Orijinalini görmek için tıklayınız : Besimde heyecan dorukta
REALİST
28.March.2013, 20:55
Arkadaşlar az önce Besim Regal DD250-E9B motorunu teslim aldı bugün plaka ruhsat işlemlerini tamamladı biraz önce Cevahir avm de yanımda idi ilk resimlerini paylaşıyorum soruları olan varsa bu zamana kadar scoother kullanmış birininin adamtasyonu konusunda size bilgi vericektir benim ilk anladığım debrajın canını okumuş :p birde vibrasyondan bahsetti biraz haricinde bir tur attım spyder den sonra çok kolay bir sürüş hissi verdiğidir bunun haricinde koltuğu inanılmaz rahat,ve ön cam yani siperlik bu modele şart görüntüyü tamamlıyacağını düşünüyorum saygılarla.http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/580254_10151512085957567_982821024_n.jpg
REALİST
28.March.2013, 20:56
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/580254_10151512085957567_982821024_n.jpg
REALİST
28.March.2013, 20:57
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s480x480/392776_10151512085037567_869666654_n.jpg
mrtglc
28.March.2013, 20:57
Hayırlı uğurlu olsun.
REALİST
28.March.2013, 20:58
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/549831_10151512084532567_1448387146_n.jpg
cihan54
Hayırlı olsun bree :) Allah nazardan saklasın..
REALİST
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/625466_10151512083742567_651491036_n.jpg
CELİL
28.March.2013, 21:04
Besim güle güle kullan Allah nazardan kazadan beladan korusun nazar8)
yns_43
28.March.2013, 21:31
Allah kaza bela vermesın gule gule kullan ınş aah ah :|
Besim
28.March.2013, 21:36
İlk defa vitesli motor kullandım Yüksel Abi'den aldım benzinciye gidene kadar debriyaj buram buram koktu ;) benzinciden sonra 1. Köprüden Cevahir e geçtim fotoları orada çektik daha sonra Nişantaşı'ndan hanımı alıp kemerburgaza eve geçtim. Kafama takılan sorular oldu. Mesela bu motor balansorlu değilmidir ki gercekten çok titreşim var. Mesela 4. Viteste 60 i geçemedim 65 yapsam iç organlarıma kadar titredim. Hanım'da aynı şikayetten muzdaripti. Normali bumudur yoksa benim motorda mı sorun var acaba. Mesela titreşim 5. Viteste 80 de başlıyor ki bu durumda motorla uzun yol imkansız oluyor. Açıkcası titreşim sebepli biraz hayal kırıklığına uğradım. Ama yol tutusu virajlara yatışı muazzam.
mesutdikmen
28.March.2013, 21:43
Gule gule kullan allah kazasız belasız yolculuklar nasip etsin.:cheesy:
REALİST
28.March.2013, 21:50
İlk defa vitesli motor kullandım Yüksel Abi'den aldım benzinciye gidene kadar debriyaj buram buram koktu ;) benzinciden sonra 1. Köprüden Cevahir e geçtim fotoları orada çektik daha sonra Nişantaşı'ndan hanımı alıp kemerburgaza eve geçtim. Kafama takılan sorular oldu. Mesela bu motor balansorlu değilmidir ki gercekten çok titreşim var. Mesela 4. Viteste 60 i geçemedim 65 yapsam iç organlarıma kadar titredim. Hanım'da aynı şikayetten muzdaripti. Normali bumudur yoksa benim motorda mı sorun var acaba. Mesela titreşim 5. Viteste 80 de başlıyor ki bu durumda motorla uzun yol imkansız oluyor. Açıkcası titreşim sebepli biraz hayal kırıklığına uğradım. Ama yol tutusu virajlara yatışı muazzam.
