Orijinalini görmek için tıklayınız : Acemi sorusu
iskenderyaz
27.April.2013, 16:10
Arkadaşlar basit bi sorum var yani inşallah basittir bugun trafıkte fazla kaldım 1, vites 2, vites ilerledim ve makına hararet yaptı fan çalıştı sonra bi yanık kokusu geldi acaba biraz kenara çekip sogutsammı falan derken trafık açıldı koku gitti .Bi sıkıntı varmıdır yoksa normal bişeymidir
REALİST
27.April.2013, 18:20
Arkadaşlar basit bi sorum var yani inşallah basittir bugun trafıkte fazla kaldım 1, vites 2, vites ilerledim ve makına hararet yaptı fan çalıştı sonra bi yanık kokusu geldi acaba biraz kenara çekip sogutsammı falan derken trafık açıldı koku gitti .Bi sıkıntı varmıdır yoksa normal bişeymidir
Dostum hararet yaptığını nerden anladın sadece fandan mı yoksa kokudanmı bence fanın çalışması sadece belirli bir hızda kullanamadığın içindir kokunun hararetle ilgisi olduğunu düşünmüyorum içim rahat olsun diyorsan radyatör suyunu kontrol et yeter.8)
Besim
27.April.2013, 18:29
Anladığım kadarıyla çok dur kalk ve 1-2 yapmışsın dolayısıyla debriyajdan yanık kokusu almışsın. Motorunun dur kalk esnasında fan açması normaldir eğer açmazsa işin içinde bir anormallik vardır. Bu motorla öyle kolay kolay hararet yapmazlar ki yapmasınlar diye su soğutmalı yapılmışlardır. Benim fikrim debriyajı zorlamışsın o kokmuş. Biraz debriyajının ömrü kısalmış o da varsın kısalsın bi balata ne kadardır ki :)
iskenderyaz
27.April.2013, 18:38
Ya ben hararet yaptıgını fanın çalışmasından anladım yani ben genelde trafıkte pek kalmıyorum ve fan çok ender çalışıo bende çalışınca heralde hararet yaptı diye düşünüyorum galiba dediginiz gibi fanın çalışması hararet anlamına gelmiyo .Debriyaj olayı galiba çünki debriyajı belki bi 20 dk. hiç bırakmadım
REALİST
27.April.2013, 21:19
Anladığım kadarıyla çok dur kalk ve 1-2 yapmışsın dolayısıyla debriyajdan yanık kokusu almışsın. Motorunun dur kalk esnasında fan açması normaldir eğer açmazsa işin içinde bir anormallik vardır. Bu motorla öyle kolay kolay hararet yapmazlar ki yapmasınlar diye su soğutmalı yapılmışlardır. Benim fikrim debriyajı zorlamışsın o kokmuş. Biraz debriyajının ömrü kısalmış o da varsın kısalsın bi balata ne kadardır ki :)
Çifti 60 diye hatırlıyorum Besimcim hala acıyo...:p
Besim
27.April.2013, 22:12
Seninki fren balatası :p ben debriyaj balatasından bahsediyorum:cheesy:
Artık nasıl bir acıysa balata lafını duyunca sızı hissediyorsun :p
Bu arada bilmeyen arkadaşlar için kısaca özetleyeyim. Bizim barış motoru aldığından beri ön freni cırcır ötüyor :x:x sırf sesten kurtulmak için yepisyeni motorun yepisyeni balatalarını değiştirdi arkadaş. E haliyle bir sızı mevcut :p:p:p
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.