PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egsoz sorusu!!!!

marlox
25.Aralık.2012, 16:16
Arkadaşlar

DD250 E-10
ile
DD350 E-6
arasında

egsoz ses farkı varmıdır

var ise ne kadar dır yok ise egsoz sesi tabiri caiz ise bangır bangır bağıracak bir egsoz için ne yapmak gerekir???

cihan54
25.Aralık.2012, 16:20
Aslında yakın zamanda bir konu başlığında bu konu üzerine oldukça kafa patlatıldı.. Ben bi bakınayım bulabilcekmiyim konuyu.

marlox
25.Aralık.2012, 16:21
çok sevinirim bulursan yaa.. merak tan sormuyorum eğer ki egsoz sesi bana yetecekse 250 cc bir motor alıcam

cihan54
25.Aralık.2012, 16:29
çok sevinirim bulursan yaa.. merak tan sormuyorum eğer ki egsoz sesi bana yetecekse 250 cc bir motor alıcam

Buldum :mrgreen:

http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=6746

marlox
25.Aralık.2012, 16:35
teşekkürler okudum konuyu

ve kafamdaki fikir biraz daha netleşti gibi şimdi tek bir mekanizmayı daha sorcam sizlere

motor da egsoz kullanmazsak ne gibi bir sorun olur yani egsozun ilk kısmında bir vana olsa o vana otomatik bir kumanda ile kapanıp açılsa açık olduğu zaman çok fena bir ses elde ederiz kapandığında da egsozumuz normal susturuculu moda geçer
biz bunu arabalarda uyguluyorduk acaba motorda işe yarar mı?

http://www.youtube.com/watch?v=d9shzjg03Sc

konu ile ilgili video bu linkte

marlox
25.Aralık.2012, 16:36
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=yfJmzfdiRPI

bunuda inceleyebilirsiniz

turq
25.Aralık.2012, 16:38
Ses icin motor secilmez, sonu yok cunku. 350 nin sesi iyi dersin yanindan dragstar gecer kahrolursun, dragstara gecersin vn800 seni uzer, ona binsen harley sesi istersin.

Cok fark etmemekle beraber ayni islemler yapildigi taktirde 350 nin sesi bir tik fazla cikacaktir, ama buna deger mi kendin karar ver

marlox
25.Aralık.2012, 16:40
doğru aslında sonu varmı yok :D gidip beni üzmeyecek motor alayım bari :D

cihan54
25.Aralık.2012, 16:40
Evet bi arkadaşımın arabasında görmüştüm. Headers'tan açıyor bir düğme ile. Araba böğürüyor :p

Motorlarda da bunu yapanlarla birebir karşılaştım. Motordan motora farklı ses çıkabilir sanıyorum. Ama benim gördüğüm XT600'dü ve ince, yırtık, yüksek bir ses çıkarıyordu. Adı da "Köpek kaçıran".. Bi egsoz sesi gibi değil de yüksek desibelde gürültü çıkaran kulak tırmalayan bir ses çıkarıyor sistem.. 8)

marlox
25.Aralık.2012, 16:41
yıldız aldım la bi tane vay beee çok mutlu oldum bak şimdi :D

marlox
25.Aralık.2012, 16:42
bizim regallerde nasıl bir ses çıkar acaba?

cihan54
25.Aralık.2012, 16:55
ayrı ayrı mesaj atmamaya çalış hocam yav :? :mrgreen: ortalık curcunaya dönüyor :? hangisine bakacağımı şaşırıyorum :mrgreen::p Düzenleme butonu var, mesajını düzenleyip, unuttuğun bişeyi hatırlayınca eklemek için düzenleyebilirsin :lol:8)

Emrehan
25.Aralık.2012, 17:41
ayrı ayrı mesaj atmamaya çalış yav, ortalık curcunaya dönüyor hangisine bakacağımı şaşırıyorum :mrgreen::p Düzenleme butonu var, mesajını düzenleyip, unuttuğun bişeyi hatırlayınca eklemek için düzenleyebilirsin :lol:8)

