PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : arızalanan müşür yerine kesin çözüm bulunmuştur

rr250e9kırmızı
16.Kasım.2012, 11:37
selam aleykum arkadaşlar benim fan müşürü bozuldu yeniside 45-50 tl arası buda ufak bir parçaya bu kadar para vermek zoruma gidiyor açıkcası ben elektrikçiyim asıl mesleğim elektrik bende fırınlarda kullanılan termostat taktım şimdi termostat müşür kadar arıza çıkarmaz ömürlük oldu artık termostatın fiyatıda 20 tl ama müşürden uzun ömürlü olacağına garanti ederim bu sistemi uygulamak isteyen olursa bilgilendiririm ulaşmak ısteyen arayabılır 0542 414 86 40 yada yazabılır

CELİL
16.Kasım.2012, 11:45
selam aleykum arkadaşlar benim fan müşürü bozuldu yeniside 45-50 tl arası buda ufak bir parçaya bu kadar para vermek zoruma gidiyor açıkcası ben elektrikçiyim asıl mesleğim elektrik bende fırınlarda kullanılan termostat taktım şimdi termostat müşür kadar arıza çıkarmaz ömürlük oldu artık termostatın fiyatıda 20 tl ama müşürden uzun ömürlü olacağına garanti ederim bu sistemi uygulamak isteyen olursa bilgilendiririm ulaşmak ısteyen arayabılır 0542 414 86 40 yada yazabılır

a.s mustafa bilğilendirme için teşekkürler
termostat kaç dercede devreyi açıyor ve montajı eski müşürün yerine uyuyormu 8)

rr250e9kırmızı
16.Kasım.2012, 11:59
eski müşür yerinde kalıyor abi sökmuyoruz ama bağlantı kablolarını söküyoruz yeni takacağımız termostatın sensörünü radyatör peteğinin içine koyuyoruz ve termostatın ayarına 50 dereceye getirip bağlıyoruz 50 derece diyorum çünkü normal müşür 70 derecede ve direk su ile temas halınde bizim sensörümüz radyötör ısısına duyarlı çalışacağı için 50 tam uygun sıcaklık oluyo isterseniz daha da indirebilirsiniz yada yukseltebılırsınız dereceyi kafanıza göre motoru istediğiniz sıcaklıkta tutabılırsınız ve müşür kadar arıza çıkarmayacağına garanti ederim ömürlük abi bunlar

turq
16.Kasım.2012, 12:03
Tesekkurler. Bircok arkadasin bu problemi oluyordu

Guzel cozum

Rona
16.Kasım.2012, 12:15
eski müşür yerinde kalıyor abi sökmuyoruz ama bağlantı kablolarını söküyoruz yeni takacağımız termostatın sensörünü radyatör peteğinin içine koyuyoruz ve termostatın ayarına 50 dereceye getirip bağlıyoruz 50 derece diyorum çünkü normal müşür 70 derecede ve direk su ile temas halınde bizim sensörümüz radyötör ısısına duyarlı çalışacağı için 50 tam uygun sıcaklık oluyo isterseniz daha da indirebilirsiniz yada yukseltebılırsınız dereceyi kafanıza göre motoru istediğiniz sıcaklıkta tutabılırsınız ve müşür kadar arıza çıkarmayacağına garanti ederim ömürlük abi bunlar

Termostat sensörünü radyatör peteğinin içine nasıl montelediğini açıklarmısın kablolarla birlikte radyatör kapağındanmı sarkıttın.Hatta resimli açıklama olursa herkes faydalanabilir.

rr250e9kırmızı
16.Kasım.2012, 12:29
sensörü peteğin içine koymuyoruz abi peteğin arasına koyuyoruz sensör zaten krom uçlu bağlantıyı yapmak ısteyen arayabılır cepten yardımcı olurum resim nerden koyulur bılmıyorum usta

