Orijinalini görmek için tıklayınız : 250 mct yakıt ölçümü yardım
Ultragore
19.February.2013, 19:18
arkadaşlar motoru aldığımda depo fulldü .sonunda benzin bitti 20 tl benzin alıp yakıtı denemek istedim 53 km yol yapabildim motorla :D ancak garip olan şey şu motor benzin çekmiyor yani benzin bitiyor buna rağmen salladığımda azda olsa ses geliyor ..sanırım bir sıkıntı var egsozlar açık ancak bu kadar yakması anormal .Rolanti falan normal bursada yardımcı olacak biri varmı tamircilere güvenmiorm ilk motorum olan Regal Raptorda da aynı sorun wardı 40 yakıyodu götürdüm 50 tl para aldı denedim bu sefer 50 kr yaktığını gördüm ..Yada ne bileyim full leyip falanmı deniyim yani bir miktar benzin yeterli olmuyomu acaba motorun çekmesi için ?
cihan54
19.February.2013, 19:27
Yedek depoyu da bitiriyor musun :?
Ultragore
19.February.2013, 19:37
benzin aldığımda anadepoda alıorm yani en üstte o bitiyor sonra en alta alıyorum orda çok az gidebiliorm zaten sonra fısss :D oda bitior ortada kapalı sanırım mct lerde
cihan54
19.February.2013, 19:46
Yani bittikten sonra yedek depoya alıyorsun musluğu. yedek depoyla da gittikten sonra motor kalıyo di mi.?
av. Cevdet Yılmaz
19.February.2013, 19:46
250lik bir motor icin 20 liralik benzinle 50 km oldukca dusuk bir rakam.ortalama 100 km gidebilmelisin.Benim aklima gelen ihtimal su,aldigin benzinin bir kismi yedek depoyu doldurmustur,dolayisiyla ana deponun benzini daha cabuk bitmis olabilir.Eger oyle degilse filtreleri temizletmek de fayda var
ozguralic
19.February.2013, 20:19
Cevdet bi ara bende senin gibi düşünüp bazı yanlış hesaplar yapıyordum. Sonradan öğrendim ki aslında yedek depo diye bişey yokmuş. Benzin hortumunda iki uç varmış biri en dipte, biri daha yukarıda. Bu sayede ilk önce yukarıdaki uç seviyesine kadar ana depo dediğimiz kısım kullanılıyor , bunun altına geçtiğinde depodan benzini alamıyoruz. Sonra vanayı çevirip daha aşağıdaki uca inene kadar kullanıyoruz buna da yedek depo diyoruz. Yani depo tek.
Ultragore
19.February.2013, 21:33
tmm diyelim ki yedek depoda kalıyor .Yaptığım olayı aynen anlatıorm .Benzin bittikten sonra vana en üstteyken (ana depo) 20 tl lik aldım 49 km sonra tık kaldım sonra en alta yani yedeğe alıp marşa bastım 3-5 km gitti bu şekilde sonra tık kaldı bidaha marş çalışmadı .Sıkıntı ne olabilir yani çok fazla geldi bana tamirciye götürmek istemiorm çünkü hiç bişey yapamadı bir önceki motorumda adama gidip 50 tl werdim geri geldim gib idüşün yok yere :D
cihan54
19.February.2013, 21:43
20 tl lik aldım 49 km sonra tık kaldım
:? :? nası ya.. 20 tl'lik benzinle 50km ---> 40tl'lik benzinle 100km..
40tl'lik benzin 8 litre...
= 100km'de 8 litre.. :? :? :? anam babam sen yak o motoru.. [smilie=greencolorz:
Ben benim motorla sıksam ıkınsam amuda kalksam 8 litre yakıyorum.
Senin motorda sağlam bi sıkıntı var. ya karbüratörde ya filtrelerde ya subaplarda bir yerlerde çok büyük bir sıkıntın var... :?
