PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 100 km yaptım fan açmadı neden acaba

kartezyenx
25.February.2013, 20:19
100 km YOL yaptım son 25 km yi tam gaz ile yaptım fan açmadı boşta 10 dakka çalıştırdığımda da açmıyor iyimi kötümü sorunmu var normalmi suyu tamken de açmıyor normalde su olmayınca açmaz

CELİL
25.February.2013, 20:25
100 km YOL yaptım son 25 km yi tam gaz ile yaptım fan açmadı boşta 10 dakka çalıştırdığımda da açmıyor iyimi kötümü sorunmu var normalmi suyu tamken de açmıyor normalde su olmayınca açmaz
izzet havalar serin olduğundan makinalar fan açma ısısna ulaşamıyor kolay kolay fan açmıyor fan müşüründe sorun olasılığıda var ama biraz daha gözlem altında tut kullanırkende hararet lanbasını sık sık kontrol et kolay gelsin 8)

kartezyenx
25.February.2013, 20:37
izzet havalar serin olduğundan makinalar fan açma ısısna ulaşamıyor kolay kolay fan açmıyor fan müşüründe sorun olasılığıda var ama biraz daha gözlem altında tut kullanırkende hararet lanbasını sık sık kontrol et kolay gelsin 8)

boşta dururken nekadar çalıştırırsam sonunda pes edip açmak zorunda kalır

CELİL
25.February.2013, 20:40
boşta dururken nekadar çalıştırırsam sonunda pes edip açmak zorunda kalır
sıcak havada 5 dakika olduğu yerde çalıştırdınmı fanlar açması lazım 8)

kartezyenx
25.February.2013, 21:14
sıcak havada 5 dakika olduğu yerde çalıştırdınmı fanlar açması lazım 8)

serin havada ?

aidikurt
25.February.2013, 21:15
250 e9 makınların kronık problemlerınden bırı aslında fan musurlerı arızalanabılıyor benım eskı makınada 2 kez fan musuru gıtmıstı bende en sonunda musuru devre dısı bıraktım manuel elle acmalı yapmıstım hem kısında ıyı oluyordu devamlı acık gezıyordum ısınıyordum :)

kartezyenx
25.February.2013, 21:23
müşürün sağlammı bozukmu oldunu nasıl anlarız

aidikurt
25.February.2013, 21:24
motoru calıstır bıraz devırlı kullan baktım 30 dakkada hıc acmadı o zaman emın ol bozulmustur.

kartezyenx
25.February.2013, 21:47
motoru calıstır bıraz devırlı kullan baktım 30 dakkada hıc acmadı o zaman emın ol bozulmustur.

aşa indim şimdi boşta çalıştırdım 12 dakika ama açmadı fan

CELİL
25.February.2013, 22:23
fan müşüründe bir problem var gibi görünüyor radyatörün alt kısmında üzerinden 2 kablo çıkan müşür fan müşürüdür kontağı açıp üzerinden çıkan kabloların iki ucunu birbirine değirince fanların çalışması lazım çalışmıyorsa (2 fanda bozuk değilse)müşür arızalıdır 8)

ozguralic
25.February.2013, 23:48
Benim de fan müşürü 2 kez arıza yaptı. Direk bağlantı yaptım. Kafam rahat artık.Açma kapama anahtarını da kornanın arka tarafına konumlandırırsan sürüş anında açıp kapatabilirsin.

mrtckrt
26.February.2013, 12:21
aklıma takılan bir soru var yolda giderken fanın açıp açmadığını nasıl anlıyorsunuz? kapalı kask+ motorun kendi sesi+ trafik gürültüsü = duymak imkansız ikide bir eğilip bakmak mı gerekiyor acaba?

DR.ALP
26.February.2013, 12:32
---Sizin motorlarda nasıl diğer markalarda nasıl 2 km gitsem fan açılıyor fan hararet yapınca açılmazmı 20-30 km gitmeden fanmı açılır 250 E9---

İzzetin aralık 2012 mesajı bu..motor ya erken açıyor ya açmıyor:p..İzzet ustaya götür artık motoru da bi baksın8)

CELİL
26.February.2013, 13:08
aklıma takılan bir soru var yolda giderken fanın açıp açmadığını nasıl anlıyorsunuz? kapalı kask+ motorun kendi sesi+ trafik gürültüsü = duymak imkansız ikide bir eğilip bakmak mı gerekiyor acaba?
murat giderken veya dururken elini fanın arksına tut sıcak hava üflüyorsa açıktır 8)

mrtckrt
26.February.2013, 13:20
murat giderken veya dururken elini fanın arksına tut sıcak hava üflüyorsa açıktır 8)

ara ara kontrol et diyorsun öyle mi abi? inşallah kontrel edeyim derken düşmem :?

