Orijinalini görmek için tıklayınız : merhaba sorun var :)
pavlus
28.January.2013, 17:21
Merhaba kardeşlerim benim motorun şöyle bir sıkıntısı var önceleri devriajda çalıştırdığım zaman motor ileri zıplıyordu bir kaç cm balataları değiştik o sorun gitti ama bir sorunum daha vardı motor 2 vitese geçişde eğer bir hızlıysam tekrar boşa düşüyor yani 2 vitesi atıyorum 1 2 metre gitmeden boşa düşüyor sonra tekrar ya 2 ye ya 1 atıyom sonra normal herşey 3 4 5 de sorun yok sadece 2 vitese geçerken bunu yapıyor sorun büyük mü acaba :(
CELİL
28.January.2013, 17:47
Merhaba kardeşlerim benim motorun şöyle bir sıkıntısı var önceleri devriajda çalıştırdığım zaman motor ileri zıplıyordu bir kaç cm balataları değiştik o sorun gitti ama bir sorunum daha vardı motor 2 vitese geçişde eğer bir hızlıysam tekrar boşa düşüyor yani 2 vitesi atıyorum 1 2 metre gitmeden boşa düşüyor sonra tekrar ya 2 ye ya 1 atıyom sonra normal herşey 3 4 5 de sorun yok sadece 2 vitese geçerken bunu yapıyor sorun büyük mü acaba :(
merhaba Kerem vitesden atma olayı vitesin yerine tam oturmamasından yapabilir
vites ayağı ayar çubuğundan ayarlarını yaparak düzelebilir veya oradan değilse
bunun dışında şanzuman sekromeç (vites ayları) den olabilir 250e 9 kasalarda sekromeç sıkıntısı bazı makinalarda olmuştu sekromeçlerin değişmesi gerekir sorunu halletmezsen şanzuman dişlisini kırabilir sorun büyür kolay gelsin 8)
pavlus
28.January.2013, 18:43
Celil abi ne kadar mal olur o dediğin malzemeyi almak
CELİL
28.January.2013, 18:58
Celil abi ne kadar mal olur o dediğin malzemeyi almak
sekromeç çok pahalı değil 85 tl + yağ + conta + işçilik rakama ekleniyor bu işlem için şanzuman açılması gerekiyor özellikle işçilik 200 -250 tl civarı olunca toplamda biraz tutar 8)
aşağıdaki parça :
Regal Raptor 250 Hilal Takımı
http://www.regalraptor.org/image/cache/data/hilal%2080-500x500-228x228.JPG (http://www.regalraptor.org/image/cache/data/hilal%2080-500x500-500x500.JPG)
Fiyatı: 85.00TL
mrtckrt
30.January.2013, 23:22
Arkadaşlar motor sogukken elim debriyajda marsa basarsam benimki de ileri atılıyor sizce bu normal mi
DR.ALP
30.January.2013, 23:46
Arkadaşlar motor sogukken elim debriyajda marsa basarsam benimki de ileri atılıyor sizce bu normal mi
motoru çalıştırdığınızda ve özellikle soğuk havalarda;debriyaj plakaları henüz yağlanmadığı için vitese atarken tak diye ses verir..çalıştırmayı viteste yapmanız sonucu oluşan hareket ki bu normal kabul edilse bile aslında değildir bu zincir dişlileri ve hareket organlarında zorlama sonucu zarara yol açar ve ömürlerinden yer..mümkün olduğu kadar motoru boşta çalıştırın ve vitese takmadan önce biraz ileri geri hareketler yapmaya çalışın.8).
marlox
31.January.2013, 10:13
o halde motoru viteste bırakmak iyi bir fikir olmuyor...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.