PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vites ayarı yardım edecek ağa varmı

rr250e9kırmızı
30.January.2013, 00:43
selam aleykum ağalar benım motorun bir sıkıntısı var belkı ben yapabilirmiyim diye tarif alayım dedim o yüzden soruyorum ilk önce ağalar 1 hafta önce manıfold falan değiştirdim bir iki eksiğide vardı ve toplamda 415 tl para ödedim tamirciye regalin servisi şimdi ise viteste sorun var motor 1 vitese zor geçiyor ve birde o vites değiştirdiğimiz kolun altına ayağım artık sığmıyor o demirmi kaydı yada başka bir sorunmu var ağalar bir yardım edebilirmisiniz bana

DR.ALP
30.January.2013, 00:49
vites kolu ayarlatılabilir ayağınıza göre..vites geçmeme senkromeçle ilgili sanırım..servisle görüşmelisiniz..geçmiş olsunnazar

CELİL
30.January.2013, 00:58
selam aleykum ağalar benım motorun bir sıkıntısı var belkı ben yapabilirmiyim diye tarif alayım dedim o yüzden soruyorum ilk önce ağalar 1 hafta önce manıfold falan değiştirdim bir iki eksiğide vardı ve toplamda 415 tl para ödedim tamirciye regalin servisi şimdi ise viteste sorun var motor 1 vitese zor geçiyor ve birde o vites değiştirdiğimiz kolun altına ayağım artık sığmıyor o demirmi kaydı yada başka bir sorunmu var ağalar bir yardım edebilirmisiniz bana
Merhaba Mustafa :D
vites ayağı ayarı
vites ayağının altından motora giden uzun nikalaj çubuk var iki ucunda ayar somunları var onları iki taraftan gevşet çubuğu sağa veya sola çevirerek ayar yapabilirsin
ama senin ugraşmana gerek yok işlem yaptıgın servise git kolay birşey ücret almadan 2 dakikada yaparalar zaten ayarıda onlar bozmuştur düzeltsinler vitese zor girmesinin sebebide o olabilir veya debriyaj kolunun üzerindeki telin kola girişindeki somundan ,vidadan ayarlanır 8)

esadRG
30.January.2013, 04:07

abim ben söke taka öğrendm sende öğrenceksin eminim vites kolundan sonra arka tarafa doğru giden demir bi çubuk var onu takip et en son şanzımana bağlantısı var kelepçe gibi bişe ordaki civatayı sök o bağlantıyı kendine doğru çek çıkacaktır sonra o kolu bi diş yukarı kaldrıp yerine tak civatayı sıkıştır sorun tmam 8)

kalyoncumotor
30.January.2013, 13:42
kolun üzerindeki mafsalları kaliteli bir sprey yağ ile yağlarsanız vites geçişleri fark edilecek derecede yumuşar...