Adamın yıldızını kıskandın dimi!!:x
Öle düzenlemeye girip eklesin de mesaj sayısı artmasın, yıldız alamasın, sana rakip olmasın dimiii??? :p:p:p

cihan54
25.Aralık.2012, 17:52
Adamın yıldızını kıskandın dimi!!:x
Öle düzenlemeye girip eklesin de mesaj sayısı artmasın, yıldız alamasın, sana rakip olmasın dimiii??? :p:p:p

Tek rakibim Türk Hava Yolları :p dermişim... Olur mu yav, bana yetişmesi demek sitenin renklenmesi, hareketlenmesi, aktifliğinin artması demek... Hoşuma da gider, hem rekabet ortamı yaratırız onunla :x :p

marlox
25.Aralık.2012, 17:59
yapmayın böyle yaa kimseye rakip olmak yada oradaki bir damla yıldızın hiç bir önemi yok benim için... mesaj konusunda dediklerini dikkate alırım dostum...

cihan54
25.Aralık.2012, 18:00
yapmayın böyle yaa kimseye rakip olmak yada oradaki bir damla yıldızın hiç bir önemi yok benim için... mesaj konusunda dediklerini dikkate alırım dostum...

Ben yine de senden ümitliyim. Yıldızlarının artması dileğimle :cheesy:

marlox
25.Aralık.2012, 18:08
teşekkürler ama geçmek istemiyorum seni bu nedenle az yazcam bundan sonra :D

cihan54
25.Aralık.2012, 18:09
teşekkürler ama geçmek istemiyorum seni bu nedenle az yazcam bundan sonra :D

O niye yav :? beni zaten geçmen, yakın gelecek için biraz zor da, geçmeni isterim yani :mrgreen:

Emrehan
25.Aralık.2012, 18:11
Tamam tamam ben geççem hepinizi. :p
CELİL Abimi bilem geççem. :p
Neyse; egsoz diyoduk...:mrgreen:

cihan54
25.Aralık.2012, 18:14
Neyse; egsoz diyoduk...:mrgreen:

ben spyder'ımda egsozuma baya bi işlem uygulamıştım. bence güzel de ses almıştım. ama tabi bir dragstarın Intruder'ın shadow'un sesinin yakınından bile geçemez haliyle. CC'sine göre kulağa hoş gelen sesi yakalamak önemli olan 8)

Emrehan
25.Aralık.2012, 18:22
ben spyder'ımda egsozuma baya bi işlem uygulamıştım. bence güzel de ses almıştım. ama tabi bir dragstarın Intruder'ın shadow'un sesinin yakınından bile geçemez haliyle. CC'sine göre kulağa hoş gelen sesi yakalamak önemli olan 8)

Evet öyle de bir durum var.

Ben motoru ilk aldığımda egsozuna işlem yapılmıştı ama sesini pek bişeye benzetememiştim.

Sonra Ankara grubuyla ilk buluşmada diğerleriyle karşılaştırdım; baktım en iyiler arasında benimki. Canavar dedim nasıl da gürlüyo... :p

Sonra günlerden bir gün benzinlikte yandaki pompaya bir Drag Star yanaştı; ben o zaman anladım olayı. :(:(:(

Ve acı gerçek; egsoza ne yaparsanız yapın; büyük cc cruiserların yanında vızıldarsınız... :(:(:(

cihan54
25.Aralık.2012, 18:25
Aynen öyle.. Onlar en azından böğürmüyo, pat pat pat pat sayıyo :mrgreen:

marlox
25.Aralık.2012, 18:54
vay be pat pat pat ha :( hüsran oldum

cihan54
25.Aralık.2012, 18:56
vay be pat pat pat ha :( hüsran oldum

Üzülme, başlarda tatmin ediyo yav :mrgreen: sonra performans egsozlu bi dragstarla karşılaşıyosun, benzin döküp yakasın geliyo motorunu :mrgreen:

ağfndrdm
25.Aralık.2012, 20:03
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151031245862855&set=t.100001163350446&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151008788152855&set=t.100001163350446&type=3&theater

bütün regallerin kendine özgü sesleri var
biraraya geldiklereinde senfoni oluşturuyorlar

marlox
26.Aralık.2012, 00:45
Üzülme, başlarda tatmin ediyo yav :mrgreen: sonra performans egsozlu bi dragstarla karşılaşıyosun, benzin döküp yakasın geliyo motorunu :mrgreen:

çok güzel moral verdin saol :D

ahmet kaşıkçı
02.Ocak.2013, 15:12
bende el yapımı eksoz var harika ses veriyor arkadaşlar tavsiye ederim 8)

ahmet kaşıkçı
02.Ocak.2013, 17:37
arkadaşlar ne harley ne honda nede tt custom benim motorumun sesi bana göre en güzeli çinli zenci işi yaptınız ya. bırakın arkadaşlar bizim motorlarımız bize güzel ne mutlu rapdor rıders liyim diyene sevgiler saygılar herkeze :cheesy:

Balkan Ayisi
05.Ocak.2013, 23:50
Arkadaslar elma ile armudu karistirmayalim lutfen. 250cc motorun sesini en az 650cc motorun sesi ile karsilastiriyorsunuz. Bence 250 cc ile 250cc motorlarin sesleri ile karsilastirsaniz goreceksiniz RR den daha iyi ses cikartan yok. Motor hacmine gore fazlasi ile iyi ama fazlasini isteyen elini cebine atacak cin mali degil japon ve ya amerikan mali alacak. Verdiginiz paraya en iyi kalite ve sese sahipsiniz.Arti makinalarinizin elektronik kismi sifir ki buda tamiri bakimini kolaylastiriyor. Motorunuz enjeksiyonlu degil atmosferik karburatorlu ki dogru ustaya gidersenez harikalar cikartabilirsiniz.

ağfndrdm
06.Ocak.2013, 01:05
Arkadaslar elma ile armudu karistirmayalim lutfen. 250cc motorun sesini en az 650cc motorun sesi ile karsilastiriyorsunuz. Bence 250 cc ile 250cc motorlarin sesleri ile karsilastirsaniz goreceksiniz RR den daha iyi ses cikartan yok. Motor hacmine gore fazlasi ile iyi ama fazlasini isteyen elini cebine atacak cin mali degil japon ve ya amerikan mali alacak. Verdiginiz paraya en iyi kalite ve sese sahipsiniz.Arti makinalarinizin elektronik kismi sifir ki buda tamiri bakimini kolaylastiriyor. Motorunuz enjeksiyonlu degil atmosferik karburatorlu ki dogru ustaya gidersenez harikalar cikartabilirsiniz.

haklısın bende senin gibi düşünüyorum gerçekten ama
forumda 2 tane spyder biliyorum
biri inanç
diğeri caner

caner özel egzoz yaptırdı motoruna 800 tl gibi fiyattı ve egzosun sesini duyman lazım greçekten ama gerçekten çok iyi arkadan gelse bırak 650 yi 1000 lik sanırısın

inanç ın motoru canerinki kadar gürlemesede
belli bir sistematikte ses çıkarmakta sanki melodi gibi
harleylerin çıkardığı at yürüme sesiz gibi
örnek bunun gibi
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-harley-davidson-h-d-nostalgia-106574096/detay

marlox
06.Ocak.2013, 08:09
bu gece yatmadan önce aldığımda egsozu nasıl yapayım sorusu vardı sabah uyku tutmadı bi kalktım bu konu alevlenmiş...

önce dediğiniz gibi sıra ile gidicem işlemlere tatmin etmezse direk çıkış vercem... ama sadece ses için 800 tl çok değilmi... performansta değişme oluyormu?

alt devirler sıkıştırma olmadığı için düşer ama motor üst devirlerde daha rahat çalışır...

inaona
06.Ocak.2013, 20:17
bu gece yatmadan önce aldığımda egsozu nasıl yapayım sorusu vardı sabah uyku tutmadı bi kalktım bu konu alevlenmiş...

önce dediğiniz gibi sıra ile gidicem işlemlere tatmin etmezse direk çıkış vercem... ama sadece ses için 800 tl çok değilmi... performansta değişme oluyormu?

alt devirler sıkıştırma olmadığı için düşer ama motor üst devirlerde daha rahat çalışır...

Kardeşim merhaba

Egsoz demişsin bizim makinalar için 800 TL egsoz için çok büyük masraf demek. Ben egsozdaki susturucu odasının olduğu yeri komple çıkardım ve canavar gibi ses alıyorum. Eğer sende ses istiyorsan bu sana fikir olabilir. Ve daha az masraflı olacağını düşünüyorum. 100-200TL arasında açarlar egsozu diye düşünüyorum. Benim kayınpederim tornacı oldu için biz kendimiz açtık egsozu ve hiç pişman değilim.:cheesy:

marlox
06.Ocak.2013, 22:31
Kardeşim merhaba

Egsoz demişsin bizim makinalar için 800 TL egsoz için çok büyük masraf demek. Ben egsozdaki susturucu odasının olduğu yeri komple çıkardım ve canavar gibi ses alıyorum. Eğer sende ses istiyorsan bu sana fikir olabilir. Ve daha az masraflı olacağını düşünüyorum. 100-200TL arasında açarlar egsozu diye düşünüyorum. Benim kayınpederim tornacı oldu için biz kendimiz açtık egsozu ve hiç pişman değilim.:cheesy:

ya ben kendim de içini hallederim onun o sorun değil de benim akıl biraz farklı yönde çalışıyor :D nazar

mesela şöyle düşün motorda bir düğme var:lol:
bu düğmeye basınca ses geliyor :?:
bir daha basınca ses kayboluyor :?
benim aklımdan geçen şey bu :cheesy:

ağfndrdm
06.Ocak.2013, 22:40
ya ben kendim de içini hallederim onun o sorun değil de benim akıl biraz farklı yönde çalışıyor :D nazar

mesela şöyle düşün motorda bir düğme var:lol:
bu düğmeye basınca ses geliyor :?:
bir daha basınca ses kayboluyor :?
benim aklımdan geçen şey bu :cheesy:

vanalı egzoz diyorsun
hakı harcını geçer;)

marlox
07.Ocak.2013, 00:40
vanalı egzoz diyorsun
hakı harcını geçer;)

biz vanalı egsoz u kendimiz yapabiliyoruz desem ;)

mrtckrt
07.Ocak.2013, 01:09
biz vanalı egsoz u kendimiz yapabiliyoruz desem ;)

Bende o dediğinden birtane istiyorum desem :)

ağfndrdm
07.Ocak.2013, 01:26
Hacı dayı kendin yapıyorsunda bedavayamı geliyor sanki
hepi topu işçilikten kurtulursun

ha CNS makinalarım var diyorsan
en iyi arkadaşımsın bundan sonra:cheesy:

adamsın adam!!

mrtckrt
07.Ocak.2013, 01:28
Hayır benim en iyi arkadaşım kimseye yar etmem :)

marlox
07.Ocak.2013, 08:07
Hacı dayı kendin yapıyorsunda bedavayamı geliyor sanki
hepi topu işçilikten kurtulursun

ha CNS makinalarım var diyorsan
en iyi arkadaşımsın bundan sonra:cheesy:

adamsın adam!!

:D kavga etmeyin herkesin en iyi arkadaşı olabilirim

ağa o işi yapmakta birşey yokki

bak öncelikle biraz kaynak işi yapmayı bilmen
gerekli malzemeyi temin etmen
ve bunları birleştirmen gerekiyor
bildiğin silegeç motoru var ya onunla oluyor
ama tabi para harcanmıyor mu zaman gitmiyor mu illaki:D

kaynak işini mekanik kısımı ben hallediyorum bir dostum var elektronik te üstüne tanımam :D bildiğin deli oda elektronik kısmını yapıyor

bizim sorun şu motor elimizde olsa inceleyip neresine bu mekenizmayı ne şekilde oturtacağımıza bakmak olacak mesela ben son aracımda bu mekanizmayı manifoltun tam çıkışına koydum
düğmeye basınca araç manifolttan direk ses çıkardığı için aman yarappim kulaklar dayanmaz :D

işte düğmede bu noktada devreye giriyor bu kadar fazla ses olunca polis abiler kızıyorlar

araba ile egsoz açık dolaşırdım polis görünce bi anda kapatırdım adam salak olurdu senden mi geliyor ses derdi yoooo derdim bas bakayım gaza derdi basardım ses yok :D:D:D:D

yani ondan diyorum bu motorda neyeye koyulabilir o egsozun başladığı yeri açcaz önce sese bakıcaz ona karar vercez... yada daha önce egsoz u söküp ses dinleyen oldumu?

ağfndrdm
07.Ocak.2013, 10:31
:D kavga etmeyin herkesin en iyi arkadaşı olabilirim

ağa o işi yapmakta birşey yokki

bak öncelikle biraz kaynak işi yapmayı bilmen
gerekli malzemeyi temin etmen
ve bunları birleştirmen gerekiyor
bildiğin silegeç motoru var ya onunla oluyor
ama tabi para harcanmıyor mu zaman gitmiyor mu illaki:D

kaynak işini mekanik kısımı ben hallediyorum bir dostum var elektronik te üstüne tanımam :D bildiğin deli oda elektronik kısmını yapıyor

bizim sorun şu motor elimizde olsa inceleyip neresine bu mekenizmayı ne şekilde oturtacağımıza bakmak olacak mesela ben son aracımda bu mekanizmayı manifoltun tam çıkışına koydum
düğmeye basınca araç manifolttan direk ses çıkardığı için aman yarappim kulaklar dayanmaz :D

işte düğmede bu noktada devreye giriyor bu kadar fazla ses olunca polis abiler kızıyorlar

araba ile egsoz açık dolaşırdım polis görünce bi anda kapatırdım adam salak olurdu senden mi geliyor ses derdi yoooo derdim bas bakayım gaza derdi basardım ses yok :D:D:D:D

yani ondan diyorum bu motorda neyeye koyulabilir o egsozun başladığı yeri açcaz önce sese bakıcaz ona karar vercez... yada daha önce egsoz u söküp ses dinleyen oldumu?

Sabah namazindanmi yaziyorsun mubarek:mrgreen:

marlox
07.Ocak.2013, 12:25
Sabah namazindan mı yaziyorsun mubarek:mrgreen:

Valla bro ister inanın ister inanmayın çok güzel bir sürüş yapıyordum rüyamda uyandım kendi kendime rota çizmeye başladım sonra aklıma takılan şeyler oldu kalkıp google map açtım :)
sonra uyku tutmayınca site ye bi bakayım dedim :D

DR.ALP
07.Ocak.2013, 12:30
az kaldı sık dişini..

Emrehan
07.Ocak.2013, 12:40
Valla bro ister inanın ister inanmayın çok güzel bir sürüş yapıyordum rüyamda uyandım kendi kendime rota çizmeye başladım sonra aklıma takılan şeyler oldu kalkıp google map açtım :)

Daha ne sürüşler yapacaksın rüyanda; uçmalı düşmeli böyle. :p
Ben ilk zamanlar hanımı az tekmelemedim rüyamda motoru kaydırırken. :p:p:p

CELİL
07.Ocak.2013, 13:35
valla senin durumun aciliyet göstermeye başladı sık dişini az kaldı 8)

dreamrocker
07.Ocak.2013, 14:52

Cırtlak bir ses çıkıyor.

marlox
07.Ocak.2013, 15:23
Cırtlak bir ses çıkıyor.

cırtlak çıkıyorsa olmaz yaa hani mahalle aralarında plakasız mopetler var ya nam-ı diğer mobiletler onlar gibi ses çıkarsa olmaz :D

dreamrocker
07.Ocak.2013, 18:09
Onlar gibi de değil ama tok zevk veren bir ses değil, rahatsız eden bir ses çıkıyor.

marlox
07.Ocak.2013, 18:51
Onlar gibi de değil ama tok zevk veren bir ses değil, rahatsız eden bir ses çıkıyor.

tok değilse bir işe yaramaz zaten...

Neyse bunu biz kanki ile oturup deneme yanılma ile bir sonuca kavuştururuz

beğenirseniz aynı hizmeti sizlerede sunarım...

ağfndrdm
09.Ocak.2013, 02:00
şu seslerin nesi çırtlak bre
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/409616_210180759119300_1717665676_n.jpg

marlox
09.Ocak.2013, 11:41
motoru alır almaz ilk işim egsoz konusuna yoğunlaşmak olacak
yaptığım her detayı buradan sizlerle paylaşacağım...
eğer güzel ses yakalarsam hepimiz yakalamış sayılırız ;)

Balkan Ayisi
26.Şubat.2013, 16:54
Ekzos konusu ilginctir devamli ilgimi cekmistir. Ben spyderimi alir almaz yaptigim sey ekzos tuplerini sokmek arkasindaki plakayi spiral ile kesip atmak oldu sonra ezos tupu ile motordan cikan kivrimli parcanin arasinda bir ara susturucu var icindeki petek susturucuyu soktum. Sonuc bangir bangir olmasada tok bir motor sesi . Tupun icindeki diger susturucularida cikarmaya denedim ama icine birsekilde kaynatilmis oldugu icin cikartamadim bu durumda bile tatmin ediyor daha fazlasini istemiyormuyum tabiki istiyorum ama 250cc lik bir motordan daha fazlasini istemek nekadar dogru tartisilir.

Bu arada makinam 250cc E-10 spyder

Rona
26.Şubat.2013, 17:12
Ekzos konusu ilginctir devamli ilgimi cekmistir. Ben spyderimi alir almaz yaptigim sey ekzos tuplerini sokmek arkasindaki plakayi spiral ile kesip atmak oldu sonra ezos tupu ile motordan cikan kivrimli parcanin arasinda bir ara susturucu var icindeki petek susturucuyu soktum. Sonuc bangir bangir olmasada tok bir motor sesi . Tupun icindeki diger susturucularida cikarmaya denedim ama icine birsekilde kaynatilmis oldugu icin cikartamadim bu durumda bile tatmin ediyor daha fazlasini istemiyormuyum tabiki istiyorum ama 250cc lik bir motordan daha fazlasini istemek nekadar dogru tartisilir.

Bu arada makinam 250cc E-10 spyder
Şu ana kadar duyduğum en güzel Raptor sesi klipteki
http://www.youtube.com/watch?v=waIIZ0mHIws

standart eksozun içini boşaltmış uzatmış ve içine de perde yapmış sanırım.

Fatih
26.Şubat.2013, 17:20
http://www.youtube.com/watch?v=jJa3thqYExM

CELİL
26.Şubat.2013, 17:25
http://www.youtube.com/watch?v=jJa3thqYExM

salih
fatih eksozları açmış çok güzel olmuş nazar8)

Rona
26.Şubat.2013, 17:27
http://www.youtube.com/watch?v=fzFu2VQ6H1I

Aynı uygulamanın değişik bir versiyonu daha.Bundan iyi de olmaz artık herhalde

Fatih
26.Şubat.2013, 17:51
salih
fatih eksozları açmış çok güzel olmuş nazar8)

Azıcık açtım abicim ama gayet tatmin edici bir sesi var.Dışarıdan filan bu ne,ne geliyor filan dedirtiyor :p

Fatih
26.Şubat.2013, 17:54
http://www.youtube.com/watch?v=fzFu2VQ6H1I

Aynı uygulamanın değişik bir versiyonu daha.Bundan iyi de olmaz artık herhalde

Bundan daha iyileri de var ama bu orjinal egsoz ve içi bomboş hali.Benimkinde egsozun içindeki bir tane susturucu duruyor.

marlox
27.Şubat.2013, 10:48
o adamlarda kat iptali var...

RACER35
28.Şubat.2013, 16:57
bence en güzel ses rüzgar sesidir arkadaşlar gerisi teferruattır...:)

marlox
28.Şubat.2013, 16:57
WAY WAY WAY kankam gelmiş :D:D:D

arkadaşlar bu adama dikkat her konuda bilgisi olur ama hiç konuşmaz :D:D:D:D

kardeşim napıon yaa :D

tanıttınmı kendini :D

RACER35
28.Şubat.2013, 16:58
way way way kankam gelmiş :d:d:d

arkadaşlar bu adama dikkat her konuda bilgisi olur ama hiç konuşmaz :d:d:d:d

kardeşim napıon yaa :d

tanıttınmı kendini :d