Orijinalini görmek için tıklayınız : daytona 250 mi 350 mi
özgürY
08.November.2012, 03:50
arkadaşlar bu gün izmie karşıyakada daytonalara bakmaya gittim 350 lik yerine satıcı 250 cc de olur dedi...
karsız kaldım hangisini önerirsiniz...
motor ve eksoz sesleri arasında çok fark varmı.... şekline kanıp vızıltılı bir ses varsa 250 cc yi almayacağım..(gerçi eksozda mutlaka değişiklik yapacağım ama yinede bu değişikliğe rağman uyuz bir sesle sokaklarda dolanmak istemiyorum...[smilie=greencolorz:
regal konusunda pek bilgim yok.. tecrübeli ve bilgili arkadaşlar yorumlarıyla katkıda olursa çok sevinirim....şimdiden teşekürler..
(bu arada dün ütübariyle 40 yaşına girdim:( 22 yıl aradan sonra motora geri döneceğim.... umarım yardımcı olursunuz... kendime 40.nazar yıl hediyesi alacağımda...8)
Black
08.November.2012, 04:45
350cc ve 250cc arasında yalnızca tek piston farkı var şüpeye düştüğünüz performans ise her 2 motoruda kullananların görüşleri açısından kaydadeğer bir fark yok egzos sesine gelince tabiki sizin nasıl bir ses istediğinize göre değişir buda tabiki fabrika çıkışının haricinde egsoza yaptırıcağınız işlem ve şansınıza göre değişir ama onun dışında genel görüş 250 ve 350cc arasında hatrı sayılır bir farkın olmadığı 8)
CELİL
08.November.2012, 09:40
arkadaşlar bu gün izmie karşıyakada daytonalara bakmaya gittim 350 lik yerine satıcı 250 cc de olur dedi...
karsız kaldım hangisini önerirsiniz...
motor ve eksoz sesleri arasında çok fark varmı.... şekline kanıp vızıltılı bir ses varsa 250 cc yi almayacağım..(gerçi eksozda mutlaka değişiklik yapacağım ama yinede bu değişikliğe rağman uyuz bir sesle sokaklarda dolanmak istemiyorum...[smilie=greencolorz:
regal konusunda pek bilgim yok.. tecrübeli ve bilgili arkadaşlar yorumlarıyla katkıda olursa çok sevinirim....şimdiden teşekürler..
(bu arada dün ütübariyle 40 yaşına girdim:( 22 yıl aradan sonra motora geri döneceğim.... umarım yardımcı olursunuz... kendime 40.nazar yıl hediyesi alacağımda...8)
Merhaba Özgür aramıza hoş geldin :)
Doğum günün kutlu olsun nazar8)
250cc ve 350 cc arasında büyük bir fark yok şehir içi kullanımlarda 250 yeterli
uzun yollar yapıcam izmir otobanına giricem bodrum a gidicem diyorsan 350cc nin torku daha güçlüdür o zaman 350cc al derim
250cc nin senelik verğisi 90 tl
350cc nin senelik verğsi 180tl
250cc yakıtı 100 km de ortalama 4 litre
350cc yakıtı 100 km de oratalama 4.5 - 5 litre
eksozlar ikisindede orjinalı kapalı sessizdir
eksoz ağızlarını kestirir veya içini boşaltır veya özel eksoz yaptırırsan ikisindede güzel yeterli ses çıkar
karar senenin kolay gelsin 8)
özgürY
08.November.2012, 16:12
öncelikle herkeze teşekür ederim.... motoru genellikle izmir-manisa arasında vede manisa izmir foça üçgeninde kullanacağım.... yeni şehir içi şehir dışı karışık anlıyascağınz...... öyle hızlı falan kullanan biri değilim... düşünün arabbayla zimir istanbul arasını 0rtalama 90-100 km ile gidiyorum..... ( yaşıma uygun hız...:P )
geçekten sadece aldığıma pişman olmak istemiyorum.... 250 cc yeter ise onu alacağım.... keyfini süreceğim.... bir motor olması yeterli...... izmir manisa arasında rampalarda eğer 250cc şişmez... gebermez diyosanız... ok... onu alayım.... bu arada motoru görünce gerçekten resimlerden daha güzel olduğunu hemen insan farkediyor...
