Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir garip sabah arızası daha =)
daytona250
27.March.2013, 14:14
Arkadaşlar merhabalar..
3 gündür sabahları çok ilginç bir sorun başıma geliyor..anlatmaya çalışayım bakalım fikrilerinizi alayım istiyorum..
Motor 2 gün çalışmadan durduktan sonra;
Sabah erken saat motoru çalıştırmak amacıyla kontağı açıyorum, jiklemi açıyorum, kırmızı starter butonunu açıyorum ve marşa basıyorum..tam motor alcak ve çalışçak gibi olurken maalesef almıyor ve çalışmıyor..
pes etmeden kontağı kapatıp tekrar açıyorum (bunu neden yaptığımı bilmiyorum, durmayın üstünde) tekrar şansımı deniyorum..maalesef bu sefer hiç alcak gibi dahi olmuyor, marş civcivciv dediği ile kalıyor..
sonra motorun durduğu otoparkın başına kadar motoru iteliyorum, vites boşta, aşağı doğru hafifce yine iteleyerek azcık ivme kazanınca ilk marşta hemen aslanlar gibi çalışıyor..bu arada bu yaptığım işlem vurdurma işlemi değil..çok kısa mesafede ve eğimsiz bir yerde motoru azcık hareketlendirip boştayken marşa basmaktan ibaret
kıymetli yorumlarınızı, tahminlerinizi, fikirlerinizi bekliyorum..
DR.ALP
27.March.2013, 14:18
Arkadaşlar merhabalar..
3 gündür sabahları çok ilginç bir sorun başıma geliyor..anlatmaya çalışayım bakalım fikrilerinizi alayım istiyorum..
Motor 2 gün çalışmadan durduktan sonra;
Sabah erken saat motoru çalıştırmak amacıyla kontağı açıyorum, jiklemi açıyorum, kırmızı starter butonunu açıyorum ve marşa basıyorum..tam motor alcak ve çalışçak gibi olurken maalesef almıyor ve çalışmıyor..
pes etmeden kontağı kapatıp tekrar açıyorum (bunu neden yaptığımı bilmiyorum, durmayın üstünde) tekrar şansımı deniyorum..maalesef bu sefer hiç alcak gibi dahi olmuyor, marş civcivciv dediği ile kalıyor..
sonra motorun durduğu otoparkın başına kadar motoru iteliyorum, vites boşta, aşağı doğru hafifce yine iteleyerek azcık ivme kazanınca ilk marşta hemen aslanlar gibi çalışıyor..bu arada bu yaptığım işlem vurdurma işlemi değil..çok kısa mesafede ve eğimsiz bir yerde motoru azcık hareketlendirip boştayken marşa basmaktan ibaret
kıymetli yorumlarınızı, tahminlerinizi, fikirlerinizi bekliyorum..
akü gibi geldi sanki bana..
daytona250
27.March.2013, 14:20
akü gibi geldi sanki bana..
alp abi sabah ilk marşa basarken marşda bir kuvvetsizlik olmuyor ama, ya da sabah iterek çalıştırdıktan sonra gün içindekji diğer marşlarda da ilk marşda şak diye alıyor..o yüzden akü değil diye düşündüm..
DR.ALP
27.March.2013, 14:22
bu akünün zayıflığı ile ilgili diyorum ben..kaç yıllık akü?bazen bitmiş aküler bile ilk marşta alabiliyor...bu arada izmir uyuyor biz teeeee bodrumdan destek veriyoz....
mrtglc
27.March.2013, 14:23
enteresan bir durumla karşı karşıyayız arkadaşlar. Herkes şekerli bişeyler yiyip zihnini açsın ve düşünsün :D
Emrehan
Kaan bujilere bi bak derim ben. Marş çeviriyor ama ateşlemiyorsa bujilerle ilgilidir bence.
mrtglc
Banada akü gibi geliyor.
mrtglc
27.March.2013, 14:25
Kaan bujilere bi bak derim ben. Marş çeviriyor ama ateşlemiyorsa bujilerle ilgilidir bence.
emrehan bujiden olsa hiç çalışmaz yanlışmıyım . bir kere çalıştıktan sonra sorun yok diyor.
Emrehan
27.March.2013, 14:29
emrehan bujiden olsa hiç çalışmaz yanlışmıyım . bir kere çalıştıktan sonra sorun yok diyor.
