Orijinalini görmek için tıklayınız : Selam
Selam arkadaşlar uzun süredir alacağım motor markasına karar vermeye çalıştıktan sonra başlangıç için (scooter hariç) regal raptor u tercih etmeye karar verdim yaklaşık 2 ay içerisinde sizinde yardımınızla istediğim motora sahip olacağım.
Adım nuri 82 doğumluyum boyum 1,92 98 kiloyum kararsız kaldığım nokta ise şu;
Cüssem itibari ile Daytona ile spyder arasında kararsız kaldım motorun altımda ufak kalmasını istemiyorum zira benim acemi görüşüme göre duruşu bakımından daytona ya daha yakınım bir diğer sorum ise daytona ile uzun yolda sıkıntı yaşarmıyım uzun yok derken 10-11 saatlik yolculukları kasediyorum.
cihan54
29.March.2013, 18:44
Hoşgeldin Nuri...
Aramızda senin fizik ölçülerinde canciğer sevdiğimiz bi arkadaşımız var. O da spyder kullanıcısıydı ki yeni sattı. Yani diyeceğim o ki, ben Spyder öneririm. Daytona ufak görünebilir veya bünye olarak rahatsız edici gelebilir. Eğer alacağın motor sıfırsa veya temiz-bakımlı bir ikinci el olaraksa uzun sürüşleri rahatlıkla yapabilirsin. Ki aramızda bunun da örnekleri var...
Daimi olmanı dilerim..
Fatih
29.March.2013, 18:47
Nuri abi hoşgeldin.Öncelikle keyifli forumlar dilerim.Bence motor seçiminde daytona ve Spyder a da bin öyle karar ver. Uzun yol meselesine gelince.Bu motorlar su sogutmalı olduğu için uzun yola dayanıklı ama 10 12 saat diyince,daha tecrubeli abilerim yardımcı olacaklardır bu konuda.
Bu kadar hızlı cevap gelmesi sevindirici RegalRaptor konusunda tüyoları site içerisinde hala araştırıyorum geç kalmış bir hayal benimkisi ama başardıktan sonra geç kalınmış bir şey olmayacağı görüşündeyim :) uzun yolu sormamın sebebi ben kamp atmayı severim böyle güzel bir coğrafyada yaşıyorken kampsız hayat eksik kalır en azından istanbul olimpos arası yada abartmak gerekirse istanbul amasya borabay gölü arası gitmek istiyorum açıkçası çocukluğumdan beri choper hastasıyım, şimdilik bakımlı iyi bir ikinci el arıyorum eğer şartlar elverirse 2 ay lık süreçte tabiki sıfır almayı isterim.
Bakalım kısmetimiz ne olacak. :)
cihan54
29.March.2013, 19:03
Hmm.. Kamp konusunda hemfikiriz. Fakat ben şöyle bir tavsiyede bulunmak isterim.. İlk motorunuz 250cc ile biraz daha yakın kamplara giderseniz hem kendinizi hem motorunuzu üzmezsiniz. Daha sonra hem sürücülüğünüzü geliştirip hem de maddi durumları yoluna koyup bir +600cc alırsanız, sizin hayrınıza olacaktır. 250cc motor, uzun yol route'ları için yorucu gelir ve de bitmek bilmez diye düşünüyorum.. :|
CELİL
29.March.2013, 19:38
Merhaba Nuri aramıza hoş geldin :D
iki makinanında kasası iridir altında küçük kalmaz bir bayi ye git ikisinide incele üzerine otur o zaman kararını ver asfalt dışı kamp yolları için daytona daha uygundur spyder yere daha yakındır altı tümseklerde vurabir ve dengesi ön lastik ilerde olduğundan bozuk yolda daha zordur
uzun yola gelince su ve fan soğutmalı olduğundan şişmez arıza sorun yaşamadan her yere gidersin makinalar uzun yolu sever çok uzun kmler için 350 cc daha rahat olur ama 250 cc de her yola rahatlıkla gider karar senin işallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun 8)
mrtglc
29.March.2013, 19:59
Hoş geldin Nuri. Hİç geç kalmış sayılmazsın bende 29 yaşında motor sürmeye başladım. daimi olmanı dilerim.
