Orijinalini görmek için tıklayınız : DD250E-10 artçı hakkında sorum var
johnpetrucci
03.November.2012, 15:20
Merhaba,
Benim kafama takılan şey şu;
DD250E-10 almayı düşünüyorum ama taşıma kapasitesi 170 kg.'mış sanırım.
- Sürekli artçıyla gezeceğim, artçı koltuğu rahat mı sizce?
- Ben 105 kiloyum. Artçım da 80-90 kilo arası değişir. Eee? en az 185 kilo olacağız bu makine bizi taşıyabilir mi?
- Ve biri lütfen jikle kullanımını anlatsın :) bi türlü anlayamadım
bahadir
03.November.2012, 15:55
merhaba kendi motorumu baz alarak söylüyorum ki bizim spyderlerin amartisörleri sert olduğu için artçısı pek rahat değildir... jiklede sol tarafta deponun hemen altında siyah plastikten bir mandal yukarıda iken kapalı aşağıda iken açıktır.
johnpetrucci
03.November.2012, 16:27
Amortisörler açýlamýyor mu? Yani çözümü yok mu? ve jiklenin ne ise yaradigini ne amaçla kullanildigini nasil kullanildigini sormustum. Açilip kapandigini biliyorum yani yeni basliyorum diye de bu kadar ezmene gerek yok :P hani motor çalistirilmadan acilir, su kadar süre sonra ya da bisey bisey olduktan sonra kapatilir su ise yarar gibi bir cevap bekliyordum :)
bahadir
03.November.2012, 16:32
benim bildiğim çok soğuk havalarda motoru ilk çalıştırıken açılır ve bir süre sonra kapatılır şuda var ben şimdiye kadar hiç kullanmadım gerek de duymadım zaten kışın o kadar soğuk havalarda yol şartlarınıda göze alarak kullanmıyorum sezondada gerek kalmıyor . sanırım Celil abi sana daha teknik bilgi verecektir .
johnpetrucci
03.November.2012, 16:36
Eyvallah abi amortisorlere cozum yok diyorsun yani?
av. Cevdet Yılmaz
03.November.2012, 17:40
Hosgeldin aramıza,
Jıkle yazdıgın uzere motora zengın karısım verır,soguk havalarda kullanılır.Bunun yanında amrtısorlerde derecelendirme yapabilirsin ama söyle bir sorun var kı artcı açısından amrtısorden ziyade koltugun rahatsızlıgında.250e 9 modellerinin koltugunun spyderdan daha rahat oldugu hep söylenilir.
Saglıcakla kal
CELİL
03.November.2012, 23:56
makinanın taşıma kapasitesi 170 kilo yazsada daha fazlasını çekebiliyor yokuş yukarı kalkışlarıda daha fazla gaz (güç)vererek kalkmak gerekir ama gider
Amortisörlerde yükseklik ayarı var çamurlukla lastik arasındaki mesafeyi ayarlayabiliyor ama çok fazla değil 3-5 cm kadar
Artı koltugu küçük ve serttir pek rahat değildir
jkle arkadaşlarında dediği gibi soğuk havalarda makina rahat çalışsın diye kullanılır hatta çok soğuklarda makina jiklesiz çalışmaz
makina ilk çalıştırmada jikle ile çalıştırılır 3-5 dakika jikle açık makinanın motoru ısıtılır sonra jikle kapatılıp yola öyle çıkılır 8)
mrtckrt
04.November.2012, 18:03
Celil abi Bu amortisör nerden ayarlanıyor biz becerebilir miyiz? ve acaba yükseltsek yaylanma biraz daha konforlu olurmu yoldaki her pürüzü tüm vücudumda hissediyorum da :)
johnpetrucci
04.November.2012, 19:49
Celil abi yine yetişti yardıma hepinize çok teşekkürler. Celil abi peki artçı koltuğu ve sürücü koltuğu çok daha rahatıyla değiştirilebiliyor mu? Ayrıca sissy bar taktırabilir miyim?
