Orijinalini görmek için tıklayınız : trafik cazası iptali!!
DR.ALP
06.March.2013, 12:22
Anayasa Mahkemesi, “Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir” maddesini Anayasaya aykırı bularak iptal etti.
detaylı bilgi için bugün milliyet gazetesi8)
eralp_goksu
06.March.2013, 12:26
iptal etmeleri mantikli olmus bence 8)
cihan54
06.March.2013, 12:27
Hmm.. Bu muhabbet çok olurdu. Kullanana bi ceza, ruhsat sahibine de ayrıca aynı ceza verilmesi durumu.. Neden iptal edilmişki acep. Sonuçta trafik suçları adına bi caydırıcılık unsuru sayılabilirdi..
DR.ALP
06.March.2013, 12:37
Hmm.. Bu muhabbet çok olurdu. Kullanana bi ceza, ruhsat sahibine de ayrıca aynı ceza verilmesi durumu.. Neden iptal edilmişki acep. Sonuçta trafik suçları adına bi caydırıcılık unsuru sayılabilirdi..
Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararında şu ifadeler yer aldı; “ Ceza sorumluluğunun şahsiliği ceza hukukunun temel kurallarındandır. Cezaların şahsiliğinden amaç, bir kimsenin işlemediği bir fiilden dolayı cezalandırılmamasıdır. Diğer bir anlatımla, bir kimsenin başkasının fiilinden sorumlu tutulmamasıdır. Bu ilkeye göre asli ve feri failden başka kişilerin bir suç sebebiyle cezalandırılmaları olanaklı değildir.
eralp_goksu
06.March.2013, 12:38
adam sirket arabasini vermis sofore sofor de suclu. sirket sahibinin ne sucu var? bu sebeplerden dolayi iyi olmus ama dezavantajlari varsa da bilmiyorum :)
DR.ALP
06.March.2013, 12:39
Grip tedavisinde çok kullanılan ilaç için geri çekme kararı!
SAĞLIK Bakanlığı, grip ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan ’Theraflu Forte Tablet’ isimli ilacın ’K0984’ serisi için 2’nci sınıf B düzeyine çekme kararı aldı.
konu kirliliği olmaması için buraya ekledim..herkesin sıkça kullandığı bir ilaçtır..seri no ları kontrol edin!!
eralp_goksu
06.March.2013, 12:40
Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararında şu ifadeler yer aldı; “ Ceza sorumluluğunun şahsiliği ceza hukukunun temel kurallarındandır. Cezaların şahsiliğinden amaç, bir kimsenin işlemediği bir fiilden dolayı cezalandırılmamasıdır. Diğer bir anlatımla, bir kimsenin başkasının fiilinden sorumlu tutulmamasıdır. Bu ilkeye göre asli ve feri failden başka kişilerin bir suç sebebiyle cezalandırılmaları olanaklı değildir.
benim demek istedgimin hukukcasi :mrgreen:
cihan54
06.March.2013, 12:41
ilaçla yedi günde ilaçsız bir haftada iyileşen hastalık :mrgreen: ne terası ne flusu yav :mrgreen:
DR.ALP
06.March.2013, 12:46
ilaçla yedi günde ilaçsız bir haftada iyileşen hastalık :mrgreen: ne terası ne flusu yav :mrgreen:
7 gün---1 hafta----espriyi çözemedim:?
eralp_goksu
06.March.2013, 12:52
yok la theraflu iyi geliyo bana. :mrgreen:
cihan54
06.March.2013, 12:58
7 gün---1 hafta----espriyi çözemedim:?
Öyle bi söylem vardır abi. Gribe ilaç iyi gelmez. İlaç içsen de aynı zamanda iyileşirsin içmesen de.. :p İlaç psikolojik olarak iyileştirir seni sadece... :p
marlox
06.March.2013, 13:02
benim motoru ilk aldığımda plakasız diye hem motora hem sürücüsüne ceza kesmişlerdi
noktaları koyuyorum siz anlayın
.................................................. .................................................. .................................................. ..................
CELİL
06.March.2013, 13:04
Öyle bi söylem vardır abi. Gribe ilaç iyi gelmez. İlaç içsen de aynı zamanda iyileşirsin içmesen de.. :p İlaç psikolojik olarak iyileştirir seni sadece... :p
cihan doktor adama bu söylenirmi büyük hata :mrgreen:8)
cihan54
06.March.2013, 13:04
.................................................. .................................................. .................................................. ..................
Anlamlı kafiyeli içten yazılmış bir şiir görüyorum ben burada :p
cihan doktor adama bu söylenirmi büyük hata :mrgreen:8)
Abim, grip ayrı diş ayrı. Diş konusunda boynumuz kıldan ince :mrgreen:
Fatih
06.March.2013, 13:17
Yasanın iptal olması iyi olmuş gerçekten. İlaç konusuna gelince de,anlamam ki :)
marlox
06.March.2013, 13:18
ilaç mı hiç kullanmam hiç sevmem ben ağrı kesici bile içmeyen biriyim :D
Özlemkayra
06.March.2013, 13:28
Bence mantıklı olmuş... Mesela benim motorun ruhsatı bir arkadaşın üzerine... be cezam yesem arkadaşımın ne suçu var?