Besim benim kişisel görüşüm ki biliyorsun sadece 1 yıldır vitesli motor kullanıyorum bundan önceki mondial 150 mcde gördüğüm yarım saatlik kullanım sonrasında belden altını hissetmiyordum bu motorun o klasmanda olacağını düşünmüyorum.Ama unutmamak lazımki vibrasyon mutlaka olucaktır bu arada sen daha önce hiç vitesli motor kullanmadığın için sanki biraz devirini ayarlamakta sorun yaşadığını düşünüyorum böyle durumlarda titreşimi daha çok hissedersin henüz debraj vites ayarlarıda sana göre ayarlı olmadığını da düşünebiliriz zannedersem ilk bakıma gittiğinde şu anki içinde bulunan rodaj yağı değiştiğinde ve ayarlar yapıldığında çok farkedicektir bu arada sende vitesli motora alışmış olucaksın bir commiter yada scoother kıvraklığında olmasada bu alet sana ve etrafına başka hazlar vericektir.:cheesy:
REALİST
28.March.2013, 21:51
Bu arada konuyla ilgili ağır abilerin yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum tecrübe çok önemli8)
DR.ALP
28.March.2013, 21:55
Besim hayırlı olsun..kazasız belasıznazar nazar nazar..henüz rodajdasın..varolan belli miktar vibrasyon sende biraz fazla olur..rodajdan sonra azalır ama tamamen geçmez..
CELİL
28.March.2013, 22:04
besim sen scoter den geçtiğin için ve vites devirlerini tam ayarlayamadığından vibrasyonu fazla hissediyorsundur blansörlü modellerde titreşim yok denecek kadar azdır makinaya biraz elin ayagın alışsın rahatsızlık duyduğun bir şey olursa servise gösterirsin 8)
barış birde sen makinaya bin kullan senin spyder den farkı olmaması gerekiyor aynı motor var üstünde 8)
dtahir
28.March.2013, 22:17
Hayırlı uğurlu olsun. Heyecanın hiç eksilmesin...
Besim
28.March.2013, 22:21
Teşekkürler arkadaslar. Celil abi dediğin gibi baris binince belli olacak yarın ilk is barışın motora binmesini sağlamak olacak ama yeni modellerde vibrasyon yok denecek kadar az dediğiniz için benim motorda bir sorun olduğunu düşünüyorum yarın baris binince belli olacak sorun bendemi motordami ama vibrasyon haricinde çok oturakli bir motor ve çevredekilerin bakması çok hoşuma gitti
REALİST
28.March.2013, 22:41
Bende diyorum Besim niye yarın mutlaka bin falan diyo :mrgreen: fikir Celil abiden çıkmış demekki sana iyi oldu laf dinlemiyosun herkez daytona al dedi sana kılıbıklık yaparsan böyle olur yok hanımsız binmem falan bin şimdi :p şaka şaka tamam yarın bi tur atarım hala abrttığını ve alışkanlıkla ilgili olduğunu düşünüyorum.Yarın paylaşırım..
sezar
28.March.2013, 22:57
Güle güle kulan, kazasız, belasız, zevkli sürüşler...:cheesy:
REALİST
28.March.2013, 23:06
wkemal
30-07-2008, 18:55
Eski forumlardan şöyle bir bilgi aldım nekadar doğrudur bilmiyorum denemekte fayda olabilir.8)
EDIT: makınaya rolantı halıne ıken gaz verın...( hareket etmez ıken.motorun uzerıne oturun.motoru dık konuma aılın ve gaz verın.egerkı samba yaptıgınızı hıssedersenız vıbrasyon vardır)
tıtreme varsa balans ayarında sorun yoktur...
cunkı balans sadece hareket halıne ortaya cıkar...
rolantıde ıken vıbrasyon yokta hareket halınde ıken varsa o zaman balansa ıhtıyac var demektır...
once tespıt edın.bosu bosuna masraf etmeyın...
CELİL
28.March.2013, 23:13
wkemal
30-07-2008, 18:55
Eski forumlardan şöyle bir bilgi aldım nekadar doğrudur bilmiyorum denemekte fayda olabilir.8)
EDIT: makınaya rolantı halıne ıken gaz verın...( hareket etmez ıken.motorun uzerıne oturun.motoru dık konuma aılın ve gaz verın.egerkı samba yaptıgınızı hıssedersenız vıbrasyon vardır)
tıtreme varsa balans ayarında sorun yoktur...
cunkı balans sadece hareket halıne ortaya cıkar...
rolantıde ıken vıbrasyon yokta hareket halınde ıken varsa o zaman balansa ıhtıyac var demektır...
once tespıt edın.bosu bosuna masraf etmeyın...
bu konu anladığım kadarıyla tekerlekteki balans bozukluğundan bahsediyor motordan değil 8)
Besim
29.March.2013, 13:22
Bu sabah motora çalıştırdım nişantaşına doğru yola çıktım fakat ne zaman ha motor ısındı deyip jikleyi kapasam motor stop etmeye başladı. Hatta yolda vites değiştirmek için gazı kestiğim arada bile stop ediyordu. Mecbur jikleyi yarıya kadar açıp öyle gittim geldim. Herhalde rolantisi düşük diye düşündüm bakındım rolanti ayarının düğmesini bulamadım. Daha sonra bizim evin yakınında bir motorcu var oraya uğradım. Bu motorun rolanti ayarı nereden yapılır stop ediyor dedim, adam hemen gösterdi ayar düğmesini hatta ayarını beraber yaptık biraz yükselttik uygun bir rolantide tamamdır dedik. Sonra hareket etmek için gazı açtığımda rolanti bir aanda yükseldi ve motor bağırmaya başladı gazı bırakmama rağmen düşmedi. Adam rolantiyi düşürdü bu sefer stop etti. Tekrar rolantiyi yükselttik uygun bir ayarda tamamdır dedik gazı açınca yine yükseldi rolanti ve düşmedi. Gaz kolu takılı filanmı kalıyor dedim değil gayet güzel bırakıyor ama bir kere gaz verince rolanti yükseliyor. Bende tekrar düşürüp jikleyi açıp o şekilde eve götürdüm motoru. Sözde motorla işe gidecektim :( Neyse arabaya atladım işe geldim. Ali ustayı aradım az önce durumu izah ettim hortumu patlamıştır dedi. 1 Günlük motor yaw çok moralim bozuldu ne hortumudur patlayan onu da bilmiyorum.
Fatih
29.March.2013, 16:05
Besim abi biraz talihsizler yaşıyorsun gibime geliyor.Yoksa böyle problem çıkartacak motor değil bunlar.
CELİL
29.March.2013, 16:11
Besim geçmiş olsun bence konu arıza değil ayarlarla ilğili olabilir sıfır motorda bozuk bir parça olacağını sanmıyorum ali usta bakınca kesin durumu söyler 8)
Besim
29.March.2013, 16:11
Yanımda kuzenim var sorunsuz binen o konuda içim rahat markaya güvenim tam sadece benim şansıma 1000 de 1 olacak şey beni buldu gibi :) Bu akşam ali usta bekleyecek beni halledecez inşallah...
Besim
29.March.2013, 16:14
Besim geçmiş olsun bence konu arıza değil ayarlarla ilğili olabilir sıfır motorda bozuk bir parça olacağını sanmıyorum ali usta bakınca kesin durumu söyler 8)
Sağol Celil Abi,
Eminim çok basit birşeydir Ali Ustaya ulaştımmı çözülür benim canımı sıkan cuma akşamı trafikte hani stop edip duran bir motorla iş çıkışı 20km yol yapacak olmam. Motor sağlam olsa zevkle yapacağım bir yoldur ama arızalı olunca risk giriyor işin içine o da biraz canımı sıkıyor hepsi bu...
