Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3. vites

esadRG
27.January.2013, 19:39
korktuğum başıma geldi ve motorumun şanzımanında problem var 3 vitese taktığımda boşta gib gaz veriyosun gitmiyo debriyajsız frene basıp dur sanki motor boşta gibi diğer vitesler veya geçişler gayet normal herhangi bi zorlama olmadı bir iki kez akü problemi yüzünden vurdurmak zorunda kaldım ondada 2. viteste vurdurdum şimdi neden böyle olmus olabilir masraf ne çıkar coook üzgünüm:(

CELİL
27.January.2013, 23:06
korktuğum başıma geldi ve motorumun şanzımanında problem var 3 vitese taktığımda boşta gib gaz veriyosun gitmiyo debriyajsız frene basıp dur sanki motor boşta gibi diğer vitesler veya geçişler gayet normal herhangi bi zorlama olmadı bir iki kez akü problemi yüzünden vurdurmak zorunda kaldım ondada 2. viteste vurdurdum şimdi neden böyle olmus olabilir masraf ne çıkar coook üzgünüm:(

merhaba Esad geçmiş olsun görünüşe göre 3.üncü vites dişlisi kırmış dişli grupu komple değişiyor bu ve diğer masraflar komple ortalama 800 tl civarında tutuyor en pahalı parçası dişli grupu servisler 350 tl civarı çeker ama sahibinden com da 250 tl ye satan yer görmüştüm araştır kolay gelsin 8)

dreamrocker
27.January.2013, 23:24
http://denizmotortr.com/u-250_regal_raptor_sanziman_dIslI_setI-5672.html

esadRG
28.January.2013, 02:03
merhaba Esad geçmiş olsun görünüşe göre 3.üncü vites dişlisi kırmış dişli grupu komple değişiyor bu ve diğer masraflar komple ortalama 800 tl civarında tutuyor en pahalı parçası dişli grupu servisler 350 tl civarı çeker ama sahibinden com da 250 tl ye satan yer görmüştüm araştır kolay gelsin 8)

çok teşekkürler abim tahminimce ben bunu burda motorun yazlık bakımı dahil 500 e yaptırırm bide abim burda çok iyi bi tornacımız var onun yapabileceği bişey varmıdır tahim:(ini

DR.ALP
28.January.2013, 02:18
tornacıda olmaz..yeni takımı taktırmanız lazım..ayrıca mct 250 şanzıman da uyuyor diye biliyorum..geçmiş olsun kolay gelsin..

esadRG
28.January.2013, 02:21
tornacıda olmaz..yeni takımı taktırmanız lazım..ayrıca mct 250 şanzıman da uyuyor diye biliyorum..geçmiş olsun kolay gelsin..

aman abim orjinali olsun 3 kuruş fazla olsun o işten canım yandı bi bidaha yansın istemiyorum
:evil:

DR.ALP
28.January.2013, 02:24
aman abim orjinali olsun 3 kuruş fazla olsun o işten canım yandı bi bidaha yansın istemiyorum
:evil:
tabi tabi..zira tamirata gidenler 1 ay sonra hilalleride pistonu da ellerine alıyorlar..taktır yeni şanzımanı alıştıra alıştıra yumuşat aklında soru işareti kalmasın:cheesy:

esadRG
28.January.2013, 02:49
tabi tabi..zira tamirata gidenler 1 ay sonra hilalleride pistonu da ellerine alıyorlar..taktır yeni şanzımanı alıştıra alıştıra yumuşat aklında soru işareti kalmasın:cheesy:

aynen abim zaten çok fena planlarım var biraz para dökcektim kesein ağzını azcık daha açacaz:mrgreen:

cihan54
28.January.2013, 10:19
Özgürümün de 3. vites dişlisi kırmıştı :? manidar [smilie=greencolorz:

marlox
28.January.2013, 10:43
bunlarda sekromeç varmı???

