PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik tamir spreyi ve sonrasi

daytona250
25.January.2013, 09:55
Arkadaslar dun aksam garajda motorun arka fren balatasini degistirirken farkettik ki on lastik inmis..

yanimizda pompa vs olmadigi icin, patlama civi girme vs ihtimalini de goze alarak arabamim bagajindaki stac italy lastik tamir kopugunu siboptan uyguladik.

sehir disinda olacagim icin gitmeden sabah lastigi kontrol ettigimde fistik gibiydi, elimle bastirdim lastige gayet sertti

simdi size sorum su, pazar gunu dondugumde lastigi yine sert ve havasi inmemis bulsam dahi, bir lastikciye goturmelimiyim?

her lastik tamircisi bizim motorlarin lastigiyle ilgilenirmi?(sokme takma vs olarak araba lastiginden farkli oldugu icin soruyorum)

marlox
25.January.2013, 10:01
bence tedbirli ol kaan ve git bi lastikçiye...

cihan54
25.January.2013, 10:05
Arkadaşımda Dragstar vardı. Yolda giderken lastiğin indiğini farkettik. Lastik tamir spreyi uyguladık. Bir daha lastikçiye gitmedik. 10 bin km yol gitti o şekilde. Sonra sattı.. Ömürlük oluyo sanırım :p

Ben lastiklerim patladığında normal bi lastik ustasına götürüyordum sıkıntısız hallediyordu. Sanayideki lastikçiler yapacaktır sanırım...

Emrehan
25.January.2013, 11:03
Lastikçiye bir götürmeni tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla tamir spreyleri daha çok tube type lastikler için tavsiye ediliyor. Onlarda hasarlar daha çok delinme şeklinde oluyor ve spreyi kullandığında iç lastiğe doluyor, janta veya dış lastiğe teması olmadan iç lastiği onarıyor. (Drag Star'ın lastikleri tube type)

Ama bizim motorlarda lastikler tubeless, yani iç lastik yok. Dolayısıyla spreyi kullandığında jantla lastik arasına dolup deliği kapatıyor ama geçenlerde forumda da okuduğum gibi, sonrasında temizlenmesi sorun oluyor.

mrtglc
25.January.2013, 17:03
Tubless lastige uygulayarak lastigi dolma lastige cevirmissin :) madem az iniyodu keske yaptirsaydin yolda issiz bi yerde olsan mecburiyet icabi kullan ama mecbur olmadigin zamanlarda lastigi mundar etmisin.

CELİL
25.January.2013, 18:21
aslında bu tamir sprey i konusu biraz karışık. Yorumlar hep tahmin üzerine kullanıpta uzun süre test edip zararını görende yok ama olmasa daha iyi olur tabiki
fakat yeni model otomobillerin bazılarında yedek lastik verilmiyor yerine tamir sprey i veriyor ki otomomobil firmalarının çalışmaları çok ciddi testlerden geçiyor ve bu spyreyi kullanıyorlarsa bence çokda kötü birşey değil ama zorda kalmadan bende kullanmayı düşünmüyorum 8)