Orijinalini görmek için tıklayınız : Aranıza yeni katıldım tavsiyeleriniz nelerdir ???
tutugrul
06.May.2013, 13:47
Merhaba arkadaşlar...
Başlıktada belirttiğim Gibi bu gün Saat 4 de motoruma kavuşuyorum DD250E10 Spyder.
Aslında bu Başlığı açmamım sebebi daha eski kullanıcılarda öneriler almak neler önerirsiniz
neler tavsiye edersiniz.
ilginiz için şimdiden teşekkürler
ecel felek
06.May.2013, 14:15
tuğrul hoşgeldin..hayırlı olsun...kazasız belasız sürüşler dilerim...
ozguralic
06.May.2013, 14:19
Hoşgeldin. Yeni motorun hayırlı olsun. nazar
Öneri konusunu biraz daha açar mısın? Mesela aksesuar mı düşünüyorsun? Bakım konusunu mu merak ediyorsun? Daha aydınlatırsan spyder kullanan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
8)
tutugrul
06.May.2013, 14:21
teşekkürler cümlemize
tutugrul
06.May.2013, 14:23
Hoşgeldin. Yeni motorun hayırlı olsun. nazar
Öneri konusunu biraz daha açar mısın? Mesela aksesuar mı düşünüyorsun? Bakım konusunu mu merak ediyorsun? Daha aydınlatırsan spyder kullanan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
8)
Mesela alır almaz değiştirilmesi gereken bir seyler varmı ? motoru daha stabil kullanabilmek için yapılabilecek seyler. bunun gibi modifiye değil ama motoru yıpratmadan uzun seneler binmek istiyorum. tabi allah kaza bela vermez ise .
kardeşim hayırlı olsun motorun...
ve ailemize hoşgeldin
motorunu daha stabil kulllanman sadece ona alışmana bağlı birşey bilindiği üzere spyder ön maşası uzun bir motor ve dönüşlere kolay alışılmıyor dönüşlere alıştığında zaten rahata kavuşmuş olacaksın... bakımlarını düzenli olarakta yaparsan senden daha rahatı olmaz...
modifiye harici birşey yapman gerekmiyor...
modifiye yapmak istiyorum ne yapmalıyım dersen modifiyenin sınırı paranın bittiği yere kadar senin zevklerine kalmış birşey...
forumda aktif olman dileklerimle...
tutugrul
06.May.2013, 14:32
kardeşim hayırlı olsun motorun...
ve ailemize hoşgeldin
motorunu daha stabil kulllanman sadece ona alışmana bağlı birşey bilindiği üzere spyder ön maşası uzun bir motor ve dönüşlere kolay alışılmıyor dönüşlere alıştığında zaten rahata kavuşmuş olacaksın... bakımlarını düzenli olarakta yaparsan senden daha rahatı olmaz...
modifiye harici birşey yapman gerekmiyor...
modifiye yapmak istiyorum ne yapmalıyım dersen modifiyenin sınırı paranın bittiği yere kadar senin zevklerine kalmış birşey...
forumda aktif olman dileklerimle...
ben motoru almadan oncede motor cu arkadaslarıma ve motor tamircisi bir arkadasıma danısmıstım zaten pek sorun cıkarmadığını soylediler. ( söylemeseler bile alırdım gerci ) öyle modifiye hastalığım yok sadece temiz bakma taraftarıyım. ama değiştireceğim bir kac şey var tabi aynalar mesela plastik oldukları için çok beğenmedim açıkcası. birde kafamı karıstıran sey kontak. biraz unutkan olduğum için kontağı çoğu zaman açık brakacağıma eminim. eğer bulabilirsem kasko yaptırmayı düşünüyorum.
