana söylemişlerdi 5000 den sonra başlar diye nitekim bende sonucu dişli sıyırma oldu sonuç bu yöne gidiyor hatta daha da kötü olabilir örneğin 4.vitesden birden 2.ye inmesi facia ile sonuçlanabilir kardeşim biz cumartesi günü emre motora gidiyoruz okumuşssundur aşağıda sende gel artıyoruz sürekli ne kadar çok kişi olursak bu sorun bir an önce çözüme kavuşur

hopperakin
20.September.2012, 12:44
C.tesi beraber gideceğiz demektir:x. Daha önce bu problemin baya bir motorda çıktığını biliyorum. Beni örnek gösterin deme olayım, hazır şuan serviste aynı problemden çıkmış taze bir motor var anlamındaydı :) ben de c.tesi günü alıcam. İyi olur diye düşünüyorum

Rona
20.September.2012, 12:53
Selamlar,

Sorun vites dişlilerinin arasındaki pulların ince konulması dolayısıyla vites atarken kaçırıyor .Kalınlarıyla değiştirince sorun kalmıyor.Olayın tek kötü tarafı motorun komple demonte edilmesi gerektirmesi.
Cumartesi günü saat 14:00 civarı senide Motorland'a bekliyoruz o zaman

DosT
20.September.2012, 12:54
Evet ne kadar çok kişi gidersek bu sorun kötken çözülür ben motoru zorlıycak bir şey yapmadım bakımlarını aynı ustada düzenli ve titiz yaptırdım zaten kendim titiz biri olduğum için gözüm gibi baktım bu alete o yüzden kimse bana kullanıcı hatası diyemez şimdiden 3 kişi olmamız çok güzel hopperakin de bize katılırsa daha iyi olur.

Benim Motorum Ghost o yüzden Emre motor takmaz beni ki zaten Asya da takmıyor. ADamlar garanti belgesi yok die 10 liralik makineyi garanti dışı bırakıyor.Telefonda gülmüştüm baya adamlara :D Sallamıyorlar anlyacağın. İşimiz zor gibi ben bugün şu şanzıman olayına bakıcam bi. :((((

DosT
20.September.2012, 12:58
Sorun vites dişlilerinin arasındaki pulların ince konulması dolayısıyla vites atarken kaçırıyor .Kalınlarıyla değiştirince sorun kalmıyor.Olayın tek kötü tarafı motorun komple demonte edilmesi gerektirmesi.

Eğer motor komple inecekse hakikaten işimiz var yani.

Rona
20.September.2012, 13:05
Benim Motorum Ghost o yüzden Emre motor takmaz beni ki zaten Asya da takmıyor. ADamlar garanti belgesi yok die 10 liralik makineyi garanti dışı bırakıyor.Telefonda gülmüştüm baya adamlara :D Sallamıyorlar anlyacağın. İşimiz zor gibi ben bugün şu şanzıman olayına bakıcam bi. :((((

Asya nasıl takmıyor yaa....

Alış faturası vs. hiç birşey yokmu elinde bakım yaptıklarında nereye kaşe vuruyorlar bunlar.Bence tüketici hakem heyetine git arkadaşım.

eralp_goksu
22.September.2012, 14:04
Arkadaslar Akın benı aradı. Kurstan saat 16.00 17.00 gıbı cıkacagı ıcın sızınle emre motora gelemeyecekmıs. Bılgınıze :)

Cgman
08.October.2012, 12:30
Merhaba arkadaşlar emra motora gitmek gibi bir vaktim yok ve de motoru orada 1 hafta bırakma gibi bir lüksüm de yok motomaniadan az önce fiyat aldım dişli seti 160 tl işçilik 60 tl yaptıracğaım ben onların 1 haftamı çalmasına izin vermeyi düşünmüyorum bu tarz sorunları olanların bilgisine.