Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir RR İmecesi :)
cihan54
06.March.2013, 13:32
Merhabalar sevgili RR ailesi :)
Ortak bir havuzla birlikte daha birlikteyiz. :|
Şöyle ki; sizlerle bir konuda fikir alışverişi yapmak istiyorum. Birlikte bir havuz oluşturalım.
Oluşturacağımız havuzun konusu: "Bir buluşmada ne gibi etkinlikler olmasını isterdiniz?"
Biraz yeşillendirmek gerekirse; misalen 20-25 motorun katıldığı, ailecek oluşturduğumuz bir buluşmadayız diyelim. Hava güzel, farklı illerden arkadaşlarımızla buluşmuş ve güzel bir haftasonu geçireceğiz. Yani anladığınız üzere, çadırlarımızı kamp alanına kurmuşuz. Bir haftasonumuz var dolu dolu geçireceğimiz. Hangi saatlerde ne gibi etkinlikler yapılabilir sizce?
Atıyorum, cumartesi öğlene kadar kahvaltı sefası, çay sobeti olur diyebilir, öğleden sonra bir sürüşe çıkılır. Veya Balığa gidilir. Olmadı yarışmalar düzenlenir. Ne yarışmaları düzenlenir. Ya da mangal yapılır. Neler yapılmalıdır mangalda. Sucuk mu yapılır, kuzu mu çevirilir :mrgreen: Cumartesi akşam saatleri gelmiş. Ne yapmak isterdiniz. Gecenizin hangi saatlerini nasıl renklendirirdiniz...
Vs. Vs. Vs. Kısaca, katıldığınız ve beraber hoşça vakit geçireceğiniz bir buluşmada ne gibi etkinlikler, ne gibi ayrıntılar olmalıdır. Sizden bunları istiyorum 8)
Değerli fikir ve yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum güzel insanlar... :happy:
Özlemkayra
06.March.2013, 13:45
Deniz ve ormanın iç içe olduğu bir yeri tercih ederdim... Sabah kahvaltısından sonra öğlen sıcağına yakalanmadan denize girmek ve ardından öğlen uykusuna yatmak keyifli olurdu... 2 3 saatlik uykudan sonra hafif bir atıştırma ve keşif gezisine hayır demezdim... Gezi esnasında, akşam yakılacak olan ateş etrafındaki mangal keyfi için alışverişte yapılabilir tabi ki...
ağfndrdm
06.March.2013, 13:46
Benim ilk aklima gelenle yuvacikta mis gibi ormanda treking yapmak mangalds balik pisirmek.
Ve ya uludag yada kartepede karlar erimeden kayak yapmak
CELİL
06.March.2013, 13:52
Benim ilk aklima gelenle yuvacikta mis gibi ormanda treking yapmak mangalds balik pisirmek.
Ve ya uludag yada kartepede karlar erimeden kayak yapmak
konu dağılmasın ama biz hersene kar erimeden kartepeye giderdik bu sezon daha gitmedik başka bir başlıkta organize olalım 8)
Özlemkayra
06.March.2013, 13:53
konu dağılmasın ama biz hersene kar erimeden kartepeye giderdik bu sezon daha gitmedik başka bir başlıkta organize olalım 8)
Keşke bizlerde gelebilsek...
cihan54
06.March.2013, 13:56
Aynı şeyi söyliycektim. O olay için de bi başlık açacaktım. Yani Kamp yapılabilecek, sizin bildiğiniz ve pek duyulmadık yerler gibisinden.
Ama bu başlığı nereye gidilebilir olarak değil de. Bir buluşmada etkinlikte neler yapılabilir, nasıl renklendirilebilir. Yani mesela bi festivale gidiyoruz. Dönüşte memnun kalmıyoruz. Şu yoktu bu eksikti şu kötüydü diyoruz. Ama bi buluşma yaptığımızda çok memnun kalarak ayrılmamız için neler gerekir kendimizce 8)
CELİL
06.March.2013, 13:57
Keşke bizlerde gelebilsek...
