PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung GV 250-Regal Raptor daytona 350-250 arasında kaldım

fantastikcocuk
14.March.2013, 14:55
selamlar arkadaslar son olarak genel olarak tavsiye ve kalite bakımından;hyosung sıfır veya temiz 2. el gv 250 almayı düşünüyordum fakat gv 250 videolarına baktıgımda kasanın küçük gibi kaldıgını görüyorum.fakat net olarak hiç görüp deneyemedim.boyum 1.77 kilom70-72 civarı görüntü olarakta motorla bütün olmak istiyorum. sıf gv 250 nin küçüklüğünden ötürü regal raptor daytona düşünmeye başladım.bu arada forumlarda daytona ve spyder da arka amartisör yok yazan bi kaç kişi gördüm ne kadar doğrudur.hiç olmazsa spor sert bir amartisör vardır diye düşünüyorum büyük bir kararsızlık yaşıyorum.Fikirlerinizi önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

CELİL
14.March.2013, 15:14
mrh. hakan gv 250 nin makinası güzeldir ama kasa olarak benim tercihim RR dur makinayı kanuni getiriyor parçaları pahalı ikinci eli RR gibi geniş değildir
daytona ve spyder de altta 2 adet kısa gizli amortisör var süspansiyon serttir ama buda makinanın yolu daha iyi tutmasını sağlıyor
öncelikle bayilere gidip bütün modelleri incele üzerine otur bak hangisi sana hitap ediyorsa ona yönelirsin kolay gelsin 8)

ibanez_one
14.March.2013, 15:28
Merhaba

Biraz Asi Bir Ruha Sahipsen RR Al Derim...
Ama GV Nin Etli Gövdesinin Yanında Zayıf Kalır...
Uzun Makine İstiyorsan RR Al..
Gv Kısa Ve Topludur...
Yakıt Konusunda Diyorsan 2. El Enjeksiyonsuz bir Gv alacaksan mutlaka yakacaktır..
Yeni enjeksiyonlular az yakıyor sıkıntı yok...
Parça Konusunda diyorsan kanuni getiriyor sıkıntı yok
RR nin parçasını da her zaman bulabilirsin..
Parça maliyeti diyorsan RR ucuzdur GV ise pahalı
ama uzun vadede düşünürsen GV nin Arıza Olasılığı ile RR ninki aynı olmayacaktır...
Bu yüzden RR ye aldığın parçaya ödediğin maliyet zaten GV ye denk olacaktır...
yol tutuşu konusunda dersen ben yine GV derim 120 km hızla BMW yandan çarptı...
Eminim baba markalar dışında başka bir motor olsa şimdi yoktum...
GV nin kısa olması yolu daha iyi kavramasına sebep oluyor...
Ama her defasında söylüyorum Şu RR lere V motor taksınlar alırdım...
Görünüşünün asiliği beni cezbediyor...
ayrıca sese önem veriyorsan GV yi unut...Race modeli GT ile aynı motora sahip olduğu için
gaza yüklendiğinde elektrik süpürgesine döner ses...ve egzosla oynayamazsın çünkü
tamamen beyin kontrolündedir..
RR de ise istediğin gibi oynatabilirsin ve bir chopper ses kalitesine ulaşabilirsin...

Ama her zaman söylerim bence istediğin kafanın karıştı her model ve marka cihaza bir bak
git üzerine otur...hangisine gerçekten "işte aradığım bu" dersen onu al...aklın kalmasın...

Kolay gelsin...8)

Fatih
14.March.2013, 15:32
Ben daytona 350 öneriyorum,çünkü bir gün arkdaşımın motoru sürmesini istedim ve arkadan izledim,ve dedim ki işte chopper bu :D . ama yine de başka motorlara bakmanda fayda var diye düşünüyorum.

fantastikcocuk
14.March.2013, 15:50
Tavsiyeleriniz,ve alakanız için çok teşekkür ederim.

ağfndrdm
14.March.2013, 16:27
Aralarindaki fark su
Kalite hyo(kanuni)
Göruntu rr

suzun28
14.March.2013, 16:41
merhaba gv 250 şişlide garaj motoru bi hocamız satıyor 2010 model 8000km de 7000-6500 tl gibi istiyor yan çantlar sosis çantalar bakımıda daha yeni yaptırdı ilgilenirsen hastanenin garajında gelip görebilirsin

suzun28
14.March.2013, 16:47
formda yeniyim fiyat model vermek yasak değildir inşallah _???

