Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : regal raptor 250-yamaha xvs 650 drag star

orhan80
06.May.2013, 03:11
herkese merhaba.bu yaz ılk motorumu almak istiyorum.aklımda olan regal raptor 250.fakat geçen gün motor hakkında bilgili bir abiyle sohbet ettım ve bana 250 regal almam yerine biraz daha sabredip daha cok biriktirip kesinlikler yamaha 650 dragstar almamı soyledi.bunu soylerken de hem daha kolay kullanımı olucagını hemde daha az sıkıntı cıkaracagını belirtti.sizce ne yapmalıyım? yardımcı olursanız cok sevinirim.boy:1.75 kilo 75

mrtckrt
06.May.2013, 07:41
Selamlar , hoşgeldin
Tabiki RR dünyanın en kaliteli motoru değil kabul
Fakat fiyat - kalite - görüntü gibi unsurları orantiladığımızda RR alınabilecek bir makine
Tabi o abimiz de kendi bilgi birikimini aktarmış saygı duymak lazım ama bana sorsan illa japon diyorsan "shadow 750" veya "VN 800" al derim dragstar 650 hoş makine kabul ama şaftlı olduğu için difransiyel arızası verirse kafan agriyabilir illa dragstar diyorsan 1100 lüğünü ta tavsiye edebilirim
Konu çok dağıldı değilmi iş aynı araba alır gibi "fiat, reno alacağına 5 daha fazla ver ww al 3 daha fazla ver BMW al 5 daha fazla ver merso al " bunun sonu yok sen bize kafandaki motorları sor artılarını eksilerini , en önemlisi git üstüne bir otur , mümkünse bir tür sür
Elektrik aldığın motoru al yoksa sevmedikten sonra goldwing e binsen kaç yazar ...

cihan54
06.May.2013, 08:55
Daha önce motor kullandın mı...

ozguralic
06.May.2013, 09:31
biri 250 cc, diğeri 650 cc.. elma ile armut kıyaslamak oluyor.

marlox
06.May.2013, 11:06
bende bu tereddütü yaşadım

8.000 tl ye sıfır makina almak varken de gidip 30.000 km de makina almadım...

üstüne biraz daha koysan sanki ne olacak ki sanki sıfırını mı verecekler piyasada temiz kaldığına inanmıyorum tek tük var onlarında sahipleri ya satmıyor yada sağlam ücret istiyorlar...

bence git sıfır regal raptor al en azından neyi var neyi yok bilirsin

ayrıca

daha önce hiç motor kullanmadıysan gidipte 650 cc bir makina almanı tavsiye etmem
ben 350 cc ile başladım kafam rahat şimdilik yükseltmeyi de düşünmüyorum...

CELİL
06.May.2013, 11:16
Merhaba Orhan aramıza hoş gelgin :D
Tanışma başlığnda kendini tanıtırsan seviniriz
http://www.regalraptor.net/forums/newthread.php?do=newthread&f=27

dragstar güzel sağlam makina ama ilk makina olarak ağır bir makina kontrolü daha zordur daha küçük 250 veya en fazla 350 cc ile başlamak daha doğru olur
RR piyasası oturmuş tek çin makinadır kalitesi diğerlerinin çok üstündedir sorun çıkarmaz parça servis ve ikinci el satış sorunu yaşamazsın ve karizması 650 cc makinalardan aşağı kalmaz hatta geçtiği modeller vardır karar senin işallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun 8)

orhan80
07.May.2013, 15:30
esas aklımdakı soru yamaha drag star yerıne regal raptor alırsam cıkarıcagı sorunlarla benı pısman eder mı?daha sonradan tamırcıye verdıgım parayı ustune katıp yamaha alsaydım keske dermıyım?bırde buyuk motor kullanmak her zaman daha kolay degıl mıdır?

CELİL
07.May.2013, 19:03
esas aklımdakı soru yamaha drag star yerıne regal raptor alırsam cıkarıcagı sorunlarla benı pısman eder mı?daha sonradan tamırcıye verdıgım parayı ustune katıp yamaha alsaydım keske dermıyım?bırde buyuk motor kullanmak her zaman daha kolay degıl mıdır?

RR da her makina gibi illaki ufak tefek şeyler olur ama büyük sıkılıntısı olmaz zorlamaz bakımlarını düzenli yapasan yolda kalmaz sıkıntı çıkarmaz ben 7 yıldır RR la çok uzun yol yaptım hiç yolda kalmadım
Büyük makinanın tepkisi daha fazla olur kontrolu daha ustalık ister
Kilosu agırdır zorlar
yapısı geniştir trafikte zorlar
Ama zamanla alışılmayacak bir durum değil karar senin :)

ağfndrdm
07.May.2013, 19:40
saçma bi kıyaslama var burada
işin özü şu paran varsa drag star
yetmiyorsa alternatif düşük cc ler

sürüş olaeak ise sypder la drag star aynı seviyede zordur bence
sypderde hakimiyet
drag starda ki güç
ilk kez kullanacaksan zorlar

ek olarak
drag star regalden daha az arıza verir o yönden masrafsızdır
ama bakım masrafları daha ağır olur

orhan80
08.May.2013, 02:20
yardımcı olmaya calışan herkese teşekkur ederim. [smilie=greencolorz: bu arada soru gayet mantıklı bence sadece amatör olduğum için kafamda soru işaretleri vardı onları gidermek istedim.

ozguralic
08.May.2013, 09:35
Yeni üyeler bölümünden kendini tanıtırsan memnun oluruz.

650 cc bir Yamaha ile 250 cc Regal'i kıyaslamak zor. Tahrik tipi bile farklı. Hiç motor kullanmamış biri için 650 cc eziyete dönüşebilir. İlk ve son makinen olabilir. Maks. 350 cc ile başla

hydark
08.May.2013, 13:26
Bence ilk motor için yamaha 650 drgstar ağırlık,cüsse,hakimiyet güçlüğü ve fiyat bakımından doğru tercih olmaz.. yamaha virago 535 hem en ideal başlangıç hem de uzun süre binebileceğin bir makinedir,önerebilirim.ortalama fiyat 7-8 bin civarı.ama tavsiyem 3-4 bin liralık 250 RR ile başlaman..ki ben 3 sene 535 kullandım şimdi RR arıyorum..