PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ Seviyesi

Meph
22.September.2012, 13:58
Arkadaşlar yağ seviyesi nasıl ölçülür? Yani kapağı söktükten ve sildikten sonra tekrar vidalayarak mı yoksa sadece vidalamadan sonuna kadar değdirerek mi ölçeceğim?

Birde yağı hangi seviyeye kadar doldurmalıyım? Hangi seviyeye kadar idare eder?

Fotoğrafınıda çektim onun üzerinden gösterir veya anlatırsanız çok makbule geçer.

http://d1209.hizliresim.com/11/q/d8u1v.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

turq
22.September.2012, 21:46
Motor dik konumda iken vidalayarak sonuna kadar kapat. Sonra cikar. Tirtikli bolgenin ortasi ideal seviyedir

Meph
22.September.2012, 22:58
Teşekkür ettim. :)

kofitürk
22.September.2012, 23:01
Bunu zamanında ben de sormuştum. O zamanlar vidalayarak ölçerdim ve 1lt de çubuğun üst seviyesine gelirdi. Motorcum yanlış olduğunu vidalamadan ölmemi söyleyince kitapçıktan yazan değeri almaya başladı. Artık hangisini uygulayacağın sana kalmış.

Meph
22.September.2012, 23:29
Motoru dik tutup yarıya kadar vidalayayım bari :D

ozguralic
23.September.2012, 04:36
İsviçre'li bilim adamları konunun üzerinde çalışıyor..

osmankzlkaya
23.September.2012, 13:39
bunu bakımda iken emre motora sordum. motoru dik tutup vidalamadan bakılacakmış. yağ seviyesi maksimum tırtıklı bölgenin üst kısmı. minimum ise tırtıklı bölgenin alt kısmı.

Emre
24.September.2012, 10:42
bunu bakımda iken emre motora sordum. motoru dik tutup vidalamadan bakılacakmış. yağ seviyesi maksimum tırtıklı bölgenin üst kısmı. minimum ise tırtıklı bölgenin alt kısmı.

Anladığım kadarıyla bu konu modelden modele değişiyor. Banada böyle demişlerdi ama Ali Usta' da yağ değiştirdikten hemen sonra (1.9 LT yağ koyuldu) makineyi çalıştırmadan dik konuma getirip vidalamadan baktığımda, o tırtıklı yere bile gelmiyordu. Anlayacağınız en temizi, yağ değişiminden hemen sonra nasıl olması gerektiğine bakarak emin olabilirsiniz.

Rona
24.September.2012, 11:27
Herkes farklı şeyler söylemeye başladı bu konuda .:evil:

İşin doğrusu vidalayıp kontrol etmektir vidalamadan kontrol edip o değere göre yağ doldurursanız fazla yağ koymuş olursunuz ve motor zarar görür.

Fazla yağ motorun serbest hareket etmesini önler , hararet yapar,motor yağ yakar.keçeleri patlatır.Ayrıca çalışan aksam çarpma sistemi ile yağlama olduğu için , aşırı yağ konulduğunda mikserde çırpılan yumurta gibi yağ köpük yapacak ve bu da yağın kalitesinin bozulmasına neden olur ve bir süre sonrada krank kırmaya kadar gider.

İyi sürüşler8)