DR.ALP
29.March.2013, 16:59
karbüratör fazla hava alıyor sanırım..vakum hava ayarı gibi bişey yapıyorlar..yani bence sorun karbiratör ayarlarında..tabi arkasından sibob ayarı ister..kolaydır..üzme kendini..olacak bunlar..:cheesy: nazar
Besim
29.March.2013, 21:46
Arkadaslar Ali Usta'ya gittim bir tur attı geldi 1 dakikada çözdü sorunu. Neymiş napti bilmiyorum karburatorle ilgili galiba bir de debriyaj vites filan yagladi her seyini ayarladı. Benim regal oldu regal davidson :) eve dönerken hanımı da aldım isten yağmura yakalandık olduk sucuk gibi :) önce kendimi az önce de motoru kurulmadım ama her yeri çamur olmuş basıncı suyla yıkarsam yarın sıkıntı çıkartmaz dımı?
REALİST
29.March.2013, 22:00
Arkadaslar Ali Usta'ya gittim bir tur attı geldi 1 dakikada çözdü sorunu. Neymiş napti bilmiyorum karburatorle ilgili galiba bir de debriyaj vites filan yagladi her seyini ayarladı. Benim regal oldu regal davidson :) eve dönerken hanımı da aldım isten yağmura yakalandık olduk sucuk gibi :) önce kendimi az önce de motoru kurulmadım ama her yeri çamur olmuş basıncı suyla yıkarsam yarın sıkıntı çıkartmaz dımı?
Seni çakma cuppercı seni:mrgreen: yıllarca sadece bakım yüzü görmeyen scotherle 80 ni geçmeden gez 1 günde ağırlığının 3 katı motorla artislik yap yazsana foruma son ana kadar daelim 250 cc schother baktığını :?:neyse doğru yolu buldun:cheesy:boşuna stres yaptın önce düz yolda motora alışmadan gittin nişantaşından hanımı alıyorsun.
REALİST
29.March.2013, 22:05
Bu arada motoru kurulamadan bırakma yarın yıkatırsan en azından kompresörle hava bas çabuk kurur birde sprey almalısın pas giderici+pas önleyici pası direk söküyor sonrasında bez ile uyguluyorsun bir dahaki yağmurda koruyor.Ben yinede yağmurda kullanmamaya çalışıyorum örneğin bugün motorla işe geldim Cevahire akşam kapanış olduğumdan şu anda yağmur var cevahir kapalı otoparkda bırakıcam.nazar
CELİL
29.March.2013, 22:14
besim sıkıntının çözülmesine sevindim geçmiş olsun şimdi tadını çıkarma zamanı başlıyor
yarın küpüklü basınçlı suyla yıkatırsın bir şey olmaz sadece deponun altına direk su tutmasınlar orada elektirik tesisatları var 8)
Besim
30.March.2013, 10:21
Seni çakma cuppercı seni:mrgreen: yıllarca sadece bakım yüzü görmeyen scotherle 80 ni geçmeden gez 1 günde ağırlığının 3 katı motorla artislik yap yazsana foruma son ana kadar daelim 250 cc schother baktığını :?:neyse doğru yolu buldun:cheesy:boşuna stres yaptın önce düz yolda motora alışmadan gittin nişantaşından hanımı alıyorsun.
Eeee kendime bu kadar güvenmiyorsam vardır bir bildigim :) scooter veya chopper hepsi 2 teker mantık aynı tar farklı değilim sadece...
Besim
30.March.2013, 10:25
Bu arada motoru kurulamadan bırakma yarın yıkatırsan en azından kompresörle hava bas çabuk kurur birde sprey almalısın pas giderici+pas önleyici pası direk söküyor sonrasında bez ile uyguluyorsun bir dahaki yağmurda koruyor.Ben yinede yağmurda kullanmamaya çalışıyorum örneğin bugün motorla işe geldim Cevahire akşam kapanış olduğumdan şu anda yağmur var cevahir kapalı otoparkda bırakıcam.nazar
Yas kurulmadım yarın aksam yıkatacagim. Yağmurda kullanmadan olmaz ben çok zevk aldım. Sana da tavsiye ederim. Sadece on freni hiç kullanmamak gerekiyor dün geceki ufak bir tecrübeyle sabittir. Yağmuru görünce sadece arka frenin varmış gibi hareket etmek gerekiyor. Bende scooter dan geçme oldugum için ayakla frene basmayama alışık değilim onu ayarlamaya zorlandım.