mrtckrt
06.May.2013, 14:38
Kardeşim eğer bütçen varsa (öncelikle kendi güvenliğin için ekipmanlarını tamamla )
yol tutusu zayif Lastikleri
Gicirdayan ön fren balatalarini
İleride arıza verebilecek aküsünü
Aydınlatması zayıf olan ön farını
Daha iyi bir ateşleme için bujileri değiştirebilirsin
Geriye bişey. Kalmadı ki diyeceksin :) ama bunları değiştirmeden de sorunsuz kullanabilrsin benim eğer bunlara harcanacak bütçem yoktu yapmadım sorunda yaşamadım ... Karar senin
ben 1 defa açık bıraktım bir daha hiç unutmadım çünkü aküyü bitirmiş :D sonrasında el alışkanlığı oluyor :)
işin modifiye kısmı sana kalmış ister arkasına römork tak ister şase yi ikiye böl tamamen senin zevkin :D
arkadaşlar balatayı değiştirince ses kesiliyor ama öğrendiğim bir konu var bizim spyderların ön sağ fren merkezi hepsinin sorunlu
orada iki adet piston var balatayı tutan biri tam çalışıyor biri genelde zor çalışıyor bunun fabrikasyon bir sorun olduğunu anladık artık :D
tutugrul
06.May.2013, 14:46
Kardeşim eğer bütçen varsa (öncelikle kendi güvenliğin için ekipmanlarını tamamla )
yol tutusu zayif Lastikleri
Gicirdayan ön fren balatalarini
İleride arıza verebilecek aküsünü
Aydınlatması zayıf olan ön farını
Daha iyi bir ateşleme için bujileri değiştirebilirsin
Geriye bişey. Kalmadı ki diyeceksin :) ama bunları değiştirmeden de sorunsuz kullanabilrsin benim eğer bunlara harcanacak bütçem yoktu yapmadım sorunda yaşamadım ... Karar senin
bu söylediklerinin içinde tek para tutacak anladığım kadarı ile lastikler. bu arada teşekkür ediyorum tam olarak istediğim cevabı alabildim senden. bu dediklerini bir anda yapamasam bile en gec 1 ay içerisinde tamamlayacağım. bunları değiştirmem garantisi etkilermi ? birde ekipman derken nelerden bahsediyorsun onuda açabilersen sevinirim... birde yağ için ne önerirsiniz ?
tutugrul
06.May.2013, 14:48
arkadaşlar balatayı değiştirince ses kesiliyor ama öğrendiğim bir konu var bizim spyderların ön sağ fren merkezi hepsinin sorunlu
orada iki adet piston var balatayı tutan biri tam çalışıyor biri genelde zor çalışıyor bunun fabrikasyon bir sorun olduğunu anladık artık :D
peki bunu düzeltmenin bir yolu varmıymış ?
tutugrul
06.May.2013, 14:51
tuğrul hoşgeldin..hayırlı olsun...kazasız belasız sürüşler dilerim...
çok teşekkürler cümlemize inşallah
peki bunu düzeltmenin bir yolu varmıymış ?
bulursam ben yapcam :)
ozguralic
06.May.2013, 17:03
Celil Abi çözümü anlatmıştı bi keresinde, sanırım balatayı söküyorsun ve o pimleri de söküp yağlayıp tekrar takıyorsun. Ama bir süre sonra tekrarlayabilir. Muhtemelen balata tozlarından dolayı sıkıştığı için geri gitmiyor, ara ara balata spreyi belki işe yarayabilir.
tutugrul
06.May.2013, 22:46
tekrar merhaba arkadaslar...
şimdi eve geldim ve karsılastığım aksilikleri sizinle paylaşmak istiyorum...
debriyaj coğu zaman vites değiştirmem için yardımcı olmuyor ( viteste tutukluk var )
frenler hemen kilitleniyor ve arka kaymaya başlıyor.
bu debriyaj olayı ve fren olayı tüm motorlarda vamı yoksa ayarsızlıktanmı oluyor ? sizce sebepleri nelerdir.
bu arada bir arkadasımında dediği gibi en buyuk dert dönmek malesef :)
REALİST
06.May.2013, 22:54
tekrar merhaba arkadaslar...
