PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : atesleme sistemi modifikasyonu

nevo_T-gidon
15.December.2012, 20:25
Selam arkadaşlar...

Bildiğiniz gibi motosikletlerde CDI ateşleme kullanılıyor. CDI ateşlemenin en önemli avantajı yüksek frekanslarda ateşleme gerçekleştirebilmesidir yani yüksek devirlerde ateşleme gerçekleştirebilir. bu avantajı da ilk çalıştırma esnasında bujiyi ardı ardına birden fazla kez ateşleyerek yakıt hava karışımının tutuşma olasılığını arttırmada kullanılır, yani kolay çalışma sağlanır.

Bende 250 E-9B var, bizim motorlarda CDI ın bu özelliği kullanılmıyordur diye düşünüyorum o yüzden motoru biraz kurcalayıp ateşleme sistemini modifiye edebilirmiyim diye bakmak istiyorum.

Yüksek lisans tezimde 8 silindir 16 pistonlu özel tasarım bir motor için elektronik ateşleme sistemi yapmıştım yani bu konuya çok da yabancı değilim :)

Ama bu işi yapabilmek için motosikletin elektrik tesisastının bağlantı şemasına falan ihtiyacım var, elinde bu tarz bi döküman olan var mı?

CELİL
15.December.2012, 21:10
mail adresine bir dosya gönderdim içinde elektrik şeması var kolay gelsin 8)

nevo_T-gidon
15.December.2012, 21:57
Teşekkürler...baya yardımcı olacak gibi görünüyor

mrtckrt
15.December.2012, 22:26
mail adresine bir dosya gönderdim içinde elektrik şeması var kolay gelsin 8)

Celil abi pes diyorum başka da bişey demiyorum. Abi herşeyi bilmek zorunda mısın:)
peki o zaman soruyorum: 21 aralık ta kıyamet kopacak mı? :)
Şaka bi yana abi sen, biz regalcilerin büyük bi şansısın

nevo_T-gidon
16.December.2012, 03:42
Selamlar arkadaşlar...

Celil hocam benim motorun elektrik şemasını yolladı saolsun...şemayı inceledim kolay bir şekilde dediğim sistem uygulanabilir gibi duruyor....bulduğum ilk fırsatta bahsettiğim ateşleme sistemi modifikasyonunu gerçekleştirip sizinle paylaşacağım

mrtckrt
16.December.2012, 11:08
Selamlar arkadaşlar...

Celil hocam benim motorun elektrik şemasını yolladı saolsun...şemayı inceledim kolay bir şekilde dediğim sistem uygulanabilir gibi duruyor....bulduğum ilk fırsatta bahsettiğim ateşleme sistemi modifikasyonunu gerçekleştirip sizinle paylaşacağım

Peki bu iyileştirmenin motora ne gibi bi katkısı olur? Yakıt tüketimi veya hp ?

nevo_T-gidon
16.December.2012, 17:30
yakıt tüketimine ya da hp ye bir katkısı olmaz, bahsettiğim olay ilk çalışma esnasında geçerli olacak. Soğuk havalarda kolay çalışma sağlanabilir jikle kullanmaya gerek kalmayabilir ilk çalışma esnasında jikle kullanılmayacağı için ya da az bir süre için çekili kalacağından bujilerin valflerin ömrü uzayabilir

AHRAZ
01.June.2013, 14:33
Celil Abi konu hort olacak ama bana da atar mısın u sşemayı? benimd e bi projem var adam gibi şema bulamadım internette, bi rde seninkine bakayım.

CELİL
01.June.2013, 15:14
Celil Abi konu hort olacak ama bana da atar mısın u sşemayı? benimd e bi projem var adam gibi şema bulamadım internette, bi rde seninkine bakayım.
Gönderdim fırat 8)