CELİL
16.Kasım.2012, 12:57
mustafa sistemin nasıl oldugunu anladım güzel pratik alternatif bir sistem olmuş emegine sağlık resimde olabilse iyi olurdu aşagıya resim yüklemeyle ilği linki yapıştırıyorum 8)

http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=6081&highlight=resim+y%FCkleme

rr250e9kırmızı
16.Kasım.2012, 13:18
abi termostatın lınkını koyuyorum buraya termostatı görünce zaten herşeyı anlıyosun lınk adresi
http://www.eltermonline.com/urun/30-150-c-spiralli-termostat/78

bu arada termostat fiyatını 20 tl demiştim ya o fiyat en kalıtelısı normal fiyatı lınktede görebılırsınız 6-7 tl bişey abi

rr250e9kırmızı
16.Kasım.2012, 13:30
bağlantıyıda şöyle yapıyoruz açık açık yazayım termostatın kendisini uygun ıslanmayacak (akunun yanı olabılır)yere koyuyoruz sensörün spiral borusu 1 metre onuda hesaplayın sensörün kendisinide radyatörün peteklerin arasına monte ediyoruz klıps vb şeylerle.alacağımız termostat çift kontaklı zaten satıcı tek mı çift mi kontak ıstıysun diye sorar bizim alacağımız çift kontaklı olacak ve termostatın arkasında 3 soket yeri var 1 inde com yazar yada c yazar diğerinde 1 yazar ötekındede 2 yazar müşüre gelen kablolardan bir tanesi akuden gelir diğeri fana gider biz akuden gelenı com yazan sokete bağlıyoruz fana giden diğer kabloyuda 1 yazana bağlıyoruz ve termostatın üzerinden istediğimiz sıcaklık değerine getiriyoruz ve paşalar gibi ömür boyu kullanıyoruz dahada anlamadım diyen varsa ve bu sistemi uygulamak ısteyen varsa arayabılır termostatın fiyatı 6 yada 7 tl

Rona
16.Kasım.2012, 13:46
bağlantıyıda şöyle yapıyoruz açık açık yazayım termostatın kendisini uygun ıslanmayacak (akunun yanı olabılır)yere koyuyoruz sensörün spiral borusu 1 metre onuda hesaplayın sensörün kendisinide radyatörün peteklerin arasına monte ediyoruz klıps vb şeylerle.alacağımız termostat çift kontaklı zaten satıcı tek mı çift mi kontak ıstıysun diye sorar bizim alacağımız çift kontaklı olacak ve termostatın arkasında 3 soket yeri var 1 inde com yazar yada c yazar diğerinde 1 yazar ötekındede 2 yazar müşüre gelen kablolardan bir tanesi akuden gelir diğeri fana gider biz akuden gelenı com yazan sokete bağlıyoruz fana giden diğer kabloyuda 1 yazana bağlıyoruz ve termostatın üzerinden istediğimiz sıcaklık değerine getiriyoruz ve paşalar gibi ömür boyu kullanıyoruz dahada anlamadım diyen varsa ve bu sistemi uygulamak ısteyen varsa arayabılır termostatın fiyatı 6 yada 7 tl

Ellerine emeğine sağlık .Ayrıntılı anlatman harika olmuş.

Evet dediğin gibi termostatı görünce ampul yandı.

CELİL
16.Kasım.2012, 13:48
teşekkürler mustafa açıklayıcı olmuş 8)

Umut can
16.Kasım.2012, 21:52
Pratik zeka diye buna denir işte. :cheesy: Çözümünüzü çok beğendim. Uygulanabilir ve dediğiniz gibi daha uzun ömürlü olabilir, test etmek gerek. 8)

Eğer Temmuz-Ağustos ayında icat etseydiniz kesinlikle denerdim. :mrgreen: Çünkü o aralar bu sorunla uğraşıyorduk. Sonra yenisini aldık, kafasına esti düzeldi. :mrgreen:

Tekrar tebrikler.. 8)

rr250e9kırmızı
16.Kasım.2012, 22:23
uzun ömürlü olacağından şüphen olmasın umutcan daha acık söyleyım herkesin evinde bir elektrikli fırın vardır fırınınızın termostatı kesmeyıpte hiç fırının sıcaktan yanıp arıza cıkardığını gördünüzmü hayır görmemişinizdir buda öyle birşey kafan rahat olsun normal termostat 7 tl falan sen en iyisini al (20 tl) ömürlük kullanırsın

DR.ALP
17.Kasım.2012, 00:29
http://imageshack.us/scaled/thumb/69/pr0114976min.jpgsuzuki alto müşürü kullanan arkadaşlarda var..ancak yazın fan hiç susmuyormuş..bilgi olarak sunayım dedim..