özlem sende indirimli bir uçak bileti yakala cihana git onla birlikte gel olmaz değil 8)
Fatih
06.March.2013, 13:58
Akşama kadar ki planlar normal ama fazla kişi olduğu zaman çoğunlukla gruplaşmalar olur.Çok kişi olacağından plan önceden yapılıp buluşmaya gelenlere aktarılması ve değişmemesi gerekir. Sabah 9 da toplu kahvaltı,öğlene kadar serbest,saat 1 veya 2 de öğlen yemeği hemen sonrası gezi turu.akşam dönüşüne ortaya bir ateş gitar,darbuka vs. Toplu oynanabilecek bir oyun. kapanış. Ama birisi megafon getirsin :)
Daha farklı şeyler olabileceğini sanmıyorum yani.
Özlemkayra
06.March.2013, 13:59
özlem sende indirimli bir uçak bileti yakala cihana git onla birlikte gel olmaz değil 8)
Çok isterdim ancak şu aralar pek mümkün değil maalesef... İnşallah başka zamanlarda... Sizler gidin ve bizim için bol bol resim çekin olur mu?
Fatih
06.March.2013, 14:00
Aynı şeyi söyliycektim. O olay için de bi başlık açacaktım. Yani Kamp yapılabilecek, sizin bildiğiniz ve pek duyulmadık yerler gibisinden.
Ama bu başlığı nereye gidilebilir olarak değil de. Bir buluşmada etkinlikte neler yapılabilir, nasıl renklendirilebilir. Yani mesela bi festivale gidiyoruz. Dönüşte memnun kalmıyoruz. Şu yoktu bu eksikti şu kötüydü diyoruz. Ama bi buluşma yaptığımızda çok memnun kalarak ayrılmamız için neler gerekir kendimizce 8)
Cihan abicim öyle diyorsun ama herkesin düşüncesi farklı zevk anlayışı da öyle.Onun için iş kişide bitiyor. Kabul etmeyen kendi canının istediği gibi zevkli hale getirebilir. Zaten oraya gitmeden önce olabilecek olumsuz şeylere de hazırlaya bilir. Kişinin istediği gibi bir festival olmaya bilir.Bu normal :cheesy:
cihan54
06.March.2013, 14:03
Haklısın tabi. İşte biz de bunu en aza indirmek için aramızda fikir alışverişi yapalım ki, kimse sıkılmasın mutsuz olmasın.. Ortak karar verildiğinde ve senin de söylediğin gibi hepbirlikte toplu olarak hareket edildiğinde memnun kalınmayacağını sanmıyorum. En azından aramızda öyle kişiler pek tutunmaz zaten 8) Diyoruz ya "Biz gerçekten bir aileyiz"
Fatih
06.March.2013, 14:07
Haklısın tabi. İşte biz de bunu en aza indirmek için aramızda fikir alışverişi yapalım ki, kimse sıkılmasın mutsuz olmasın.. Ortak karar verildiğinde ve senin de söylediğin gibi hepbirlikte toplu olarak hareket edildiğinde memnun kalınmayacağını sanmıyorum. En azından aramızda öyle kişiler pek tutunmaz zaten 8) Diyoruz ya "Biz gerçekten bir aileyiz"
Haklısın abicim.O zaman herkes fikrini söyleyecek.Bizde ona göre bir plan düzenleyeceğiz.
av. Cevdet Yılmaz
06.March.2013, 14:19
-Simdi bizim cocuklar cok iyi muzik yapiyorlar,(murat,gorkem pek forumda goresek de caner) onlar calsin biz dinleyelim.
-Aga sucuk pisirsin,adam tasin arasinda bile beceriyor bu isi hepimiz yiyelim.
-Mc ile cihan olsun saralim birbirimize,
-Orman ici deniz havasi olan bir yerde dostlar olsun muhabbet olsun yeter daha ne olsun8)
CELİL
06.March.2013, 14:22
-Simdi bizim cocuklar cok iyi muzik yapiyorlar,(murat,gorkem pek forumda goresek de caner) onlar calsin biz dinleyelim.
-Aga sucuk pisirsin,adam tasin arasinda bile beceriyor bu isi hepimiz yiyelim.
-Mc ile cihan olsun saralim birbirimize,
-Orman ici deniz havasi olan bir yerde dostlar olsun muhabbet olsun yeter daha ne olsun8)
çok iyi be canım çekti 8)
marlox
06.March.2013, 14:57
:d gidelim bodruma alp hocamla beraber ne istersek yaparız :D bu konuda sınır yok :D
cihan54
06.March.2013, 15:23
Ama ben olması gereken ve olacak olan etkinlikler için fikir almaya çalışıyorum 8)
Mesela birkaç kıvılcım atayım ortaya.. Şehre toplu sürüş yapılabilir mi mesela :| Veya eli yatkın biri çiğköfte mi yapar yoksa :lol: Projeksiyon götürülüp gece 'Çılgın Motorcular' filmi mi izlenir acaba :mrgreen: Peki ya desibel yarışması, yavaş gitme yarışması vs. yarışmalar mı yapsak.. Ya da daha özgün yarışmalar üretsek? Nasıl olur 8)
Gençler, cidden fikir verirseniz sizin de hoşunuza gidecek çıkan fikirler. 8) şu ana kadar kuzican, Müvekkilim ve Fatih çok başarılıydı mesela 8)
DR.ALP
06.March.2013, 15:31
Ama ben olması gereken ve olacak olan etkinlikler için fikir almaya çalışıyorum 8)
Mesela birkaç kıvılcım atayım ortaya.. Şehre toplu sürüş yapılabilir mi mesela :| Veya eli yatkın biri çiğköfte mi yapar yoksa :lol: Projeksiyon götürülüp gece 'Çılgın Motorcular' filmi mi izlenir acaba :mrgreen: Peki ya desibel yarışması, yavaş gitme yarışması vs. yarışmalar mı yapsak.. Ya da daha özgün yarışmalar üretsek? Nasıl olur 8)
Gençler, cidden fikir verirseniz sizin de hoşunuza gidecek çıkan fikirler. 8) şu ana kadar kuzican, Müvekkilim ve Fatih çok başarılıydı mesela 8)
dişçi filmini izleyinnnnn:x:x:mrgreen::mrgreen:
Özlemkayra
06.March.2013, 15:33
Yavaş gitmede iyiyimdir...
ekinoks
06.March.2013, 15:34
dişçi filmini izleyinnnnn:x:x:mrgreen::mrgreen:
küçük korku dükkanı ilk versiyon ordaki dişçi süperdi :)
marlox
06.March.2013, 15:36
bu söylediklerinle bir liste yapalım mesela
1- Çiğ köfte
2- film gösterimi
3- egsoz yarışması
4- yavaş sürme yarışması
5- hamburger yeme yarışması
6- motor güzellik yarışması
7- temizlik yarışması
8- ayın üyesi yarışması
9- karizma yarışması
10- bilek güreşşi turnucası
11- PS turnuvası
12- mangal organizasyonu
13- Müzik yapanlardan müzik dinletisi
14- Çeşme Yat turu
15- sabah kahvaltısı
16- Beş çayı muhabbeti
17-
18-
19-
DR.ALP
06.March.2013, 15:38
bu söylediklerinle bir liste yapalım mesela
1- Çiğ köfte
2- film gösterimi
3- egsoz yarışması
4- yavaş sürme yarışması(ara gaz vermeden!!)
6- motor güzellik yarışması
7- temizlik yarışması
8- ayın üyesi yarışması
9- karizma yarışması
10- bilek güreşşi turnucası
11- PS turnuvası
12- mangal organizasyonu
14- Çeşme Yat turu
15- sabah kahvaltısı
16- Beş çayı muhabbeti
17-
18-
19-
ufak bir ek:)
marlox
06.March.2013, 15:42
1- Çiğ köfte
2- film gösterimi ( izmirde tanıdığım sinema var toplu izleyebiliriz )
3- egsoz yarışması
4- yavaş sürme yarışması(ara gaz vermeden!!)
