PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 350 spyder jikle kullanımı

anilaki
12.March.2013, 16:30
Merhaba arkadaşlar. İlk motorumu geçen hafta aldım, sürüş filan harika ancak şu jikle işini çözemedim. Bana jikle en yukardayken kapalı olduğu, aşağı doğru kademe kademe açıldığı söylendi. Fakat jikle en yukarda bir sorun yasamazken, kolu ilk çalıştırmada aşağı kademelere aldığımda, motor devri düşüyor ve stop ediyor. Normalde jikle açıldıkta devrin yükselmesi gerekmez mi? Yoksa benim motor mu ters?

mrtglc
12.March.2013, 16:32
Tanişma başlığında kendini tanıt. jikle açıkken gaz vermezsen motor stop eder.

ağfndrdm
12.March.2013, 16:36
Hos gelmissin biladerim.
Sana denenler dogru.asagi acik yukari kapali
jikle zngin karisim yaptigi icin ilk calistirma aninda mars dinamasunu yakmamak bujileri yememek icin kullanilir.fakat motor calistiktan sonra jikle acik konumda gaza bastiginda acik olan hava kelebekleri daha da acilacaktir motor isindiktan sonra belil belirsiz benzin yemeye baslayacaktir.sanirin sen jikleyi seyir halinde de acik birakikorsun?
Yoksa dedihin gibi tersi olabilir.

CELİL
12.March.2013, 17:07
Merhaba arkadaşlar. İlk motorumu geçen hafta aldım, sürüş filan harika ancak şu jikle işini çözemedim. Bana jikle en yukardayken kapalı olduğu, aşağı doğru kademe kademe açıldığı söylendi. Fakat jikle en yukarda bir sorun yasamazken, kolu ilk çalıştırmada aşağı kademelere aldığımda, motor devri düşüyor ve stop ediyor. Normalde jikle açıldıkta devrin yükselmesi gerekmez mi? Yoksa benim motor mu ters?
Merhaba Anıl aramıza hoş geldin :)
(Tanışma başlığında kendini tanıtmayı unutma )
yeni spyder in hayırlı olsun allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin nazar8)
jiklenin yönünü doğru tarif etmişler soğuk havalarda ilk çalıştırmada jiklesiz zor çalışır jikleyi açınca sistem yüksek gaz vermiyor elle gaz vermezsen ısınıncaya kadar stop eder ısındıktan sonra jikleyi kapatıp yola çıkabilirsin 8)

Rona
12.March.2013, 17:46

Merhaba arkadaşım.Kimsin,nesin? inmisin,cinmisin? damdan düşer gibi geldin,inşallah ta öyle gitmezsin.:p :p :mrgreen:

Gelelim sorununa.Eğer motor sıcakken yukarıdaki uygulamayı yapıyorsan,yani çaışan motoru stop ettirip tekrar jikle ile çalıştırıyorsan motora zengin karışım vererek boğuyorsun.Motor soğuk iken yani sabah ilk çalıştırmada uyguluyorsan,karbürator ayarında sorun var demektir.Bu durumsa servise göstermen uygun olacaktır.8)

Fatih
12.March.2013, 18:38
Soğukken motor ilk çalıştırmada aç.Motor ısınınca zaten stop eder.Sonra jikleyi indir yola devam :)

DR.ALP
12.March.2013, 18:57
teknik arızalar kısmında var..inceleyiniz(açılış sayfası sol üst bölüm)

anilaki
12.March.2013, 20:12
Öncelikle forumu çok iyi tanımadığım için "tanıtışma" bölümünü görmedim. Şimdi hemen kendimi takdim edeceğim. Konuyla ilgili olarak da anladığım şu: Jikleyi aşağı indirince bir yandan da gaz verirsem motorunun bujilerini koruyarak ısınmasını sağlayabilirim. Ben arabadaki mantıkla gaz vermeden jikle indirdiğim için motor stop ediyor. Doğru anlamış mıyım sizce?

CELİL
12.March.2013, 20:44
Öncelikle forumu çok iyi tanımadığım için "tanıtışma" bölümünü görmedim. Şimdi hemen kendimi takdim edeceğim. Konuyla ilgili olarak da anladığım şu: Jikleyi aşağı indirince bir yandan da gaz verirsem motorunun bujilerini koruyarak ısınmasını sağlayabilirim. Ben arabadaki mantıkla gaz vermeden jikle indirdiğim için motor stop ediyor. Doğru anlamış mıyım sizce?

evet 8)
alttaki link tanışma başlığının

http://www.regalraptor.net/forums/newthread.php?do=newthread&f=27