Ya da benim matematiğimin bittiği gün bugün :p
Anilgardiyan
19.February.2013, 22:39
benim eski motorumdada bu sıkıntı vardı , jinlun 150-5 ,100 km de 35-40 lira benzin hortumluyodu , bi subap ayarı bi de karbüratör ayarı ve yag değişimi , 100 km de 3 litreye düşmüştü yakıt :) zaten bunlar yapılması gereken şeyler motorun doğası bozuldugu için kendini salıyo böyle , bi denemek lazım derim :)
DR.ALP
20.February.2013, 00:08
Motorun fazla benzin tüketmesi zengin karışla meydana gelir.. Zengin karışımda karbüratörde meydana gelen ayarsızlıktan olur.Karbüratörünüzü temizletin ve ayarını yaptırın ..filtreleri değiştirin..hala fazla yakıyorsa iş sekmana kadar gider..8)
CELİL
20.February.2013, 14:00
Enes yakış hasabı en iyi full depo yap 100 km git tekrar benzini doldur tam hesap çıkar yedek depoya düşünce yapılan hesaplar net olmaz ama her durumda senin makina çok yakıyor arkadaşlarında dediği gibi karbiratör ve sibob ayarları ,buji , ve hava filitresinin kontrol edilmesi lazım bunlar yakış ve çekişe direk etki yapar kolay gelsin 8)
Ultragore
20.February.2013, 15:12
arkadaşlar 5 dakika önce tamirciye bıraktım .Marşa bastı motorun oldukça bozuk bi ayarda çalışıor dedi aynen bu şekilde :D bujiler ,hava filtresi muhtemelen değişecek ,karbüratör çıkarılıp temizlenecek senkron ayarı yapılacak yarın gel al dedi .Motorum sol taraftan çok hafif yağ kaçırıodu onada bak dedim bari yapılmışken gerek yok motoru ayarladıkmı muhtemelen oda düzelecek falan dedi .Alışkın olmadığım bir tamirci modeli çıktı bu sefer ..yukarıda yazdığım şeyler için 100 tl dedi pazarlıkta etmedi sağolsun :D
CELİL
20.February.2013, 15:32
arkadaşlar 5 dakika önce tamirciye bıraktım .Marşa bastı motorun oldukça bozuk bi ayarda çalışıor dedi aynen bu şekilde :D bujiler ,hava filtresi muhtemelen değişecek ,karbüratör çıkarılıp temizlenecek senkron ayarı yapılacak yarın gel al dedi .Motorum sol taraftan çok hafif yağ kaçırıodu onada bak dedim bari yapılmışken gerek yok motoru ayarladıkmı muhtemelen oda düzelecek falan dedi .Alışkın olmadığım bir tamirci modeli çıktı bu sefer ..yukarıda yazdığım şeyler için 100 tl dedi pazarlıkta etmedi sağolsun :D
makinaya genel bakım oluyor zaten her sezona girişte bu bakımların yapılması lazım sen önceden makinayı hazırlamış oluyorsun fiyat olarak genel bakım o rakamlarda ama bence araya sibop ayarınıda sok eksik kalmasın :D
av. Cevdet Yılmaz
20.February.2013, 15:50
Enes umarim sorun en kisa zamada cozulur ama 100 lira konusunda emin ol 1 -1 bck aya cikarir malesef motor yari yariya fazla yakiyordu:lol:
neyyQ
20.February.2013, 15:55
geçmiş olsun hakikaten iyi yakıyomuş. inş sorunun çözülür. hangi ustaya bıraktın motoru ?
Ultragore
20.February.2013, 17:13
gökdere durağından aşağı inince solda ekrem usta war genelde japonlara falan bakıor donanımlı bir servis inşallah iyi olur bakalım
Ultragore
22.February.2013, 17:41
Arkadaşlar motoru az önce aldım depoyu fulledim km yi 0 ladım bakalım yakıt ne ölçüde değişecek .Yalnız bişey dikkatimi çekti önceki motorum olan RR 250 e ile 110 km sürate çok rahat çıkıyordum .Mct yi servisten alınca 20 km gibi bir tur yapmak istedim şehir içinde herşey normaldi ancak anayola çıktığımda 1-2-3-4 herşey normal biraz kapatayım dedim 5 e attığımda motor 90 km falan gördü bi ara 95 falan hadi 100 eh işte :D motor gerçekten ölümüne bağırıor mct kullanan arkadaşlar varsa yardım etsin yani uzun yolda bu motor eğer böyleyse 100 km ortalama hızla gitsen bursadan yalovaya sağır olursun :D 4 üncü viteste 75 falan ortalama 5 e çektiğimde 85 anca bu nedir anlamadım :S
ozguralic
22.February.2013, 18:13
Rolanti ayarıyla oynamıştır. Karbüratörün orada bi vida var onu motor çalışırken çevir motorun sesi değişecek hızlanıp yavaşlayacak. Oradan kendine göre ayarla. Çok açarsan motor gider ama çok yakar. Büyük ihtimalle usta diğer işlerin yanında bunu da kısmıştır.