CELİL
14.March.2013, 16:55
formda yeniyim fiyat model vermek yasak değildir inşallah _???
sorun yok 8)

fantastikcocuk
15.March.2013, 07:21
merhaba gv 250 şişlide garaj motoru bi hocamız satıyor 2010 model 8000km de 7000-6500 tl gibi istiyor yan çantlar sosis çantalar bakımıda daha yeni yaptırdı ilgilenirsen hastanenin garajında gelip görebilirsin
Teşekkürler.Tam olarak hangi hastane tabi bi ara görmek isterim.

sirinbaba can
15.March.2013, 11:16
Bende ilk başta RR istiyordum ve halende beğeniyorum ancak seçimimi Gv 250 den yana yaptım şu ana kadar 520 km yi devirdim.Şehir içi kullanımla 50 TL X 2 Defa benzin aldım.İvmelenmesi çok iyi tok bir duruşa sahip daha dün akşam Beylikdüzünde bir Yamaha Dragstar'ın yanına park ettim neredeyse fark yok hatta benim makinem daha iri duruyor ancak ses mevzusunda Tabiki Dragstar ,biraz iddalı olabilir ama gv 250,Dragstar'ı ivmelenmede çok rahat bir şekilde fark atacak bir motor. Daha önceki bir forumda mı gördüm hatırlamıyorum ancak Gv 250'ye Sport Cruiserde diyebiliriz.Tabi ki her tüketici gibi şu an motoru yine kendime satıyorum ancak Celil abinin dediği gibi motorun üstüne geçip oturun bakın hangisi uyarsa onu alın.8)

Ahmet Çakıl
15.March.2013, 11:43
Nedense ben gv250 nin tipine ısınamadım.bana jinlunları hatırlatıyor.gv250 motorunu daytonaya koysalar peynir ekmek gibi satar diye düşünüyorum.

fantastikcocuk
15.March.2013, 23:08
en kısa zamanda 2 modelide denemek istiyorum.bugün motosikletçim bayisiyle .telefonda görüştüm 1 tane 350 daytona kalmıs ellerinde 2012 olup olmadıgını sordugumda 2011 veya 2012 dir sıfır diye yanıt verdi.sanırım 2011 model var ellerinde sıfır olacaksa en azından 2012 model almak istiyorum.Asya ghost 350 silindir çapı 320cc 23 beygir olarak yazıyor.daytona 350 de 349 cc 26 bg gerçekten aralarında böyle bi fark ve aralarında kalite farkı var mı.beyaz model almayı düşünüyorum.350 cc bulamaz isem 250 cc de alabilirim.
fikirleriniz yorumlar için tsk ederim.

suzun28
16.March.2013, 21:17
Teşekkürler.Tam olarak hangi hastane tabi bi ara görmek isterim.

memorial hastanesindeyim 7694 dahili hattım süleymanla görüşcektim dediğinizde yardımcı olurlar gelince güvenlikten ara

evergrey
09.May.2013, 02:26
merhaba,

bu konuda benim de soracağım bir şey olacak: bu iki modelin soğutma sistemi konusundaki farkları uzun yolda ne gibi bir farka tekabül ediyor? daha doğrusu; hyo'nun hava soğutmalı oluşu nedeniyle ne derece problem yaşanır? hem enjeksiyonlu oluşu, hem koreli oluşu hem de kanuni distribütörlüğünün yarattığı geniş sevis ağı nedeniyle aklım hep hyosung'da ama su soğutmalı olmayışı beni ciddi ciddi düşündürüyor. zira sadece şehir içi kullanmak niyetinde değilim. fırsat oldukça -ki, olacak- sık sık şehirler arası turlar yapmak niyetindeyim. motor dediğiniz de ağırlıklı olarak yazın sıcağında kullanılıyor. molaların periyotlarını ve sürelerini benim yerime belirleyen bir motor da istemiyorum açıkçası. 1-2 haftaya kadar karar verip motoru almış olacağım ve ben de daytona 350 ile gv 250 arasındayım. bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

saygılar.