şimdi eve geldim ve karsılastığım aksilikleri sizinle paylaşmak istiyorum...
debriyaj coğu zaman vites değiştirmem için yardımcı olmuyor ( viteste tutukluk var )
frenler hemen kilitleniyor ve arka kaymaya başlıyor.
bu debriyaj olayı ve fren olayı tüm motorlarda vamı yoksa ayarsızlıktanmı oluyor ? sizce sebepleri nelerdir.
bu arada bir arkadasımında dediği gibi en buyuk dert dönmek malesef :)
Tugrul hosgeldin ben bu motorda 1300 km deyim bahsettiğin sorunlar kücük 300 bakımında düzelir bu motordaki en cok canını sıkacak sey 2 den bosa atmadır kroniktir insallah seninkinde cikmaz ama sen kendini yinede hazırla fazla kafana takma emre motora 4-5 gün bırakıyosun garantiden yapıyolar biraz insanın zoruna gidiyor o motorun tamamen sökülmesi ama atlatıyorsun:cheesy:
Emrehan
06.May.2013, 22:56
Hoşgeldin Tuğrul.
Bahsettiğin sorunların ikisi de ayar kaynaklı gibi görünüyor.
Bir serviste çabucak yaptırabileceğin gibi; kendin yapmayı düşünürsen de buradan tarif etmeye çalışırız nasıl yapıldığını. 8)
tutugrul
06.May.2013, 23:00
Tugrul hosgeldin ben bu motorda 1300 km deyim bahsettiğin sorunlar kücük 300 bakımında düzelir bu motordaki en cok canını sıkacak sey 2 den bosa atmadır kroniktir insallah seninkinde cikmaz ama sen kendini yinede hazırla fazla kafana takma emre motora 4-5 gün bırakıyosun garantiden yapıyolar biraz insanın zoruna gidiyor o motorun tamamen sökülmesi ama atlatıyorsun:cheesy:
teşekkürler hoş bulduk...
umarım söylediğin gibi ufak tefek sıkıntılardır, bu gun ısıklarda rezil oldum valla :) diğer soylediğin 2 den bosa atma olayıda bu gun bir kac defa basıma geldi servise gittiğimde bu uyarını dikkate alıp iletim servistekilere ama dediğin gibi 3-4 gun içinde halledip veriyorlarsa sıkıntı değil. yeterki bir daha yapmasın
tutugrul
06.May.2013, 23:02
Hoşgeldin Tuğrul.
Bahsettiğin sorunların ikisi de ayar kaynaklı gibi görünüyor.
Bir serviste çabucak yaptırabileceğin gibi; kendin yapmayı düşünürsen de buradan tarif etmeye çalışırız nasıl yapıldığını. 8)
banada ayarsızlıktan gibi geldi debriyaj sonunda zar zor kavrıyor cunku.
ayarlamayı kendim yapma kısmına gelincede yapacağımı zannetmiyorum 300 km kadar sabredip serviste gerekeni yaptırırım, yanlış bir sey yapmak istemem. yinede çok teşekkürler
Emrehan
06.May.2013, 23:04
umarım söylediğin gibi ufak tefek sıkıntılardır, bu gun ısıklarda rezil oldum valla :) diğer soylediğin 2 den bosa atma olayıda bu gun bir kac defa basıma geldi servise gittiğimde bu uyarını dikkate alıp iletim servistekilere ama dediğin gibi 3-4 gun içinde halledip veriyorlarsa sıkıntı değil. yeterki bir daha yapmasın
Tuğrul debriyajın ayarsız olduğu için tam ayırmıyor; böyle olunca da vitese tam geçmeyebiliyor. Debriyaj ayarlanmadan boşa atma durumunu ciddiye almamanı öneririm.
tutugrul
06.May.2013, 23:06
Tuğrul debriyajın ayarsız olduğu için tam ayırmıyor; böyle olunca da vitese tam geçmeyebiliyor. Debriyaj ayarlanmadan boşa atma durumunu ciddiye almamanı öneririm.
