PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin Musluğu???

ZeybeL
23.February.2013, 22:22
Arkadaşlar birkaç gün önce ben de bir Regal Raptor 250E-9 alıp aranıza katıldım fakat bu benzin musluğu konumlarını bana açıklarsanız çok mutlu olacağım. Bir de benzin alırken bu vanayı açarak mı yedek depoya benzin atabiliyoruz yoksa direk kendi doluyor mu onu merak ediyorum??? Benzinim bitmek üzere acil yardım :mrgreen:

Emrehan
23.February.2013, 22:29
Hoşgeldin Sercan. Yeni motorun hayırlı uğurlu olsun. nazar

Tanışma başlığı altında bir konu açıp kendini tanıtırsan memnun oluruz. 8)

Benzin musluğunun üzerindeki ok yukarıyı gösterirken ana depo; ok motorun arkasınıa doğruyken kapalı; aşağıya doğru da yedek depo şeklindedir.

Benzin alırken musluğun konumu önemli değil, çünkü yedek depo denen şey ayrı bir depo değil, sadece musluk yedek konumundayken depoda daha dipten benzin çeker. Dolayısıyla musluk hangi konumda olursa olsun depo dolar.

Keyifli sürüşler.

ZeybeL
23.February.2013, 22:34
Çok teşekkür ederim, artık gönül rahatlığıyla benzin alabilirim :) dönüşte de tanışma bölümüne gireceğim. Tekrar teşekkür ederim :)

ozguralic
24.February.2013, 04:54
Emrehan olayı bitirmiş zaten ama sayende bir konu açmış olduk.

http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=7072

Serhat
11.June.2017, 03:09
Peki motoru park ettikten sonra benzin musluğunu kapatmalı mıyız? Eğer kapatmazsak ne olur?

CELİL
11.June.2017, 03:17
Peki motoru park ettikten sonra benzin musluğunu kapatmalı mıyız? Eğer kapatmazsak ne olur?

Benzin musluğunu park halinde kapalı tutmak bir güvenlik önlemi kapalıyken hergangi bir benzin kaçağı durumunu engellersin ayrıca motoru çalan biri karbüratördeki benzin kadar kısa süre gidebilir tabi musluģun kapalı olacağı aklına gelmezse 8)

Serhat
11.June.2017, 03:41
Benzin musluğunu park halinde kapalı tutmak bir güvenlik önlemi kapalıyken hergangi bir benzin kaçağı durumunu engellersin ayrıca motoru çalan biri karbüratördeki benzin kadar kısa süre gidebilir tabi musluģun kapalı olacağı aklına gelmezse 8)

Teşekkürler �� Sanırım açık bıraktım artık sabah bakacağım kaçak var mı yok mu belli olur. ��

alibaba07
11.June.2017, 14:18
Ayrıca bir not da ben düşeyim.

Motor uzun süre çalışmayacaksa, benzin musluğu kapatılıp çalıştırılarak karbiratör içerisindeki benzinin bitmesi sağlanmalıdır.