Anilgardiyan
09.May.2013, 02:39
merhaba,

bu konuda benim de soracağım bir şey olacak: bu iki modelin soğutma sistemi konusundaki farkları uzun yolda ne gibi bir farka tekabül ediyor? daha doğrusu; hyo'nun hava soğutmalı oluşu nedeniyle ne derece problem yaşanır? hem enjeksiyonlu oluşu, hem koreli oluşu hem de kanuni distribütörlüğünün yarattığı geniş sevis ağı nedeniyle aklım hep hyosung'da ama su soğutmalı olmayışı beni ciddi ciddi düşündürüyor. zira sadece şehir içi kullanmak niyetinde değilim. fırsat oldukça -ki, olacak- sık sık şehirler arası turlar yapmak niyetindeyim. motor dediğiniz de ağırlıklı olarak yazın sıcağında kullanılıyor. molaların periyotlarını ve sürelerini benim yerime belirleyen bir motor da istemiyorum açıkçası. 1-2 haftaya kadar karar verip motoru almış olacağım ve ben de daytona 350 ile gv 250 arasındayım. bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

saygılar.

Gv 250'nin yeni kasası sıvı soğutmalı , uzun yolda gayet rahat bir makine diye biliyorum , 250'likler arasında en seri ve en yüksek beygir gücüne sahip bir motora sahip . zaten üzerinde Racing motor kullanılmış . her iki motorda uzun yolda dayanıklıdır , hatta uzun yolda daha bi kaliteli gelir insana ve molaları sen belirlersin , motorlar yorulmaz sen yorulursun o yüzden mola verirsin .

ibanez_one
09.May.2013, 03:42
GV 250 Hava Soğutmalıdır...Su Soğutmalı Motorlar Daha Çok Tercih Edilebilir Belki Ama Avantajı Sadece Şehir İçi Kullanımdadır...Yoğun Trafikte Su Soğutmalının Artısı Vardır...Yalnız Uzun Yola Çıktığında Devamlı Rüzgar Aldığın İçin Herhangi Bir Sıkıntı Yaşamazsın...600 cc Hava Soğutmalı Cihazlar Da Var Ona Bakarsan...Bakımlarını İyi Yaptığın Sürece Her Motorla Uzun Yola Çıkabilirsin...Ben Doğru Düzgün Elimi Gazdan Çekmeden Ağustos Sıcağında Hiç Mola Vermeden (Mola Veremeyecek Kadar Aciliyetim Vardı) Keeway Superlight 150 İle Kırklareline Gittim...Ve Aynı Gün Ama Bu Kez Bir Kez Dinlenerek (O Da Motor İçin Değil Benim İçin) İstanbul' a Döndüm...Şu An GV250 Kullanıyorum Ve Çok Memnunum...Bu Bağlamda Seni İlgilendiren Motorun Beygir Gücü, Yakıt Performansı Ve Uzun Yol Rahatlığı Olmalı...Herkese Söylediğim Sözü Tekrarlıyorum...Motorlara Binin, Kalbiniz Hangisinden Yana İse Onu Seçin...Ama İçine De Azıcık Mantık Ekleyin 8)

evergrey
09.May.2013, 03:45
sanırım ilanlara bakarken benim gözümden kaçmış olacak. gv 650 değil 250'den bahsettiğinizden eminsiniz değil mi? çünkü eğer öyleyse gv 250 mutlak şekilde ağır basacak.

peki, bir şey daha sorsam; daytona'nın gv 250'ye üstün gelen herhangi bir yönü var mı? görüntü dışında. o tamamen öznel çünkü.

