Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhabalarr motora başlangıç
Tuna3
02.April.2013, 01:15
Merhabalar adım Tuna 1994 doğumluyum Çanakkale'denim . Bir süredir Regal Raptor 350 E Daytona modeline bakıyorum çok ısındım ama aklımda sorularım var bir çok arkadaşım açmış olabilir ama kusuruma bakmayın bir çok sayfadada okudum aslında sizden biraz tavsiye çıkarsada çanakkaleden abilerim kardeşlerim varmı ? bu motoru kullanan bunuda merak ettiğim için bu konuyu açıyorum a2 ehliyetimi allah nasip kısmet ederse 6 sında yapılacak olan direksiyon sınavından sonra alıcam . Ehliyet direksiyon sınavı bir şekilde geçilir ama ben ilk motorum olarak bu modeli istiyorum ve vitesli motor deneyimim yok. Bisiklet ve normal vitessiz motorları kullandım . Bana + ları - leri hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz şimdiden çok teşekkür ediyorum
cihan54
02.April.2013, 09:10
Hoşgeldin Tuna..
Bence çok zorlanmazsın. Hem vitessiz motor tecrüben var hem de ehliyetin var. Yani direksiyon sınavını geçiyorsan en azından vitesli motor mantığını kavramışsındır diye düşünüyorum. O yüzden başlarda motorun ağırlığını tartma ve vites-fren pedal senkronlarına alışırsın..
Kolay gelsin, daimi olman dileğiyle..
Bu arada aktif kullanıcıları göz önünde bulundurduğumuzda, Çanakkale'den senden başka kimse yok sanıyorum... :|
marlox
02.April.2013, 09:11
Merhaba Tuna aarmıza ve ailemize hoşgeldin öncelikle keyifli forumlar ve hayalindeki motora biran önce kavuşmanı dilerim...
Daytona modeli içinde ailemiz içindeki daytona kullanıcıları cevap yazacaklardır... daimi ve aktif olman dileklerimle...
RACER35
02.April.2013, 11:22
Hoşgeldin Tuna..
Yani direksiyon sınavını geçiyorsan en azından vitesli motor mantığını kavramışsındır diye düşünüyorum.
Tuna aramıza hoşgeldin aktif olman dileğiyle kardeşim,
seçimin ilk motor olarak spyder deseydin zorlanacağını söylerdik ama daytona uygun senin için hayırlısı bakalım...nazar
Cihan kardeşim birde direksiyon sınavında vitesli motorla imtihan yapmıyorlar(SCOOTERLA DERS VERİYORLAR) bence mantığını kavraması imkansız araba kullanmıyor ise... ;)
cihan54
02.April.2013, 11:46
Tuna aramıza hoşgeldin aktif olman dileğiyle kardeşim,
seçimin ilk motor olarak spyder deseydin zorlanacağını söylerdik ama daytona uygun senin için hayırlısı bakalım...nazar
Cihan kardeşim birde direksiyon sınavında vitesli motorla imtihan yapmıyorlar(SCOOTERLA DERS VERİYORLAR) bence mantığını kavraması imkansız araba kullanmıyor ise... ;)
Sıkıdur'la sınav mı yapılır yav. motor kullanmamış olur daha.. Kim nerde sıkıdurla sınav yapıyo? Neyin kafasındalar onlar?
marlox
02.April.2013, 11:47
bende sıkıdur la aldım ehliyeti ama motor 650 km ye geldi :D:D:D:D
CELİL
02.April.2013, 12:12
Merhaba Tuna aramıza hoş geldin :)
daytona biraz ağır bir makinadır ama alışmak kolaydır vites olayı araba kullanmayı biliyorsan sorun yok hemen kavrarsın ama bilmiyorsan çevrede motor kullanmayı bilen birinden mutlaka azda olsa temel eğitimi alman lazım hatta mümkünse profosyonel bir eğitim almak en doğrusu olur işallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun kolay gelsin 8)
Tuna3
02.April.2013, 21:31
Hoşbulduk herkese inşallah uzun süreli kalıcı olurum forumda çanakkaleden tek olmam kötü olmuş yaa 2 gündür sürücü kursuna gittim benim vitesli motorda eksiğim var sınava vitessiz ile gelicem ama vitesli motorda pratik yapmak istiyorum dedim onlarda 125cc bir vitesli motorla bana 1 er saat çalıştırdılar vites değiştirmek sandığım kadar zor değilmiş sadece bi süre pratik gerecek ama zorlayacağını zannetmiyorum ilk 10dk sonra rahat rahat vites atıyor motoru zorlamadan dönüşler yapıyor rahatlıkla vites küçültüp düşürebiliyordum 6 sına kadar hergün 1 er saat gidip pratik yapıcam hem motor benim değil :D rahat rahat deneyebiliyorum sınavdada vitessiz motosiklet ile gireceğimden ( ne olur ne olmaz ) diye sorun yaşamam büyük ihtimal motorumuda ya yaz başında yada yaz sonunda alıcam bakalım kısmet
yigido2626
15.April.2013, 15:58
dostum sürücü kursu sana ybr tarzı motor vermişlerdir bizim makinalar onun yanında biraz farklı bende motorumu yeni aldım 2 hafta oldu . 350 değilde 250 cclik alsanda rahat edersin aralarında çok olmasada bi kilo farkı var . 250cc alıp adam akıllı kavrayınca daha büyük alırsın 350 değilde daha büyük :D
REALİST
15.April.2013, 16:20
Merhaba Tuna hoşgeldin Vitessiz motor kullandıysan denge problemin yoktur fakat fitesli bir motorda biraz trafik tecrübe etmen gerekiyor mutlaka alışırsın bu süreci daha hafif bir motorla geçirsen daha sağlıklı olucaktır 125cc yada 150cc commuter cb125e cbf150 gibi.
Tuna3
17.April.2013, 02:15
aynen sizinde dediğiniz gibi 125 cc lik bir yamaha ile çalıştım hatta sınav sabahı da vitessiz scooter ile gitmek yerine gittim arkadaşımın ybr sini aldım çabuk bitirip diğer işlerime yetişebilmek için arkadaşımın motoruyla gittim sıkıntı da olmadı zaten hiç hallettim 15dk da ve arkadaşıma motorunu teslim ettim 250cc benimde kafama yatmaya başladı görüntü olarak bir fark yok ise ve boyut olarak . Kilo daha az olursa benim için daha yararlı olur öğrenmem için deneyim için 250cc motor var 350 cc motor tepkimesi var haklısınız 250cc lere bakmaya başladım bende :) zaten hız ile ilgili bi sorunum yok hızı seven birisi değilim zten hız istesembu motorlara bakmam gider aynı paraya 250 cc hyo cbr falan alırım teşekkürler herkese ilgilenen abilerime ve arkadalarıma
atlantic
10.July.2013, 18:58
Merhabalar ,
Aranıza yeni katıldım,kısa zamanda ehliyetimi alıp,motorumuda edindikten sonra umarım ,forumunuz dışında İstanbuldaki arkadaşlarla görüşme imkanımız olur. Hepinize kazasız belasız günler dilerim.
Merhabalar ,
Aranıza yeni katıldım,kısa zamanda ehliyetimi alıp,motorumuda edindikten sonra umarım ,forumunuz dışında İstanbuldaki arkadaşlarla görüşme imkanımız olur. Hepinize kazasız belasız günler dilerim.
Merhaba İbrahim aramıza hoş geldin :)
ama yanlış yere yazmışsın alttaki tanışma başlığı linkine yazabilirisin
http://www.regalraptor.net/forums/newthread.php?do=newthread&f=27
rosewood
14.July.2013, 01:34
ben de bu modeli düşünmüştüm ancak uzerine bindikten sonra cesaret edemedim motor 190 kilo bana ağır geldi baslangıc olarak..bende tercihimi 140 kilo olan keeway supershadov dan yana kullandım..ama kullanamazmıyım dersen? biraz boyun posun varsa cok zorlanmazsın bence
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.