Emre
28.January.2013, 11:39
Özgürümün de 3. vites dişlisi kırmıştı :? manidar [smilie=greencolorz:

Benim 4. vites dişlisi kırılmıştı. Ama bendeki durum böyle boştaymış gibi değildide, 4. vitese attığımda tıkır tıkır ses yapmasından anlamıştım.

Kesin dişli mi kırılmıştır Celil Abi? Başka bir ihtimal olabilir mi?

Bu arada eğer dişli kırıldıysa kilitlenme olayına dikkat et kardeş, en kısa sürede tamir ettir. Allah korusun kötü olaylar yaşama birde bu olay üstüne. Makine kaç km.' de?

cihan54
28.January.2013, 11:43
Özgür'de 3. vites kırmıştı ve arkadaşın dediği gibi 3'te boştu yani. Beraberken oldu o da. Artçılıyken rampa çıkarken olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Dediğin gibi en son kitledi onun da [smilie=greencolorz:

Erkan 28
28.January.2013, 11:56
benimde 3. vites dişlisi kırılmıştı :mrgreen::mrgreen: hey gidi günler hey :mrgreen: 5-6 ay boyunca 1-2 - 4-5 gitmiştim ve şansıma kitleme yapmamıştı. hatta balıkesir festivale bile o şekilde gitmiştim. (şimdi aklıma geliyorda ulan ne akla hizmet gittim geldim bilmiyorum :p)

ozguralic
28.January.2013, 12:11
Geçmiş olsun. Geçen yaz Yalova festivalinde benim de 3. dişli kırıldı. O şekilde dağa tırmandık sonra geri geldik baya gezdik felan. Ama bilsem gezmezdim. Son dakika kilitledi kendisini. Ylova'dan Bursa'ya kamyonete getirdim. Sana gezmeni tavsiye etmiyorum. Yolda kilitlenirse çok kötü şeyler olabilir.

Parçayı 250 liraya Antepten getirttim. İnternetten "theonlygun" Erkan bulmuştu siteyi sağolsun. Tamirine de 250 lira verdim. Geri kalan masraflar harici şeyler. Temelde bu. Ama tavsiyem hazır açmışken baskı balatayı da değiştir.

CELİL
28.January.2013, 12:23
Esad :
mecbur kalırsan tornacı sadece 3 üncü vites dişlisini yapar onu değiştirirsin ama tavsiye etmem dişlinin aşınma uyumsuzlugundan ugultu yapabilir ve sağlıklı olmaz dediğin gibi orjinal parça kullanmak daha doğru 8)

Engin :

bizim makinalarda sekromec (vites ayları) var 8)

Emre :

seninde şanzuman dişlisinin tepe noktaları sıyırdığı için dişli kaçırıyor ses yapıyordu ve dişli değişimi zorunluydu için rahat olsun 8)

marlox
28.January.2013, 16:08
abi o halde sekromeç te de sorun olabilir belki komple dişli değişmesi gerekmez...

CELİL
28.January.2013, 16:18
abi o halde sekromeç te de sorun olabilir belki komple dişli değişmesi gerekmez...

daha öncede aynı durum arkadaşların başına geldi sonuç dişli değişti düzeldi
sekromeç vitese girmeme yapar bunda vitese girişte sorun yok giriyor fakat hareket yok 8)

marlox
28.January.2013, 18:13
kavrama yok yani

hmmm anladım...

Emre
28.January.2013, 23:37
Emre :

seninde şanzuman dişlisinin tepe noktaları sıyırdığı için dişli kaçırıyor ses yapıyordu ve dişli değişimi zorunluydu için rahat olsun 8)

Yok abi ben zaten eski şanzımanı gördüm, içim rahat yani :mrgreen: Böyle bir erime şekli olamaz :?

esadRG
30.January.2013, 03:52
Benim 4. vites dişlisi kırılmıştı. Ama bendeki durum böyle boştaymış gibi değildide, 4. vitese attığımda tıkır tıkır ses yapmasından anlamıştım.