ilk bakımdan sonra olacaklara göre hareket etmek en mantıklısı o zaman
REALİST
06.May.2013, 23:15
ilk bakımdan sonra olacaklara göre hareket etmek en mantıklısı o zaman
Rodaj tamamlanana kadar fazla basma 100 ü görme yavaş ve nazik kullan 1000 den sonra Allah ne verdiyse bu arda arkcıda alma zaten daha dengeye alısmadın ayrıca motorada iyi gelmez..:cheesy:
Merhaba Tuğrul aramıza hoş geldin :)
yeni SPYDER in hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle binmeyi nasip etsin nazar8)
vitesler ayardan zor geçiyordur yol üstünden servise uğra bakarlar 5 dakikada ayarlanıyor lastikler sıfır olduğundan zemini daha fazla kaygan olur 300 -500 km ye kadar daha iyi tutacaktır ama standartı çok kaliteli değil ıslak zeminde frene dokunma sıcak havada güzel tuttar 8)
umarım söylediğin gibi ufak tefek sıkıntılardır, bu gun ısıklarda rezil oldum valla :)
aklıma şu geldi ışıklarda deyince; acaba durmadan önce vitesi boşa atmamış olabilir misin? çünkü durduktan sonra boşa atarsan kalkarken 1. vitese atacağın zaman dişliler bazen karşılamıyor ve motoru birazcık yerinden oynatman gerekiyor.
benim de ön frenimin sağ taraf hortumu ciddi ciddi kaçırıyor, ne zaman motora binmeye gitsem ön lastiğin sağ alt kısmı hep fren hidroliği oluyor, ama çok gariptir daha rezervuardan hidrolik eksilmedi (yada hepsi bitti ben dolu zannediyorum :D şaka şaka o kadar da diil), sormayın bu kısmı bende anlamadım, sağ fren hidrolik hortumu pistonlara baglandıgı yerin bir karıs yukarısına kadar her daim hep ıslak, ama frenlerin calısmasında da şimdiye kadar bir sıkıntı da yasamadım? çözemedim durumu, şimdi marlox un yazdıgından anladıgım kadarıyla bu kronik bir problemmiş demek ki...
benim de ön frenimin sağ taraf hortumu ciddi ciddi kaçırıyor, ne zaman motora binmeye gitsem ön lastiğin sağ alt kısmı hep fren hidroliği oluyor, ama çok gariptir daha rezervuardan hidrolik eksilmedi (yada hepsi bitti ben dolu zannediyorum :D şaka şaka o kadar da diil), sormayın bu kısmı bende anlamadım, sağ fren hidrolik hortumu pistonlara baglandıgı yerin bir karıs yukarısına kadar her daim hep ıslak, ama frenlerin calısmasında da şimdiye kadar bir sıkıntı da yasamadım? çözemedim durumu, şimdi marlox un yazdıgından anladıgım kadarıyla bu kronik bir problemmiş demek ki...
seninki kroniğin dışında hidrolik kaçağı var aksatma ona baktır hava yapabilir fren tutmaz dikkat 8)
tutugrul
07.May.2013, 12:51
aklıma şu geldi ışıklarda deyince; acaba durmadan önce vitesi boşa atmamış olabilir misin? çünkü durduktan sonra boşa atarsan kalkarken 1. vitese atacağın zaman dişliler bazen karşılamıyor ve motoru birazcık yerinden oynatman gerekiyor.
süpersin... evet boşa almıştım vitesi. bunu soylediğin çok iyi oldu teşekkürler
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmak nasip olur inş. 8)
tutugrul
07.May.2013, 14:03
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmak nasip olur inş. 8)
Aminn.
teşekkür ederim
seninki kroniğin dışında hidrolik kaçağı var aksatma ona baktır hava yapabilir fren tutmaz dikkat 8)
Celil abi uyarın için teşekkürler, bende dikat ediyorum ama gariptir daha hiç hidrolik eksiltmedi? Rezervuar aynı duruyorken onca sıvı nereden geliyor diye merak ediyorum...
Celil abi uyarın için teşekkürler, bende dikat ediyorum ama gariptir daha hiç hidrolik eksiltmedi? Rezervuar aynı duruyorken onca sıvı nereden geliyor diye merak ediyorum...