Ultragore
23.February.2013, 00:32
özgür sanmıorm dostum motor 1,2,3 normal gidior 4 üncü vites bağırıor 70 km 5 invi vites aynı en fazla 80 ama motor bağırıor baskı balata olabilirmi ama kalkışlarda denedim sıkıntı yok fırlıyor
CELİL
23.February.2013, 01:00
özgür sanmıorm dostum motor 1,2,3 normal gidior 4 üncü vites bağırıor 70 km 5 invi vites aynı en fazla 80 ama motor bağırıor baskı balata olabilirmi ama kalkışlarda denedim sıkıntı yok fırlıyor
Benimde aklıma balata geldi ama sağlamsa sibop ayarını kisteye ekledinmi yapıldımı oda olabilir veya karbiratör hava ayarı düzgün olmayabilir 8)
Ultragore
23.February.2013, 01:17
celil abi vallahi artık tamirci adını duyunca midem bulanıyor .Adama wermeden dedim yakıt olayına bak işte karbüratör temizliği hava ayarı vs ve genel bi bak sezonda binilcek şekilde diye 10 dk motoru dinledim dedi telde karbüratör temizlencek halletcem dedi sübap ayarı kaçtıysa duymadımı motorun subap wurduğunu anlamıorrm ben bu adamlarım zihniyetini 100 lira para aldı ya yani amaçları şumu acaba işte yakıtı çözelim bir hafta sonra gelsin 50 de ona wersin ya adama genel bak diorm 150 dese onuda wericem ..Alıorm motoru daha ilk turda yanımdan 100 lük scooterlar falan geçior :D motor maksimum 95 falan gidiyor çok bağırarak normal mi yani bu ? devriyajın bitip bitmediğini nasıl deneyebilirim ben sadece sağır değil gayet seri kalkabiliorm zaten sıkıntı 4 ve 5 inci viteslerde gaz yememe değil olay bağırıp maksimum 90 km ile gidior sorun bu arkadaşlar ...
Emrehan
23.February.2013, 01:25
Enes Bursa'daki arkadaşların tanıdıkları, bildikleri ve güvendikleri bir usta mutlaka vardır. Onlara bir danışıp da önerecekleri ustaya mı götürsen acaba motoru?
Usta bulma işi hakikaten çok sıkıntılı. Tanıdık falan olmadıktan sonra, veya birilerinin selamıyla gitmedikten sonra iş yaptırmak çok zor abilere maalesef. :|
Ultragore
23.February.2013, 01:38
abi bıktım ya isyan etmemek elde değil adama sıkıntıları söylüyosun sadece işine geleni yapıor :S R R dan sırf bu heriflerden bıktım diye 1.5 lira falan zarar ettim sattım bunada haftada 50-100 50-100 gidiyor .Yani illa süper anlamakmı lazım bu alete binmek için paramla rezil oluorm anasını satayım .Adamlar neyin kafasını yaşıor bilmiorm :D bi iş yaptırıosn mesela bi gez bakalım bidaha yapcakmı yaparsa gelirsin bu ne ya :S kafasına kask takmış kriz gözüyle bakıolar yeni olanlara resmen .Adama diorm ki çok yakıor bunu bi çöz sonra genel bakım yap ..Sorunsuz werdiğim motoru alıorm motor gitmio anasını satayım sonra dior ki devriyaj kaçırıo olabilir sübap ayarı olabilir vs abi sen neye baktın hadi bakmadın neyin parasını aldın benden :S ALLAH AŞKINA bursada bu işi adam gibi yapan ALLAH tan korkan tamirci warsa tanıdığınız önerin bende kurtulayım artık
ozguralic
23.February.2013, 01:43
Enes yarın seni birine götüreyim. Sana bahsetmiştim zaten. Bi baksın bakalım.
CELİL
23.February.2013, 01:43
celil abi vallahi artık tamirci adını duyunca midem bulanıyor .Adama wermeden dedim yakıt olayına bak işte karbüratör temizliği hava ayarı vs ve genel bi bak sezonda binilcek şekilde diye 10 dk motoru dinledim dedi telde karbüratör temizlencek halletcem dedi sübap ayarı kaçtıysa duymadımı motorun subap wurduğunu anlamıorrm ben bu adamlarım zihniyetini 100 lira para aldı ya yani amaçları şumu acaba işte yakıtı çözelim bir hafta sonra gelsin 50 de ona wersin ya adama genel bak diorm 150 dese onuda wericem ..Alıorm motoru daha ilk turda yanımdan 100 lük scooterlar falan geçior :D motor maksimum 95 falan gidiyor çok bağırarak normal mi yani bu ? devriyajın bitip bitmediğini nasıl deneyebilirim ben sadece sağır değil gayet seri kalkabiliorm zaten sıkıntı 4 ve 5 inci viteslerde gaz yememe değil olay bağırıp maksimum 90 km ile gidior sorun bu arkadaşlar ...
