Orijinalini görmek için tıklayınız : Kimler kaç km uzun yol yaptı
kartezyenx
11.Ocak.2013, 17:32
BEN uzun mesafe hiç yapmadım havalar ısınınca yapacam alanyadan ankara oradan yozgat yapacam alanya ankara arası kaç km bilmiom 600 km olsa kaç mola yeterli gelir molasız kaç km gidebilirim hangi hızda gideyim motoru zorlamamak için bakalım kimler kaç km yaptı
ağfndrdm
11.Ocak.2013, 17:37
Sabah karga bokunu yemeden yola cik ortalama 100 kmyle git mola konusunda benzim bc yemek
Aksama zor bi ihtimal 600 km yaparsin ve pert olursun
Rahat motor iyi amrtsör kuzu derisi koltuk daha rahay yol almani sağlar
DR.ALP
11.Ocak.2013, 17:41
uzun yol tek başına yapılmamalı..risk taşır..
bizim makinalar ortalama 100 km hızla zorlanmadan rahat akar ve ortalama 2 saate 150 km yol gidebiliyorsun en fazla 2 saate bir mola vermek gerekiyor 8)
bizim makinalar ortalama 100 km hızla zorlanmadan rahat akar ve ortalama 2 saate 100 km yol gidebiliyorsun en fazla 2 saate bir mola vermek gerekiyor 8)
Abi 2 saatte 100 km. az olmadı mı?
Benim rekorum (kara cahilliğim :)), motoru ilk aldığım sene eşimle beraber Gökçeada' ya doğru yola çıktığımızda gerçekleşti. İlk molayı Malkara' da vereceğimizi düşünerek İstanbul' dan Malkara' ya hiç durmadan 250 km. mesafeyi 2,5 - 3 sa. arasında aldık. İndiğimizde ayakta duramıyorduk :p O anı unutamıyorum, her yerim ayrı oynuyordu :mrgreen:
Max. 150 km.' de bir mola vermek gerekiyor bizim motorlarda. Motor üzerinde yorgun olmak çok tehlikeli. Mesala 100 km.' de bir sigara içecek kadar mola vermek baya dinlendiriyor insanı. Yolculuğunuzu, benzin alma, yemek molası vs..' lere göre düzenli planlarsanız daha az yorulursunuz.
Bu arada bütün yazdıklarım Regal 250 CC' lik motorlar için. Enduro, touring tarzı diğer motorlarla muhakkak çok daha az yorularak, çok daha uzun yollar yapılabilir. 8)
Emrehan
11.Ocak.2013, 18:17
Aynı gün içnde (07:00 - 01:00 yaklaşık 18 saat) Ankara - Akçakoca - Ankara yapmıştık (toplam 650 km falan).
Detayları linkten okuyabilirsin;
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=6498&highlight=AK%C7AKOCA&page=4
kartezyenx
11.Ocak.2013, 18:22
Aynı gün içnde (07:00 - 01:00 yaklaşık 18 saat) Ankara - Akçakoca - Ankara yapmıştık (toplam 650 km falan).
