PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : spayder egzoz

mrtckrt
11.November.2012, 14:39
Arkadaşlar ekzoz manifoldu Ile susturucu arasında bir parça var galiba orta susturucu diye tahmin ediyorum acaba onu söksek ve yerine boş bir boru koysak acaba egzoz sesi artar mı hemde elimizde orjinal parça kalacağı için muayene de problem olmayacaktır

(ya Aslında fotoğrafını da çektim bahsettiğim.parçanın AMA nasıl eklicem bulamadım )

mrtckrt
11.November.2012, 16:24
Arkadaşlar ekzoz manifoldu Ile susturucu arasında bir parça var galiba orta susturucu diye tahmin ediyorum acaba onu söksek ve yerine boş bir boru koysak acaba egzoz sesi artar mı hemde elimizde orjinal parça kalacağı için muayene de problem olmayacaktır

(ya Aslında fotoğrafını da çektim bahsettiğim.parçanın AMA nasıl eklicem bulamadım )

YA bu tez canlılık beni öldürüyor dayanamadım ve gidip o parçaları söktüm içinde sıkı geçme ile montelenmiş petekli bi parça var galiba orta susturucu onu biraz "ikna gücü" kullanarak çıkardım ve egzozun dış kısmını geri motora taktım zafer kazanan bir komutan edasıyla ufak bir tura çıktım ama ne yalan söyliyim ses beni tatmin etmedi :( Şimdi motora sübap ayarı yaptırmalı mıyım veya o söktüğüm parçanın bir zararı olurmu

Rona
11.November.2012, 19:12
O söktüğün parça katalizördü.Söküldüğünde tekrar sübap ayarı yapılmasına gerek olmaz,motorun rahat nefes alması sağlanmış olur

mrtckrt
11.November.2012, 23:46
Peki Arkadaşlar motorun orjinalliğini çok fazla bozmadan motora en az zarar verecek şekilde egzozdan nasıl tatlı bir horultu alabiliriz öyle çok fazla bör bör bağırmasın ama mobilet gibi de vızırda masın istiyorum Arkadaşlar deneyimlerinizi bekliyorum

Anilgardiyan
12.November.2012, 03:49
abilerim canlarım yardıma muhtaç bir arkadaşımız var burada , ona biraz yardım edelim bence yoksa cıldırabilir , cok sabırsız bir arkadaş kendisi :)

mrtckrt
12.November.2012, 09:30
abilerim canlarım yardıma muhtaç bir arkadaşımız var burada , ona biraz yardım edelim bence yoksa cıldırabilir , cok sabırsız bir arkadaş kendisi :)

Hay Allah razı olsun :) haftasonu kimse yoktu forumda ya :( duygularıma tercuman oldun :)

CELİL
12.November.2012, 10:12
hafta sonu kimse ekran başında olmuyor malesef :mrgreen:
en pratik , zararsız ve sesi yeterli işlem eksozun son çıkış noktasındaki eksoz ağzını kestirip ağızdaki kapagı çıkarıcaksın tamam 8)

mrtckrt
12.November.2012, 13:25
Peki Arkadaşlar Ben bu katalizörü geri takayım mı motora fayda veya mahsurları nedir ki bir işe yaramasa adamlar koymazdı herhalde dimi nedersiniz?

CELİL
12.November.2012, 14:00
Peki Arkadaşlar Ben bu katalizörü geri takayım mı motora fayda veya mahsurları nedir ki bir işe yaramasa adamlar koymazdı herhalde dimi nedersiniz?
olmamasının hiç sakıncası yok hatta makina olmayınca daha rahat çalışıyor katalizatörün olma sebebi çevre kirliliğini engelleme amaçlı dünya kurallarına uyma zorunluluğu 8)

boxerboy
06.April.2013, 00:30
pekiiii, bir soru daha o zaman :)

benim motorun eksoz ucu kesik ve bayaa sesi çıkıyor... haziranda muayeneye girecem... ne yapmam lazım şimdi? :(
sadece muayeneyi atlatabileceğim geçici bir çözüm var mı acaba?