2 tane fren merkezi var biri el freninde diğeri ayak fren pedalının yanında ikisinide kontrol et 8)
2 tane fren merkezi var biri el freninde diğeri ayak fren pedalının yanında ikisinide kontrol et 8)
hmm ayak pedalının yanındaki sadece arka frene , sağ elcikteki de sadece ön frene ait diye biliyordum ben, eğer bu iki fren merkezi de birbirine crossfeed bağlı ise iş karışır :D
Göbeğimden eğilemiyorum zaten :D
hmm ayak pedalının yanındaki sadece arka frene , sağ elcikteki de sadece ön frene ait diye biliyordum ben, eğer bu iki fren merkezi de birbirine crossfeed bağlı ise iş karışır :D
Göbeğimden eğilemiyorum zaten :D
Doğru biliyorsun eldeki ön ayaktaki arka frene ait ikisi ortak değil ben sadece bilği amaçlı 2 tane olduğunu yazdım 8)
Doğru biliyorsun eldeki ön ayaktaki arka frene ait ikisi ortak değil ben sadece bilği amaçlı 2 tane olduğunu yazdım 8)
Eyvallah abi sağolasın, ben ilk fırsatta takımları alıp bi girişeyim makinaya bakalım nolucak...
tutugrul
13.May.2013, 17:25
500 km devirdik. bazı sıkıntılarlada karsılasmadım değil dün virajlı dik bir yokuştan inerken frenimin tutmadığını farkettim, bir kaza yaşamadan motor freni ve ön frenle durmayı başardım, bu benim ilk kazza atlatma deneyimimdi. ilk 500 km izlenmi olarak önden ve arkadan alet cantası varmısta titresimde birbirlerine çarpıyormus gibi aşırı bir ses geliyor ve bu beni çok rahatsız ediyor, bahsettiğim gibi fren bir anda gitti nedeni belirsiz, arkada oturan perişan :), aldığımın 3 ncü günü dreksiyon kilidi vidasından cıktı, aşırı benzin tüketiyor 200 km de 50tl neredeyse araba kadar yakıyor hatta dahada fazlası. birde uzun yol giderken cok yoruyor. şimdilik aklıma gelenler bu kadar.
bahsettiğim konular hakkında bilgi sahibi ve çözümleri olan arkadaslardan desteklerini bekliyorum...
500 km devirdik. bazı sıkıntılarlada karsılasmadım değil dün virajlı dik bir yokuştan inerken frenimin tutmadığını farkettim, bir kaza yaşamadan motor freni ve ön frenle durmayı başardım, bu benim ilk kazza atlatma deneyimimdi. ilk 500 km izlenmi olarak önden ve arkadan alet cantası varmısta titresimde birbirlerine çarpıyormus gibi aşırı bir ses geliyor ve bu beni çok rahatsız ediyor, bahsettiğim gibi fren bir anda gitti nedeni belirsiz, arkada oturan perişan :), aldığımın 3 ncü günü dreksiyon kilidi vidasından cıktı, aşırı benzin tüketiyor 200 km de 50tl neredeyse araba kadar yakıyor hatta dahada fazlası. birde uzun yol giderken cok yoruyor. şimdilik aklıma gelenler bu kadar.
bahsettiğim konular hakkında bilgi sahibi ve çözümleri olan arkadaslardan desteklerini bekliyorum...
Tuğrul geçmiş olsun frenlerin boşalması içinde hava vardır servisin havasını alması gerekir birde yokuş aşağı uzun süre frene basılı inersen fren hidrolik yağı ısınır ve frenler şişer tutmaz uzun yokuşlarda ön ve arka freni değişimli ve pompalayarak kullanmak gerekir
ön ve arkadan gelen gelen zırıltı sesleri makina yeni olduğundan kısa bir süre vidalar yerine oturdukça gevşeme ve ses yapar servise gittiğinde vidaların kontrol edilmesi gerekir
yakıt konusuda ayarlarda bir bozukluk vardır karbiratör sekron ayarlarını ve bujileri kontrol ettir normalde bir depo yedek hariç ortalama 250 km gibi gider 100 kmde ortalama 4 litre yakar 8)
Celil Abi,
Konu ile pek alakası yok ama, bugün fren hortumlarını iyice bi inceledim, sorun frenlerde değilmiş, amortisörden sızan yağ, fren hortumunun üzerinden kendine yol yapmış, çok şükür sadece amortisör keçeleri sıkıntılı, bi ara gözüme yedirdiğimde değiştirmeyi deneyeceğim... Yardımların bilgilendirmelerin için teşekkürler.
inancalio
14.May.2013, 17:42
Tugrul kardeşim hoşgeldin ve motorun hayırlı olsun. Keyifli gezilerimizde birlikte olmak dileğiyle...