CELİL
04.November.2012, 20:06
Celil abi Bu amortisör nerden ayarlanıyor biz becerebilir miyiz? ve acaba yükseltsek yaylanma biraz daha konforlu olurmu yoldaki her pürüzü tüm vücudumda hissediyorum da :)
murat amartisörler altta gizli iki adet. lastikle şase arsında bağlı
makinayı sehpaya kaldırıp altına ulaşmadan yapılmaz o yüzden servis halleder amortisör boyunu ayarından uzatınca az yumaşama yapabilir 8)
CELİL
04.November.2012, 20:09
Celil abi yine yetişti yardıma hepinize çok teşekkürler. Celil abi peki artçı koltuğu ve sürücü koltuğu çok daha rahatıyla değiştirilebiliyor mu? Ayrıca sissy bar taktırabilir miyim?
koltuk başka modelden uydurabilirsen (çok zor) değişebilir
yapabilecegin koltuğun mevcut döşemesini söktürüp altına sünger takviyesi yapırabilirsin 8)
johnpetrucci
04.November.2012, 20:50
Artçı koltuğunu söküp içine sünger mi dolduracağız anlamadım?
CELİL
04.November.2012, 21:00
Artçı koltuğunu söküp içine sünger mi dolduracağız anlamadım?
koltuk kullanıcı ve artçı hepsi tek parça oto döşemecileri üst kılıfını söküp mevcut süngerin üzerine içine 2 parmak daha sert sünger kaplayıp kılıfı yeniliyorlar 8)
johnpetrucci
04.November.2012, 21:04
Daha sert olmaz mı o zaman?
CELİL
04.November.2012, 21:09
olmaz mevcut sünleri kalınlaştırmış oluyorsun sert sünger koymanın sebebi orjinalide sert sünger yumuşak koyarsan deforme olur
ama çok büyük bir fark bekleme biraz iyileştirme yapar o kadar 8)
Rona
04.November.2012, 21:10
Daha yumuşak oluyor yaptırtan arkadaşlarımız var.
İşin ehline yaptırman lazım yoksa motosikletin tipini bozarsın.
Ayrıca Spider olsun Daytona olsun devamlı artçıyla gezilebilecek motosikletler değillerdir hatta avrupada genelde tek kişlik koltuk takılıp o şekilde kullanılıyor.
Baştaki yazında belirttiğin taşıma kapasiteside max 170 kg değil 150 kg dir bilgine.
johnpetrucci
04.November.2012, 21:11
Yani asıl sormak istediğim şu;
Artçım ve ben 4-5 saatlik 2 molalı yolu rahat gidebilir miyiz?
CELİL
04.November.2012, 21:14
artçı hiçbir şekilde kullanıcı kadar rahat olmaz 1-2 saatten fazla molasız zorlanır
johnpetrucci
04.November.2012, 21:18
İşte Spyder'dan vazgeçme nedeni :(( ben sürekli artçıyla gezeceğim için kötü oldu.
Rona
04.November.2012, 21:19
Gitmesine fizana akadar gidersin.Sıkıntı şurada, o almayı düşündüğün motosiklet 190 kg senin ve artçının ağırlığıda eklendiğinde totalde 350 kg vaya daha fazla olacaktır devamlı artçıyla kulanmak için ideal değil.Kullanıldığı takdirde de motosikletin ömrü kısa olacaktır o yükle devamlı zorlayarak kullanacaksın çünki
johnpetrucci
04.November.2012, 21:23
Abi tek sürünce de pek keyfi yok
CELİL
04.November.2012, 21:26
İşte Spyder'dan vazgeçme nedeni :(( ben sürekli artçıyla gezeceğim için kötü oldu.
büyük makinalar dışına hiçbir makinanın artçı koltugu rahat değildir bundan pekte farkı olmaz8)
Rona
04.November.2012, 21:35
Abi tek sürünce de pek keyfi yok
Motosikletin asıl keyfi tek sürünce çıkar .Artçı her zaman risktir.
Artçıyla sürmek ayrıca bir tecrübe ister.
bahadir
04.November.2012, 22:38
Motosikletin asıl keyfi tek sürünce çıkar .Artçı her zaman risktir.
Artçıyla sürmek ayrıca bir tecrübe ister.
kesinlikle katılıyorum hatta artçının acemisi Allah korusun kaza sebebi olabiliyor artçının bile işi bileni lazım misal ben çok badire atlattım bu yüzden artık kimseyi almıyorum arkama bacaklarıyla seni bir sıkar viraj dönerken bir yatar ne olacağı belli olmaz anlıyacağın ...
