PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Depo mu açıldı anlamadım!

Cgman
10.October.2012, 11:38
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 7 aydır daytona 350 kullanıyorum bugüne kadar depo max 8.7-8 litre alıyordu bu herzaman böyle oldu ancak dün depoyu fulledim ve sonuç beni şaşırttı 50 tl tuttu bu süreç süresince 39 tl dışında bir para vermnedim benzine ama dün 10,360 litreye doldu depo depo tıkanıktıda mı açıldı anlamadım bana ilginç geldi çünkü aradaki litre farkı baya bir fikri olan var mı acaba ?

Rona
10.October.2012, 11:58
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 7 aydır daytona 350 kullanıyorum bugüne kadar depo max 8.7-8 litre alıyordu bu herzaman böyle oldu ancak dün depoyu fulledim ve sonuç beni şaşırttı 50 tl tuttu bu süreç süresince 39 tl dışında bir para vermnedim benzine ama dün 10,360 litreye doldu depo depo tıkanıktıda mı açıldı anlamadım bana ilginç geldi çünkü aradaki litre farkı baya bir fikri olan var mı acaba ?
Malum havalar soğudu .Genleşme farkı depo fullemede bayağı bir şaşırtır.:)

Cgman
10.October.2012, 12:09
walla 8 litre nerde 10 lt nerde bana da tıkanmışta sanki açılmış gibi geldi :)

ağfndrdm
10.October.2012, 12:30
depolar üretmden sonra ısıya ve aşınmaya karşı dirençli olmaları içine hidrojen ve litym içirikli jel toz ve su koyuluyor ve oluşan jelin depo iç yüzeyne nüfüz etmesi için en az 4 en fazla 6ay bekleme bırakılıyor.tahminm ise senin deponun beklem süresi dolmdan üretime alınmış ve sonuçta10 lt almsı geren benzin jelin gereksiz hacim kaplamasıyla 8e dşmüş ve yavaş yavaş benzinle yakmışsın jelide.
kötü olan durum ise şu deponun çelik yüzeyinin emmesi gereken jeli benzinle attysan dışarı
genleşme sert çelike oluşuyor demektir bu da depoda çatlamalara sebeb olur..:p

Cgman
10.October.2012, 15:54
umarım bu çatlama söz konusu bile olmaz derin olursa sızmlara neden oalbilir