6- motor güzellik yarışması ( salih abi girmeyecek ) :)
7- temizlik yarışması
8- ayın üyesi yarışması
9- karizma yarışması
10- bilek güreşi turnuvası
11- PS turnuvası
12- mangal organizasyonu
14- Çeşme Yat turu
15- sabah kahvaltısı
16- Beş çayı muhabbeti
17-
18-
19-
DR.ALP
06.March.2013, 15:44
''salih abiye girmeyecek''??????
DR.ALP
06.March.2013, 15:45
egzoz yarışması çevreye rahatsızlık verir:?:cry::?
marlox
06.March.2013, 15:46
pardon yaa
( salih abi girmeyecek ) diyecektim
( salih abiye yasak ) mı desem diye düşününce
karışmış
özür diliyorum....
marlox
06.March.2013, 15:46
egzoz yarışması çevreye rahatsızlık verir:?:cry::?
egsozları boş bir arazide yarıştırırız zararı olmaz :D
Fatih
06.March.2013, 15:54
Yapmak istedikten sonra çok şey var gerçekten.Yani cihan abi istediğini pek elde edemese de en fazla bunlar olur diye düşünüyorum :cheesy:
Erkan 28
06.March.2013, 16:28
Bu çocuğun seviyorum, arasırada olsa kafası çalışıyor.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Celil abiye selamlar, salih abiye sevgiler:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
cihan54
06.March.2013, 16:29
Konu yine sapıtıyor. Arada bir müdahale edip toparlama gayretindeyim..
Öncelikle Çeşme yat turu, PS turnuvası ayrı bir buluşma etkinliği. Kamp buluşması etkinliği sayılmaz aslında.. Sabah kahvaltısı da normalde olacaktır zaten :| Ayın üyesi yarışması etkinlik buluşmasından çok, biraz forum yarışması gibi sanki. :|
Yarışmalar etkinlikler için, çevre rahatsız olur vs. gibi yan etkileri zaten sonradan değerlendirilecekdir. Çünkü etkinliğin yapıldığı yer de şartlara göre önemli. O yüzden yapılabilir yapılamaz açısından şimdilik düşünmeyebiliriz.
Amacımız, neler yapılabilir, nasıl farklı şeyler üretilebilir mesela.. 8)
ozguralic
06.March.2013, 17:01
Herkes tecrübelerini yazsın en beğenilenlerden bir liste yapalım ve buna uyalım isterseniz
-Kamp bölgesine ilk giden ekip gelecek sayıya göre haberleşerek tahmini bir alan çevirmeli,
-mümkünse alanı seçerken çam ağaçlarının altını seçmemeli reçineler yüzünden.
-Ortada en az 3-4 metre çapında ateş için alan bırakılmalı.
-çadırların giriş yönleri merkeze doğru kurulmalı, aksi taktirde gece içkiliyken gergi iplerine ayak takılmaları yaralanmalar ve çadır yırtılmaları kaçınılmaz oluyor.
-Cuma gecesi ;
çadır kurmak ve ortamı keşfetmekle geçiyor. Genelde erken yatılıyor.
-cUMARTESİ günü;
Cumartesi gelen çok kişi oluyor bu sebeple cumartesi akşam üzeri mangal yapılacaksa market alışverişini en geç 3 gibi tamamlamalı, bu saate yetişemeyecekler ama mangala katılacak olanlar önceden arayıp siparişlerini bildirmeli ya da kendileri halletmeli,
Alışveriş için bir ekip oluşturulmalı siparişler toplanmalı, ekip 3-4 kişi olmalı, et için biri, içecekler için biri, sebze ve çerez cips için herkes görevini bilmeli karmaşa yaşanmaması için,
5 gibi ateşi yakılmalı, pişip yenmesi 6.30-7 gibi biter zaten tuvalet vs. 8 de eğlenceler başlıyor.
Akşam 8 den sonra zaten su akıp yolunu buluyor 8)
-Pazar günü;
Dün geceden ne kadar içerseniz için ertesi gün, tek kişilik çadırlar 7, çift kişilikler 10 gibi kalkıyor zaten :mrgreen:
Uzaklığa göre erken kalkıp direk imece usülü çadır toplamaya başlanır, sonra şehir içinde bir tur ile kahvaltı için yola çıkılır. Sonrasında dağılma...