Kesin dişli mi kırılmıştır Celil Abi? Başka bir ihtimal olabilir mi?

Bu arada eğer dişli kırıldıysa kilitlenme olayına dikkat et kardeş, en kısa sürede tamir ettir. Allah korusun kötü olaylar yaşama birde bu olay üstüne. Makine kaç km.' de?

bende öyle yapacağım abim 34000 dedi makine celil abi yanlışlık var diyo ama gerçekten 34000 8)

esadRG
30.January.2013, 03:53
Esad :
mecbur kalırsan tornacı sadece 3 üncü vites dişlisini yapar onu değiştirirsin ama tavsiye etmem dişlinin aşınma uyumsuzlugundan ugultu yapabilir ve sağlıklı olmaz dediğin gibi orjinal parça kullanmak daha doğru 8)

Engin :

bizim makinalarda sekromec (vites ayları) var 8)

Emre :

tamam celil abi düşündüm taşındım komple değiştirmeyi planlıyorum 8)

esadRG
30.January.2013, 03:55
Geçmiş olsun. Geçen yaz Yalova festivalinde benim de 3. dişli kırıldı. O şekilde dağa tırmandık sonra geri geldik baya gezdik felan. Ama bilsem gezmezdim. Son dakika kilitledi kendisini. Ylova'dan Bursa'ya kamyonete getirdim. Sana gezmeni tavsiye etmiyorum. Yolda kilitlenirse çok kötü şeyler olabilir.

Parçayı 250 liraya Antepten getirttim. İnternetten "theonlygun" Erkan bulmuştu siteyi sağolsun. Tamirine de 250 lira verdim. Geri kalan masraflar harici şeyler. Temelde bu. Ama tavsiyem hazır açmışken baskı balatayı da değiştir.

öncelikle teşekkürler abim evet parça 250 lira bende buldum maaşı alır almaz getirtcem gezmeyi düşünmüyorum zaten çünkü bi zevk alamıyorum baskı balatayı yeni değiştirmiştim ama gerek varmı sizce?:?:

esadRG
30.January.2013, 03:57
benimde 3. vites dişlisi kırılmıştı :mrgreen::mrgreen: hey gidi günler hey :mrgreen: 5-6 ay boyunca 1-2 - 4-5 gitmiştim ve şansıma kitleme yapmamıştı. hatta balıkesir festivale bile o şekilde gitmiştim. (şimdi aklıma geliyorda ulan ne akla hizmet gittim geldim bilmiyorum :p)

iyi cesaret valla abim :mrgreen: ama böle zevki çıkmıyo ki ya yaz gelsin inş festivallere gelceğim customs regalle 8) önce şanzıman sonra diğer ıfak tefeklerden sonra başlıyorum customs işine inşallah 8)

CELİL
30.January.2013, 10:25
bende öyle yapacağım abim 34000 dedi makine celil abi yanlışlık var diyo ama gerçekten 34000 8)
gerçekten 34 000 km ise o şanzuman yapılmayı hak etmiş 8)
dişli onur un verdiği linkte 232 tl ona baktın dimi

esadRG
31.January.2013, 16:51
gerçekten 34 000 km ise o şanzuman yapılmayı hak etmiş 8)
dişli onur un verdiği linkte 232 tl ona baktın dimi

baktım celil abi bu akşam siparisi vercem yaza doğruda takrırım hele şu mart bi çıksında zaten buralar buz gibi binemiyoruz artık motor tamiriciside kalmadı hep kapalı dükyanlar 34000 büyük rakam bi 500 de verelm :cheesy: zaten aklımdaydı büyük jantı takınca bi problem çıkarır diye düşünüyodum ama bu kadar çabuk beklememiştim acıkcası nese jantı takınca aklımda bişe kalmıycak en azından :mrgreen: