Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sudan sorular?

frkinhere
23.March.2013, 01:16
Havanın güzelliğinden hemen atladım motora boş alanda dönmece, vites atıyorum, fren mesafelerini deniyorum derken, pat önüme çocuk çıktı. Yavaş gidiyordum gerçi ama acemiliğin verdiği heyecanla ön frene aslınca pat kendimi sağ tarafta yerde sürüklenir buldum. 1 metre kadar sürüklendim sanırım. Bana önemli bir şey olmadı Allahtan. Motorunda sağ aynası yamuldu yere bakıyor artık. Sağ sinyal biraz yamuldu, sanırım kauçuk olan kısmı yırtıldı biraz, fakat esas sorun yan yattıktan sonra sağ pedalın oradan su aktı biraz. Sanırım kelepçeli olan borunun oradan geldi. Kaygan bir sıvıydı.

Sorum şu ki:

Motorun suyu eksilip eksilmediği, eksildi ise ne kadar koymak gerektiği.

Motor üçüncü vitese geçince pat pat bağırmaya başladı. Düşmemle bi ilgisi olabilir mi?

Biraz hızlanınca fanların olduğu yerden zırıltı gelir oldu. Neyden kaynaklıdır acaba.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

CELİL
23.March.2013, 11:29
Merhanba faruk geçmiş olsun Allah beterinden korusun :(
radyatörün yedek su deposu var eksilen suyu oradan çekiyor depo akünün altında motorun altından bakınca beyaz bir depo gürücen içindeki su deponun 3 de 2 si veya yarısı kadar dolu olması gerekiyor eksikse akünün yanında siyah yuvarlak bir kapak var altında minik bir depo var ve altından ince bir hortum radyatörün yedek su deposuna iniyor
fandaki sürtme sesi fan dönerken dış koruma saçına değiyor olabilir
yüksek gaz vermesi gaz kolun takılıyor olabilir

Emre
23.March.2013, 17:44
Geçmiş olsun Faruk, Allah beterinden korusun :(

Aynayla, sinyali dert etme. Aynayı düzeltmek için somunlarını gevşetip istediğin şekilde konumunu tekrar ayarlayıp sonra tekrar sıkarsan eskisi gibi olur. Sinyalinde kauçuk kısmı yırtıldıysa bir japon yapıştırıcısı alıp o körüğün içine, karşılıklı gelen yerlerin çeperlerine güzelce sıkıp elinle yapıştırıp tutarsan oda eskisi gibi olur, sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Diğer sorularada Celil Abi cevap vermiş zaten.

Tekrar çok geçmiş olsun, sana bir şey olmasında gerisi hallolur 8)