evergrey
09.May.2013, 03:49
GV 250 Hava Soğutmalıdır...Su Soğutmalı Motorlar Daha Çok Tercih Edilebilir Belki Ama Avantajı Sadece Şehir İçi Kullanımdadır...Yoğun Trafikte Su Soğutmalının Artısı Vardır...Yalnız Uzun Yola Çıktığında Devamlı Rüzgar Aldığın İçin Herhangi Bir Sıkıntı Yaşamazsın...600 cc Hava Soğutmalı Cihazlar Da Var Ona Bakarsan...Bakımlarını İyi Yaptığın Sürece Her Motorla Uzun Yola Çıkabilirsin...Ben Doğru Düzgün Elimi Gazdan Çekmeden Ağustos Sıcağında Hiç Mola Vermeden (Mola Veremeyecek Kadar Aciliyetim Vardı) Keeway Superlight 150 İle Kırklareline Gittim...Ve Aynı Gün Ama Bu Kez Bir Kez Dinlenerek (O Da Motor İçin Değil Benim İçin) İstanbul' a Döndüm...Şu An GV250 Kullanıyorum Ve Çok Memnunum...Bu Bağlamda Seni İlgilendiren Motorun Beygir Gücü, Yakıt Performansı Ve Uzun Yol Rahatlığı Olmalı...Herkese Söylediğim Sözü Tekrarlıyorum...Motorlara Binin, Kalbiniz Hangisinden Yana İse Onu Seçin...Ama İçine De Azıcık Mantık Ekleyin 8)

anlaşılmıştır. daha önce uzun yol tecrübem olmadığı için bu detaydan haberdar değildim. çok teşekkür ederim aydınlattığınız için. bir de konuya vakıf birkaç arkadaşımla görüşeyim. iki haftaya kadar öyle ya da böyle aranızda olacağım umarım :)

ibanez_one
09.May.2013, 03:49
sanırım ilanlara bakarken benim gözümden kaçmış olacak. gv 650 değil 250'den bahsettiğinizden eminsiniz değil mi? çünkü eğer öyleyse gv 250 mutlak şekilde ağır basacak.

peki, bir şey daha sorsam; daytona'nın gv 250'ye üstün gelen herhangi bir yönü var mı? görüntü dışında. o tamamen öznel çünkü.

Ben 250 Den Bahsediyorum Ve Daytonanın Sadece Şekli Var Diyorum...

evergrey
09.May.2013, 03:52
Ben 250 Den Bahsediyorum Ve Daytonanın Sadece Şekli Var Diyorum...

alıntılamayı atladığım için bir karışıklık oldu... Anilgardiyan'aydı o cevap.

her ikinize de çok teşekkürler.

CELİL
09.May.2013, 11:28
herkesin ortak fikri Daytona nın kasası çok iyi hyosung un motoru ve rahatlığı çok iyi
ufak bir not: GV 250 ler yağ soğutmalıdır radyatör vardır ama içinden su değil motor yağı geçer ve bu şekilde soğutma yapar 8)

Ömer
09.May.2013, 14:27
Bende bu ikilemde kaldığım için birkaç gündür bu tür kıyaslamaların yapıldığı başlıkları okumaya çalışıyorum.
Yapılan genel tavsiyelere dikkat ederek dün Daytona ve Spyder üzerinde resimler çektirdim ve incelemeye devam ediyorum.
Hyosung ve RR konusunda baya bir çelişki yaşadım ama RR görüntü olarak çok iyi. Sanırım 1-2 ay bu sıkıntı sürecek gibi.
Ne yalan söyleyeyim Spyder ağır basmıyor değil.

daytona250
09.May.2013, 14:36
spyder çok asi, çok farklı

daytona diğer motorlar gibi görünüyor ilk başta ama arkadan bakınca, padlerin konumları, eksozlar, deponun eğimi filan çok değişik

gv250 bence çok klasik bir tipe sahip ve evet küçük duruyor

ibanez_one
09.May.2013, 15:14
RR Candır Kardeş...