Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ayaklık sorunu

mrtckrt
24.December.2012, 01:11
Arkadaşlar herkese selam umarım pazar toplantınız güzel geçmiştir. Her ne kadar denizlide güzel bir motor kulübümüz olsada sizinle beraber suremedigim için üzgünüm neyse konuya gelelim:
Arkadaşlar yaklaşık bir haftadır özellikle ilk çalıştırmada motor bir türlü çalışmıyor ayağı 8/10 kere açıp kapıyorum ondan sonra çalışıyor acaba komple soketini (ayağın dibindeki) soksem mi yada servise gotursem garantiden değiştirme olurmu

NOT: Yaklaşık 2 yıl oldu foruma üye olalı ama kendimi tanitmadim özür diliyorum benim hatam hemen o sorunu cozuyorum

ağfndrdm
24.December.2012, 01:18
stoketi sök gitsin ayaklıkta da çalışır böylece

CELİL
24.December.2012, 01:19
Arkadaşlar herkese selam umarım pazar toplantınız güzel geçmiştir. Her ne kadar denizlide güzel bir motor kulübümüz olsada sizinle beraber suremedigim için üzgünüm neyse konuya gelelim:
Arkadaşlar yaklaşık bir haftadır özellikle ilk çalıştırmada motor bir türlü çalışmıyor ayağı 8/10 kere açıp kapıyorum ondan sonra çalışıyor acaba komple soketini (ayağın dibindeki) soksem mi yada servise gotursem garantiden değiştirme olurmu

NOT: Yaklaşık 2 yıl oldu foruma üye olalı ama kendimi tanitmadim özür diliyorum benim hatam hemen o sorunu cozuyorum
anlattıgına göre ayak müşürür temassızlık yapıyor elektrik alakalı parçalar garantiye girmiyor wd 40 la ayak sensörünü yıkayabilirsin oksitlenmişse belki düzelir ama bizler hepimiz servise ayak sensörünün yukarıdan fişini söktürüyoruz daha rahat oluyor 8)

marlox
24.December.2012, 10:37
anlattıgına göre ayak müşürür temassızlık yapıyor elektrik alakalı parçalar garantiye girmiyor wd 40 la ayak sensörünü yıkayabilirsin oksitlenmişse belki düzelir ama bizler hepimiz servise ayak sensörünün yukarıdan fişini söktürüyoruz daha rahat oluyor 8)

nasıl bir rahatlık oluyor soketi sökünce?

eralp_goksu
24.December.2012, 11:43
nasıl bir rahatlık oluyor soketi sökünce?

Hem temassızlık gıbı problemlerle ugrasmaya gerek kalmıyor. Hem de motor ayaklık ustundeyken motoru calıstırabılıyoruz. Bu da motor ısınırken bızım de hazırlanmamıza olanak verıyor ve zaman kaybetmemıs oluyoruz.

Baska bır ornek: Motorun calısırken kontrol edılmesı gerekn bır yerı oldugunda ıkıncı bır kısıye ıhtıyac olmadan(motoru dık tutmak ıcın) bunu yapabılıyoruz. 8)

Tavsiyemiz: Sökün gitsin. :mrgreen:

marlox
24.December.2012, 11:56
kesinlikle mantıklı alır almaz sökcem :D

mrtckrt
25.December.2012, 00:35
Peki Arkadaşlar ayakligin yanındaki soketi soksek yeter mi ?

CELİL
25.December.2012, 00:48
Peki Arkadaşlar ayakligin yanındaki soketi soksek yeter mi ?
orası soket gibi görünüyor ama sabit çıkmıyor çıkarabilirsen oda olur 8)

marlox
25.December.2012, 10:11
ben motoru alınca nereleri sökülüyor nereleri ayar yapılıyor hepsini araştırıp sizlerle paylaşırım :D bu arada air brush nasıl yapılıyor bunu araştırıyorum çizim kabiliyetim var kasklarınıza ve motorunuza air brush hizmeti vercem hemde sadece malzeme masrafları ile yani beleşten biraz pahalı :D

Emre
25.December.2012, 16:23
ben motoru alınca nereleri sökülüyor nereleri ayar yapılıyor hepsini araştırıp sizlerle paylaşırım :D bu arada air brush nasıl yapılıyor bunu araştırıyorum çizim kabiliyetim var kasklarınıza ve motorunuza air brush hizmeti vercem hemde sadece malzeme masrafları ile yani beleşten biraz pahalı :D

Hocam aramıza geç geldin ama hızlı geldin valla tebrik etmekten geri alamadım kendimi :cheesy:

İnş. en kısa zamanda istediğin motoruna kavuşursun.

marlox
25.December.2012, 16:26
umarım yardımlarınız sayesinde daha da hızlanırım :D

turq
25.December.2012, 16:44
Bu havalarda bizim motorlar cok gec isinir, bu sebepten sabah rolantide calisir halde birakmak icin iptal etmek en mantiklisi

marlox
25.December.2012, 16:46
bu motorları uzaktan çalıştırma diye birşey duymuştum bunu yapakende sanırım sensörü söküyorlar demi

Emrehan
25.December.2012, 18:08

Air brush için kompresör ve çok kaliteli boya tabancası lazım bildiğim kadarıyla kardeş. Malzeme ciddi anlamda pahalı olur gibi. :cry:

marlox
25.December.2012, 18:57
boya kolay tabanca da sorun değil ;) sadece işi öğrenmem gerek :)