PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona 350 Kullanıcıları Hız Limitleri

korhan_751
30.October.2012, 14:13
Arkadaşlar Bende Keeway Superligt 150 lik bir motor vardı. bu motorun kadranında 140 yazıyordu ama maximum 100 km hıza kadar çıkabiliyordum. ondan sonrasına motor izin vermiyordu. hızın tehlikeli olduğunu biliyorum ama uzun yolda arkanıza bir kamyon tır dayandığı zaman ve selektör yaptığı zaman lazım oluyor malesef.

Motorumu Sattım Ve RR Daytona 350 Almayı düşünüyorum. bu motor 350 lik ve kadranında 180 yazıyor. Motor Kaç km hıza kadar çıkmanıza izin veriyor. maksimum hızınız nedir beni bilgilendirirmisiniz ?

CELİL
30.October.2012, 15:15
Merhaba Korhan aramıza hoş geldin :)

benim duyumum en fazla 140 -150km gören var 8)

korhan_751
30.October.2012, 20:01
merhaba celil :)

150 km hıza kadar çıkıyorsa bence tadmin edici. ama 350 cc bir motorun 130'u bile zorla yapması bana tuhaf gelir ve bu motordan beni soğutur :)

ağfndrdm
30.October.2012, 21:49
150 işi efsane abiler biri çıkıpta videosunu koymadıkça inanmam
en fazla 135 iyi açılmış bir motorsa 139:)

bahadir
30.October.2012, 23:57
benim motorum 250 spyder 140 kadran var 140 yapıyor hiçde zorlanmıyor bunu nasıl çekebileceğimi anlatırsanız videoya alırım :evil: 350 daytonanın kendii makineme dayanarak söylüyorum 140 km nin üstüne rahatlıkla çıkması lazım mantık olarak...

mrtglc
31.October.2012, 01:41
Aradaşlar şöylede bi durum var karaburun gezimizle Yavuzla yan yana giderken onun ibresi 50 gösterirken benimki 70 gösteriyordu. ondada keeway 150 vardı. göstergenin gerçek değerini öğrenmek için bir araba ile hızın gerçek değerini ölçmek gerekir.

korhan_751
31.October.2012, 11:30
Videoya çekmenin en iyi yolu arkada oturan artçının 5 6 saniyelikl son hızı videoya alması :)

Doğru hızı öğrenmenin yolu ise sağlam bir navigasyon cihazından verilere bakmak olacaktır :)

daytona 350 modelinde tavsiye edilen son hız limiti 140 yanıyor yanılmıyorsam. o yüzden bu hızında üstüne çıkabilceğine inanıyorum.

Aslında benim hedefimde eğer bir daytona alırsam motorunu elden geçirip 450 cc yada 500 cc ye yükseltip o kadranı sonuna kadar yada sonuna kadar olmasada 160 km hıza kadar çıkartmak var.

tabi bu meseleyi motoru aldıktan sonra araştırcam :)

MaRCoS
31.October.2012, 12:46
ağacım yeni motorun hayırlı olsun ne zaman ıslatacazzzzz ??? :(
( bu arada otobanda daytonayla 150 km hızı gordüm ama çok rahatsız ediciydi )

korhan_751
31.October.2012, 13:14
ağacım yeni motorun hayırlı olsun ne zaman ıslatacazzzzz ??? :(
( bu arada otobanda daytonayla 150 km hızı gordüm ama çok rahatsız ediciydi )

Çok yüksek vibrasyon vardı sanırım ?

orhon
31.October.2012, 14:27
ben soyle soyluyum.motorumla bırcok kez uzun yol tecrübem oldu.135 den fazlası ınanın cok rahatsız edıcı oluyo.zaten ondan daha fazla bir sürate cıkmak imkansız gibi.en azından benim daytonam için.ama bu motorda keyifli bir sürüş için en iyi sürat 100 110km/h.en uzun yaptığım yol bir günde 1000 km idi.bu hız sınırları içinde hiç yorulmadım.

Rona
31.October.2012, 17:03
Efsaneyi patlatacağımda kamerayı sabitleyecek yer bulamıyorum son denemede kamera kucağıma uçtu da kurtardım.Ağa en azından benim makina 150 km/h yi yapıyor ister inan ister inanma.Celil'in 250 lik makina da yokuş aşşağı falan değil düz yolda 140 km/h yi gördü.

Hadi km saatleri hatalı desek ikimizinde saati hatalı o zaman .

korhan_751
31.October.2012, 18:48
Efsaneyi patlatacağımda kamerayı sabitleyecek yer bulamıyorum son denemede kamera kucağıma uçtu da kurtardım.Ağa en azından benim makina 150 km/h yi yapıyor ister inan ister inanma.Celil'in 250 lik makina da yokuş aşşağı falan değil düz yolda 140 km/h yi gördü.

Hadi km saatleri hatalı desek ikimizinde saati hatalı o zaman .

