Orijinalini görmek için tıklayınız : benzin musluğu yan ayaklıktayken damlatıyor
gurizingo
06.December.2012, 00:51
arkadaşlar motorum dd 250 e9. Denizlideyken damlatıyordu ve ustaya baktırdım. Mustuğun içindeki contayı değiştirdi. O an sorun çözüldü. Sonra Muğlaya gittim yaklaşık 160 km yol yaptım. Sıkıntı çıkmadı. Sabah bir baktım ve kafam attı. Şıp şıp damlamasın mı! :evil: Sorun contada mı yoksa muslukta mı yada bilmediğim birşey mi emin olamıyorum. Aldığım benzinin şu anda bile damlaması o kadar içime oturdu ki anlatamam
Serkan
06.December.2012, 00:56
aynı sorunu aynı makinada yaşadım.
tamirci sorunu çözmek için muslugu kısıyor bu seferde benzin yetişmiyor motor ayarsız çalısıyor özellikle ilk çalıştırmada.karbratör tamir takımı değişecek,pek pahalı bişe değil.
Anilgardiyan
06.December.2012, 03:22
arkadaşlar motorum dd 250 e9. Denizlideyken damlatıyordu ve ustaya baktırdım. Mustuğun içindeki contayı değiştirdi. O an sorun çözüldü. Sonra Muğlaya gittim yaklaşık 160 km yol yaptım. Sıkıntı çıkmadı. Sabah bir baktım ve kafam attı. Şıp şıp damlamasın mı! :evil: Sorun contada mı yoksa muslukta mı yada bilmediğim birşey mi emin olamıyorum. Aldığım benzinin şu anda bile damlaması o kadar içime oturdu ki anlatamam
aynı dertten bende cok muzdarip olmuştum , musluk kapalıyken akmadıgını yazmamışsın , ben bunu benim motorda yaşadım ve motoru nerdeyse baştan aşağı söktüm taktım , meğerki zamanında kötü benzin kullanmışım , o yüzden yapıomuş ve hala yapıyo giderken yapmaz , sadece yan ayaklıkta yapar , muslugu kapatarak çözümüne ulaşabilirsin , o benzin musluktan gelmiyo , tahliye borusundan geliyo ben tahliye borusu cıkmış diye sağa sola sokmaya calışmıştım ama yer bulamamıştım :D sonunda ucuna bir tıpa yaptım ve öyle kullanıyorum ki yine damlatıyo ama musluu kapatınca akıtmıyo , ki senin tahliye hortumun kapalı oldugu için hemen muslugun arkasından tahliyeye gidecek olan benzin hortumda doluyo ve muslugun arkasından bi yerden akıtıyo , sadece park ederken muslugu kapalı tut hiç bir sıkıntı yaşamazsın , gecmiş olsun :)
gurizingo
06.December.2012, 03:57
aynı dertten bende cok muzdarip olmuştum , musluk kapalıyken akmadıgını yazmamışsın , ben bunu benim motorda yaşadım ve motoru nerdeyse baştan aşağı söktüm taktım , meğerki zamanında kötü benzin kullanmışım , o yüzden yapıomuş ve hala yapıyo giderken yapmaz , sadece yan ayaklıkta yapar , muslugu kapatarak çözümüne ulaşabilirsin , o benzin musluktan gelmiyo , tahliye borusundan geliyo ben tahliye borusu cıkmış diye sağa sola sokmaya calışmıştım ama yer bulamamıştım :D sonunda ucuna bir tıpa yaptım ve öyle kullanıyorum ki yine damlatıyo ama musluu kapatınca akıtmıyo , ki senin tahliye hortumun kapalı oldugu için hemen muslugun arkasından tahliyeye gidecek olan benzin hortumda doluyo ve muslugun arkasından bi yerden akıtıyo , sadece park ederken muslugu kapalı tut hiç bir sıkıntı yaşamazsın , gecmiş olsun :)
musluk park halindeyken kapalı hocam. Bu halde de damlatıyor. İyi benzin kullandım bu arada :(
Anilgardiyan
06.December.2012, 06:25
musluk park halindeyken kapalı hocam. Bu halde de damlatıyor. İyi benzin kullandım bu arada :(
tam olarak benzini nerden attıgını resimleyip işaretleme şansın varsa cok iyi bir şekilde ilgilenebilirim bu konuda . karbüratörün tıkanmış olabilir mesela , ama bi ayrıntıyı görmek lazım .
mrtglc
06.December.2012, 11:54
Bende de öyle bi sorun vardı. Tahliye borusundan kaçırıyordu benzin. Musluktan kaçırıyorsa bakmak lazım ama eğer tahliye borusundan kaçırıyorsa benzin musluğu açıkken. ya pislik var yada karbüratörde çatlak var değişmesi lazım.
CELİL
06.December.2012, 13:05
öncelikle kaçak benzinin nerden geldiğini netleştirmek lazım
bazen benzin muslugunun depoya bağlandığı büyük somundanda kaçırabiliyor parmağınla somunun depo tarafını kontol et parmagına ıslaklık veriyormu orada birşey yoksa aşagı doğru parmagını sürt ıslaklık veren bir yer varmı kontrol et musluğun herhangi bir yerinde ıslaklık yoksa arkadaşların dediği diğer şeçenekleri kontrol etmek gerek kolay gelsin 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.