PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ Değişimi Hakkında

frkinhere
20.March.2013, 05:24
Merhaba,

Motor sıcakken yağ çubuğunu çıkardım baktım kup kuru. Soğuduktan sonra tekrar baktım ki çubuğun ucunda biraz yağ var. Gerçi biraz önce forumu okuyunca motoru dik konuma getirip kontrol etmek gerekiyormuş. Fakat kafama takılan bir kaç şey oldu onların cevabını bulamadım.

Yağ çubuğunun neresinde olmalı yağ. Yani ucunda olması az gibi geldi. Yağı değiştirmek istesem 10W40 mı koymam gerek. Sanırım bizim motorların önerileni oymuş.

Yağı kendim değiştirmek istesem becerebilir miyim? Alttaki yağ tahliye vanasını göremedim.

Birde motorla turladıktan sonra durduğumda 1 2 damla yağ damlatıyor. Ama sabaha kadar durduğu yerde hiç yağ yok. Bu neden kaynaklanıyor olabilir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

marlox
20.March.2013, 09:45
Merhaba,

Motor sıcakken yağ çubuğunu çıkardım baktım kup kuru. Soğuduktan sonra tekrar baktım ki çubuğun ucunda biraz yağ var. Gerçi biraz önce forumu okuyunca motoru dik konuma getirip kontrol etmek gerekiyormuş. Fakat kafama takılan bir kaç şey oldu onların cevabını bulamadım.

Yağ çubuğunun neresinde olmalı yağ. Yani ucunda olması az gibi geldi. Yağı değiştirmek istesem 10W40 mı koymam gerek. Sanırım bizim motorların önerileni oymuş.

Yağı kendim değiştirmek istesem becerebilir miyim? Alttaki yağ tahliye vanasını göremedim.

Birde motorla turladıktan sonra durduğumda 1 2 damla yağ damlatıyor. Ama sabaha kadar durduğu yerde hiç yağ yok. Bu neden kaynaklanıyor olabilir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

bizim mtorlar için Castrol Act>evo 10-40 ideal bir yağ
yağ çubuğunda yağ seviyesi
altta zigzaglı olan yerin orta kısmında falan olmalı
http://d1209.hizliresim.com/11/q/d8u1v.jpg

ben dün yağ değişimini gördüm yağı kendiniz de değiştirebilirsiniz
motorun altında yağ filtresi var
motoru sağa doğru bir arkadaşınızdan yardım alarak yatırın sol taraftan eğildiğinizde altta görürsünüz o tapayı gevşetip motoru dik konuma getirdiğinizde zaten yağ akmay abaşlar tamamen süzüldükten sonra tapayı kapatıp yeni yağı koyabilirsin... benim bu söylediklerim spyder için geçerli aa sizdede yeri aynıdır diye düşünüyorum

yağ sızıntısı ise
motorla gezdiğinizde motor ısınıyor ve içindeki yağ inceliyor bu sayde kaçak yapıyor ama motor soğuduğunda yağ yoğun bir kıvama ulaştığı için o delikten sızamıyor... yağınızın alt seviyede olması da bu kaçaktan dolayı olabilir... bence bi kaçak kontrolü şart

CELİL
20.March.2013, 12:30
Engin güzel anlatmış sadece bir noktayı düzelteyim
yoldan geldikten sonra damlayan yağ motor bloğunun en üstünde yağunlaşan yağ buharını tahliye eden ucu motorun altına doğru sallanan bir hortum var o yağ bu hortumdan geliyor ve sıcak motorda buharlaşan yağın hortumdan 1-2 damla olarak gelmesidir normal bir durumdur bu tüm motorlar için geçerlidir 8)

Emre
20.March.2013, 20:00
Ek olarak ben yağı değiştireli 1000 km oldu, en az 1000 km daha kullanabilirsin Faruk. Birde ben bu ölçüm olayına zamanında kafayı taktığım için bir gün Ali Usta yağı değiştirdiğinde hemen ölçüm yaptıp. Ölçüm yapılırken kimisi kapağı vidala öyle ölç, kimi vidalamadan ölç diyordu ve kafam çok karışmıştı.

Konuyu netleştirmek için Ali Usta 1.9 lt. yağı koyduktan sonra vidalamadan ölçüm yaptım. Neredeyse Engin' in gösterdiği çubuğun en alt çizgisine bile ancak geldi. Sonra dedim ki demekki olayı kapağı vidalayıp ölçmekmiş. Öyle kontro lettiğimde Engin' in dediği gibi orta seviyelere geldi.

