PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bir yardım edin bana

rr250e9kırmızı
06.February.2013, 22:55
selam aleykum ağalar bir derdim var motorumla ilgili bilginize ve tecrübenize ihtiyacım var ağalar benim motor 3 vitesle gidiyorum mesela kırmızı ışıkta durdum ya vites geçmiyo 50 cm kendim yittiğim zaman vites öle geçiyo nedir bunun sıkıntısı ağalar balatadan mı dişliden mi nedir bu abiler:(

CELİL
06.February.2013, 23:02
selam aleykum ağalar bir derdim var motorumla ilgili bilginize ve tecrübenize ihtiyacım var ağalar benim motor 3 vitesle gidiyorum mesela kırmızı ışıkta durdum ya vites geçmiyo 50 cm kendim yittiğim zaman vites öle geçiyo nedir bunun sıkıntısı ağalar balatadan mı dişliden mi nedir bu abiler:(
mustafa ışıklara gelirken durmadan önce motoru 1 e 2 ye veya boşa alman lazım durduğu yerde vites geçmez makinayı hareket ettirdiğinde dişliler oynayınca 1 vites atabilirsin 8)

rr250e9kırmızı
06.February.2013, 23:10
ya celil abi sen varya hızır gibi yetiştin ya allah razı olsun senden harbi konuşuyorum abi ya ne müthiş adamsın abi ya saol abi bende balatadan zannettiydim abi

Emre
07.February.2013, 11:37
ya celil abi sen varya hızır gibi yetiştin ya allah razı olsun senden harbi konuşuyorum abi ya ne müthiş adamsın abi ya saol abi bende balatadan zannettiydim abi

Debriyajı bırakıp, çok az ileri geri oynatıp veya çok az gaz verip tekrar vitese atmayı denersen sorunun çözüldüğünü göreceksin 8) En azından bende böyle çözülüyor :mrgreen:

fcoskun50
11.February.2013, 00:43
Dişlilerden olma ihtimali yüksek.

kartezyenx
11.February.2013, 20:59

debriyaj ve baskı balata setinde problem olabilir bunlardansa sorun hemen hallettir yoksa şanzumanı dağıtırsın

kartezyenx
11.February.2013, 21:01
mustafa ışıklara gelirken durmadan önce motoru 1 e 2 ye veya boşa alman lazım durduğu yerde vites geçmez makinayı hareket ettirdiğinde dişliler oynayınca 1 vites atabilirsin 8)

celil abi evet haklısında 50 cm itmeyede gerek yok 1 cm yeter hem böle durumlarda 1 e değil boşa zor geçer

kartezyenx
11.February.2013, 21:02
Debriyajı bırakıp, çok az ileri geri oynatıp veya çok az gaz verip tekrar vitese atmayı denersen sorunun çözüldüğünü göreceksin 8) En azından bende böyle çözülüyor :mrgreen:

yav bu regallerdemi böle her motordamı böle

duzunay
11.February.2013, 21:18
yav bu regallerdemi böle her motordamı böle

aynen bende destro mr 250 var yavaşladığın da yüksek vitesteyse durduğunda birinci vitese geçmesi zor oluyor motoru kımıldatman hafif gaz ve deprajı hafif gevşetmen gerekiyor sonra vitesi düşürebilirsin . en güzeli celil abinin dediği gibi yavaşlıayacan zaman vitesleri küçültmek gerekiyor

rr250e9kırmızı
11.February.2013, 21:42
valla abiler ben celil abının dediği gibi yapıyorum artık ışıklara az bir mesafe kalınca yada durmam gereken yerlerde debriyaja basıp istediğim gibi vites küçültüyorum rahat geçiyo sıkıntı olmuyo böle

ozguralic
11.February.2013, 23:54
problemin çözümünü öğrendin ama bi tavsiye de benden. Duracağınız yer belli ise o noktaya kadar hıza bağlı kademeli olarak vites küçültün ve bu şekilde yavaşlayın. Buna otomobilde motor freni denir. Faydası ise fren balatanızın uzun ömürlü olmasıdır. Ayrıca kontrolün elinizde olmasını sağlar. Ani hızlanma, kaçma vs. gibi durumlarda tepki süresini kısaltır. :D

dreamrocker
12.February.2013, 00:17
harley davidson da olsa motorun bu gayet normal bir durum. Vites geçebilir de geçmeyebilirde. Tamamen dişlilerin durduğun andaki pozisyonuyla alakalı. Birbirine denk gelmezse vites değişmez. yavaşlarken ya debriyajı sık ve vitesi tek tek düşür. ya da özgürün dediği gibi vitesi düşürerek motor freni yap. Motor freni yaparken dikkat et. 3 ten direk 1 e atıp debriyaj bırakırsen tekerin aniden kitlenir.8)