yns_43
29.March.2013, 20:12
hosgeldin motoru aldıktan sonra her baktığında işte budur demen dileğiyle
:)
Yeniden selam arkadaşlar araştırmaya başlayalı yaklaşık 4 ay oldu bu model şu marka derken Regal Raptor de karar kılmıştım bu süre zarfında bir çok forumda bir ÇİN e bu para verilmez denildi kimisi vibrasyondan bahsetti kimisi gv 250 yi tavsiye etti açıkçası tecrübeli olmayabilirim ama GV250 de ben aradığım ruhu hissedemedim Raptor un biraz hırçın duruşu daha çekici geliyor zaten eğer iyice ilerletince Raptor umu sattığımda gönlümde yatan yamaha xvs 950 ama dediğim gibi nerden baksanız bi 3 sene kadar bende kalıcak ustalaşıncaya kadar, bir çok arkadaşımda "evladiyelik almıyorsun 2.el piyasasıda geniş satmak istediğinde" diyince kararımı daytona 350 den yana verdim hafta sonu bir mağazaya gidip daytone ve spyder ın üzerine oturcam şansım yaver gidersede 1 ay a kalmaz bu işi bitirmek istiyorum daha sonra çok başınızı ağrıtıcam toplu sürüş istekleriyle :)
İyi günler RAPTOR ailesi :)
CELİL
29.March.2013, 20:58
Yeniden selam arkadaşlar araştırmaya başlayalı yaklaşık 4 ay oldu bu model şu marka derken Regal Raptor de karar kılmıştım bu süre zarfında bir çok forumda bir ÇİN e bu para verilmez denildi kimisi vibrasyondan bahsetti kimisi gv 250 yi tavsiye etti açıkçası tecrübeli olmayabilirim ama GV250 de ben aradığım ruhu hissedemedim Raptor un biraz hırçın duruşu daha çekici geliyor zaten eğer iyice ilerletince Raptor umu sattığımda gönlümde yatan yamaha xvs 950 ama dediğim gibi nerden baksanız bi 3 sene kadar bende kalıcak ustalaşıncaya kadar, bir çok arkadaşımda "evladiyelik almıyorsun 2.el piyasasıda geniş satmak istediğinde" diyince kararımı daytona 350 den yana verdim hafta sonu bir mağazaya gidip daytone ve spyder ın üzerine oturcam şansım yaver gidersede 1 ay a kalmaz bu işi bitirmek istiyorum daha sonra çok başınızı ağrıtıcam toplu sürüş istekleriyle :)
maşallah bilinçli kullanıcı işte budur yanlız acele et bayilere 2013 modeller gelmek üzere ve gelince fiyatlar çok yükselicek çünki şuan ellerindeki 2011 - 2012 modelleri satıp yenilere sermaye yaratmaya çalıştıklarından sıfır fiyatları olabilecek en uygun seviyede 8)
marlox
30.March.2013, 10:27
aileye hoşgeldin keyifli forumlar dilerim
anilaki
30.March.2013, 12:40
Benim boyum da 1.90 motoru alırken aynı tereddtü yaşadım, spyder mı daytona mi diye. Özellikle 2011 spyderların ayak koyma yeri önde olduğu için çok rahat ettim. Daytona bence, biraz göbekli kısa boylu kullanicılar için daha uygun.
REALİST
30.March.2013, 21:33
Selam dostum aynı çekinceleri bende yaşadım çin olayı insanı biraz endişelendiriyor benim ilk motorum mondialdı senin gibi aylarca gv 250 ye kesin gözü ile bakıyordum taaki spyderı görene kadar fuarada gitmem süper oldu emin ol hangisine bakarsan bak üzerine oturduğun zaman herşey değişiyor gv250 çok kısa kaldı bende 2509b de aynı şekilde şu anda trafikte atlattığım riskler genelde etrafımdakilerin bana bakmasından oluşuyor8) daytona da güzel ama kesinlikle bence bu markada spyder çok farklı bir tarz oluşturmuş üzerinde Harley yazsan kimse şaşırmaz:cheesy: tavsiyem nacizane daha önce motor kullandınmı bilmiyorum direkt bu tarzla başlıyacaksan mutlaka eğitim al yada en az 1 yıl vitesli commiter bir motorla alıştırma yap arada dünyalar kadar fark var.:lol:
Herşey gönlünce olsunnazar
Tekrardan selam dostlar bugün iki motorada bindim açıkçası mağzaya giderken içimde daytona vardı beyaz olanı özellikle ama spyder bide bana gel dedi bide ona oturdum ait olduğum yer gibi geldi :) şimdi 1 içerisinde anca toparlıcam parayı ya temiz 2. el yada 0 a yönelicem duruma göre bu arada önceden sadece scooter tecrübem var motoru aldıktan sonra hemen caddelere akmayı düşünmüyorum zaten bir kaçtane kurs buldum başlangıç sürüş teknikleri ve ileri sürüş teknikleri hakkında onlardan birine gidicem motorumu acemiliğe kurban etme niyetinde değilim hiç :)
boxerboy
01.April.2013, 01:21
aramıza hoşgeldin... :)
o cüsseye göre ben kesinlikle Spyder derim...ayakları tamamen uzatamazsın ama rahat edersin...daytona biraz daha spor kalıyor, hatta sana ufak bile gelebilir sanırım...
bende scooter dan 250cc vitesliye geçtim sorun yaşamadım. uzun yol tecrübesi olarak da İzmit-Ankara yaptım otobandan. titreşim konusu ise birazcık can sıkıcı açıkcası. 100-110 Km den sonra oldukça artıyor titreşim. Vaktin varsa biraz yavaş gitmeyi denersin, ya da ara sıra hızlanırsın. Ben yavaş gitmiştim ve 45 dakikada bir çay molası vermiştim. ortalama 7-8 saat sürdü. motorda hiç bir sorun yaşamadım. ama titreşim olayı gözünü korkutmasın abartılacak bir sorun değil bence... zaten yılda bi kaç sefer uzun yol yaparsın tahminim :)
sağlıcakla kal :D
Spyder Forever :p
eralp_goksu
01.April.2013, 02:29
aramıza hoşgeldin... :)
o cüsseye göre ben kesinlikle Spyder derim...ayakları tamamen uzatamazsın ama rahat edersin...daytona biraz daha spor kalıyor, hatta sana ufak bile gelebilir sanırım...
bende scooter dan 250cc vitesliye geçtim sorun yaşamadım. uzun yol tecrübesi olarak da İzmit-Ankara yaptım otobandan. titreşim konusu ise birazcık can sıkıcı açıkcası. 100-110 Km den sonra oldukça artıyor titreşim. Vaktin varsa biraz yavaş gitmeyi denersin, ya da ara sıra hızlanırsın. Ben yavaş gitmiştim ve 45 dakikada bir çay molası vermiştim. ortalama 7-8 saat sürdü. motorda hiç bir sorun yaşamadım. ama titreşim olayı gözünü korkutmasın abartılacak bir sorun değil bence... zaten yılda bi kaç sefer uzun yol yaparsın tahminim :)
sağlıcakla kal :D
Spyder Forever :p
Abı senın motorda balansor yoktu degıl mı? Tıtresım o yuzdendır. Arkadas balansorlu bakıyor herhalde :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.