Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : zincir ses önleyici (verim alınamadı)

rr250e9kırmızı
23.April.2013, 20:55
arkadaşlar selam aleykum bayağı bir zamandan beri giremiyodum foruma merhabalar bu bizim motorların biliyorsunuz şıngır şıngır sesinden bıkmışsınızdır zincirin sesinden kauçuk malzemeyi zincir tez yıyor mantık olarak sürtünme olan yerde zaten kauçuk falan işe yaramaz en azından uzun ömürlü olmaz işte bende bunun için ön ve arka dişli arasına yani zincirin tam sürtme yaptığı yere küçük bir dişli yerleştirdim zincire boşta dönuyo sadece zincirin gergisini alıyor bundan daha kesin çözümü bana göre tek yol budur inanın çukurlu yolda giderken şangur şungur sesten bıkmıştım ama o dişli herşeyi bitirdi teşekkürler dişli fotosunu çekip koyucam 8)

ozguralic
24.April.2013, 00:25
Tebrik ederim. Avare dişli sistemi en güzel çözüm ama uygulaması zor o bölgeye, fotoğrafını merakla bekliyorum:cheesy:

Bu tarz sistemleri fabrikalara tasarlamıştım fakat motosiklet gibi yüksek devirli sistemler değillerdi, daha çok ağır devirli konveyör ve taşıma sistemleriydi,

bu yüzden merak ettiğim birkaç şey var, yaparken bunları mutlaka düşünmüşsündür açıklarsan sevinirim ,

- eğer bu dişli yerinden kurtulacak veya kırılacak olursa ön dişliyi sıkıştırıp çok çok tehlikeli bi durum yaratıp şanzımanı dağıtabilir ve yolda motoru kilitleyip kazaya sebebiyet verebilir.

- zincire üstten baktığımızda ön ve arka dişliyi aynı eksende düşünürsek bu aradaki dişlideki kayıklık zinciri yönlendirerek hem enerji kaybı hem de zincirin erken aşınmasına neden olabilir. Hatta zincirin atmasına bile sebep olabilir.

marlox
24.April.2013, 09:33
evet fotoğrafları paylaşırsan 10 numara bir konu olur...

ozguralic
10.May.2013, 13:06
Bu konuda bir gelişme var mı? yapan arkadaş sonuç aldı mı acaba?

rr250e9kırmızı
23.May.2013, 22:19
arkadaşlar selam aleykum merhabalar bayağı bir zamandan beri giremedim foruma maalesef çalıştığım iş yeri kurs için başka şehire gönderdi ordada pek fırsatım ve zamanım olmadı zincir sesi için yaptırdığım dişliyi zıncır kırdı arkadaşlar hemde dağıttı desem yeridir o derece tekrar servise götürdüm motoru adam arka mafsalı söktü komple sanayiye götürmüş kalın bir lastik yaptırmış şimdi öle gidiyoruz nereye kadar gider bilemem tabi haftaya bugün 800 km lik uzun yol yapacam canavarımla bakımları yaptırdık hazır uyuyor hadi hayırlısı

ama halen pes etmedim bu işten kayış kasnak sistemi olurmu diye düşünmüyor değilim

ozguralic
24.May.2013, 11:47
İzninle başlığı değiştiriyorum, kötü bir durum yaratmaması için, sen ucuz atlatmışsın. :|