Emre
04.November.2012, 22:41
Hocam ben artçıyla kullanıyorum. Celil abi ve arkadaşların dediği gibi artçı için rahat bir makine değildir bizim makinelerimiz. Zaten bu makinelerin genel amacı uzun yol kullanımı değildir. Konforu düşük makinelerdir yani. Zaten sende tek başına biniyor olsan 2 saatten fazla üzerinde oturamazsın. Ben eşimle birlikte bu yaz gidiş geliş 2.000 km. olan Ege turunu gerçekleştirdim. Çok keyif aldım, çok eğlenceliydi ama bir o kadarda yorucuydu.
Bir seferinde 2 kişi hiç durmadan 250 km yol yaptım, yaklaşık 2.5 saat makinenin üzerinden hiç inmedik. İndiğimizde yürüyemiyorduk :) Makinelerin hakkı 100 - 150 km' de bir mola vermektir, bundan fazlası ızdırap oluyor, tecrübelerle sabit :)
Celil Abi' nin söylediği gibi bu bütçelerde alabileceğin cruiser tarzı makinelerin konfor seviyesi aynı olacaktır. Özellikle artçı konforu arıyorsan, ben sana maxi scooter tavsiye ederim. Bütçeni daha da arttırabilirsen Enduro tipinde büyük makineler tavsiye ederim. Tabi büyük makine, tecrübe demek, onuda hatırlatmadan geçmeyeyim. Şimdilik benden bu kadar, kalın sağlıcakla 8)
osmankzlkaya
04.November.2012, 23:42
bence de motorsiklette sürekli artçı olması sıkıntı yaratıyor. ama artçını iyi bilgilendirirsen belki daha keyifli olabilir.
osmankzlkaya
04.November.2012, 23:47
koltuk kullanıcı ve artçı hepsi tek parça oto döşemecileri üst kılıfını söküp mevcut süngerin üzerine içine 2 parmak daha sert sünger kaplayıp kılıfı yeniliyorlar 8)
celil abicim otodöşemeciler sözkonusu motosiklet olunca sallamıyorlar gelişigüzel yapıp geçiyorlar yada yapamam işim var diyorlar. bildiğim bi yer var şirinevlerde sadece motorsiklet üzerinde çalışıyor. orayı önerebilirim.
CELİL
04.November.2012, 23:47
işi bilen alışmış bir artçıyla makina yola daha güzel oturur zıplamaz sürüş daha keyifli olur 8)
osmankzlkaya
04.November.2012, 23:49
makinanın taşıma kapasitesi 170 kilo yazsada daha fazlasını çekebiliyor yokuş yukarı kalkışlarıda daha fazla gaz (güç)vererek kalkmak gerekir ama gider
Amortisörlerde yükseklik ayarı var çamurlukla lastik arasındaki mesafeyi ayarlayabiliyor ama çok fazla değil 3-5 cm kadar
Artı koltugu küçük ve serttir pek rahat değildir
jkle arkadaşlarında dediği gibi soğuk havalarda makina rahat çalışsın diye kullanılır hatta çok soğuklarda makina jiklesiz çalışmaz
makina ilk çalıştırmada jikle ile çalıştırılır 3-5 dakika jikle açık makinanın motoru ısıtılır sonra jikle kapatılıp yola öyle çıkılır 8)
abi hiç başına geldi mi bilmiyorum. motoru 1 hafta kullanmadığında hemen marşa basınca çalışmıyor zorlanıyor. hatta ilk başta tak diye sert bi ses geliyor. orada jikleyi çekmeye gerek varmıdır.
CELİL
04.November.2012, 23:53
abi hiç başına geldi mi bilmiyorum. motoru 1 hafta kullanmadığında hemen marşa basınca çalışmıyor zorlanıyor. hatta ilk başta tak diye sert bi ses geliyor. orada jikleyi çekmeye gerek varmıdır.
tak sesi normal değil onun dışında havalar soğudu makinalar jiklesiz zor çalışır jikle ile çalıştır
johnpetrucci
05.November.2012, 01:25
Artçıda sorun yok. Zaten çoğu 4-5 senelik motorcular. Nasıl duracaklarını biliyolar yani. Hepsinin motosikleti yazlıklarında olduğundan çoğu kişide yok İstanbul'da. Olanlarda 5-6 tane. Zaten 3'ünde Hyosung GV650 var, 1'inde Hyosung GV250, 1'inde de Kanuni Tiger 250 var. Amaç; yaz gelince İstanbul - Tekirdağ - Çanakkale - İzmir - Muğla - Antalya gezisi yapmak. Herkes birini alacak arkasına mecburen ben de alacağım. Üstüne üstlük bir de yükler olacak. Spyder taşımaz bizi diye düşünüyorum. Gittiğimiz her şehirde 2-3 gün kalacağız. Bilmiyorum nasıl olur. Siz ne düşünüyorsunuz?
