PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Depo kısmından gelen ses(ön kısımdan)

Zafer
11.April.2013, 13:07
Selamün aleyküm Arkadaşlar 250 spyder la 320 km yaptım 4-5 gün önce ön kısımdan bir ses gelmeye basladi dün itibarıyla ses iyice arttı servise gitim ama pek ilgilendigini soyleyemem bir sorun olmadıgını soyledı ordaki usta ama ben rahatsız oluyorum. Aynı sorunu yasayan arkadaşlar yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

marlox
11.April.2013, 13:14
ses ön fren disklerinden geliyor benimde ilk başlarda ses yapıyordi daha sonra iyice arttı şimdi şu anda benim spyder 750 km de ses azaldı nadiren yapıyor... balatalar disk e temas ediyor ses bu nedenle geliyor

sakın pas sökücü falan sıkma :D

mrtckrt
11.April.2013, 13:48
Yaa şu sesi biraz daha tarif eder misin?
Tam olarak nerden geliyor, nasıl bir ses ?

CELİL
11.April.2013, 14:55
ses ön tekerin oradan yavaş giderken cik cik diye gelen ses ise ön fren balatalarından gelyordur balataları kaliteli balatayla değiştirince geçiyor 8)

Anilgardiyan
11.April.2013, 15:16
ön balata tarafından benimde bir sıkıntım var , motor 30-40 a cıkınca sürtünme sesi bildigimiz bir sürtünme sesi geliyo , celil abi hatta sen bakmıştınn , zincir tarafından geliyo demiştin , zincirden değil abi , şu sıra iyice arttı ve cok rahatsı edici olmaya başladı , bildigimiz gıy gıy gıııy gıııy sürtüyo bişeyler , motor hızlandıkca sürtünmede hızlanıyo .

CELİL
11.April.2013, 15:20
ön balata tarafından benimde bir sıkıntım var , motor 30-40 a cıkınca sürtünme sesi bildigimiz bir sürtünme sesi geliyo , celil abi hatta sen bakmıştınn , zincir tarafından geliyo demiştin , zincirden değil abi , şu sıra iyice arttı ve cok rahatsı edici olmaya başladı , bildigimiz gıy gıy gıııy gıııy sürtüyo bişeyler , motor hızlandıkca sürtünmede hızlanıyo .
sen daha servise göstermedinmi git göster bir baksınlar 8)

Anilgardiyan
11.April.2013, 15:22
abi gösterdimm , ali usta hatta motora bindi şansa bak ses kesldi, sonra aldım motoru cıktım sirkeciden vapura bindim hareme geldim , aynı ses yine yapmaya başladı :S :D dalga geciyo benimle sanki , şu sıra cokk ses cıkarmaya başladı , başımın etini yedi abi ya :D

ozguralic
11.April.2013, 15:28
Anıl, Ali Usta binince kesiliyorsa sen binince tekrar yapıyorsa ağırlık farkıyla alakalıdır. artçı alarak tkrar kontrol et kesiliyorsa araştırmanı buna göre yap derim.

Besim
11.April.2013, 15:29
ses ön fren disklerinden geliyor benimde ilk başlarda ses yapıyordi daha sonra iyice arttı şimdi şu anda benim spyder 750 km de ses azaldı nadiren yapıyor... balatalar disk e temas ediyor ses bu nedenle geliyor

sakın pas sökücü falan sıkma :D

Neden pas sökücü sıkma ? Biz genelde sıkarızda sıkııntı çıkarıyorsa sıkmayalım...

Anilgardiyan
11.April.2013, 15:31
Anıl, Ali Usta binince kesiliyorsa sen binince tekrar yapıyorsa ağırlık farkıyla alakalıdır. artçı alarak tkrar kontrol et kesiliyorsa araştırmanı buna göre yap derim.

yok abi yok , artcıyla falanda kullanıyorum ben , aynıı ağırlıkla alakası yok yani , ön teker kısmından geliyo , diskten ama yok böyle bir sürtünme sesi :(

ozguralic
11.April.2013, 15:32
Balata spreyleri özeldir. Diğer pas sökücü ve yağlayıcı spreyler sürtünmeyi azaltır kazalara sebebiyet verebilir.

ozguralic
11.April.2013, 15:33
yok abi yok , artcıyla falanda kullanıyorum ben , aynıı ağırlıkla alakası yok yani , ön teker kısmından geliyo , diskten ama yok böyle bir sürtünme sesi :(

yolda giderken fren sıkmadan da mı yapıyor?

yoksa sadece fren sıkınca mı oluyor?

