PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motordan gelen garip ses:S

Ultragore
02.Nisan.2013, 23:50
Az önce motoru çalıştırdığımda önce bir tıkırdı şeklinde sol kapak tarafından bir ses geldi ..moral anında bozuldu tabi ..neyse biraz yol aldıktan sonra ses kesildi .10 km sonra tekrar aynı ses :S ...Sesi tarif edecek olursak motor vurma sesiyle eş zamanlı sanki metal metale sürter gibi bir ses .Garip olan şey ise motor boştayken ses daha çok geliyor ve aralarda çat çat şeklinde ses geliyor ..Sesin nereden geldiğini iyice tespit etmek için kaskı falan çıkarttım rolantiyi düşürdüğüm zaman bu motor vurmasına eş zamanlı olan ses dahada arttı we aralarda tarif ettiğim gibi bir çatırtı gelior bu rutin ses dışında :S Bir iki güne ustaya göstericem sizce ne olabilir .Bu sesi motor boştayken yada rolantide çalışırken yapması garip geldi bana .Yada gazladığım zaman ben sesten duymuyoda olabilirim ..Sezon başladı inşallah büyük bir problem yoktur

Ultragore
02.Nisan.2013, 23:52
Bu arada vites geçişlerinde en ufak bir sorun yok daha önce benzer seslerde şanzıman sorunlarından bahsedilmiş

CELİL
03.Nisan.2013, 00:23
enes anattığına göre ses motor boşta iken geliyor buda yürüyen aksam veya şanzumandan değil demek oluyor
motor ritmiyle gelen bir ses siboplardan veya krank tan olabilir fazla geçiktirmeden bir ustaya göstermek iyi olur geçmiş olsun kolay gelsin

Ultragore
03.Nisan.2013, 00:51
krank bilyasından falansa eğer 10 -50 falan koyup bi deniyimmi celil abi ?Şuanda 10 -40 var . ses belki kesilir yağ değişimim gelior zaten .Bunu deneyip öylemi gitsem ustaya

ozguralic
03.Nisan.2013, 09:50
Enes sende koruma demiri var mı? koruma demirinin bağlanrılarını kontrol et. Kırılmış olabilir aynı durum bu haftasonu bende oldu.

Ultragore
03.Nisan.2013, 10:58
yok koruma demirinden değil koruma demirim yok zaten ..Ses sinir bozucu bugün şener ustaya gidicektim hava çok kötü yarında böyleymiş işte bir iki gün içinde götürücem ..istersen buluşup birlikte gidelim sende zincir dişli falan o işleri yaptırırsın

ozguralic
03.Nisan.2013, 11:11
Ben malzemeleri toparlayıp öyle yaptırmayı düşünüyorum. Haftasonu da sanırım dolu olucam Enes'cim olmazsam gelirim.

CELİL
03.Nisan.2013, 13:10
krank bilyasından falansa eğer 10 -50 falan koyup bi deniyimmi celil abi ?Şuanda 10 -40 var . ses belki kesilir yağ değişimim gelior zaten .Bunu deneyip öylemi gitsem ustaya
enes krank bilyelerinden olsa daha çok uğultu yapar ama tamamen dağılırsa vuruntu sesi olur bence yağ koymadam önce durumu netleştir ustaya göster başına daha büyük birşey çıkarmasın :(

Ultragore
03.Nisan.2013, 15:45
özgür şimdi aradım şener ustayı :D 15 dakika falan soluksuz derdimi anlattım .. Herzamanki bıkkın haliyle ' getii bakalım ' dedi :D yarında yağmurlu cuma sabahtan götürcem ..

ozguralic
03.Nisan.2013, 16:46
haha :mrgreen:

adam ehlikeyf ya, geçen yıl dedim bi çırak al kendine böyle olmaz, daha yeni almış çocuk da biraz uyanık bi tip :mrgreen: en azından işin ucundan tutar.

Ultragore
04.Nisan.2013, 17:48
Motor hazırmış birazdan alıcam .Marş motor bilyası dağılmış ayrıca özgürün dediği zincir sesini kesmek için kauçuk parça olayı hepsi 50 tl büyüksün Şener usta :D

CELİL
04.Nisan.2013, 22:45
Motor hazırmış birazdan alıcam .Marş motor bilyası dağılmış ayrıca özgürün dediği zincir sesini kesmek için kauçuk parça olayı hepsi 50 tl büyüksün Şener usta :D
enes geçmiş olsun ufak bir durummuş sevindim 8)

dragut_60
06.Nisan.2015, 21:33
selamlar geçtiğimiz hafta sonu benim makinayla geziyim dedim.yollar genelde rampa yukarı inişli çıkışlı idi.Sıkıntı yoktu ilk gün. ikinci gün ise düz yolda 100-150 km. yaptım.Bu esnada motoru deneme babında biraz yüklendim gaza.Yüklenmez olsaydım.Şimdi motora gaz verince tırrr diye bir ses geliyor.Ustama gösterdim sesine bakılırsa kranktan geliyor keşke tamgaz basmasaydın çinliye dedi.:) sökmeden de göremiyoruz tabi.Sİzce de kranktan ise illaa değişmek mi gerekir? yoksa onarılabilir mi? araştırdığım kadarıyla 450-500 tl krank:( (dd350-e6) 2011 balansörlü

CELİL
06.Nisan.2015, 21:39
Mehmet krankın tamiri malesef yok yenisini takmak lazım ama tam gaz yapmayla krank bozulmaz biz çok kez tam gaz kullandık daha önceden bir yara sorun varsa ondan olabilir geçmiş olsun :(

Potenza
06.Nisan.2015, 21:49
selamlar geçtiğimiz hafta sonu benim makinayla geziyim dedim.yollar genelde rampa yukarı inişli çıkışlı idi.Sıkıntı yoktu ilk gün. ikinci gün ise düz yolda 100-150 km. yaptım.Bu esnada motoru deneme babında biraz yüklendim gaza.Yüklenmez olsaydım.Şimdi motora gaz verince tırrr diye bir ses geliyor.Ustama gösterdim sesine bakılırsa kranktan geliyor keşke tamgaz basmasaydın çinliye dedi.:) sökmeden de göremiyoruz tabi.Sİzce de kranktan ise illaa değişmek mi gerekir? yoksa onarılabilir mi? araştırdığım kadarıyla 450-500 tl krank:( (dd350-e6) 2011 balansörlü

Mehmet motorun kaç km. de bilmiyorum ama, tam gaz basmaktan değil de, eksik yağ miktarı tetikler krank milindeki boşluk yada çalışma bozukluklarını (fabrikasyon hata olmadığını varsayıyorum)

Acaba sürekli gazı açıp kapatarak mı kullandın bu sırada. Ayrıca krank milindeki çalışma bozuklukları boşta üst devirlerde rahatsız edici düzeyde olur, bilemiyorum nasıl bir ses...
O ''tırrr'' sesi tam olarak nasıl bilemedim ama, açmadan bilinmez, başka bir şey de olabilir hiç tahmin edilemeyen..Başka bir ustaya daha göster. Hemen ilk denilenle hareket etme derim ben.

dragut_60
06.Nisan.2015, 22:15
2011 model 12000 km.de motor yağı yarım göstergenin yarı seviyesinde ve rengi siyahlaşmış.tamgaz devamlı gitmedim tabiki.arada bi soluklandırdım giderken bir sorun yoktu dönüşte ses yapmaya başladı.yağdan olabilirmi?

Potenza
06.Nisan.2015, 23:27
2011 model 12000 km.de motor yağı yarım göstergenin yarı seviyesinde ve rengi siyahlaşmış.tamgaz devamlı gitmedim tabiki.arada bi soluklandırdım giderken bir sorun yoktu dönüşte ses yapmaya başladı.yağdan olabilirmi?