Blanşörlü modellerde yane 2011 den sonra olan modellerde yüksek süratlarda çok fazla titreşim yapmamsı gerekiyor. Keşke şöyle net görebilceğimiz bir video olsaydı :)

bir kaç okuduğum yerdede 150 km hıza kadar çıkan arkadaşlar vardı. ama yüksek vibrasyon sorunu var sanırım

ağfndrdm
31.October.2012, 19:22
tabi apocanım ıslatırız

ayrıca bir cevap yazıp ortamı pelemiğe çekmek istemiyorum:)
dediğim gibi video ,yada tanıdık arkadaşlarla beraber yola çıkarz öyle tastik edebilirim ya değilse zor zor zorr:poooo

DAYTONA
31.October.2012, 22:34
Benim makine 350cc Daytona. İlk yıl Çanakkale'ye gittiğimde 165km hızı gördüm. Sonralarında 140'ı geçmedi. 165 hıza da gazı kesip tekrar vere vere ulaştım. Bu hızlarda vibrasyonu hatırlamıyorum ama resmen barfix çektim onu biliyorum :)

korhan_751
01.November.2012, 19:26
Benim makine 350cc Daytona. İlk yıl Çanakkale'ye gittiğimde 165km hızı gördüm. Sonralarında 140'ı geçmedi. 165 hıza da gazı kesip tekrar vere vere ulaştım. Bu hızlarda vibrasyonu hatırlamıyorum ama resmen barfix çektim onu biliyorum :)

165 km yi herhalde yokuş aşağı filan gördünüz yada rüzgarı arkanıza aldınız :)
Bu model çok güzel bir tasarıma sahip alan arkadaşlar kıymetini bilsinler internette ikinci eli çok az bu motorun :)

DosT
07.November.2012, 13:13
Merhabalar,

Ben henüz 135'in üzerine çıkamadım.Yokuş aşağıda deneme fırsatım olmadı. Ama devrini aldığı için sanmıyorumki 140-145 yapsın. Bunun etkileri çok olur yalnız sadece motorum şu kadar basıyor demek ne kadar doğru emin olamadım.Rüzgar,Devir alma,Lastik basıncı,fren balataları,diskler vb sebepler sayılabilir.

korhan_751
24.November.2012, 13:05
evet arkadaşlar motoru alıp deneme şansım oldu. 140 km/h kadar aşırı rüzgarlı bir havada rahat çıktı bu hıza :) en fazla 150 olur sanırım ideal hızda budur zaten

CELİL
24.November.2012, 13:17
evet arkadaşlar motoru alıp deneme şansım oldu. 140 km/h kadar aşırı rüzgarlı bir havada rahat çıktı bu hıza :) en fazla 150 olur sanırım ideal hızda budur zaten

evet daha fazlası şansa olur ama motor için aşırı zorlama olur geçen c.tesi sapanca gezisinde ilk defa makinaya yüklendim ve maximum 148 gördüm ama makina kafa sallamaya başladı hiç sağlıklı değil 8)

daredevilmask
03.December.2012, 00:37
Daytona 350 cc almak istiyorum. Görüntüsü güzel. Ama aklıma takılan bir kaç soru var.
1. olarak km de ne kadar yaktığı.
2. si ise; 2. el ilan sitelerine baktığımda satılığa çıkartılan motorlar hep az km de. Sanki beğenilmemişde bir sebepten dolayı satılıyor izlenimi uyandırde bende. Mesela aşırı titreşim, yada sürüş pozisyonundan dolayı sürücünün aşırı rahatsız olması. Hiç binmek nasip olmadı bu değerlendirmeleri kendim yapabileyim.
Daytona 350 cc sahibi olan arkadaşlarımdan bu sorularıma yanıt arıyorum.

CELİL
03.December.2012, 00:55
Daytona 350 cc almak istiyorum. Görüntüsü güzel. Ama aklıma takılan bir kaç soru var.
1. olarak km de ne kadar yaktığı.
2. si ise; 2. el ilan sitelerine baktığımda satılığa çıkartılan motorlar hep az km de. Sanki beğenilmemişde bir sebepten dolayı satılıyor izlenimi uyandırde bende. Mesela aşırı titreşim, yada sürüş pozisyonundan dolayı sürücünün aşırı rahatsız olması. Hiç binmek nasip olmadı bu değerlendirmeleri kendim yapabileyim.
Daytona 350 cc sahibi olan arkadaşlarımdan bu sorularıma yanıt arıyorum.
merhaba mehmet aramıza hoş geldin :)
350cc daytona 100 km de ortalama 4.5 lt yakar
düşük km de satılması genelde geçiş makinası olarak alınan ilk makinalar olduğundan işi kavrayan büyük makinaya geçmek için satıyor 8)

korhan_751
03.December.2012, 18:50
bende daha 3 hafta önce aldım ve verilen paranın son kuruşuna kadar hak eden bir motor.

Motorda yüksek süratlerde dahi hiç titreşim yok max hızı 150 km. bu hızda bile ufacık titreşim hissetmiyorsunuz. görüntüsü mükemmel. bakan tekrar sonra tekrar bakıyor. yakıtı rodajda biraz fazla yakıyor buda normal birşey. Herkesin kullanabilceği bir motor değil bence chopper tarzını sevenlerin kullanabilceği bir motor. motor kusursuz değil tabiki bi kaç eksi yönü var; amortisörlerinin çok sert olması ve yoldaki tüm çukurları tümsekleri hissetmeniz ikincisi ise benzin göstergesinin olmaması ki bu en büyük eksik iki kez yolda kaldım.