PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boştan 1 e geçiş problemi.

anilaki
22.March.2013, 18:54
Arkadaşlar, motor hareket halindeyken vitesler yağ gibi akıyor, ancak motor durduğunda bazen boştan 1 e cok zor geçiyor, özellikle trafik ışıklarında tam durmadan 1 e alıp öyle bekliyorum, 1 haftada sol elim resmen kas yaptı. Dün aksam şunu keşfettim, ayaklarımla motoru yarım metre yürütürken vites rahat geçiyor, ancak yokuşlarda böyle bir şansım yok. Sizce 200 km lik bir yeni motorda bu neden olur?

cihan54
22.March.2013, 19:05
200km ile alakası yok bütün motorlarda (Özellikle chopperlarda) bu şekildedir. Durduğun yerde 1. vitese ve boşa vites atmak güçtür... Anormal bir durum yok yani, durmak yok yola devam 8)

CELİL
22.March.2013, 19:16
Arkadaşlar, motor hareket halindeyken vitesler yağ gibi akıyor, ancak motor durduğunda bazen boştan 1 e cok zor geçiyor, özellikle trafik ışıklarında tam durmadan 1 e alıp öyle bekliyorum, 1 haftada sol elim resmen kas yaptı. Dün aksam şunu keşfettim, ayaklarımla motoru yarım metre yürütürken vites rahat geçiyor, ancak yokuşlarda böyle bir şansım yok. Sizce 200 km lik bir yeni motorda bu neden olur?
Anıl durum arıza değil cihanın dediği gibi normal bir durum sebebi dişliler dururken birbirini bazen karşılayamıyor motoru ileri yada geri yerinden 5-10 cm oynat dişliler hareket edince karşılar vites girer kolay gelsin 8)

anilaki
22.March.2013, 19:20
Anıl durum arıza değil cihanın dediği gibi normal bir durum sebebi dişliler dururken birbirini bazen karşılayamıyor motoru ileri yada geri yerinden 5-10 cm oynat dişliler hareket edince karşılar vites girer kolay gelsin 8)

Anladığım kadarıyla yokuşlarda, geriye doğru kaydıysam da olur. Bunu öğrendiğim çok iyi oldu. Dün akşam hanımı biraz gezdireyim dedim. Tedirgin olmasın diye, elimi debriyajdan ayırmadım, malum boğa trafiği, hala elim ağrıyor. :)

rr250e9kırmızı
22.March.2013, 19:35

aynı soruyu bende sormuştum burda hatta korkmuştum balata falan mı ayırmıyor diye ama öyle değilmiş normal bir durum yarım metre bende yürüyordum geçmeyince ama artık öyle değil olduğum yerde bir gaz ver bas debriyaja şak diye geçiyor saolsunlar bunlarıda burdaki arkadaşlardan öğrendim

cihan54
22.March.2013, 19:52
aynı soruyu bende sormuştum burda hatta korkmuştum balata falan mı ayırmıyor diye ama öyle değilmiş normal bir durum yarım metre bende yürüyordum geçmeyince ama artık öyle değil olduğum yerde bir gaz ver bas debriyaja şak diye geçiyor saolsunlar bunlarıda burdaki arkadaşlardan öğrendim

http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=6957 8)

Başlıkta vites sorunu gibisinden yazsaydın arandığında yardımcı olabilecek bir konu aslında 8) O yüzden aslında attığımız başlıklarda kullandığımız kelimeler, bizden sonrakiler için önemli ve yol göstericidir 8)

Gestapoz
23.March.2013, 15:50
Bende ilk başta çok tedirgin olmuştum aha dedim bi aylık harçlığı gömücez şanzımana. şöyle bi kolaylığı daha var debriyaj sıkılıyken gaz ver tam o sırada at boşa o zaman da sorunsuz geçiyor yokuştayken en iyi çözüm bu gibi geldi bana

Ultragore
23.March.2013, 15:54
Anıl motoru ilk aldığımda aynı sorun bendede wardı .Forumdan özgürün sayesinde bir ustayla tanıştım ve bir kaç iş yaptırdım .Devriyaj teli orjinaliyle değişti kopmak üzereydi çünkü .Ustaya bu sıkıntıyı sorduğumda bunun çok büyük bir sorun olmadığını söyledi .motorla durduğun zaman vitesteyse hafif öne we geri aldığında çat diye geçiyor benim kavrama çok aşağıda olduğundan biraz yukarı aldı şimdi çok daha rahat geçiyor .Hafif ileri geri yapıp vites attığında sorun halloluor bu arada yarım metre falanda değil olduğun yerde neredeyse ..

Zafer
04.April.2013, 15:11
celil abi benim bir sorum var sana 1. vitese gecerken vites geçis sesi vardır herkesin bildigi benimki oyle degil cok farkılı çat diye bir ses geliyor normalmidir bu ses

marlox
04.April.2013, 15:18
bizim spyderlarda bu da normal :D:D:D tabi çat sesinin desibeline bağlı debriyajın tam kavramıyor olabilir...

Zafer
04.April.2013, 17:18
Sesin Desibeli çok yüksek debriyajın tam kavramıyor olsa diger viteslerdede sorun yasamam gerekmiyormu peki sadece 1. vitese düserken oluyor

marlox
04.April.2013, 17:23
benim motorda da ses yapıyor ama ses yüksek değil senin motorun ya 1. vites dişlileri daha tam oturmuyor yerine yada sekromeç inde problem olabilir tabi sitedeki abilerimiz ustalarımız daha iyi bilir benimki sadece onlar konuyu görmeden bir varsayım...

anilaki
04.April.2013, 17:41
Ben de bir yerde okumuştum. 1. Vitese geçiş, diğer viteslere oranla daha seslidir diye. Özellikle motor giderken, Hız yüksekken 30-40 gibi 1 vitese geçişte, el debriyajda olsa bile tok bir ses geliyor.

Zafer
04.April.2013, 18:41
Ben de bir yerde okumuştum. 1. Vitese geçiş, diğer viteslere oranla daha seslidir diye. Özellikle motor giderken, Hız yüksekken 30-40 gibi 1 vitese geçişte, el debriyajda olsa bile tok bir ses geliyor.

Evet giderken vites duserek yavaslıyorum durmam gerektiginde ise 1. vitese geciyorum ve o tok sesi duyuyorum.

CELİL
04.April.2013, 22:18
merhaba zafer genel olarak 1 e vites daha sert ve biraz sesli olur debriyajın ayarı tam değilse bu ses daha yüksek ve özellikle 1 inci viteste geçiş sert olur servise ugrayıp bir kontrol ettirirsen iyi olur 8)