Orijinalini görmek için tıklayınız : Custom
Balkan Ayisi
13.February.2013, 16:11
Arkadaslar aranizda farkli gidon sekli deneyen varmi , varsa paylasirmisiniz. Farkli eksozst sekilleride olabilir.
Sormak istedigim motorun gucunu artirmak icin spor filtre , eksozst haric neyapilabilir. Esas ilgilendigim beygir gucunu arttiracak birsey. 18HP yetmiyor artik ama bir ust segmana gecmeden once biraz guclendirip birazdaha binmek istiyorum motorun sekli cok hosuma gidiyor.
Motorsiklete daha buyuk hacimli motor takmanin yolu nedir yasallastirma konusunda sikinti olurmu?
Konularla ilgili yorumlarinizi ve bildiklerinizi paylasirsaniz sevinirim.
cihan54
13.February.2013, 16:16
Hoşgeldin hocam öncelikle.. yazdıklarını okuduğumda aklıma şu geldi.. madem cc-hp yükseltmek istiyorsun. Bunu satıp 350 spider alsan iyi olma mı? :?
marlox
13.February.2013, 17:56
açık hava filtresi deneyen varmı bilmiyorum ama şunu diyebilirim ki ne kadar fazla soğuk hava o kadar performans ise illaki etkisi olur.. ama egsoz açmak sadece sesi arttırır çünkü hp istiyorsan egsozları açtığında sıkıştırma olmayacağından çekiş düşer... hmmm bu dediğim alt devirler için geçerli ama otobanda son hız denediğinde 4 ve 5. viteslerde arkadan hava daha rahat çıktığından son hız artmış olacaktır... (arabalarda böyle )
cihan54
13.February.2013, 18:00
(arabalarda böyle )
Motorda da öyle 8)
Balkan Ayisi
13.February.2013, 18:54
Cihan54 kardesim , hosbulduk.
Dedigin dogru degistirmek birust segmana gecmek daha mantikli. Fakat ben buetapta bir motorda nekadar oynama yapilabilir neler deneyebilirim nekadar kisisellestirebilirim dusuncesindeyim ki birsonraki segmanda birtakim kisisellestirme yapmaya kalkistigim zaman tam olarak neyapilmali ne yapilmamali seklinde dusunuyorum.
Yani deneme yanilma arastirma ve uygulama donemindeyim. 8):)
Herturlu fikire acigim.
Buarada elektro turbo charger hakkinda bilgisi olan varmi? Bana sackurutma makinasina benziyor :p
cihan54
13.February.2013, 19:07
Hocam sizleri tanışma bölümüne de bekliyoruz. Sizi tanımak isteriz :| orada başlık açıp tanışırsanız seviniriz. :|
Electro turbocharger'ı bilmiyorum ama turbocharger'ı az çok biliyoruz. aslında bu konuda Engin daha iyi bilgi verebilir. o yüzden o konuya ben hiç girmiyorum 8)
bir iki fikir söyliycem bu söyledikleriniz hakkında ama önce belirteyim; segman değil de segment dersek kulağa daha hoş gelir 8)
aslında bir motora, arabaya olduğu gibi, özgün modifiye yapmak da oldukça geniş bir yelpaze oluşturuyor. Ki tamamen maddiyata dayalı bir olay. Siz motorunuzda modifikasyona gitmek istiyorsanız bunu en gözle görülür şekilde; honlama yoluyla cc arttırarak yapabilirsiniz. Şöyleki, honlama yoluyla bloklar 250'den 350cc'ye genişletilip, yine 350cc'lik spyder'ımızın segmanları pistonları kullanılarak 350cc'lik bir motor bloğuna sahip olunabilir. Fakat şöyle bir durum var ki, bizim 250'lik bloklarımızda bulunan krank-biyel kolu mesafesi bu modifikasyona uygun mudur.??? Bunu ancak ya üretici ile görüşerek ya da çok çok iyi bir motor ustasından öğrenerek anlayabiliriz.
Bunun dışında 250cc'lik 18hp'lik bir spyder'ın motorunda, egsoz modifikasyonu veya performans egsozu, iridium buji, turbocharger vs. gibi yöntemlerle artım sağlamak çok çok zor... :roll:
marlox
13.February.2013, 19:09
Herturlu fikire acigim.
Buarada elektro turbo charger hakkinda bilgisi olan varmi? Bana sackurutma makinasina benziyor :p
haaaaah şimdi istediğim gibi bir soru geldi :D
motora takmayı mı düşünüyorsun :D
elektronik olarak bir katkısı olmaz...
ama turbo charger düşünüyorsan motorlara bağlantı sı hiç kolay değil
ve oldukça masraflı
hazır kitler var bulursan onlar bile 4000-5000 tl den başlıyor
ayrıca bunun için bloğun kuvvetli ve dayanıklı olması şart aksi taktirde bloğu çatlatırsın
bizim motorları bilmiyorum da harley lerde turbolama işlemi yapılıyor onların blokları iyi sanırım...
cihan54
13.February.2013, 19:14
Ve evet, Engin İzmir stüdyolarından bildirdi. Kameralarımız tekrar İstanbul merkez stüdyolarımızda :mrgreen:
marlox
13.February.2013, 19:19
sakarya çık aradan parazit yapma yayını bölme
Balkan Ayisi
13.February.2013, 19:45
Evet motora turbo charger takmak ozelliklede chopper motora insana komik geliyor. :) dedimya neleryapilabilir merak ediyorum. Sordugum charger elektrikli ve resimlerde gordugum kadar bizim surucu selesi altindaki kapaklarin arkasina sigabilecek buyuklukte ve kapasitesine gore fiyati 60-140$ kargo harich buyuk bir para degil denemeye deger gibi geliyor bana. Amac karburatore daha fazla hava uflemek degilmi hava filtresinide spor filtre olarak sunuyorlar , performans artisi %10-15 arasi yaziyor. Parasina bakilirsa ve randuman gozonune alinirsa neden olmasin? Makinanin disgorunusunde bir degisiklik olmaz sadece hava filtresini koyacak ve daha estetik hale gelecek konuma getimek gerekir.
Marlox kardesim blok konusunda haklisin. Turbo charger de basinc yaklasik 3 atmosfer civarinda ama bu "sackurutma makinesinde "elektrikli chargerde 0,6 atmosfer. Bloga asiri bir basinc vermez fazladan hava uflemekle sanki yazilanlar dogru gibi geliyor bana. Kitlere baktim hepside cin mali bizim makinalar gibi ve "do it your self" gibi birsey geldi gozume.
Engin yorumlarinizi bekliyorum.
ozguralic
14.February.2013, 10:53
En basit işlem arka dişli çapını değiştirmek. sana az da olsa hız kazandırır ama kaç kilosunuz bilmiyorum kilo dezavantaj bu durumda
Emrehan
14.February.2013, 11:08
En basit işlem arka dişli çapını değiştirmek. sana az da olsa hız kazandırır ama kaç kilosunuz bilmiyorum kilo dezavantaj bu durumda
Özgür küçültüyoduk dimi arka dişliyi?
cihan54
14.February.2013, 11:15
Arka dişli büyürse maximum hız düşer tork artar; arka dişli küçülürse maximum hız artar tork düşer... 8)
ozguralic
14.February.2013, 12:19
Özgür küçültüyoduk dimi arka dişliyi?
Cihan durumu özetlemiş zaten ben yetişene kadar 8)
kartezyenx
14.February.2013, 12:55
Arkadaslar aranizda farkli gidon sekli deneyen varmi , varsa paylasirmisiniz. Farkli eksozst sekilleride olabilir.
Sormak istedigim motorun gucunu artirmak icin spor filtre , eksozst haric neyapilabilir. Esas ilgilendigim beygir gucunu arttiracak birsey. 18HP yetmiyor artik ama bir ust segmana gecmeden once biraz guclendirip birazdaha binmek istiyorum motorun sekli cok hosuma gidiyor.
Motorsiklete daha buyuk hacimli motor takmanin yolu nedir yasallastirma konusunda sikinti olurmu?
Konularla ilgili yorumlarinizi ve bildiklerinizi paylasirsaniz sevinirim.
ben benzin hortumuna manyetik bant saracam bakalım hidro karbonlar sıraya girince motor güçlenecekmi
Balkan Ayisi
14.February.2013, 13:05
Evet disliyi kucultmek fikrini beraber suruse ciktigimiz arkadaslarda verdi. Endise ettigim kilo , benim kilom 84kg. Genelde yalniz binerim.
Birde arkadaslar sormak istedigim su zincir konusu. Devamli gevsiyor ve gaz telini geri verdigim zaman alttaki yatay amortisore surtuyor sinir bozmanin otesinde amortisor ve zincir asiniyor. Nekadarda siktirsam surtunme basladigi zaman arkadan bakinca arka lastigin ekseninden kaydigi ciplak gozle goruluyor.Zinciri gerdirdigimde ise arka amortisorlerin esnemesini engelliyor ve hardtile motor gibi oluyor enufak bir cukurda arkaniza tekme yemis gibi oluyorsunuz.