Abi nemlidir, kurum vardır, veya bi temassızlık vardır, bi kere çakınca devamı geliyodur. Nemli kibriti düşün; birkaç kere sürtersin yanıverir.
mrtglc
27.March.2013, 14:33
bence akün zayıf. nedenine gelince;
şimmdi ilk marşta zaten soğuk havada regaller pekbi nazlanır. sen çalıştırana kadar ise senin zayıf olan akün zaten iyice kendini kaybeder ve marş motorunu çeviremeyecek kadar halsizleşir. Bu arada sen biraz bekleyince akü hafif kendini toparlar. bu bekleme süresincede motor ilk çalıştırma deneyiminde karbüratörden karışımı çekmiş olup kendini ateşlemeye hazır hale getirmiştir. Tek sorun akünün marş motorunu döndürecek kadar kendini toparlamasına kalır. Bunuda becerdikten sonra motorun çalışır. ve artık ısındığından ayrıca aküde hafiften şarz olduğundan gün içinde sorun çıkarmadan ilk marşta çalışır. bence çok büyük bir sorun gibi gözükmüyor.
Konu ile alakalı olmasada dip not olarak geçiyim istedim.
motoru park edecek ve gece boyunca çalıştırmayacaksanız park yerinize 300-500 metre kala benzin vanasını kapalı konuma getiriniz. ve gece boyunca yada çalıştırana dek vanayı açmayınız. sabah çalıştırırken motorunuzun boğulmasının önemli etkenide benzin vanasını açık unutmanız. çalıştırmadan önce vanayı açar açmaz değilde 15-20 saniye sonra marşa basarsanız motorunuzun daha rahat çalıştığını farkedersiniz.
mrtglc
27.March.2013, 14:34
Abi nemlidir, kurum vardır, veya bi temassızlık vardır, bi kere çakınca devamı geliyodur. Nemli kibriti düşün; birkaç kere sürtersin yanıverir.
ama diyorki ilk marşı alıyor ondan sonrada civcivciv yapıp marş motorunu döndürmüyor diyor. belki ikinciye döndürse sorunsuz çalışacak gibi.
daytona250
27.March.2013, 14:44
mrtglc kardeşim, ben de senin gibi düşünüyorum, tamirciye gittim, burda bırak, sabah biz deneyelim yaşayıp görelim dedi..
bana da sanki akünün görevini marşı basacak kadar yapamaması sorunu gibi geliyor..cuma bırakıcam servise, bakalım..
DR.ALP
27.March.2013, 15:27
bence akün zayıf. nedenine gelince;
şimmdi ilk marşta zaten soğuk havada regaller pekbi nazlanır. sen çalıştırana kadar ise senin zayıf olan akün zaten iyice kendini kaybeder ve marş motorunu çeviremeyecek kadar halsizleşir. Bu arada sen biraz bekleyince akü hafif kendini toparlar. bu bekleme süresincede motor ilk çalıştırma deneyiminde karbüratörden karışımı çekmiş olup kendini ateşlemeye hazır hale getirmiştir. Tek sorun akünün marş motorunu döndürecek kadar kendini toparlamasına kalır. Bunuda becerdikten sonra motorun çalışır. ve artık ısındığından ayrıca aküde hafiften şarz olduğundan gün içinde sorun çıkarmadan ilk marşta çalışır. bence çok büyük bir sorun gibi gözükmüyor.
Konu ile alakalı olmasada dip not olarak geçiyim istedim.
motoru park edecek ve gece boyunca çalıştırmayacaksanız park yerinize 300-500 metre kala benzin vanasını kapalı konuma getiriniz. ve gece boyunca yada çalıştırana dek vanayı açmayınız. sabah çalıştırırken motorunuzun boğulmasının önemli etkenide benzin vanasını açık unutmanız. çalıştırmadan önce vanayı açar açmaz değilde 15-20 saniye sonra marşa basarsanız motorunuzun daha rahat çalıştığını farkedersiniz.
ben vanayı hiç kapatmadım bi sorun da olmadı..sadece varsa benzindeki tortu veya pisliğin vana açıkken (-) etkisi olur diye biliyorum..
mrtglc
27.March.2013, 15:39
Alp abi vana açık pozisyonda iken depodaki benzin sürekli karbüratörün ağzında oluyor. makina çalışmadığı sürece karbüratöre doğru sürekli bir basınç söz konusu. arkadaşın bahsettiği gibi durumlarda motor 3-5 marş almıyorsa motorun boğulma olasılığını arttırmış oluyoruz. bende regal varkken kışın zor çalışlırdı. bikaç marştan sonra vanayı kapatıp bi kaç marş daha yapardım sonra vanayı açardım çalışırdı.
CELİL
27.March.2013, 16:20
değişik bir durum ama benim tahminim havalar hala serin olduğundan jikle açmak gerekiyor ve marşla beraber hafif gaz vermek gerekiyor verilmezse benzer durum oluyor motor çalışmıyor 8)
marlox
27.March.2013, 16:28
bence çalıştırmadan önce
yani kontoğı çevirdikten sonra
kırmızı tuşu da açınca
marş yapmadan
gaz elciğini bir kaç kez aç kapat
gaz ver yani sonra dene
bence
aynı şey her sabah benimde başıma geliyor
artık gaz pedalını 2-3 kez açıp kapattıktan sonra tek marşta çalışıyor...
daytona250
27.March.2013, 17:10
abiler kardeşler o zaman ben jikle açık biçimde gazı 2 kez açıp kapattıktan snra marşa basıp denemelere devam edeyim..
neticeyi bildiririm..
marlox
27.March.2013, 17:16
dene bakalım olursa sevinirim
ozguralic
27.March.2013, 17:43
abiler kardeşler o zaman ben jikle açık biçimde gazı 2 kez açıp kapattıktan snra marşa basıp denemelere devam edeyim..
neticeyi bildiririm..
bu en mantıklı yöntem zaten. Diğer türlü jikle açıkken marş almadığında direk boğulmaya geçiyor.
Ben anlattıklarına benzerlerini yaşamıştım, olay aküden kaynaklanıyor. Bence git ucuz bir çinli akü al sorunun çözülsün, servisle falanda uğraşma 8) Bu arada akün ne kadarlık yani en son ne zaman değişmiş? Çin malları için 2 sene falan ömrü olur diyorlar.
RACER35
27.March.2013, 17:53
10-15 Yıldır motora binerim hiç benzin musluğumu kapamadım hiçte silindire benzin dolmadı çünkü karbüratörün şamandırası çalışıyor çalışmasaydı taşırırdı ve tahliye hortumundan(karbüratörün) fazla benzini akıtırdı.
sabah çalıştırırken hiç marşımı zorlamadım benimkide regal(tereddütte kalmayın) yeri geliyor yağmurun altında, yeri geliyor bıranda altında, yeri geliyor garajda, hiç sorun yaşamadım 1 yıl binmediğimde oldu benzin doldurdum aküsünü doldurdum, tek marşta ateş nazar bakımları tamam mı kaanım makinanın yağı suyu tuzu yerindemi buji muji kafası sağlam mı ?
sağlamsa enginimin dediği gibi pompala gazı 2-3 kez bi işesin karbüratörün emmeye doğru koklasın oktanı ver ateşi devam :mrgreen::p8) hee yok bunları yapıpta çalışmıyorsa hava alıyordur makina elektrik aksamına contasına karbüratörüne baktır ben izmirdeyim ufak tefek sıkıntılarda elimden geldiğince yardımcı olurum biliyosun, arayın buluşalım enginle birlikteyiz hep ;)
cengiz abi işin piri servis nosu var enginde motorunu da heryere teslim etme ;)
daytona250
27.March.2013, 19:13
10-15 Yıldır motora binerim hiç benzin musluğumu kapamadım hiçte silindire benzin dolmadı çünkü karbüratörün şamandırası çalışıyor çalışmasaydı taşırırdı ve tahliye hortumundan(karbüratörün) fazla benzini akıtırdı.
sabah çalıştırırken hiç marşımı zorlamadım benimkide regal(tereddütte kalmayın) yeri geliyor yağmurun altında, yeri geliyor bıranda altında, yeri geliyor garajda, hiç sorun yaşamadım 1 yıl binmediğimde oldu benzin doldurdum aküsünü doldurdum, tek marşta ateş nazar bakımları tamam mı kaanım makinanın yağı suyu tuzu yerindemi buji muji kafası sağlam mı ?
sağlamsa enginimin dediği gibi pompala gazı 2-3 kez bi işesin karbüratörün emmeye doğru koklasın oktanı ver ateşi devam :mrgreen::p8) hee yok bunları yapıpta çalışmıyorsa hava alıyordur makina elektrik aksamına contasına karbüratörüne baktır ben izmirdeyim ufak tefek sıkıntılarda elimden geldiğince yardımcı olurum biliyosun, arayın buluşalım enginle birlikteyiz hep ;)
cengiz abi işin piri servis nosu var enginde motorunu da heryere teslim etme ;)
kardeşim yağı suyu tuzu yerinde, bujiler daha yeni, aküden uyuzlanıyorum, burda bbenşm 1.sanayide güvendiğim bi yer var, hem yakın, cuma onlara bırakçam cts sabah anlarız derdi..
çok sağolasın kardeşim, skışırsam zaten direk size alo =)
apv41
28.March.2013, 01:48
supap ayarları kontrolden geçirilmeli !! gün içinde diğer çalışmalarda sorun yoksa akü ve şarj ölçülmeli ;)
marlox
28.March.2013, 10:36
kaan seninle gidelim bi cengiz abiye biz :D bende şu zinciri bi göstereyim :D
daytona250
28.March.2013, 10:39
enginim gidelim kardeşim de bana çook aşırı ters..ev karşıyakada iş 1.sanayide cengiz abim karabağlarda...
wakit problem zaten haftaiçi, şirketten ayrılamıyorum çok, o yüzden bu sanayideki ustama baktırıcam sanırım yarın..
motorun üzerinde kullanmadığım alarm var onu söktürücem, suyuna tuzuna baksınlar, zincirine baksınlar, bi de kalsın orda motor, denesinler ertesi sabah motor soğukken bakalım..