Bu arada konum olarak Bahçeşehir diye belirtmişsin, ben de Esenkent'teyim. Tahmin ediyorum pek çok arkadaşımızdan daha sık görüşeceğiz :)
Tugrul kardeşim hoşgeldin ve motorun hayırlı olsun. Keyifli gezilerimizde birlikte olmak dileğiyle...
Bu arada konum olarak Bahçeşehir diye belirtmişsin, ben de Esenkent'teyim. Tahmin ediyorum pek çok arkadaşımızdan daha sık görüşeceğiz :)
abı ınanmıyorum sureklı gordugum motorlu ekıp sızmısınız yoksa :D yoldan gecerken her seferınde durduruup bılgı almaya calısıyorum cunkı :))
tutugrul
20.May.2013, 11:24
inşallah en kısa zaman da görüşmek ve tanışmak dileği ile
tutugrul
20.May.2013, 11:31
Tuğrul geçmiş olsun frenlerin boşalması içinde hava vardır servisin havasını alması gerekir birde yokuş aşağı uzun süre frene basılı inersen fren hidrolik yağı ısınır ve frenler şişer tutmaz uzun yokuşlarda ön ve arka freni değişimli ve pompalayarak kullanmak gerekir
ön ve arkadan gelen gelen zırıltı sesleri makina yeni olduğundan kısa bir süre vidalar yerine oturdukça gevşeme ve ses yapar servise gittiğinde vidaların kontrol edilmesi gerekir
yakıt konusuda ayarlarda bir bozukluk vardır karbiratör sekron ayarlarını ve bujileri kontrol ettir normalde bir depo yedek hariç ortalama 250 km gibi gider 100 kmde ortalama 4 litre yakar 8)
bilgi için teşekkürler..
deneme yanılma yöntem ilede olsa öğrendim bazı seyleri..
dün yine servise gittim, vites pedalının vidası düşmüştü yerine dandik bi vida taktılar oda cok canımı sıktı sonradan fark ettim gidince değiştiricem.
daha once baska yerlerde okuduğum 2 den bosa dusme olayını gun içerisinde bir kac defa yasadım.
umarım motoru aldığıma pişman olmam.
bilgi için teşekkürler..
deneme yanılma yöntem ilede olsa öğrendim bazı seyleri..
dün yine servise gittim, vites pedalının vidası düşmüştü yerine dandik bi vida taktılar oda cok canımı sıktı sonradan fark ettim gidince değiştiricem.
daha once baska yerlerde okuduğum 2 den bosa dusme olayını gun içerisinde bir kac defa yasadım.
umarım motoru aldığıma pişman olmam.
Tuğrul vitesden atma olayı vites ayağının ayar çubuklarının ayarındanda yapabilir ondan değilse şanzuman ayar pullarındandır garantiden serviste yapılıyor kontrol ettir 8)
tutugrul
20.May.2013, 12:44
Tuğrul vitesden atma olayı vites ayağının ayar çubuklarının ayarındanda yapabilir ondan değilse şanzuman ayar pullarındandır garantiden serviste yapılıyor kontrol ettir 8)
teşekürler abi bilgilendirdiğin için ve ilgin için...
gittiğimde bir görüşeceğim bakalım nedir ne değildir ona göre burada yorumlarız servisin söylediklerini.
REALİST
20.May.2013, 15:14
teşekürler abi bilgilendirdiğin için ve ilgin için...
gittiğimde bir görüşeceğim bakalım nedir ne değildir ona göre burada yorumlarız servisin söylediklerini.