Bukonularla ilgili onerisi olan varmi?
ozguralic
14.February.2013, 17:14
Benim bu konulara çeşitli çözümlerim var ama orj. bozmamak için girişmiyorum. Motorun arka şasi demirine avare dişli montajı yapılarak çok rahat şekilde bu sıkıntı çözülür. Tek elle 10 sn de zincir gerersin.
marlox
14.February.2013, 18:11
hocam senin o dediğin sadece elektroniktir
yani gaz pedalı altına yerleştirilen bir swich sayesinde gazı bıraktığında sadece elektronik bir hoparlörden bilmem kaç desibel çuffffff sesini verir
ama her hangi bir turbo işlemi yapmaz..
bu yüzden performans a katkı da sağlamaz
ondan ucuzdur onun fiyatı
tabi linki varsa gönderirsen bakayım bi belki yeni birşeydir araştırmam gerek
ayrıca
piyasada
hava filtresi içine takılan pervane gibi şeyler var
onlar bile gereksiz
o işlere girme
Rona
14.February.2013, 19:24
Parçanın linki
http://www.ebay.com/itm/Performance-Cold-Air-Intake-Electric-Supercharger-Turbo-HONDA-No-Chip-/261168723071?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item3ccede747f#ht_6990wt_1106
ozguralic
14.February.2013, 20:17
Parçanın linki
http://www.ebay.com/itm/Performance-Cold-Air-Intake-Electric-Supercharger-Turbo-HONDA-No-Chip-/261168723071?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item3ccede747f#ht_6990wt_1106
blow-off sesi taklit seti bu. bunları yıllar önce turbosuz hondalara takarlardı asla tavsiye etmem çine çin katar8)
marlox
15.February.2013, 11:10
dediğim olay işte elektronik ses veriyor sadece bir + sı yok...
Balkan Ayisi
15.February.2013, 13:10
Tesekur ederim marlox. Anlasilan sadece disli degistiricez birde spor hava filtresi , ve gelsin guzel havalar atalim kendimizi yollara.:lol:
marlox
15.February.2013, 13:16
istersen madem hp istiyorsun izmirde turbolarız o motoru ama sen paradan haber ver tahmini 3-4 bin tl olur masraflar hariç Masraf nedir?
işçilik (fazla yazdırmam ;) )
kontrol ünitesi ( saatler hortumlar falan filan )
Balkan Ayisi
15.February.2013, 13:31
Turbolamak ??????? Aslinda olabilir ama sonra satilmaz olur. Ayrica turbo kompressor blogu fazla zorlamazmi 3 atmosfer fazladan sozkonusu bu cinliye okadar guvenebilirmiyiz ve oruntusu bozulmazmi? Bunu yapinca tam bir elden gecmesi gerekicek custom + face lift. Izmirde kim var bu isi yapan ?
marlox
15.February.2013, 13:41
bir dostumla beraber yapıyoruz biz bu işi...
fazla endişelenicek birşey yok turbo basıncın yaklaşık 0.4 - 0 8 arası falan olacak
ve bloğun o bansınca dayanacak şekilde zırhlanacak...
arkadaşım zaten makine müh. ve aynı zamanda sanayi yetişmesi :D
pistonları gömlek yataklar hepsi değişecek
yani anlayacağın uzun lafın kısası
o artık bir çinli olmayacak
:)
ozguralic
15.February.2013, 14:03
Motor bloğu narrrrrrr gibi olur :)
Rona
15.February.2013, 14:50
Turbodan ziyade silindir kapağı taşlama veya piston kolu uzatma(ikisi aynı anda değil,seçeneklerden biri)uygulaması ile sıkıştırmayı arttımak suretiyle güç artışı çok daha uygun olacaktır .
Ayrıca benim şahsi görüşüm 3-4 bin lira bütçem olsaydı turbo ile uğraşmak yerine daha güçlü 600-800 cc arası çıkma bir motor takmayı yeğlerdim.
marlox
15.February.2013, 17:07
illaki hocam haklısın ama şu da ayrı bir zevk 350 cc görünümlü spyder ile düşünsene hayabusa tokatladığını ;:D:D:D
ayrıca üst kapak taşlama ( port polish ) işlemi ni her usta yapamaz.. o çok ince ayar gerektirir
piston kol uzatması yerine tapeli piston ( geniş yatak geniş piston başı ) daha extra sıkıştırma sağlar...
Rona
15.February.2013, 17:30
[quote=marlox;121556]illaki hocam haklısın ama şu da ayrı bir zevk 350 cc görünümlü spyder ile düşünsene hayabusa tokatladığını ;:D:D:D
Bu sadece kırmızı kar yağmasını beklemek gibi birşey bence .:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Hele ki modifiyeli bir hayabusaya denk geldiğini hiç düşünmek istemiyorum (kg başına 1 bg den fazla)
Balkan Ayisi
15.February.2013, 17:34
Rona kardesim.
Daha buyuk hacimli cikma motorla degistirmek yasallastirma ihtimali ruhsata isletme ihtimali nekadardir varsada prosedurleri nelerdir.Yoksa degistir eski numaralari caktir nasil olsa muayenede kimse anlamaz yoluna mi gidiliyor bu durumda?