Elbette artçı eğitimi de alacağım İstanbul'da.
CELİL
05.November.2012, 10:12
Artçıda sorun yok. Zaten çoğu 4-5 senelik motorcular. Nasıl duracaklarını biliyolar yani. Hepsinin motosikleti yazlıklarında olduğundan çoğu kişide yok İstanbul'da. Olanlarda 5-6 tane. Zaten 3'ünde Hyosung GV650 var, 1'inde Hyosung GV250, 1'inde de Kanuni Tiger 250 var. Amaç; yaz gelince İstanbul - Tekirdağ - Çanakkale - İzmir - Muğla - Antalya gezisi yapmak. Herkes birini alacak arkasına mecburen ben de alacağım. Üstüne üstlük bir de yükler olacak. Spyder taşımaz bizi diye düşünüyorum. Gittiğimiz her şehirde 2-3 gün kalacağız. Bilmiyorum nasıl olur. Siz ne düşünüyorsunuz?
Elbette artçı eğitimi de alacağım İstanbul'da.
makina gidmeye gider ama senin guruptaki makinalara uyum sağlayamaz bu şartlarda 350cc alman daha doğru bir seçim olur ama bütçe olayı kurtarmazsa 250cc zorlansada yolda kalmaz işini görür 8)
johnpetrucci
05.November.2012, 11:12
Abi o zaman aynı fiyata Daytona alacağıma GV250 alsam daha iyi olmaz mı?
eralp_goksu
05.November.2012, 11:18
Uyum saglama acısından daha rahat edersın.. :)
CELİL
05.November.2012, 11:29
gv 250 motoru daha güçlü ve iyi artçı seleside daha rahat
ama parçası daha pahalı ve kasası sana küçük gelebilir üzerine oturup ayaklarının duruş pozizyonuna bir bak 8)
johnpetrucci
05.November.2012, 18:48
Yani abi 250'lik E-10 bizi Tekirdağ'a bile rahat götürmez mi diyorsun?
CELİL
05.November.2012, 19:05
Yani abi 250'lik E-10 bizi Tekirdağ'a bile rahat götürmez mi diyorsun?
götürmez diye birşey yok motor giderde sen kendini ve artçını maksimum 2 saatte bir dinlendirmen lazım 8)
johnpetrucci
05.November.2012, 19:10
Abi elbette mola vereceğiz ama yaklaşık 4 saatlik bir yol gideceğiz. İnince yürüyememe gibi bir durum olmaz inşallah?
CELİL
05.November.2012, 19:15
Abi elbette mola vereceğiz ama yaklaşık 4 saatlik bir yol gideceğiz. İnince yürüyememe gibi bir durum olmaz inşallah?
Ben 1,5 ay önce komple ege turu yaptım 2500 km şehirler arsı 3-4-5 sat yol aldım ara ara durup dinlendik devam ettik hiç zorlanmadık (artçısız) dönüş yolunda tam gün motor sürdük ama yorulsakda yıkılmadan günü bitirdik :)
johnpetrucci
05.November.2012, 19:17
Hey maşallah nerede bende o kuvvet :D Abi avatarındaki motorun gidon ve rüzgarlığına bayıldım nereden buldun ? :D
eralp_goksu
05.November.2012, 20:21
Ben de annemle yazın canakkaleye gıttım 1 1.5 saat aralar vererek acayıp zevklıydı. Yuruyeme falan olmaz yanı merak etme. Tabı balansorlu modeller ıcın konusuyorum. Kafan rahat olsun.. :)
CELİL
05.November.2012, 21:35
Hey maşallah nerede bende o kuvvet :D Abi avatarındaki motorun gidon ve rüzgarlığına bayıldım nereden buldun ? :D
avatardaki motor 250E-9 kartal gidon orjinali öyle camda sirkecide motorcularda var uygun fiyatlı ucuz kartal gidona uyar 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.