-Pazaresi günü;
Sırıtık şekilde işe gitme ve akabinde akşam fotoğrafları paylaşmaya ve yorumlara başlanır :)
Not:Yadıklarım alıntı felan değil bizzat tecrübe. Ayrıca biraz sert tarzda yazmışım ama tamamen öneridir.İstediğiniz gibi kullanın ekleyin çıkartın :)
cihan54
06.March.2013, 17:04
Eline sağlık Özgürüm.. :lol: İşte bilinçli tüketici :cheesy:
marlox
06.March.2013, 17:06
daha ne desk ki :D
cihan54
08.March.2013, 00:28
Konuyu gündemden düşürmemek adına güncelleyelim. birkaç da birşey eklemiş olalım.
Mesela etkinliğin zaman programına uygun ilerlemesi önemlidir aslında. saat 15:00'da sürüşe çıkılacak. 17:00'de ateş yakılacak, 20:00'de yemek yenilecek gibi...
Mesela etkinliğin yapıldığı yörenin değerleri ziyaret edilebilir ve o yöreye ait tatlar tadılabilir. Bunun için de gruplar halinde veya topluca sürüşler yapılabilir. :|
Yok mu arttıran...
mrtckrt
08.March.2013, 00:52
Cumartesi akşamı pazar günkü toplu sürüş hakkında "road captain" ve / veya bölgeyi bilen biri tarafından hafif geyik muhhabbeti ile sulandırılmış brifing , çıkış sırası vs verilebilir
ağfndrdm
08.March.2013, 00:54
Konuyu gündemden düşürmemek adına güncelleyelim. birkaç da birşey eklemiş olalım.
Mesela etkinliğin zaman programına uygun ilerlemesi önemlidir aslında. saat 15:00'da sürüşe çıkılacak. 17:00'de ateş yakılacak, 20:00'de yemek yenilecek gibi...
Mesela etkinliğin yapıldığı yörenin değerleri ziyaret edilebilir ve o yöreye ait tatlar tadılabilir. Bunun için de gruplar halinde veya topluca sürüşler yapılabilir. :|
Yok mu arttıran...
kirvem aslında tüm bunları yapmadan önce nereye ne zaman gideleceği netleşirse
varsayımlardan ziyade somut veriler üzerinden konuyu değerlendirebiliriz.
cihan54
08.March.2013, 00:59
kirvem aslında tüm bunları yapmadan önce nereye ne zaman gideleceği netleşirse
varsayımlardan ziyade somut veriler üzerinden konuyu değerlendirebiliriz.
Bu konuyu genel olarak açtım yavru.. Ufak ayrıntılar yakalarız bakarsın, buluşmaları daha da renklendiririz. Belli bir buluşmanın planlaması adına değil yani bu konu :|
ağfndrdm
08.March.2013, 01:17
Bu konuyu genel olarak açtım yavru.. Ufak ayrıntılar yakalarız bakarsın, buluşmaları daha da renklendiririz. Belli bir buluşmanın planlaması adına değil yani bu konu :|
abi daha net olmak gerekirse
şöyle diyelim
varsayımsal olarak eylemlerimi değilde nereye ne zaman gideriz değerlendirelim
örneğin fi tarihinde fizana gitsek neler yaparız
oraların nesi meşhur ne yer ne içeriz
sarayı camisi köşkü varmı ziyater edilmesi gereken
sosyete pazarı varmı ,kamp yapabileceğimiz alandan da göl baraj varmı:balık tutarız ,yüzeriz maya çalarız,
kızları meşhursa ikitane alır getiririz:)
ozguralic
08.March.2013, 10:38
Ağa'cım senin dediğin olayı turizm diye bir sayfa açıp şehir şehir paylaşmak lazım diye düşünüyorum. Festivallerin yapıldığı yerler belli zaten oralar için bu çalışma yapılabilir. :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.