PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardımınıza ihtiyacım var!!!

Ayberk TEKCAN
23.March.2013, 12:07
Arkadaşlar Günaydın....

Malumunuz motorumu 2 gün önce yeni aldım;Ancak bu sabah eşimle beraber motora bindik ve 15 dakika sonra ışıklarda durduğumuzda motor STOP etti...
Ve bir daha çalışmadı......

Marşa bastığımda ÇÇccccrrrrrrrrrrr diye ses geliyor ve sanki bir sürtme meydana gelircesine bir titreme oluyor. ÇARK-TARK gibi sele altından titreşimli seslerde gelmekte bu arada...

Hemen ali ustayı aradım;orda bir arkadaş sabah aynı güzargahda ki yoldan giderken beni görmüş!!! (DÜNYA KÜÇÜK...)

Durumu anlattım;Ali ustanın görmesi gerek dedi... Ama motorumu ordaki bir ağaca bağladım ve birazdan derse gireceğim... Saat 16:00'ya kadar full doluyum. Anahtarı ulaştırma şansım da yok... Kitlendim kaldım ve moralim gerçektende çok bozuk!!!

1-Sizce bu sıkıntı neden ve nerden olmuş olabilir?
2-Daha bu motoru tam olarak üstüme almadım;sahibinin gırtlağına yapışayım mı?

Teşekkür ederim.....

DR.ALP
23.March.2013, 12:28
Dün akşam itibariyle 250e-9'umu almış bulanmaktayım. Motorum 2006 model 32.222 km'de şuan. Motor genelinde pekte fazla bir bilgiye sahip değilim;ama ali ustaya götürüp bir baktırmakta fayda var. Tedbirli olmak iyidir...

Ayberk geçmiş olsun..aldığın kişinin gırtlağına yapışma tabiki:mrgreen:..zira zorla satmıyor..motoru alırken ustaya göstermişmiydin bilmiyorum ancak bu km şanzıman ve başka sorunlara gebe km dir..senin ki sanki elektrik sistemi gibi gözüküyor..detaylı bakıma sok bence 8)..nazar..

CELİL
23.March.2013, 12:32
ayberk geçmiş olsun yola çıktığında jikleyi kapattınmı jikle açık gidersen motor ısınınca durduğunda stop eder ve zor çalışır çalışsın diye ugraşıncada boğulur hiç çalışmaz
veya benzin bitmiş olabilirmi
veya kırmızı stop düğmesine elin değmiş kapanmış olabilirmi
yürürken stop ettiğine göre bence önemli bir durum değildir kolay gelsin 8)

Ayberk TEKCAN
23.March.2013, 12:38
CELİL:

Üstad;Jikle kapalıydı,kırmızı düğmeyide kontrol ettim... İçinde 50 tl'lik benzin olduğunu ve 200km civarında yol yapacağını söyledi...
Zaten aldığımdan beri en fazla 70-80 km yol yapmışımdır....

Harbi stress bastı....

CELİL
23.March.2013, 12:56
CELİL:

Üstad;Jikle kapalıydı,kırmızı düğmeyide kontrol ettim... İçinde 50 tl'lik benzin olduğunu ve 200km civarında yol yapacağını söyledi...
Zaten aldığımdan beri en fazla 70-80 km yol yapmışımdır....

Harbi stress bastı....
en basitleri eledik o zaman sadece benzini kontrol etmeden emin olma benzin anahtarını tedbiren yedeğe çevir kontrol et bunların dışında elektriksel bir durum olabilir
motor nerde kaldı

ağfndrdm
23.March.2013, 16:33
Marşa bastığımda ÇÇccccrrrrrrrrrrr diye ses geliyor ve sanki bir sürtme meydana gelircesine bir titreme oluyor. ÇARK-TARK gibi sele altından titreşimli seslerde gelmekte bu arada...

elektirik kaynaklı bir sıkıntı olabilir ,akü boşalmış ,oksit filan yapmış olabilir
vurdurarak çalıştırmayı denedinmi?

Ayberk TEKCAN
23.March.2013, 17:09
Arkadaşlar merhaba;

Sonunda bugünkü eğitimlerim şükür bitti...

Birazdan hemen motorun yanına gideceğim;eski sahibiyle konuştum ''motorumun arkasındayım sıkıntısı yoktu. Benzinden dolayı kir birikip tıkamış olabilir. Jikleyi açık unutmuş olabilirsin. Yeni benzin koy ve içinede verdiğim temizlik katkısını ekle..'' dedi...
Yani şimdilik adamın gırtlağını sıkmıyorum...8)

Motorum ümraniye'den çengelköye çıkarken-yada libadiyeden çengele çıkarken yol üstündeki mezarlığın orda kaldı...

Bakalım bütün ihtimalleri deneyeceğim;sonuç kimbilir ne olacak...

Burdan yine sizlere bilgi veririm...

Anilgardiyan
23.March.2013, 17:16
Arkadaşlar merhaba;

Sonunda bugünkü eğitimlerim şükür bitti...

Birazdan hemen motorun yanına gideceğim;eski sahibiyle konuştum ''motorumun arkasındayım sıkıntısı yoktu. Benzinden dolayı kir birikip tıkamış olabilir. Jikleyi açık unutmuş olabilirsin. Yeni benzin koy ve içinede verdiğim temizlik katkısını ekle..'' dedi...
Yani şimdilik adamın gırtlağını sıkmıyorum...8)

Motorum ümraniye'den çengelköye çıkarken-yada libadiyeden çengele çıkarken yol üstündeki mezarlığın orda kaldı...

Bakalım bütün ihtimalleri deneyeceğim;sonuç kimbilir ne olacak...

Burdan yine sizlere bilgi veririm...

hocam libadiyedeyim bende , yardım gerekirse hemen yanına gelirim , detaylı bakabiliriz.

Ayberk TEKCAN
23.March.2013, 17:21
Arkadaşlar;

Telefon numaram:

0536 761 0 212

7/24 açıktır... İhtiyacınız olursa arayabilirsiniz....

Dostum teklifin için çok teşekkür ederim... Çağrı bırakırsan yada numaranı sms atarsan sevinirim.8) 8) 8)