Tuğrul Can sıkıcı bir durum biliyorum 1 ay bile geçmeden bende götürdüm Emre motora 4-5 gün bırakıyorsun çözüyorlar kronik bir mesele bu da bu motorun nazarlığı bukadar şık olmasının bedeli emin olyapılınca bir sorun kalmıyor 2000 ni geçtim 140 rahat basan bir motor. :cheesy:
tutugrul
23.May.2013, 00:14
Tuğrul Can sıkıcı bir durum biliyorum 1 ay bile geçmeden bende götürdüm Emre motora 4-5 gün bırakıyorsun çözüyorlar kronik bir mesele bu da bu motorun nazarlığı bukadar şık olmasının bedeli emin olyapılınca bir sorun kalmıyor 2000 ni geçtim 140 rahat basan bir motor. :cheesy:
inşallah benim beceriksizliğimden kaynaklanıyordur :) 4 gun brakmak benim için çok buyuk sıkıntı işe gidiş gelişimin başka hiç bir yolu yok ne vesait nede baska bir sey anca taksi yada şahsi araba yada motor
tutugrul
23.May.2013, 00:36
bu arada arkadaşlar bu gün temde giderken vites ayaklığım düştü ve neredeyse kaza geçiriyordum sağ olsun servisteki arkadaşlar vidalarını sıkmamışlar bir anda ayak boşa düşünce ne yapacağımı şaşırdım. sizde ara ara ayaklık demeyin ve vidalarını knt edin sizinde başınıza gelmesini istemem...
bu arada arkadaşlar bu gün temde giderken vites ayaklığım düştü ve neredeyse kaza geçiriyordum sağ olsun servisteki arkadaşlar vidalarını sıkmamışlar bir anda ayak boşa düşünce ne yapacağımı şaşırdım. sizde ara ara ayaklık demeyin ve vidalarını knt edin sizinde başınıza gelmesini istemem...
geçmiş olsun allah korumuş nazar8)
Ahmet Çakıl
23.May.2013, 12:22
Öncelikle geçmiş olsun. Ben de inşallah yaz sonu ehliyetime a2 ekletir ekletmez sıfır 250lik daytona düşünüyorum. Bu kronik şanzıman problemiyle karşılaşma olasılığım nedir acaba? Yine tamircilerin özensizliğinden dolayı bir insan kaza atlattı. Bu malesef hep böyle ülkemizde insanların işine saygısı yok bu sebeple işinin hakkını veren insan sayısı çok az. Ben içim rahat olsun diye sıfır motor alıp da 1 hafta sonra komple sökülmesiyle karşı karşıya kalmak istemem doğrusu. Bir şeye fabrikadan çıktıktan sonra tornavida değmesine karşıyım. :evil: Bir yerini yaparlarken başka bir yerini kesin bozuyorlar. O saatten sonra ben o makinaya nasıl güveneyim? Özellikle motosiklet gibi ufak bir hatanın çok ciddi sonuçlar doğurabileceği bir konuda.
malesef sıkıntıların çoğunluğu ustaların özensiz ilğisizliğinden oluşuyor iyi usta bulmak zor
şanzuman sıkıntısı 2011 yılında üretilip ve 2012 de türkiyeye girmiş makinalarda oldu oda şanzuman dişli ayar pulunun olması gerekenden ince konulmasından kaynaklandı bu pulun değişimi içinde şanzumanın açılması gerekiyor malesef ama garantiden yapılıyor sorun kalmıyor 8)
LİONE3XT
23.May.2013, 13:09
Aramıza hoş geldin kardeş sana katılıyorum yakın bir zamanda ben de bir tamirat yaptım ve gördüm ki motor kulağını tutan vidalardan birinin eksik diğerinin ise sadece milinin kaldığını başındaki vidanın düştüğünü gördüm hani derler ya emanet gidiyormuşum.
Hoş geldin hayırlı uğurlu olsun
tutugrul
23.May.2013, 16:59
geçmiş olsun allah korumuş nazar8)
çok Teşekkürler 8)
tutugrul
23.May.2013, 16:59
Aramıza hoş geldin kardeş sana katılıyorum yakın bir zamanda ben de bir tamirat yaptım ve gördüm ki motor kulağını tutan vidalardan birinin eksik diğerinin ise sadece milinin kaldığını başındaki vidanın düştüğünü gördüm hani derler ya emanet gidiyormuşum.
Hoş geldin hayırlı uğurlu olsun
Çok Teşekkürler
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.