DR.ALP
06.March.2013, 13:55
Anlamlı kafiyeli içten yazılmış bir şiir görüyorum ben burada :p
Abim, grip ayrı diş ayrı. Diş konusunda boynumuz kıldan ince :mrgreen:
aslında ayrı değil Cihancım...tıp doktorundan teorik bilgi olarak 4.sınıfta ayrılıyoruz..bize stajyer onlara intern diyorlar o zaman..ilaç ve hastalık bilgisi neredeyse eşittir..ağız içi semptom ve bulgularınız vücudunuzdaki pek çok hastalığın başlangıç tanısıdır..kendinizi iyi yetiştirirseniz olayı kavramanız kolaylaşır..çok kısa ve basit bir özet yapmışsın hafiften bilinçlendireyim dedim:cheesy:
CELİL
06.March.2013, 14:00
aslında ayrı değil Cihancım...tıp doktorundan teorik bilgi olarak 4.sınıfta ayrılıyoruz..bize stajyer onlara intern diyorlar o zaman..ilaç ve hastalık bilgisi neredeyse eşittir..ağız içi semptom ve bulgularınız vücudunuzdaki pek çok hastalığın başlangıç tanısıdır..kendinizi iyi yetiştirirseniz olayı kavramanız kolaylaşır..çok kısa ve basit bir özet yapmışsın hafiften bilinçlendireyim dedim:cheesy:
alp eline sağlık cihan aldınmı cevabı 8)
marlox
06.March.2013, 17:59
yapmayın kankama yaaa
zaten aramızda fazercı diye oldukça aşağılanıyor
birde siz üstüne gitmeyin
vurmayın o minicik kalbine :D
cihan54
06.March.2013, 18:06
Bırak yaa yaranamayız olm. Gribin ilaç içip aynı gün iyileşildiği nerde görülmüş :p
Özlemkayra
06.March.2013, 18:46
İyide onun demek istediği şey şuydu, grip hastalığında insanlar bir şekilde idare ediyorlar ancak diş ağrısı çok fena dayanılmıyor... Yapmayın kuzenime, etmeyin eylemeyin yahu...
mrtglc
06.March.2013, 18:49
Bu olaya benim kadar kimse sevinemez. Şimdi ben şehir dışındayken motorumu kaçıran kardeşim ceza yiyecek ben yemeyeceğim :D (şimdiye kadar ceza yemedi ama yakalanmayacağı anlamına gelmez)
DR.ALP
06.March.2013, 18:57
İyide onun demek istediği şey şuydu, grip hastalığında insanlar bir şekilde idare ediyorlar ancak diş ağrısı çok fena dayanılmıyor... Yapmayın kuzenime, etmeyin eylemeyin yahu...
ihtiyacı yok ama yinede desteğinize tşkr ederim
Özlemkayra
06.March.2013, 18:58
ihtiyacı yok ama yinede desteğinize tşkr ederim
Asıl ben teşekkür ederim...
cihan54
06.March.2013, 19:03
Siz aranızda anlaşmışınız bana teşekkür edecek kimse kalmadı.. Murat ben de sana teşekkür edeyim bari :?
DR.ALP
06.March.2013, 19:04
Bırak yaa yaranamayız olm. Gribin ilaç içip aynı gün iyileşildiği nerde görülmüş :p
ilaç içip içmemek senin tasarrufun.. 1,5 yıl diş ağrısını ilaçlarla rakılarla viskilerle dişinollerle idare etmiş paket paket antibiotik kullanmış hastalarımız var..kciğer helak düşmüş artık o halde yani..:(:?
anafikir:ilaç iyileştirmez sadece destek verir..vücud iyileştirme yapar..vücudun yapamayacağını doktor yapar..doktorun dişi-cerrahı-dahiliyecisi olmaz---hepsi doktordur..önemli olan ne kadar doktor olabildiğidir...:cheesy:
konuyu buraya yazmışsınız dolayısıyla cevabı buraya yazıp konuyu kapatıyorum:cheesy:8):D
CELİL
06.March.2013, 21:41
siz aranızda anlaşmışınız bana teşekkür edecek kimse kalmadı.. Murat ben de sana teşekkür edeyim bari :?
küstüm :(
cihan54
07.March.2013, 00:38
küstüm :(
Ohoo her fırsatta sevgiler saygılar gönderiyoruz öpücük göndermediğimiz kaldı. Birine teşekkür ettik kıskandı :mrgreen: Abim teşekkürlerin en büyüğü sana zaten söylemeye gerek var mı :cheesy:
(Konu iyice saptı yav :?)
ağfndrdm
07.March.2013, 02:16
kişinin ruhsatlı silahıyla bir başkası adam öldürünce daha ruhsat sahibi ceza almazken böylesi bir ceza türünün kaldırılması yerinde olmuş
hukuğun evrensel ilkesi olan cezaların şahsiliği şu ana kadar nasıl olduda dank edemedi.
hayret AM aradada olsa işini yapıyor acaba performans kriterlerine göre maaş uygulamasımı başladı:?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.