Yağ ölçümü yaparken motorun soğuması lazım, bunun için en güzel ölçüm sabah motorun başına gittiğinde yaptığın ölçümdür. Hiç çalıştırmadan, motoru dik konuma getirip, o şekilde ölçüm yapabilirsin. 8)

frkinhere
21.March.2013, 01:47
Abi çok sağol bilgiler için. Yağ konusunda çok kafam karıştığı için akıl alıyım dedim. Yarın sabah ilk iş dediğin şekilde yağ kontrolu yapıcam.

marlox
21.March.2013, 10:17
1.9 lt mi alıyor emre o motor ???
benim bildiğim onlar 1,8 lt almıyormuydu ???

Emre
21.March.2013, 11:32
1.9 lt mi alıyor emre o motor ???
benim bildiğim onlar 0,8 lt almıyormuydu ???

Yok Engin, 1.9 lt. alıyor, gözümle gördüm :) Sizinkilerinde yaklaşık aynı olması lazım, Celil abi daha kesin bilgi verecektir.

CELİL
21.March.2013, 12:36
eski kasalar 1.8 lt
yeni kasalar 1.9 lt ama 100 gr dan birşey olmaz 8)

mrtckrt
18.October.2013, 00:25
Ek olarak ben yağı değiştireli 1000 km oldu, en az 1000 km daha kullanabilirsin Faruk. Birde ben bu ölçüm olayına zamanında kafayı taktığım için bir gün Ali Usta yağı değiştirdiğinde hemen ölçüm yaptıp. Ölçüm yapılırken kimisi kapağı vidala öyle ölç, kimi vidalamadan ölç diyordu ve kafam çok karışmıştı.

Konuyu netleştirmek için Ali Usta 1.9 lt. yağı koyduktan sonra vidalamadan ölçüm yaptım. Neredeyse Engin' in gösterdiği çubuğun en alt çizgisine bile ancak geldi. Sonra dedim ki demekki olayı kapağı vidalayıp ölçmekmiş. Öyle kontro lettiğimde Engin' in dediği gibi orta seviyelere geldi.

Yağ ölçümü yaparken motorun soğuması lazım, bunun için en güzel ölçüm sabah motorun başına gittiğinde yaptığın ölçümdür. Hiç çalıştırmadan, motoru dik konuma getirip, o şekilde ölçüm yapabilirsin. 8)
arkadaşlar aklıma bişey takıldı motorda yağ ölçümünü dik konuma getirip mi yapmamız lazım yoksa yan ayak açıkken mi?
eğer dik konumda yapmamız lazımsa o iş nasıl olacak birinin yardımı gerekmezmi o motoru tutsun biz ölçelim? ne dersiniz?

CELİL
18.October.2013, 00:46
arkadaşlar aklıma bişey takıldı motorda yağ ölçümünü dik konuma getirip mi yapmamız lazım yoksa yan ayak açıkken mi?
eğer dik konumda yapmamız lazımsa o iş nasıl olacak birinin yardımı gerekmezmi o motoru tutsun biz ölçelim? ne dersiniz?
motor dik konumda yapman lazım işlemi yapmak kolay motorun üstüne otur dik duruma getir sağ elinle eğil sök bak
veya motoru gidonundan tut dik pozizyonda tek elle tutarken diğer ellede yağ çubuğunu sök 8)

mrtckrt
19.October.2013, 15:54
motor dik konumda yapman lazım işlemi yapmak kolay motorun üstüne otur dik duruma getir sağ elinle eğil sök bak
veya motoru gidonundan tut dik pozizyonda tek elle tutarken diğer ellede yağ çubuğunu sök 8)

celil abi senin dediğin gibi motorun yağını ölçtüm ama çok az miktarda fazla aslında önemsenmeyecek kadar ama aklıma takıldı eğer yağ fazla gelirse nasıl tahliye edebiliriz? yağ boşaltma tapasından mı ? yoksa motor fazla yağı atar mı?

CELİL
19.October.2013, 17:44
celil abi senin dediğin gibi motorun yağını ölçtüm ama çok az miktarda fazla aslında önemsenmeyecek kadar ama aklıma takıldı eğer yağ fazla gelirse nasıl tahliye edebiliriz? yağ boşaltma tapasından mı ? yoksa motor fazla yağı atar mı?

yağ çubuğundaki tırtıklı bölümün üst çizgisine kadar normal daha üstüne az geçmesinde sakınca yok zamanla motor bir kısmını yakar zararı yok ama çok fazla ise en kolay yolu yağ çuğunun deliğinden şırıngayla çekmektir 8)