CELİL
26.February.2013, 13:28
ara ara kontrol et diyorsun öyle mi abi? inşallah kontrel edeyim derken düşmem :?
kış şartlarında soğuk havada makina kolay kolay hararet yapmaz fan açmaz yazın zaten fanın sıcağını bacağında hissedicen eğilip bakmaya gerek kalmıyor şüpheye düşersen durur bakarsın :)

kartezyenx
26.February.2013, 15:28
bugün hava sıcak fan 1 dakka açtı hemen sustu hava sıcak ama motor bloğuna dokundum ,,dün daha sıcaktı açmamıştı fan,düğme takmaya direk bağlantı yani 40 lira istedi usta hava sıcak olsada motor dünkü kadar sıcak değildi dokununca dün el yakıyodu anlamadım şimci

CELİL
26.February.2013, 15:46
bugün hava sıcak fan 1 dakka açtı hemen sustu hava sıcak ama motor bloğuna dokundum ,,dün daha sıcaktı açmamıştı fan,düğme takmaya direk bağlantı yani 40 lira istedi usta hava sıcak olsada motor dünkü kadar sıcak değildi dokununca dün el yakıyodu anlamadım şimci

takipe devam sorun hissedersen fan müşürünü değiştirirsin direk bağlamaktan daha sağlıklı olur 8)

kartezyenx
26.February.2013, 16:46
takipe devam sorun hissedersen fan müşürünü değiştirirsin direk bağlamaktan daha sağlıklı olur 8)

40 lira fazla değilmi

CELİL
26.February.2013, 16:50
40 lira fazla değilmi
çok fazla değil anahtar takıcak ve kablo çekicek bu işe en az 30 tl işçilik ister + malzeme toplam 40 tl yi bulur 8)

kartezyenx
26.February.2013, 17:56
çok fazla değil anahtar takıcak ve kablo çekicek bu işe en az 30 tl işçilik ister + malzeme toplam 40 tl yi bulur 8)

müşüre saplanan o iki başlığı birbirine değdirince fan çalışıyo dün kendin dedin ,o iki başlığa anahtar taksak kablo çekmeden

CELİL
26.February.2013, 18:10
müşüre saplanan o iki başlığı birbirine değdirince fan çalışıyo dün kendin dedin ,o iki başlığa anahtar taksak kablo çekmeden

kabloları değirince çalışıyorsa fanlar sağlam müşür sıkıntı yapıyordur yenisini takarsan kafan rahat eder
kabloların ucuna anahtar takabilirsin iş görür ama elinin altında olmaz zor olur devamlı çift fan çalışırsa çok akım çekiyor aküye yük biniyor fanlar sürekli çalıştığından ömrü kısalır arıza verme olasılığı çoğalır ben tavsiye etmem en sağlıklı olan fanlar açmaz sorun yaparsa müşürü değiştirmek kolay gelsin 8)

kartezyenx
26.February.2013, 21:16
iki gün önce 100 km yol yaptıktan sonra boşta 12 dakika çalıştırdım fan açılmadı bugün az önce akşam serinliğinde 3 km şehir içi yoldan sonra 5 dakka boşta çalıştırdım fan açıldı fark ne sadece bu gün müşüre giren iki kabloyu söktüm geri taktım bune şimdi

CELİL
26.February.2013, 21:57
iki gün önce 100 km yol yaptıktan sonra boşta 12 dakika çalıştırdım fan açılmadı bugün az önce akşam serinliğinde 3 km şehir içi yoldan sonra 5 dakka boşta çalıştırdım fan açıldı fark ne sadece bu gün müşüre giren iki kabloyu söktüm geri taktım bune şimdi
müşürün söküp takdığın fişleri oksit yapmış akım geçirmemiş olabilir söküp takınca akım geçirmiştir wd 40 ile yıka oksiti gitsin ondan yapabilir
izzet bu konuda başka soru almıcam tüm olasılıkları bana hatim ettirdin maşallah 8)