Anilgardiyan
28.March.2013, 18:00
enginim gidelim kardeşim de bana çook aşırı ters..ev karşıyakada iş 1.sanayide cengiz abim karabağlarda...
wakit problem zaten haftaiçi, şirketten ayrılamıyorum çok, o yüzden bu sanayideki ustama baktırıcam sanırım yarın..
motorun üzerinde kullanmadığım alarm var onu söktürücem, suyuna tuzuna baksınlar, zincirine baksınlar, bi de kalsın orda motor, denesinler ertesi sabah motor soğukken bakalım..
evet bu alarm olayını en başta söyleseydin sana cok daha iyi bir şekilde yardımcı olabilirdik , sorunun %90 alarmdan :) Aküyü felç ediyo cünkü
daytona250
28.March.2013, 19:31
evet bu alarm olayını en başta söyleseydin sana cok daha iyi bir şekilde yardımcı olabilirdik , sorunun %90 alarmdan :) Aküyü felç ediyo cünkü
celil abi daha önce sölemişti alarm olayını, ben üşenmiştim çıkarttırmaya, fırça yemeyelim diye sakladım hepinizden ama ağzımdan kaçırmışım =)
daytona250
29.March.2013, 10:44
sabah çalıştırmadan 3 kez gazı açıp marşa basınca zınk diye aldı walla..şimdilik sorun yok gibi..bakalım..
RACER35
29.March.2013, 12:17
sabah çalıştırmadan 3 kez gazı açıp marşa basınca zınk diye aldı walla..şimdilik sorun yok gibi..bakalım..
sevindik hadi hayırlısı kazsız belasız :)
nenickila
05.May.2014, 10:13
günaydın abilerim kardeşlerim,
bende arkadaşın sorunun aynısından muzdaripim ve bendede alarm var iptal ettirmem gerekiyor sanırım. bendede RR 250 var sabahları gaz yemiyor 5-6 kere ugraştırıyor uyuz ediyor. sübap ayarı yaptırttım, bujileri japon markayla değiştirttim, elektrik aksamı kontrol ettirdim, güvenilir ustam akününde yeterli olduğunu hatta 600 motorları bile idare edeceğini söylüyor (zaten akü hayvan gibi afedersiniz :mrgreen: )
motor boğulmuş olabilirmi? motor boğulması tam olarak neye sebep olur, nasıl tamir edilebilir?
bu kardeşiniz buı dertten nasıl kurtulur :cry:
günaydın abilerim kardeşlerim,
bende arkadaşın sorunun aynısından muzdaripim ve bendede alarm var iptal ettirmem gerekiyor sanırım. bendede RR 250 var sabahları gaz yemiyor 5-6 kere ugraştırıyor uyuz ediyor. sübap ayarı yaptırttım, bujileri japon markayla değiştirttim, elektrik aksamı kontrol ettirdim, güvenilir ustam akününde yeterli olduğunu hatta 600 motorları bile idare edeceğini söylüyor (zaten akü hayvan gibi afedersiniz :mrgreen: )
motor boğulmuş olabilirmi? motor boğulması tam olarak neye sebep olur, nasıl tamir edilebilir?
bu kardeşiniz buı dertten nasıl kurtulur :cry:
Egemen sabahları ilk çalıştırmada akü marşı kuvvetli seri çeviriyorsa akü sağlamdır
boğulma olayı motora çok gaz verip karbiratörün fazla benzin doldurulmasına denir fazla benzin geldiğinde makina boğulur çalışmaz
ilk çalıştırmada önce 2 kez gaz ver jikleyi tam aç çok hafif gaz vererek marşa bas en rahat böyle çalışır makina ısınınca jikleyi kapatırsın makina normale döner (başka bir sıkıntı yoksa)
Birde karbiratör hava ayarı bozuksa makina zor çalışır kolay gelsin 8)
nenickila
05.May.2014, 12:28
Egemen sabahları ilk çalıştırmada akü marşı kuvvetli seri çeviriyorsa akü sağlamdır
boğulma olayı motora çok gaz verip karbiratörün fazla benzin doldurulmasına denir fazla benzin geldiğinde makina boğulur çalışmaz
ilk çalıştırmada önce 2 kez gaz ver jikleyi tam aç çok hafif gaz vererek marşa bas en rahat böyle çalışır makina ısınınca jikleyi kapatırsın makina normale döner (başka bir sıkıntı yoksa)
Birde karbiratör hava ayarı bozuksa makina zor çalışır kolay gelsin 8)
teşekkür ederim abi söylediklerini deneyeceğim :cheesy:
bu arada asprin gisin abi her derde devasın maşallah nazar
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.