mrtckrt
06.April.2013, 00:44
Bazıları muayenede sorun olmadığını söylüyor hatta denizlide adamlar "bir tur at fren yap" vs. Diyip göndermişler
Bence daha önce gidilip denenen bir muayene istasyonuna gidilebilir
Yada anladığım kadarıyla sende benim gibi egzoz kapağını almışsın onu bir. Egzozcuda geçici olarak kaynak yaptirilabilir

boxerboy
06.April.2013, 01:04
Bazıları muayenede sorun olmadığını söylüyor hatta denizlide adamlar "bir tur at fren yap" vs. Diyip göndermişler
Bence daha önce gidilip denenen bir muayene istasyonuna gidilebilir
Yada anladığım kadarıyla sende benim gibi egzoz kapağını almışsın onu bir. Egzozcuda geçici olarak kaynak yaptirilabilir

ama kapak yok ki bende

mrtckrt
06.April.2013, 01:42
Ben kesilen kapağı atmadım belki lazım olur diye biraz çöpçüyüm galiba :)

boxerboy
06.April.2013, 01:48
Ben kesilen kapağı atmadım belki lazım olur diye biraz çöpçüyüm galiba :)

valla eğer olabilecekse, o kapağı senden emaneten isteyebilirim :p
tabi sende kabul edersen :mrgreen:

dur bakalım celil abi ne diyecek...:?:

mrtckrt
06.April.2013, 02:23
Daha önce böyle yapan varsa yani kapagi tekrar kaynatip muyeneye giren varsa ise yarayacaksa tabi gönderirim sorun olmaz

cihan54
06.April.2013, 02:58
Arkadaşın dediği gibi, muayene istasyonunun insiyatifine kalmış biraz da.. Bence de sen önce bir muayeneye gir. Herşeyden geçip egsozdan geçmezse; sanayiye git, kaynakçı bi usta bul. Ustada zaten ince bi sac vardır. 2 mm bi sac kestir oraya, kaynatsın. De ki, şimdi yaptırıyorum, muayeneden sonra gelip yine sana söktürcem. ona göre kaynatsın yani. 8) ortasında iki parmağının rahatça girebileceği kadar çapta bi delik olsun kaynatacağı sacda...

kolay gelsin 8) (Benim motorun muayenesi de ne çabuk gelmiş :? :p )

boxerboy
06.April.2013, 03:11
Arkadaşın dediği gibi, muayene istasyonunun insiyatifine kalmış biraz da.. Bence de sen önce bir muayeneye gir. Herşeyden geçip egsozdan geçmezse; sanayiye git, kaynakçı bi usta bul. Ustada zaten ince bi sac vardır. 2 mm bi sac kestir oraya, kaynatsın. De ki, şimdi yaptırıyorum, muayeneden sonra gelip yine sana söktürcem. ona göre kaynatsın yani. 8) ortasında iki parmağının rahatça girebileceği kadar çapta bi delik olsun kaynatacağı sacda...

kolay gelsin 8) (Benim motorun muayenesi de ne çabuk gelmiş :? :p )

hımmmm... iyi fikir :cheesy:

ya da şöyle bir git gel derlerse bende 1 ile kalkıp 3 le mi devam etsem fazla ses etmeden gaza abanmadan fln :p

nese sanırım böyle yapmam gerekecek...

başlığı tekrar bulabilirsem olan biteni yazarım haziran ayı içerisinde 8)

marlox
06.April.2013, 10:24
ben egsoz konusunda biraz araştırma yaptım benim fikrimi biri zaten uygulamış
alın size fotolar...

