PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spyder 250E-10 Alıcam Yorumlarınız Çok Değerli

Black
06.November.2012, 14:51
Aralık başında spyder 250e-10 alıcam fakat scooter deneyimim olmasına rağmen vitesli motor deneyimim yok. '' T'' Gidon ve uzun çatal olması kontrolü zorlaştırıyor altından kalkabilirmiyim ne dersiniz dikkat etmem gereken ve bilmem gereken şeyler nelerdir ? Teşekkürler.

cihan54
06.November.2012, 14:55
Çok sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.. Boyun kaç?

samimkymk
06.November.2012, 15:41
Çok sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.. Boyun kaç?

benim için sıkıntı olur mu boy 1,62 ? :|

cihan54
06.November.2012, 15:51

Oy maşallah :mrgreen: sen bi bayii'e gidip son kasaları dene bence. Peglerin mesafeleri sana göre ne durumda 8)

CELİL
06.November.2012, 16:05
Merhaba Arden aramıza hoş geldin :D
telefoda görüştüğümüzden başka takıldıgın yer olursa buradan sorabilirsin elimizden geldigince yardımcı olmaya çalışırız8)

CELİL
06.November.2012, 16:08
samim cihanın dediği gibi bir bayi bulup makinanın üzerine oturup bakman lazım 2011 ve altı spyder modeller uymaz 2012 modelin ayakları daha geridedir belki sana uygun olur 8)

Black
06.November.2012, 16:21
Boyum 1.80 yeterli olurmu bilmiyorum fakat motor üstüne oturduğumdaki ilk izlenimim pedal pozisyonumun uzak olduğuydu tabi benim boyuma ve motorun modeline göre normal mi değilmi bilmiyorum tamamen acemiyim motor deneyimim yok =)

Black
06.November.2012, 16:23
Tekrar çok teşekkür ederim Celil abi =)

cihan54
06.November.2012, 16:34
1.80 gayet makul. Spyder'dan şaşma 8) T gidonu, uzun şasesi, uzak pegleri her yönüyle sana keyif verecektir. ve alışmakta çok zorlanacağını düşünmüyorum. Ben de spyder'ımı tıpkı senin gibi bi arkadaşa sattım. Scooter'dan spyder'a geçti, ki pegleri uzakta olan spyder'dı benimki. Bikaç turladı alıştı. Şimdi 40 yıllık spyder kullanıcısı gibi maşallah 8)

Black
06.November.2012, 16:40
1 kez dahi vitesli motor kullanmadığım için ve spyderın sizinde saymış olduğunuz gidon çatal özelliklerinden dolayı dün üzerine bindiğimde açıkçası gözüm bi hayli korktu. Durduğu yerde dahi gidonu çevirdiğim zaman motor sağa-sola yattı açıkçası benide endişelendirdi.İlk motor olarak kullanımı daha rahat bir motormu tercih etmeliyim diye düşündürdü..:S

cihan54
06.November.2012, 16:47
1 kez dahi vitesli motor kullanmadığım için ve spyderın sizinde saymış olduğunuz gidon çatal özelliklerinden dolayı dün üzerine bindiğimde açıkçası gözüm bi hayli korktu. Durduğu yerde dahi gidonu çevirdiğim zaman motor sağa-sola yattı açıkçası benide endişelendirdi.İlk motor olarak kullanımı daha rahat bir motormu tercih etmeliyim diye düşündürdü..:S

Endişen olmasın. Bak, benim spyder'ı sattığım arkadaş da bu foruma üye oldu. Burada olsaydı da seni rahatlatsaydı. Ama dediğim gibi, korkun şüphen olmasın. biri sana 1 saat dur/kalk, vites ve viraj eğitimi verse sen olursun yani.. 8)

Black
06.November.2012, 16:51
Celil abiden sonra sizde içimi rahatlattınız. Arada kalmış olduğum iki motor var ikisininde km si ve fiatı aynı
fakat bir tanesi 2009 model 350cc - diğeri 2011 model 250cc hangisini seçmeliyim onu düşünüyorum fakat 2011 lerin balansörlü olması beni 2011 250cc ye yaklaştırıyo .

cihan54
06.November.2012, 17:10
Celil abiden sonra sizde içimi rahatlattınız. Arada kalmış olduğum iki motor var ikisininde km si ve fiatı aynı
fakat bir tanesi 2009 model 350cc - diğeri 2011 model 250cc hangisini seçmeliyim onu düşünüyorum fakat 2011 lerin balansörlü olması beni 2011 250cc ye yaklaştırıyo .