Besim
30.March.2013, 10:27
besim sıkıntının çözülmesine sevindim geçmiş olsun şimdi tadını çıkarma zamanı başlıyor
yarın küpüklü basınçlı suyla yıkatırsın bir şey olmaz sadece deponun altına direk su tutmasınlar orada elektirik tesisatları var 8)
Sağol Celil Abi,
Maşallah seni tanımayan yok Ali usta tanıyor hadi onu geçtim çıraklarını kadar tanınıyorsun. Bu konuda bu kadar tanınan ve tecrübeli birinin aramızda olması çok sevindirici.
anilaki
30.March.2013, 12:19
Besim ahkam kesmek gibi olmasın ama bence rodajda motoru cok zorlamışsın. Ben de 20 gün önce Yuksel ağabey den aldım motorumu. Dün 300 bakımına Ali ustaya götürdüm. 5. Viteste 60 km nin üzerine çıkmadığım halde, rodaj yağını bir görmeliydin. İçi altın tozu gibi çapak doluydu. Dün makinanın yağını ve bujilerini değiştirdim, titreşim sorunu bende özellikle motor soğukken yapıyordu, şimdi Ali abi kademeli olarak 80 hatta 100 lere çıkmamı söyledi. Ben de çıktım, titreşim filan kalmadı. Söyleyeceğim o ki ilk yağ değişimine kadar bisiklet sürüyormuş gibi takıl.
Besim
30.March.2013, 14:18
Besim ahkam kesmek gibi olmasın ama bence rodajda motoru cok zorlamışsın. Ben de 20 gün önce Yuksel ağabey den aldım motorumu. Dün 300 bakımına Ali ustaya götürdüm. 5. Viteste 60 km nin üzerine çıkmadığım halde, rodaj yağını bir görmeliydin. İçi altın tozu gibi çapak doluydu. Dün makinanın yağını ve bujilerini değiştirdim, titreşim sorunu bende özellikle motor soğukken yapıyordu, şimdi Ali abi kademeli olarak 80 hatta 100 lere çıkmamı söyledi. Ben de çıktım, titreşim filan kalmadı. Söyleyeceğim o ki ilk yağ değişimine kadar bisiklet sürüyormuş gibi takıl.
Anıl neden ahkam kesmek gibi olsun :) Ben çok merak ediyorum 300 bakımından sonra titreşimde ne fark edeceğini herkes titreşimde bayağı fark olduğunu söylüyor. İnşallah dediğiniz gibi olur.
anilaki
30.March.2013, 16:01
Anıl neden ahkam kesmek gibi olsun :) Ben çok merak ediyorum 300 bakımından sonra titreşimde ne fark edeceğini herkes titreşimde bayağı fark olduğunu söylüyor. İnşallah dediğiniz gibi olur.
Merakını giderecekse şöyle söyleyeyim. Dünden beri sanki başka bir motora biniyorum.
Besim
30.March.2013, 17:03
Merakını giderecekse şöyle söyleyeyim. Dünden beri sanki başka bir motora biniyorum.
Bak bu beni biran önce 300km yi devirmek için heyecanlandırdı :)) Birde bir şey daha danışmak istiyorum Ali Usta bana dediki motorun şu anda üzerindeki bujiler japon malı bujilerle değişecekmiş. Size de japon malı buji mi takıldı.
REALİST
02.April.2013, 17:50
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/45181_10151520213437567_1008648256_n.jpg
Son durmumuz budur nazar
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/529579_10151520213922567_875056228_n.jpg
Birazdan Besimle Cevahirde buluşup Ali ustaya gidicez ben ilk defa tanışıcam herkezden selam götürürüm 8)
cihan54
02.April.2013, 17:57
On numarasınız beyler.. Tekeriniz düz bassın, yakın ortalığı :cheesy: Ali ustaya Raptorriders'ın selamı var dersiniz 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.