Rona
15.February.2013, 17:41
ayrıca üst kapak taşlama ( port polish ) işlemi ni her usta yapamaz.. o çok ince ayar gerektirir
piston kol uzatması yerine tapeli piston ( geniş yatak geniş piston başı ) daha extra sıkıştırma sağlar...[/quote]
Haklısın fakat......
Geniş yatak ve geniş piston başı aşırı güçlendirir motor dayanıklılığı ve ömrü oldukça düşer, soğutmayı güçlendirmek gerekir ayrıca aktarma organlarını (şanzuman,zincir,kaplin vs.vs.)tamamen performans tiple değiştirmek lazım.
Çok para çoook
Bizim için gereken en fazla 5-7 bg lik bir artış bunun dışında yapılacak uygulamalar gereksiz harcama olur bence....8)
İyi sürüşler......
Rona
15.February.2013, 17:49
Rona kardesim.
Daha buyuk hacimli cikma motorla degistirmek yasallastirma ihtimali ruhsata isletme ihtimali nekadardir varsada prosedurleri nelerdir.Yoksa degistir eski numaralari caktir nasil olsa muayenede kimse anlamaz yoluna mi gidiliyor bu durumda?
2 yöntem uygulanabilir.
1.Senin dediğin gibi çıkma motorun numarası silinip ruhsatta yazan orijinal motor no çakılır(ruhsatta motorun tipi vs yazmaz ister v motor ister sıra motor takabilirsin)
2. Muayeneye zamanında orijinal motoru takıp muayeneden geçirmek sonrasında da çıkma motoru takmak.Bunun içinde atölye gibi bir garaja ihtiyaç var bu işlemi ustaya yaptırtmak epey bir masraf tutar.
DR.ALP
15.February.2013, 18:02
amaç motor tokatlamaksa racing e geçiniz arkadaşlar..bunlar gezi motoru..aheste rüzgarın ve egzos sesinin tadını çıkarın..bırakın hayabusa gitsin...:cheesy:
Balkan Ayisi
15.February.2013, 18:12
Rona ,650cc'lik bir motoru(motor kismi) faturali aldigimizi varsayarsak trafikte ruhsata isletebilme ihtimali nedir bir bilgin varmi?
Rona
15.February.2013, 18:12
amaç motor tokatlamaksa racing e geçiniz arkadaşlar..bunlar gezi motoru..aheste rüzgarın ve egzos sesinin tadını çıkarın..bırakın hayabusa gitsin...:cheesy:
Chopper da 120 km/h den sonrası işkence zaten .Hele rüzgarlı havada gemi flaması gibi gitmek bayağı bir kondüsyon gerektirir....8)
Balkan Ayisi
15.February.2013, 18:15
Doktor haklisin "birakalim hayabusa gitsin" ben konuyu motor gucunu nasil arttirabilirim diye actim cin mali birtakim elektronik turbo charger gordum ise yararmi dedim konu tyrbo kompresor taktirmaya kadar gitti ama olsun bu haliylede birseyler ogrendik.
Rona
15.February.2013, 18:20
Rona ,650cc'lik bir motoru(motor kismi) faturali aldigimizi varsayarsak trafikte ruhsata isletebilme ihtimali nedir bir bilgin varmi?
Motor-Şasi Değişimi
MOTOR VEYA ŞASİ DEĞİŞİMİ
Motor satış senedi, gümrük Şahadetnamesi veya fatura ile satın alınan motor bloğunun girişi ile ilgili son sahibi arasındaki satışa esas belgeler.
Garanti kapsamında değiştirilen motor bloğu için fatura ve bu motor bloğunun garanti kapsamında değiştirildiğine dair firmanın yazısı.
Teknik belge-Plan proje
İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1) EK-1) Belgesinin satışını İstanbul Şoförler Odası plaka satışı konusunda yetkili, İstanbul Taksiciler Odası ise evrak satışı konusunda yetkilidir.
Yeni tescil ve trafik belgesi (Trf.Tescil Şube veya Bürosundan)
Eski trafik tescil ve trafik belgeleri,
Muayene istasyonunda tespit yaptırılır.
Alıntıdır: http://trftescil.iem.gov.tr/
marlox
15.February.2013, 18:29
anlayacağınız arkadaşlar
hızlı gitmek için hayabusa
turbo için para buysa
eksta cc motor için plan proje motor uysa :D
Balkan Ayisi
15.February.2013, 18:52
Eyvallah arkadaslar hepinize konuyla ilgili yazmisoldugunuz fikirlerden dolayi tesekur ederim.
CUSTOM konusunu ben actigim icin ve kendimce "bilgilendigime" gore artik konuyu kapatalim diyorum.
Anlasilan 1~2 yil daha sidere devam ve en mantiklisi ust segmentlerden yeni bir demir at almak. Simdiden pesinat icin kollari sivamis bulunmaktayim. :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.