2011 250cc olanı al. dediğin gibi balansörlü olması, peglerin geride olması avantajı var. Ki 250cc ile 350 cc arasında öyle uçurum bir fark yok. toplasam 20 km/h daha hızlı gidiyo.. haybeye çok yakıyo. (Celil abiye sevgilerle :p )

Black
06.November.2012, 18:00
Vitesli motor kullanmayı bilmeyen biri olarak umarım 1 aylık bi antreman dönemi bu kullanım sıkıntısı korkularımın ana bölümlerine yeterli olur.. :D

ozguralic
06.November.2012, 18:45
Bende senin gibiydim merak etme, üzerine bin 360 km sonra inince bi bakmışsın öğrenmişsin 8)

Hayırlı olsun.

mesutdikmen
06.November.2012, 19:44
Vitesli motor kullanmaya başlarken benim de korkularım vardı emin ol 1 aydan önce motoruna alışırsın...

mrtckrt
06.November.2012, 20:19
Tıpkı sen gibi Ben de bisikletten spaydera geçtim ve iki üç günde alıştım ama hala temkinli kullanıyorum ki zaten Bu da kötü bişey değil:)

Black
07.November.2012, 00:38
Bende senin gibiydim merak etme, üzerine bin 360 km sonra inince bi bakmışsın öğrenmişsin 8)

Hayırlı olsun.

Umarım bende 360 km de alışmış olurum spyder için uğurlu bi sayı sanırım =)
Aynı şekilde bende üzerimden acemiliği ufak ufak atsamda sağ şeritten devam edicem gibi görünüyo T gidon uzun çatal başlangıç zor olsada karşılığınıda zevk olarak almak tek ümidim..

Black
07.November.2012, 01:22
spyder alev desenli olanlarında balansör olmama gibi bi durum varmı ?
bulduğum bir motor var 2011 model yazıyo alev desenli fakat balansör olup olmadığını bilmiyor kendiside ? Bilgisi olan varsa açıklarsa çok sevinirim

Black
07.November.2012, 02:41
yahut balansörlü olmasının ''x'' bi ustanın dediğine göre motorun bazı parçalarına zarar verip arıza çıkartma olasılığı varmıdır ? kısacası spyder alırken balansör olup olmadığına dikkat edilmelimi , ne denli önemlidir ve (+) ları (-) leri nelerdi ?

şimdiden teşekkürler

dreamrocker
07.November.2012, 13:10
"Bildiğim kadarıyla"

2011 modellerde motor bloğu beyaz olanlarda balansör yok, motor bloğu siyah olanlarda balansör var.
2012 modeller gümüş ya da siyah motor bloğu hepsi balansörlü

mrtckrt
07.November.2012, 15:12
"Bildiğim kadarıyla"

2011 modellerde motor bloğu beyaz olanlarda balansör yok, motor bloğu siyah olanlarda balansör var.

Aynen katılıyorum :)

Black
07.November.2012, 15:29
"Bildiğim kadarıyla"

Bilgilendirme için teşekkürler duyduğuma göre 2012 lerin ayak uzunluğu geri çekilmiş boyu kısa olanlar için 2012 lerin hepsindemi ayak uzunluğu daha kısa yoksa 2012 olup ayak uzunluğu eski modelindeki gibi uzun olanlarda mevcut mu ?

CELİL
07.November.2012, 15:52
Bilgilendirme için teşekkürler duyduğuma göre 2012 lerin ayak uzunluğu geri çekilmiş boyu kısa olanlar için 2012 lerin hepsindemi ayak uzunluğu daha kısa yoksa 2012 olup ayak uzunluğu eski modelindeki gibi uzun olanlarda mevcut mu ?

ben 2012 lerin hepsinde ayaklar kısa diye biliyorum ama en net cevap dreamrocker (onur )verir çünki en taze makina onda c.tesi günü son parti gelenlerden 2012 model gümüş renk motor blogu olan blansörlü sıfır spyder aldı 8)

Black
07.November.2012, 15:56
motor bloğunu boyatma imkanımız olabilirmi yada kaplatma celil abi ?

CELİL
07.November.2012, 16:17
motor bloğunu boyatma imkanımız olabilirmi yada kaplatma celil abi ?
aynı soruları iki başlıktada sormayın yetişemiyorum :mrgreen:

motoru söktürdükten sonra özel ısısya dayanabilen boyalar var istediğin renge boyayabilirsin ama üzerinde olmaz
kaplama olmaz sıcağa dayanmaz 8)

Black
07.November.2012, 16:56
motoru söktürdükten sonra özel ısısya dayanabilen boyalar var istediğin renge boyayabilirsin ama üzerinde olmaz
kaplama olmaz sıcağa dayanmaz 8)

biraz önce bir motorlanddeki ahmet ustanın yönlendirdiği başka bir ustasyla görüştüm ve kumlamanın sakıncalı olduğunu fakat motoru söküp dıştan bi boyama şekli sonrası tekrar takabiliceklerini söylediler. sizce motor aksamı için bir sakıncası olurmu ne kadar sağlıklı olur ?

CELİL
07.November.2012, 17:10
biraz önce bir motorlanddeki ahmet ustanın yönlendirdiği başka bir ustasyla görüştüm ve kumlamanın sakıncalı olduğunu fakat motoru söküp dıştan bi boyama şekli sonrası tekrar takabiliceklerini söylediler. sizce motor aksamı için bir sakıncası olurmu ne kadar sağlıklı olur ?
ben olsam orjinal bir makinayı söktürüp orjinaliğini bozdurmam toplarken orjinali gibi her kabloyu yerine takmıyorlar 8)

dreamrocker
07.November.2012, 17:12
2012 modellerin tüm serilerinde ön pag'ler geriye çekilmiş. En azından benim gördüğüm tüm 2012 modellerde öyle :)

Black
07.November.2012, 17:46
Hem balansörlü olsun, hem motor bloğu gri renkte olsun, hem pag'ler ileride olsun..
Çokmu şey istiyorum..:cry:

Anilgardiyan
07.November.2012, 18:54
doğrusu bu pegler 2012 lerde biraz daha geride ya hani , abartılıcak kadar da geri de değil rahatlığı bozmuyo bence bunu kafana takma

Black
07.November.2012, 20:08
Peki blansörün olup olmaması büyük bir etkenmidir bilgisi olan ?

dreamrocker
07.November.2012, 21:43

normal satış şartlarında 500 ila 1000tl arasında fiyat farkı olur balansörlü balansörsüz arasında. Ayrıca Bir fabrika bir noktadan sonra halihazırda ürettiği bir motosiklete balansör ekleme ihtiyacı duyuyorsa, önemli bir etkendir8)

Rona
07.November.2012, 22:21

Evet bence büyük etken.
Blalansörsüz model aldığın taktirde titreşimden dolayı 2 sezon sonra motorun şase bağlantılarında kırılmalar meydana gelmeye başlar(29Ekim kortejinde G.Osmanpaşa da oturan arkadaşın üst şase bağlantı kulakları kırılmıştı).Balansörsüz model işine girme bence.

Black
08.November.2012, 00:38
normal satış şartlarında 500 ila 1000tl arasında fiyat farkı olur balansörlü balansörsüz arasında. Ayrıca Bir fabrika bir noktadan sonra halihazırda ürettiği bir motosiklete balansör ekleme ihtiyacı duyuyorsa, önemli bir etkendir8)

Bende aynı düşüncedeyim fakat bazı yerlerden pek fark olmadığını duymuştum ama mümkünse blansörlü olması dediğiniz gibi tabiki daha iyidir..

Black
08.November.2012, 00:40
geçtiğimiz sayfalarda bir arkadaşımız blansörlü modellerde 2012 yarı yıl sonrası çıkışlılarında motor bloğunun gümüş renkli olduğunu söylemişti. 20120 yarı yıl öncesindeki tüm blansörlü makinaların motor blokları siyah mıdır yoksa metalik renkliside mevcut mudur ?

CELİL
08.November.2012, 01:18
geçtiğimiz sayfalarda bir arkadaşımız blansörlü modellerde 2012 yarı yıl sonrası çıkışlılarında motor bloğunun gümüş renkli olduğunu söylemişti. 20120 yarı yıl öncesindeki tüm blansörlü makinaların motor blokları siyah mıdır yoksa metalik renkliside mevcut mudur ?
son gelen 2012 ler hariç blansörlü tüm makinaların motor bloğu siyahtır 8)

osmankzlkaya
09.November.2012, 00:49

dostum ben de ilk kez vitesli motorsiklet kullandığımda spyder bana ağır geleceğini farkettim. o yüzden kısa kasa aldım. iyi düşün sonra basın ağrımasın:lol: