PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yedek depo hk.

daytona250
31.December.2012, 00:28
Benin musluğunun gösterdiği ok (FUEL --> işaret ettiği kısım) yatayken benzin akışı kapalı,
ok aşağı yani motoru işaret ediyorsa benzin akışı açık,
ok yukarı yani depoyu işaret ediyorsa yedek depo demektir bu doğru mu?

ya ben sanırım yakıt olmasına rağmen son iki seferdir yedek depoda gezmişim, bunun bir zararı var mı? bir de yedek depoyu tükettiysem o depo ilk benzin alışıda otomatik olarak mı dolacak?

turq
31.December.2012, 00:35
Aslinda mantik olarak yedek depo diye ayri bir depo yok, ayni deponun en dibinde bir hortum var yedek olarak adlandirilir. Diger hortum biraz daha yuksekte. Surekli yedek depo anahtari ile kullanirsan full depoyu sonuna kadar kullanilir birden stop eder. Olmasi gereken konumda kullanirsan benzin ilk hortum seviyesinden alta indiginde yedek depo dedigimiz konuma alarak diger cikisi aktif ederiz. Umarim anlatabilmisimdir

ağfndrdm
31.December.2012, 00:37
ilgili yardımcı olabilecek başlıklar
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=6330&highlight=yedek+depo
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=5986&highlight=yedek+depo
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=5359&highlight=yedek+depo
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=5197&highlight=yedek+depo
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=4414&highlight=yedek+depo

daytona250
31.December.2012, 00:39
Aslinda mantik olarak yedek depo diye ayri bir depo yok, ayni deponun en dibinde bir hortum var yedek olarak adlandirilir. Diger hortum biraz daha yuksekte. Surekli yedek depo anahtari ile kullanirsan full depoyu sonuna kadar kullanilir birden stop eder. Olmasi gereken konumda kullanirsan benzin ilk hortum seviyesinden alta indiginde yedek depo dedigimiz konuma alarak diger cikisi aktif ederiz. Umarim anlatabilmisimdir

gayet iyi anlatmışsın teşekkürler..

peki yazdığım benzin musluğu konumları doğrumu?

turq
31.December.2012, 00:45
Yonler farklilik gosterebilir, yatay pozisyonda kapali

Harfli ise, f ve r vardir, f de durmasi gerekir

Bazilarinda ise tam dolu ve yari dolu isareti olur, kullanman gereken konum tam dolu konumudur.

Benzin bittiginde tam tersi yon ile rezerve gecip benzinlige kadar gidebilirsin, benzin aldiktan sonra anahtar konumunu duzeltmeyi unutma

kofitürk
31.December.2012, 00:46
İşaretleri doğru yazmışsın. Bilmen gereken şu: Depoda iki ayrı hazne yok. Musluk içerisinde dikine bir kamış bulunur. Ok aşağı konumdayken bu kamışın tepesinden benzin gelir. Benzin o kamışın üst hizasının altına düşmeye başladığında yedek konuma getirip musluğun dibindeki deliği açmış olursun. Yedek kelimesi bilinen anlamda kullanılmaz. Yani deponun içinde ayrı bir depo yoktur. Yazımın karmaşık olduğunun farkındayım. Tavsiyem yedeğe getirip bütün benzini 5lik petlere boşalt. musluğu sök gözlem yap. Sistemi hemen anlayacaksın.

CELİL
31.December.2012, 00:55
Benin musluğunun gösterdiği ok (FUEL --> işaret ettiği kısım) yatayken benzin akışı kapalı,
ok aşağı yani motoru işaret ediyorsa benzin akışı açık,
ok yukarı yani depoyu işaret ediyorsa yedek depo demektir bu doğru mu?

ya ben sanırım yakıt olmasına rağmen son iki seferdir yedek depoda gezmişim, bunun bir zararı var mı? bir de yedek depoyu tükettiysem o depo ilk benzin alışıda otomatik olarak mı dolacak?

ok yukarı kuyruk kısmı aşagı ana depo
ok yatay benzin kapalı
ok aşagı kuyruk kısmı yukarı yedek depo 8)

daytona250
31.December.2012, 00:58
ok yatay benzin kapalı

celil abim, üstadım, benim ilk yazdığım yanlışmış o zaman değil mi?

turq
31.December.2012, 01:23
celil abim, üstadım, benim ilk yazdığım yanlışmış o zaman değil mi?

Evet, ilk yazdigin yanlis oluyor

daytona250
31.December.2012, 01:25
http://www.johnnypag.ca/motorcycles/prostreet/prostreet-servicemanual.pdf

sayfa 17de anlatılanlar gerçekten benim en başta yazdıklarımla aynı

hangisi doğru?

lütfen netleştireyim şunu, deliricem.

turq
31.December.2012, 02:17
ok yatay benzin kapalı

Harf veya isaret yok ise dogru olan bu

daytona250
31.December.2012, 12:19
johnnypag servis manuelinde fotoğrafları yanlış koymuş, celil abinin anlatımı doğru, benim konunun en başındaki anlatımım yanlış, o anlatıma doğru diyenler ve ya doğru kabul edenler aman diyim dikkat ;)

marlox
31.December.2012, 12:22
oradaki anahtarı küresel bir vana olarak düşünürsek aşağıdan yukarı doğru açık sağdan sola doğru kapalı olması gerek doğru olan bu mu yani?

daytona250
31.December.2012, 12:31
benzin musluğu çevresinde konumlarla alakalı farklı bir harf we ya sembol yok ise, ewet, vananın ok kısmı depoyu gösterirken ana depo, ortadayken kapalı, motor yönünü gösterirken rezerv.

rr250e9kırmızı
31.December.2012, 15:44
selam aleykum arkadaşım ben canlı şahidiyim bu benzin musluğunun çünkü yolda kaldım net olarakta o zaman öğrendim ışıklarda durdum geri kalkış yapamadım birde baktımkı benzin bitmiş musluk kolu aşağı bakıyordu ana depo bitmiş musluğu yukarı cevirdim benzin akmaya başladı yedek depoyu kullandım orda senin anlayacağın kesinlikle musluk kolu aşağı bakıyorsa ana depo yukarı bakıyorsa yedek depodur.Ha şunuda belirtim yedek depo diye birşey yoktur herşey muslukta biter musluğun depoda olan kısmında 2 delik var deliğin birinde benzin hortumunun aynısından hortum takılı diğeri boş sen ana depoyu açtığında hortumlu olanı acarsın yedeği açtığında ise hortumun aşağıda kalan kısmını kulanırsın yedek depoyu sonuna kadar kullanmamaya bak çünkü dipte kalan pislik falan varsa o pisliklerde geliyor yedeğin sonuna doğru umarım yardımcı olmuşumdur

marlox
31.December.2012, 16:04
evet hocam harika açıklama tebrikler...

bunu anlamayan kalmamıştır kesinlikle

şekil modellere göre farklılık göstersede

mekanizma aynı...

daytona250
01.January.2013, 10:57
evet hocam harika açıklama tebrikler...

bunu anlamayan kalmamıştır kesinlikle

şekil modellere göre farklılık göstersede

mekanizma aynı...

abi tamam mekanizma aynı da, celil abi de anlatmış ben de yazdım, ok yukarı ise ana depo, yataysa kapalı, aşağı ise yedek dedik, fakat az önce arkadaş tam tersini yazmış

ben cidden anlayamıyorum hangisi doğru

CELİL
01.January.2013, 11:10
abi tamam mekanizma aynı da, celil abi de anlatmış ben de yazdım, ok yukarı ise ana depo, yataysa kapalı, aşağı ise yedek dedik, fakat az önce arkadaş tam tersini yazmış

ben cidden anlayamıyorum hangisi doğru

Kafan karışmasın ne diyorsam o :mrgreen:
aşağıda yazılanda doğru
musluk yatayken kapalı
sola yukarı çevirince ana depo
sağa aşağı çevirince yedek depo

ifadelerdeki karışıklık musluğun duruş pozizyonu yanlış ifade etmekten kaynaklanıyor
bütün modellerde benzin musluğu aynı yönde aynı işlemi yapar 8)

ozguralic
02.January.2013, 16:10
kıble mi hortum mu? :mrgreen:

mrtckrt
02.January.2013, 16:20
kıble mi hortum mu? :mrgreen:

Budur abi. :) emeğine sağlık. :-)