CELİL
08.November.2012, 16:34
bütçe sıkıntın yoksa 350 cc daha uygun olur ama bu demek değilki 250cc kötü bu makinaların ikiside radyatörlü su ve fan sogutmalı olduğundan şişme gibi durum kesinlikle yok kasmadan ortalama akar hızları 100 -110 km
maximum süratleride birbirne yakın zaten konu hız yapmak değil
uzun yolda yokuşla 350 cc torku daha kuvvetli olduğundan çabuk devir düşürmeden temponu bozmadan yola devam ediyor
250cc uzun yokuşlarda devir düşürüyor 8)
Emre
08.November.2012, 16:56
Öncelikle aramıza hoş geldiniz, geçmiş doğum gününüzde kutlu olsun. Biraz espirili cevap olacak ama 250 CC candır yaa, hiç şişme falan yapmaz bunları dert etmeyin. Çok uzun mesafeleri gezen arkadaşlar var sitede. Benim çok fazla harita bilgim yok ama bildiğim kadarıyla İzmir - Manisa arası yakın bir mesafe ve 250 CC işinizi daha ekonomik bir şekilde görecektir. Ama Celil Abi' nin dediği gibi mesafe daha fazla uzayacaksa o zaman 350 CC düşünülebilir.
Not: Ben Celil Abi' nin son attığı mesajı görmeden bu mesajı yazdım. Haşa ağanın lafının üstüne laf olmaz diye belirtmek istedim :)
CELİL
08.November.2012, 17:13
Öncelikle aramıza hoş geldiniz, geçmiş doğum gününüzde kutlu olsun. Biraz espirili cevap olacak ama 250 CC candır yaa, hiç şişme falan yapmaz bunları dert etmeyin. Çok uzun mesafeleri gezen arkadaşlar var sitede. Benim çok fazla harita bilgim yok ama bildiğim kadarıyla İzmir - Manisa arası yakın bir mesafe ve 250 CC işinizi daha ekonomik bir şekilde görecektir. Ama Celil Abi' nin dediği gibi mesafe daha fazla uzayacaksa o zaman 350 CC düşünülebilir.
Not: Ben Celil Abi' nin son attığı mesajı görmeden bu mesajı yazdım. Haşa ağanın lafının üstüne laf olmaz diye belirtmek istedim :)
emre olurmu öyle şey herkes kendi tecrübesini bilgisi paylaşmazsa ne anlamı var hem daha az yorulurum senin uzun yol tecrübende az değil :mrgreen:8)
Serkan
08.November.2012, 23:19
aynı çelişkiyi bende yaşıyorum şu an 250 ler balansörlümü aceba? 250 ve 350 arasında titreşim farkı varmı?
CELİL
09.November.2012, 00:02
aynı çelişkiyi bende yaşıyorum şu an 250 ler balansörlümü aceba? 250 ve 350 arasında titreşim farkı varmı?
2011 ve üstü modellerde 250 cc ve 350 cc hepsi balansörlü 8)
Serkan
09.November.2012, 00:09
celil abi daytona 250 alsak,dişli değiştirme yöntemi ile yokuşlarda bayılma sorununu çözebilirmiyiz.araştırdıgıma göre 250 cc ye motor kasası agır geliyo imiş ne dersin bide şu 2 ilan için yorum yaparmısın hangisi mantıklı
bu motorla takasa giriyorum üste 3000 veriyorum
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-daytona-250-sifir-ayarinda-89522074/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-2012-dd350..10.000tl-sifirina-vermem-diyosan,ekstrali-104569589/detay/
CELİL
09.November.2012, 00:17
celil abi daytona 250 alsak,dişli değiştirme yöntemi ile yokuşlarda bayılma sorununu çözebilirmiyiz.araştırdıgıma göre 250 cc ye motor kasası agır geliyo imiş ne dersin bide şu 2 ilan için yorum yaparmısın hangisi mantıklı
bu motorla takasa giriyorum üste 3000 veriyorum
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-daytona-250-sifir-ayarinda-89522074/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-2012-dd350..10.000tl-sifirina-vermem-diyosan,ekstrali-104569589/detay/
ikiside sıfır ayarında temiz görünüyor gerisi bütçene hangisi uyuyor a kalıyor
özgürY
09.November.2012, 01:24
öneclikle tekrar iyi dilekleriniz için teşekür ederim....
bütçe konusunda çok fazla bir sıkıntı yok.... 250cc ye 8.250 TL 350 cc ye yaklaşık 9.000 TL fiyat verdi... aradaki 750 - 1000 tl yi sorun etmem... ancak sadece kullanırken keyfimin kaçmasını istemiyorum... 22 yıl sonra motor kullnamaya geri döneceğim... en azından yollda kenara çekip gelip geçenlerin halime acımarını istemem.....( izmir manisa arasında bir kaç kez.. bazı çinli markaların kenara çekmiş sürücüsünün yola çömelmiş dertli dertli bakındığına şahit oldum.... marka vermeye gerek yok .... ama aynı durumu yaşamak istemiyorum)
Aslında açık olmak gerekirse.... 6 yaşında bir kızım var.... benim gibi o da motorsiklet delisi...sanırım motor aşkı genetik... :)) onu bazen oyun salonlarına götürüyorum.. bütün paramı o motorsiklet şeklindeki oyuncaklara harcatıyor..:))) yani işin gerçeği.. kızımla yollarda gezerken yolda kalmak istemiyorum.... şuanda ellerinde sadece 2500cc daytona varmış.... ama acelem yok eğer al 350 cc yi kafan rahat etsin derseniz bekleyeceğim getirecekler.... yok boşver... çok bir fark yok al gitsin 250cc diyorsanız gidip 250cc yi alacağım.... gerçi buralarda kış başladı artık... 22 senedir binmiyorum bir kaç hafta daha beklerim... 350cc yi getirtirm.... nedersiniz.......