Anilgardiyan
11.April.2013, 18:18
yolda giderken fren sıkmadan da mı yapıyor?

yoksa sadece fren sıkınca mı oluyor?

fren sıkmadan yapıyo

ozguralic
11.April.2013, 18:24
Anıl acaba motoru şehiriçinde kullanıp bol fren yapıp sonra ön diske su felan tuttun mu? Disk çarpılmış olabilir ya da ön rulmanda problem var.

CELİL
11.April.2013, 18:44
ön frenlerden gelen sesin sebebi bazen fren kaliperleri yeni olduğundan içindeki balatayı iten pistonlar sıkışma yapıyor ve balatalar ileride kalıp fren diskine değiyor kaliperi söküp pistonları yağlayıp alıştırmak gerekiyor 8)

Anilgardiyan
11.April.2013, 18:49
Anıl acaba motoru şehiriçinde kullanıp bol fren yapıp sonra ön diske su felan tuttun mu? Disk çarpılmış olabilir ya da ön rulmanda problem var.

özgür abi bursaya gelmeden 1 hafta önce aldım ben motoru aldıgımm günden beri var , celil abi de bakmıştı hatta da çözememiştikk . . Celil abi Ali ustaya götürsemm yine bunu çözer mi ya

CELİL
11.April.2013, 19:02
. Celil abi Ali ustaya götürsemm yine bunu çözer mi ya
genelde birşey yok diyorlar ama durumu benim gibi anlatır ikna edersen yapar tabi sesi duyması gerek :)
anıl senin mesaja alıntı yapacağıma değiştir butonuna basmışım mesajı biraz kırpmışim sen yeniden düzeltiver 8)

Anilgardiyan
11.April.2013, 19:41
anıl senin mesaja alıntı yapacağıma değiştir butonuna basmışım mesajı biraz kırpmışim sen yeniden düzeltiver 8)

düzelttimm abim :D abi şu sese bi çözüm bulmam lazım gidip motoru alıp kullanasım gelmiyo yemin ederim :D

ozguralic
12.April.2013, 00:46
Celil abinin dediği problem sanırım, o baktı çözemedik dedin diye yazıyordum ama büyük ihtimalle problem ondan. 8)

Anilgardiyan
12.April.2013, 01:19
Celil abinin dediği problem sanırım, o baktı çözemedik dedin diye yazıyordum ama büyük ihtimalle problem ondan. 8)

anlamadım abi :D

Zafer
12.April.2013, 13:47
Selamün aleyküm arkadaşlar bende 250 spyder mi yeni aldım 350 km yaptım yalnız daha oncede sorunumu dile getirmiştim depo kısmından bir ses geliyor benimle aynı sorunu yaşayan varmı yada sesin neden kaynaklandıgına dair fikri olan varmı.

Anilgardiyan
12.April.2013, 20:50
Selamün aleyküm arkadaşlar bende 250 spyder mi yeni aldım 350 km yaptım yalnız daha oncede sorunumu dile getirmiştim depo kısmından bir ses geliyor benimle aynı sorunu yaşayan varmı yada sesin neden kaynaklandıgına dair fikri olan varmı.

hocamm depo değil de , sağ altta kilitli bir kutu var onun içinde takımlar falan var , o ses yapıyo olabilir . unutulmuşsa eger orada :)

Anilgardiyan
12.April.2013, 20:53
celil abii bu arada bugün motoru yıkattım , yıkamacıdan cıktım ses kesildi , getirdimm evin önüne pasta cila yaptım , 2-3 saat gecti , tekrar bastım marşa biraz yol yaptım , ses yok -.- acaba balataların oraya falan bişey mi sıkışmıştı :D yarın yine alıcam biraz yol yapıcam insallah daha olmaz :)

CELİL
12.April.2013, 21:28
celil abii bu arada bugün motoru yıkattım , yıkamacıdan cıktım ses kesildi , getirdimm evin önüne pasta cila yaptım , 2-3 saat gecti , tekrar bastım marşa biraz yol yaptım , ses yok -.- acaba balataların oraya falan bişey mi sıkışmıştı :D yarın yine alıcam biraz yol yapıcam insallah daha olmaz :)
anıl face de resimini gördüm güzel olmuş
ses için daha önce konutuğumuz gibi balatalardansa ıslanınca kesebilir ileri zamanda tekrar başlar 8)

Anilgardiyan
12.April.2013, 21:31
anıl face de resimini gördüm güzel olmuş
ses için daha önce konutuğumuz gibi balatalardansa ıslanınca kesebilir ileri zamanda tekrar başlar 8)

abii tahminim balatanın oraya cakıl kum falan bişey sıkışmıştı ya da bişeyler sürtüyodu yıkanınca gitti mi naptı tanzikli suyla anlamadım insallahh tekrarlamaz abiiim :D