Mehmet tamamen yağ demek şu aşamada yanlış olur, ki mutlaka dediğim gibi motordaki o sesi başka bir usta da dinlesin. Kranktan bu km.lerlerde normal koşullarda ses gelmez, gelmemeli, km de 12.000 montaj hatası olsa bu km.lere gelemezdin. Daha evvel motor söküldü mü?

dragut_60
06.Nisan.2015, 23:57
yok rutin bakımlar haricinde parça değişimi olmadı.Sökünce bakacaz artık

okanysn
07.Nisan.2015, 00:35
Ayni ses bende de geliyor, 70-80 yokuş assagi debriyaja bastigimda şık şık şık bi ses geliyor gazi az bir sey cevirdigimde ses gidiyor, nedenini ogrenince paylasirsaniz sevinirim

dragut_60
08.Nisan.2015, 00:37
sizinki zincirden olabilir.Ama debriyaja basıyorum dediniz ya zincir değildir.

dragut_60
08.Nisan.2015, 00:38
şimdi düşünüyorum krank olması mantıklı değil motor daha 12 binde temiz bakılan bi motor.üst kapağa birşey değiyormuş gibi geliyo.pistonların aşağı yukarı hareketiyle orantılı olarak sesi değişiyor

Rona
08.Nisan.2015, 10:37
Konu,mevcut şikayeti bu şekilde yazmakla rivayetten öte gidemeyecek .Video çekip yayınlarsanız arıza konusunda daha iyi tespitte bulunabiliriz.8)

Potenza
09.Nisan.2015, 11:14
Mehmet, piston eteği de vuruyor olabilir, çoğu zaman fazla sıkıştırmaktan olur bu. Silindir ve piston olması gerekenden daha çok boşlukla çalışmaya başlıyor bu durum ve yüksek devirlerde duyulması daha kolaydır. Rolantiden biraz üst devire çıkınca da duyulur gerçi. Dediğim gibi gene de bir değil bir kaç ustaya göster orada.
En kötü ne olabilir dersen (hangisi bilmiyorum) silindir - piston değiştirilir, rektefiye de olur ne kadar aşınmış olduğu önemli. Ölçmek gerekli.

dragut_60
09.Nisan.2015, 23:03
En kısa zamanda video yüklerim.Bugün başka bir ustaya götürdüm motor yağına baktı ve değiştirelim dedi.Motor yağını değiştirdik.ses bi nebze azaldı ama tamamen kesilmedi.Usta bence krankta boşluk oluşmuş vuruntu sesine benziyor bu dedi.500 km. bu yağ ile bin olmadı farklı bir yağ var parçaların üzerine yapışan ve etkisini çok zor kaybeden, onu getirtir koyarız dedi.olmazsa krank alt takımlarını kontrol eder değişiriz olmazsa komple krank değişir dedi.

dragut_60
09.Nisan.2015, 23:04
Korhan abi söylediklerin mantıklı geliyor sağolasın

Kadri
27.Nisan.2015, 16:42
Merhabalar gecmis olsun. Motor yag yakmiyorsa subap ayarlarina bir baktirman gerekebilir. Cikan sen subaplardan geliyor olabilir. Basit bir islemle yapilir.

dragut_60
14.Temmuz.2015, 21:23
Selamlar.Uzun bir aradan sonra motoruma bi bineyim.Binmişken de motordan gelen şu garip ses ile ilgili bir de Fethiyedeki ustalara göstereyim dedim.Yaklaşık 100 km.lik bir yol alacaktım.Fethiyedeki ustalar da bindi baktı ve kranktan geliyor dediler.Şu an yaptıracak durumum olmadığı için okey dedim ve dönüşe geçtim.100 km/h geçmeden devam ediyordum ki o gelen garip ses iyice arttı ve tam 95. km de motor kitledi.Allahtan arka teker kızak çeker gibi olunca debriyaja bastım durdum.Velhasıl kelam motor kitlendi.Oruç oruç yolda kaldım.Oturduğum yere 10 km. kalmıştı şükür.Fethiyedeki usta bu şekilde binme silindir ve pistonlarda zarar görür demişti:) Sizce durum nedir?