debriyaj olma olasılığı var debriyaj kontrolonü durduğun yerde 1 e tak frenleri iyice sık yüksek gaz vererek kalkış yapmaya çalış motor stop ediyorsa debriyaj sağlam etiyorsa debriyaj kaçırıyor demektir
birde dik yokuşta tırmanırken gaz yüklen makina hız alıyorsa sağlam almıyorsa kaçırıyor
ustaya git durumu söyle makinayı kontrol etsin bazen ayarlar bir kerede oturmaz tekrar elden geçirmek gerekebilir 8)
DR.ALP
23.February.2013, 02:50
abi bıktım ya isyan etmemek elde değil adama sıkıntıları söylüyosun sadece işine geleni yapıor :S R R dan sırf bu heriflerden bıktım diye 1.5 lira falan zarar ettim sattım bunada haftada 50-100 50-100 gidiyor .Yani illa süper anlamakmı lazım bu alete binmek için paramla rezil oluorm anasını satayım .Adamlar neyin kafasını yaşıor bilmiorm :D bi iş yaptırıosn mesela bi gez bakalım bidaha yapcakmı yaparsa gelirsin bu ne ya :S kafasına kask takmış kriz gözüyle bakıolar yeni olanlara resmen .Adama diorm ki çok yakıor bunu bi çöz sonra genel bakım yap ..Sorunsuz werdiğim motoru alıorm motor gitmio anasını satayım sonra dior ki devriyaj kaçırıo olabilir sübap ayarı olabilir vs abi sen neye baktın hadi bakmadın neyin parasını aldın benden :S ALLAH AŞKINA bursada bu işi adam gibi yapan ALLAH tan korkan tamirci warsa tanıdığınız önerin bende kurtulayım artık
Enes motor böyle bişey..moralini bozma..devir artıyorsa yani motor bağırıyorsa fakat ivmelenme devir artışına göre az ise, kesinlikle baskı balatadır. devir artmasaydı ateşleme - yakıt sistemi olabilirdi. ama devir artıyor hızlanma yok. baskı balata motorun kuvvetini lastiklere ileten, debriyaja basınca ayrılıp, ayak çekilince birbirine kavuşan bir aksam. perçinleri aşındıkça iki taraf birbirini tutmuyor ve sıyırıyor. arkana bir artçı alıp denersen farkı daha iyi anlarsın.
baskı balata bitmeye yakın karşılıklı iki taraf birbiri üzerinde patinaj yapar, motorun gücü lastiğe aktarılmaz. hadi kolay gelsin8)
zildjian
25.March.2013, 19:17
Ultragore dediğin muhabbette depoyu fullemenin sonucu değiştireceğini sanmıyorum. Filtresel bi sıkıntı olabilir.
Bende motoru ilk aldığımda depo full dü fakat motor çalışmıyordu. Sonra yakıt musluğunun reserve konumunda olduğunu farkettim ilk heyecandan farketmemişim. Yedek depo bitince haliyle motora yakıt gelmiyormuş oradan :) sende de öyle bi durum olabilir veya pompanın çekemeyeceği seviyede yakıtın olabilir çalkalayınca ses gelmiyorsa ;)
CELİL
25.March.2013, 19:35
Ultragore dediğin muhabbette depoyu fullemenin sonucu değiştireceğini sanmıyorum. Filtresel bi sıkıntı olabilir.
Bende motoru ilk aldığımda depo full dü fakat motor çalışmıyordu. Sonra yakıt musluğunun reserve konumunda olduğunu farkettim ilk heyecandan farketmemişim. Yedek depo bitince haliyle motora yakıt gelmiyormuş oradan :) sende de öyle bi durum olabilir veya pompanın çekemeyeceği seviyede yakıtın olabilir çalkalayınca ses gelmiyorsa ;)
Hüseyin ufak bir düzeltme yapayım depo dolu iken yedek veya ana depo fark etmez benzin gelir çünki depo tekbir hazneden oluşuyor ikinci bir depo yok sadece benzini 2 ayrı seviyeden çekiyor detayları teknik başlığında bulabilirsin sendeki durum tahminimce yedek depo anahtarı kapalı pozizyonda kalmış benzin gelmemiştir 8)
zildjian
26.March.2013, 15:59
Dediğin doğru olabilir abi ben hep depo konumunda kullanıyorum artık. Bitince gerçekten bitmiş oluyor 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.