PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ayaklarım uyuştu !!!

Ayberk TEKCAN
22.March.2013, 16:32
Arkadaşlar;
Bu yeni aldığım ''2006 model 250e-9'' motorda fena vibrasyon var!
70 kmh.'dan sonra titreşim çoğalıyor ve sanki vitesler bana yetmiyor... 5.ci viteste gidiyorum hızım 100kmh civarı ama sanki motor bayılacak gibi...

Ne yapmam gerekir?
Ayrıca sanki ön fandan bir ses geliyor... Hani pervaneye bişey çarparya onun gibi ama baktım birşey yok.
Ve son olarak;
Eski konularda vibrasyonla ilgili konuları okurken ''2 egzost arasında ki demir'' in kesildiğini gördüm. Bu konu hakkında tecrübeleriniz nelerdir?

Sanırım ALİ USTA'ya acil gitmem gerecek...:(

CELİL
22.March.2013, 16:45
Arkadaşlar;
Bu yeni aldığım ''2006 model 250e-9'' motorda fena vibrasyon var!
70 kmh.'dan sonra titreşim çoğalıyor ve sanki vitesler bana yetmiyor... 5.ci viteste gidiyorum hızım 100kmh civarı ama sanki motor bayılacak gibi...

Ne yapmam gerekir?
Ayrıca sanki ön fandan bir ses geliyor... Hani pervaneye bişey çarparya onun gibi ama baktım birşey yok.
Ve son olarak;
Eski konularda vibrasyonla ilgili konuları okurken ''2 egzost arasında ki demir'' in kesildiğini gördüm. Bu konu hakkında tecrübeleriniz nelerdir?

Sanırım ALİ USTA'ya acil gitmem gerecek...:(
merhaba Ayberk aldığın makina 32000 km de bayagı yorgun bir makina senin ali ustaya gidip makinayı genel bakıma sokman lazım
gerçi eski kasalarda vibrasyon az biraz var 100-110 km de maksimum seviyeye ulaşır ama bakım gerekiyorsa bu durum daha kötüdür
pervane sesi pervanenin cevresindeki saça hafif değme yapıyordur ordan gelir bağlantı ayaklarına hafif baskı yaparak yön verince keser
eksozların ara bağlantısı bazılarında var bazılarında yok ben o işlemi yapmadım pek fazla birşey değişeceğini sanmıyorum
titreşim azaltmak için hepimizin ilk yaptığı muhtemelen senin makinadada yapılmış olan motor üst kapagından depo alına motor bağlantı demiri vardır onu sökünce faydası oluyor 8)
sen ali ustaya bir uğra yapılacakları listele ver makinayı gözün arkada kalmasın neyi varsa halleder kolay gelsin 8)

Ayberk TEKCAN
22.March.2013, 16:58
Şuan ki tek sıkıntı bütçe...
Kimbilir ali usta dan kaça çıkarım...:cry:

CELİL
22.March.2013, 17:06
Şuan ki tek sıkıntı bütçe...
Kimbilir ali usta dan kaça çıkarım...:cry:
zincir dişli hariç genel bakım yağ - filite değişimi karbiratör sibob ayarları 150 -200 gibi tutabilir ama değişecek ve yapılacak işlemlere göre fiyat aşağıda olabilir yukarıda makinayı bırakırken adını koyar öyle bırakırsın 8)

Ayberk TEKCAN
22.March.2013, 17:20
teşekkürler...

Emrehan
22.March.2013, 18:50
Ayberk fandan geldiğini düşündüğün ses radyatörün önündeki kromajlı kapaktan geliyor olabilir. Cıvataları gevşemiş, cıvataların geçtiği kulaklar çatlamış/kırılmış veya yine cıvataların takıldığı yerde kapakla şasi arasındaki kauçuk contalar gitmiş olabilir.

Kolay gelsin. 8)

Gestapoz
23.March.2013, 15:55
Öncelikle hayırlı olsun aynı 2006 model bende de var.Sorun da aynı ama bu motordan 110 la falan giderken yağ gibi akmasını beklemekte yanlış bence.Egzoslar açık mı bir de onun etkili olabilceğini düşünüyorum.Celil abi var mıdır böyle bi etki.

CELİL
23.March.2013, 16:10
Öncelikle hayırlı olsun aynı 2006 model bende de var.Sorun da aynı ama bu motordan 110 la falan giderken yağ gibi akmasını beklemekte yanlış bence.Egzoslar açık mı bir de onun etkili olabilceğini düşünüyorum.Celil abi var mıdır böyle bi etki.
eksozun açık olmasının titreşimle bir alakası olmaz 8)