Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor suya yağ karışıyor

cazonova1
22.December.2012, 15:16
Öncelikle böyle anlamlı bi site kurup yardımcı oldugunuz için teşşekkur ederim.

Regal Raptor DD 250E-9B motorumu yaklasık 1 ay once conta takımları pıstonlar krank subaplar bastan yenıledım pıston kırmıstı sımdı sorunum sogutma suyunda yag karısıyor.Biraz once tamemen bosalttım suyu yenı koydum hemen suya yag gelıyor yagda bı eksıltme ve bozulma yok eksozda bi renk değisimi yok ısınana kadar arada bı kekelıyo ısınıncada problem yok.Internetten arastırdıgımda suya yag karısması conta yanmıstır denıyo bırıde 80 geçmez motor demıs gecıo contadan bhaska bı problemı olabılırmı.

cazonova1
22.December.2012, 15:32
Benim sudada yağdada eksilme yok.

CELİL
22.December.2012, 17:41
Merhaba Gökhan aramıza hoş geldin :D
suya yağ karıştırıyorsa kesin conta dandır motor yapılırken takılan contada ya bir hata var yada takarken düzgün takamadılar yaptırdığın yere götür contayı değiştirsinler 8)

cazonova1
22.December.2012, 18:36
ya aksam bı 25 km yol yapmam lazım hemen sorun ollurmu

ağfndrdm
22.December.2012, 19:12
hocam egzozlara iyi bak bi rolantide çalışırken mavi yada kara duman atma sı varmı acaba
contaları yakmış olmayasın kötü bir durum

CELİL
22.December.2012, 20:45
ya aksam bı 25 km yol yapmam lazım hemen sorun ollurmu
zorlamadan ufak gidebilirsin 8)

marlox
23.December.2012, 12:47
suya yağ karıştığından eminmisin?? daha doğrusu yağ olduğuna eminmisin çünkü motor yağ eksiltmiyorsa karışımdaki koyu renkli sıvı radyatördeki su olabilir...

birde motor piston kırdıktan sonra hiç yağ değiştirdinmi?
contaları yeniledinmi ?

cazonova1
23.December.2012, 22:56
motorun tum contaları yenılendi 2 pistonda yenilendi krankta radyator hortumunu sokup ıcıne su basıyorum ıcı temizlendikten sonra dolduruyorum.30 saniye calıstırıp stop edince radyator kapagının orada yag oluyor.yagda ve suda gram eksilme olmuyor.yağda bozulma yok yağı motor yenilenirken değisti 150 km felan yaptı daha pek kullanmıyorum bu aralar.eksozda herhangi bi degişiklik yok.Sade geçen baya çalıştırmamıştım soguk yağmur felan yedi jikle tekli kopuktu biraz marş yaptırdım sadece sag piston calıştı yaklasık 1 dakka sonra 2 piston calıstı yanı çalısıyorduda ateşleme yapmıyordu.

CELİL
23.December.2012, 23:04
motorun tum contaları yenılendi 2 pistonda yenilendi krankta radyator hortumunu sokup ıcıne su basıyorum ıcı temizlendikten sonra dolduruyorum.30 saniye calıstırıp stop edince radyator kapagının orada yag oluyor.yagda ve suda gram eksilme olmuyor.yağda bozulma yok yağı motor yenilenirken değisti 150 km felan yaptı daha pek kullanmıyorum bu aralar.eksozda herhangi bi degişiklik yok.Sade geçen baya çalıştırmamıştım soguk yağmur felan yedi jikle tekli kopuktu biraz marş yaptırdım sadece sag piston calıştı yaklasık 1 dakka sonra 2 piston calıstı yanı çalısıyorduda ateşleme yapmıyordu.
motorda yağ eksiltme yoksa radyatörde gördüğün yağ eskiden içinde kalmış kalıntılarda olabilir

cazonova1
23.December.2012, 23:27
yarın bide kimyasalla temizliyim içini tekrar deneyeyim.