PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü yanındaki kapak..ve Antifiriz

hidra
21.Mart.2013, 02:20
Arkadaşlar yeni olduğum için bilmiyorum akü kapagını açtım akü yanında hazne ve aşağıya inen bir hortum gördüm içi boş oradan ne koyuluyor ne haznesi bilen var mı...
Birde motorda sadece su var hafta sonu radyatörü söktüm fanın birini değiştirdim ama antifiriz koymadım...
Antifiriz koyan var mı bide su deposunun havasını nasıl alıyorsunuz?

apv41
21.Mart.2013, 02:50
akü yanındaki hortum ASİT kaçağı yada taşma durumunda motora zarar vermemek için asitin dışarı atılmasını sağlayan tahliye hortumudur. radyatör yada su tankının havasını almanı gerektirecek bir durum yoktur kısa bir çalışma sonrasında kendi hava sını tahliye edecektir !!

hidra
21.Mart.2013, 11:12
Soruyu tekrarlıyorum asit hortumu değil siyah kapaklı beyaz hazne var haznenin altında hortum var motora doğru gidiyor???

CELİL
21.Mart.2013, 12:28
Arkadaşlar yeni olduğum için bilmiyorum akü kapagını açtım akü yanında hazne ve aşağıya inen bir hortum gördüm içi boş oradan ne koyuluyor ne haznesi bilen var mı...
Birde motorda sadece su var hafta sonu radyatörü söktüm fanın birini değiştirdim ama antifiriz koymadım...
Antifiriz koyan var mı bide su deposunun havasını nasıl alıyorsunuz?
merhaba umut tarif ettiğin siyah kapaklı altında hortum olan minik hazne radyatörün yedek su deposuna su doldurmak içindir radyatörde su eksilirse o depodan çeker
radyatörün havasını almaya gerek yok havayı kendi atar
antifiriz yoksa yaz için gerekmez ama kışın koymak lazım kışa suyu boşaltır antifiriz koyarsın ayrıca antifiriz radyatördeki kireçlenmeyi engeller 8)

hidra
21.Mart.2013, 14:22
Abi cevap çok iyi ben de ne haznesi diye baktım anlamadım...
antifiriz olayı bence önemli yaz kış olsun uzun ömürlü soğutma sistemi için olması gerekiyor...

RACER35
22.Mart.2013, 11:39
Abi cevap çok iyi ben de ne haznesi diye baktım anlamadım...
antifiriz olayı bence önemli yaz kış olsun uzun ömürlü soğutma sistemi için olması gerekiyor...

yazın antifiriz olursa radyatöründe sürekli faN açmak zorunda bırakırsın motorunu yorarsın arkadaşım tavsiye etmiyorum 8)