Detayları linkten okuyabilirsin;
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=6498&highlight=AK%C7AKOCA&page=4
mola işini naptınız
Emrehan
11.Ocak.2013, 18:28
mola işini naptınız
Linkteki başlığın altında hepsi var. Giderken çok, dönerken az mola verdik. :mrgreen:
Yola çıktığında motor, sırtın, belin, bacakların veya miden mola sinyalini uygun zamanda veriyor zaten. :cheesy:
marlox
11.Ocak.2013, 18:30
:D alakasız olacak ama bi anı paylaşmak istedim :D
biz aslen Iğdır lıyız
ben küçükken babam ve annem benide alıp
hadi bakalım Iğdır a gidelim demişler
zaten haritayı ortadan ikiye katlasan İzmir ile Iğdır üst üste geliyor :D
Türkiye nin bir ucundan diğer ucu 1.823 km
işin asıl garip olanı bu mesafeyi
4 günlük bir süre içinde Trenle kat etmiş olmamız :D
artık düşünün trenden indiğindeki halimizi
izmire dönene kadar sallandım içten içe :D
Motor ile en uzun yol tecrubem de
izmir den gümüldüre 60 km :D
gümüldürde mola verdikten sonra da
gümüldürden kuşadasına 53 km
kuşadasında biraz takıldıktan sonra
kuş adasından tekrar gümüldür ve sonra izmir
toplamda 1 gün içinde
60 + 53 + 53 + 60 = 226 km :D
motor vespa scooter
DEĞDİ Mİ DEĞDİ... :D
kartezyenx
11.Ocak.2013, 18:54
ordaki ramzey 150 lik değilmi hava soğutmalı 150 lik ramo 600 km mi yaptı şimdi ,molasız en uzun kaç km gitti o ramo
mrtglc
11.Ocak.2013, 20:12
ordaki ramzey 150 lik değilmi hava soğutmalı 150 lik ramo 600 km mi yaptı şimdi ,molasız en uzun kaç km gitti o ramo
kartezyen abi ben senin tam olarak ne öğrenmek istediğini anlayamadım. mazur gör lütfen. Ben araştırmalarım sonucu tüm türkiyeyi scooterla dolaşan bi amcaya rastlamıştım. bayada ilgimi çekmişti. Bana sorarsan uzun yol yapmak için sadece bir motor ve biraz çılgınlığa ihtiyacın var. dünyanın en kaliteli motosikleti ile yola çıksan bile kimse yolda kalmayacağının garantisini veremez. Yol hali dört tekerlede yolda kalanları çok görüyoruz. mola konusuna gelince canın nerde istiyorsa durmak bence en keyiflisi. ister 50 kmde bir dur ister 250. o birazda fiziki ve ruhi dayanıklılığına bağlı.
marlox
11.Ocak.2013, 20:49
kartezyen abi ben senin tam olarak ne öğrenmek istediğini anlayamadım. mazur gör lütfen. Ben araştırmalarım sonucu tüm türkiyeyi scooterla dolaşan bi amcaya rastlamıştım. bayada ilgimi çekmişti. Bana sorarsan uzun yol yapmak için sadece bir motor ve biraz çılgınlığa ihtiyacın var. dünyanın en kaliteli motosikleti ile yola çıksan bile kimse yolda kalmayacağının garantisini veremez. Yol hali dört tekerlede yolda kalanları çok görüyoruz. mola konusuna gelince canın nerde istiyorsa durmak bence en keyiflisi. ister 50 kmde bir dur ister 250. o birazda fiziki ve ruhi dayanıklılığına bağlı.
bir konu bu kadar güzel açıklanır... tebrikler...
Arabamla tüm türkiyeyi dolaştım ama benim motorla henüz hiç uzun yol tecrübem olmadı. Motorumu karar verip bi alabilirsem bu yaz 4 haftalık, hem iş hem gezi olacak bi tur planlıyorum. İst-Aksaray, aksaray-antalya, antalya-rize, rize-ist. Motoru aldıktan sonra yaza doğru ayrıntıları da açıklayacağım. Ama ben günde en fazla 300-350 km'lik yol yapmayı düşünüyorum.
kartezyenx
13.Ocak.2013, 16:16
Arabamla tüm türkiyeyi dolaştım ama benim motorla henüz hiç uzun yol tecrübem olmadı. Motorumu karar verip bi alabilirsem bu yaz 4 haftalık, hem iş hem gezi olacak bi tur planlıyorum. İst-Aksaray, aksaray-antalya, antalya-rize, rize-ist. Motoru aldıktan sonra yaza doğru ayrıntıları da açıklayacağım. Ama ben günde en fazla 300-350 km'lik yol yapmayı düşünüyorum.
ne almayı düşünüyon
ne almayı düşünüyon
boy 168 olunca 250E-9 bakıyorum.
marlox
13.Ocak.2013, 22:25
kardeşim benim izmirli bir dostum da temiz bir motor var satıyordu istersen bi sorayım
kartezyenx
13.Ocak.2013, 23:05
boy 168 olunca 250e-9 bakıyorum.
benim 250 e9 çok temiz 6800 km si şuan orjinal km istersen servise gösterebilin km yi lastiklerinden belli zaten masrafı yok manifolt sıfır balataların sipariş verip sıfırlatacam lastiklerdee km 6800 olduğundan çok iyi durumda ama satıp satmamakta kararsızım
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.