http://img260.imageshack.us/img260/3059/sdc10086k.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/1531/sdc10085k.jpg

http://img580.imageshack.us/img580/5247/sdc10182.jpg

ister açık ister kapalı

ama 2000 km ye kaar aklemem söylendi
egsozlar açıldığında sibop ayarı gerekiyormuş

daytona250
06.April.2013, 10:44
engin bu ne abi böle terminatör gibi, enteresan bişey

korhan_751
06.April.2013, 12:11
ben orjinal egsozlarımı çıkartıp yerine daha iyi ses veren bir egsoz yaptırcam. ama istediğim zaman eski egsozlarımı vidalarını sıkıp yerine takabilcem. şu anlık beklemedeyim yaptırınca fotoğrafları paylaşırım :)

CELİL
06.April.2013, 12:37
pekiiii, bir soru daha o zaman :)

benim motorun eksoz ucu kesik ve bayaa sesi çıkıyor... haziranda muayeneye girecem... ne yapmam lazım şimdi? :(
sadece muayeneyi atlatabileceğim geçici bir çözüm var mı acaba?

Merhaba Gürbüz genelde bizim açık eksozlar muayeneden geçiyor ama olduda takıldı

1- servise rica et başka motordan kapalı eksozu emanet senin makinaya taksın muayeneyi yaptıktan sonra tekrar alır
2- serviste yoksa bir eksozcu ortasında baş parmagının gireceği bir delik delinmiş bir saç parçasını çıkışa kapak olarak kaynatsın iş görür 8)

marlox
06.April.2013, 18:10
yada bulunduğun bölgede regal kullanan aynı motordan var ise ona da rica edebilirsin...

boxerboy
07.April.2013, 02:44
çok teşekkürler arkadaşlar, sanırım ben büyütmüşüm mevzuyu biraz :)

marlox : uğraşmış resimler yüklemişsin ayrıca tekrar teşekkür ederim :D

celil abi: abi vallahi çok uyanıksın, başka birinin eksozunu takmayı hiç düşünememiştim :mrgreen:

marlox
08.April.2013, 09:24
egsoz için usta ile hafta sonu urla da görüştüm ( meşhur Taim usta )

"""böyle bir proje sana çok pahalıya gelecek en iyisi sana farklı iki egsoz yapalım""" dedi

350 tl ye anlaştım iki tane normalden biraz daha uzun iki tane yeni egsoz :D orjinal egsoz larda bende kalacak :D

CELİL
08.April.2013, 12:01
egsoz için usta ile hafta sonu urla da görüştüm ( meşhur Taim usta )

"""böyle bir proje sana çok pahalıya gelecek en iyisi sana farklı iki egsoz yapalım""" dedi

350 tl ye anlaştım iki tane normalden biraz daha uzun iki tane yeni egsoz :D orjinal egsoz larda bende kalacak :D
fiyat makül ama eksoz içine perde koydur içi boş yaptırma motorun siboblarını zorlar 8)

marlox
08.April.2013, 14:02
onu sordum ustaya hiçbir şey olmaz dedi... alakası yokmuş dediğine göre :S şimdi tamam kandırıyor desem adam yılların egsozcusu adama teee nerelerden müşteri geliyor kendi gözlerimle gördüm dükkanın önü motor kaynıyor plakalar hep karışık :S 06 sı var 34 ü var 07 si var var oğlu var...

CELİL
08.April.2013, 15:17
onu sordum ustaya hiçbir şey olmaz dedi... alakası yokmuş dediğine göre :S şimdi tamam kandırıyor desem adam yılların egsozcusu adama teee nerelerden müşteri geliyor kendi gözlerimle gördüm dükkanın önü motor kaynıyor plakalar hep karışık :S 06 sı var 34 ü var 07 si var var oğlu var...
adam işinde ustadır ona birley demem ama eksozda olması gereken kompresör oranı içi boş boru eksozda oluşmuyor o yüzden prof eksozların hepsinde içinde kompresör oluşması için perde olur 8)

marlox
08.April.2013, 16:30
sıkıştırmayı katalitik konvertör yapıyor egsoz içindeki sadece sesi kesiyor dedi...