şimdiden anlayışlı ve sabırlı bir şekilde sorularıma yanıt verdiğiniz için tekrar teşekürler....
CELİL
09.November.2012, 10:24
özgür ben bu yaz 250 cc spyder 2 makina (daytona ile motorları aynı) ile 2500 km eğe turu yaptım her türlü zorladık ama maşallah hiçbir arıza olmadan döndük bizim RR lar uzun yolu çok sever keyif verir 8)
almışken bunca yıldan sonra 350 cc al senelerce sıkılmadan bin derim
ayrıca aldıgın 250cc fiyatına istanbuldan tanıdıgım bayilerden 350cc sıfır makina bulabiliriz sana kargoylada gönderir 8)
özgürY
10.November.2012, 03:42
teşekürler Celil kardeş..... bakalım sanırım dediğin gibi yapacağım.... 350cc alacağım.... şimdi işler biraz yoğun... ama öyle çok beklemeyeceğim....
bu arada bir şey daha sormak istiyorum. eski motorumda egzozu ile oynamıştım.. gerçi sene 1992-93 gibi başım derde girmedi... ama sanırım şu desibel işi biraz baş ağrıtıyormuş..... ben alacağım motorun egzosu ile oynamayı duşunuyorum... şu desibel sınırı nedir motorsikletlerde.... bir ara TT chopperın sahibi trt de programa çıkmıştı ve yanlış hatırlamıyor isem.. bir rakam sınırı varmış ama rakamı hatırlamıyorum (900 lü bir rakam söyledi ama birim olarak ne demişti hatırlamıyorum. gerçi adamın yaptığı motorlar ruhsat alığına göre sanırım oldukça yüksek bir desibele kadar esneme var)... bu konuda bilr bilginiz varmı.... yani polisle papaz olmadan egzos sesi ile ne kadar oynayabilirim...copper a binipte o sesi doyasıya duymamak olmaz... sesi duyayım derkende zırt pırt ceza ödemeyelim..
Rona
10.November.2012, 10:20
teşekürler Celil kardeş..... bakalım sanırım dediğin gibi yapacağım.... 350cc alacağım.... şimdi işler biraz yoğun... ama öyle çok beklemeyeceğim....
bu arada bir şey daha sormak istiyorum. eski motorumda egzozu ile oynamıştım.. gerçi sene 1992-93 gibi başım derde girmedi... ama sanırım şu desibel işi biraz baş ağrıtıyormuş..... ben alacağım motorun egzosu ile oynamayı duşunuyorum... şu desibel sınırı nedir motorsikletlerde.... bir ara TT chopperın sahibi trt de programa çıkmıştı ve yanlış hatırlamıyor isem.. bir rakam sınırı varmış ama rakamı hatırlamıyorum (900 lü bir rakam söyledi ama birim olarak ne demişti hatırlamıyorum. gerçi adamın yaptığı motorlar ruhsat alığına göre sanırım oldukça yüksek bir desibele kadar esneme var)... bu konuda bilr bilginiz varmı.... yani polisle papaz olmadan egzos sesi ile ne kadar oynayabilirim...copper a binipte o sesi doyasıya duymamak olmaz... sesi duyayım derkende zırt pırt ceza ödemeyelim..
Yeni yönetmeliğe göre 78 desibel sınırı var 78 desibel i geçmiyorsa kusur yazılmaz geçiyorsa ağır kusur.
CELİL
10.November.2012, 12:43
Yeni yönetmeliğe göre 78 desibel sınırı var 78 desibel i geçmiyorsa kusur yazılmaz geçiyorsa ağır kusur.
tabii bu durum sadece muayene yaptırırken geçerli ama ben db ölçümü yapan istasyon duymadım kulakla dinleme hesabı yapıyorlar ve genel olarak bizim motorların sesi diğer büyük makinaların yanında lafı bile omaz
yollarda (istanbul için) polisler bize birşey demiyorlar
hele izmir gibi race motor cenneti bir yerde onların modifiye eksozları yanında küçük 350cc cik eksozumuzun lafı bile olmaz bence 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.