Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 gün çalışmayınca zorlanıyor
merhaba arkadaşlar motorumu 2 gün çalıştırmazsam , çalışması için yaklaşık 6 7 dakika uğraşıyorum yanlış duymuyorsam ateşleme yapıyor , ama sanki benzin yanmıyormuş gibi bir müddet , ben karbüratordeki benzinin uctugunu düşünüyorum yada herhangi bir ayarı olabilirmi yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim 8)
cihan54
07.May.2013, 21:58
Bana kalırsa ya akün zayıflamış, ya da bujilerinin değişme zamanı gelmiş :|
bujiler konusunda haklı olabilirsin abi zira vurdurmaya calıştıgımda da almıyor ve açıkcası aküsü cayır cayır çalışıyor deyim yerindeyse 8)
ozguralic
07.May.2013, 22:31
yakıt filtreni de değiştirisen daha hızlı benzin geçişi sağlarsın zaman kısalabilir.
Arkadaşların söylediklerinin yanında Havalar hala makinayı ilk çalıştırmada jikleye ihtiyaç duyuruyor Jikle kullanmıyorsan zor çalışır jikleyi aç hafif gaz vererek dene :D
nevo_T-gidon
07.May.2013, 23:38
Selamlar...
Ben de geçen sene ilk çalıştırmada çok zorlanıyorudm, bu sene başında bir ara motorum hiç çalışmamaya başladı sonra Behzat Ustayla baktık karbüratörün içindeki benzini boşalttık (bunu karbüratörün altına baktığında gördüğün iki tane vidayı gevşeterek yapabilirsin) sonra gayet iyi çalıştı... şimdi hafta sonları binebiliyorum sadece ama ilk marşa basmada çalışıyor ama jikle açık tabi... Celil abi nin dediği gibi daa jikle kullanmaya devam etmelisin
REALİST
08.May.2013, 00:22
Dostum benim makina yeni daha 1500 de ilk isim dandik bujilerden kurtulmak oldu bunun yanında dedikleri gibi havalardan ötürü halen jikleye ihtiyaç var akü bence motorun yasına göre değerlendirilmeli eski motorumda her yıkamacıya gittiğimde bujileri ıslanırdı yarım saat ugrasırdım çalıstırmaya bu motorda inat ettim temizliğini kendim yapıyorum hatta yağmurda kullamıyorum biraz paranoyakca görünebilir ama napim seviyoruz birbirimizi 8)
SİYAH İNCİ
08.May.2013, 15:20
Benim motor son zamanlarda 2 günü bırak 1-2 saat bırakınca bile çalışmıyor.Vurduruyorum herseferinde.Vurdurmada hemen calısıyor..Akü de sarj etmede sıkıntı yok gibi.cunku ilk calıstıktan sonra kapatıp tekrar acınca calısıyor düzgün.Bujide sıkıntı olsa vurduruncada calısmazdı diye düşünüyorum..Acaba tesisetın biyerinde kacak mı var bnm?? :S
osmankzlkaya
08.May.2013, 16:26
benzin musluğunu kapatma. karbüratördeki benzin parka bıraktığında uçuyor. ben de aynı sorunu yaşıyordum. artık benzin musluğunu hiç kapatmıyorum hiç sorun yok :cheesy:
Benim motor son zamanlarda 2 günü bırak 1-2 saat bırakınca bile çalışmıyor.Vurduruyorum herseferinde.Vurdurmada hemen calısıyor..Akü de sarj etmede sıkıntı yok gibi.cunku ilk calıstıktan sonra kapatıp tekrar acınca calısıyor düzgün.Bujide sıkıntı olsa vurduruncada calısmazdı diye düşünüyorum..Acaba tesisetın biyerinde kacak mı var bnm?? :S
Bence akü olabilir yeterli voltajı veremiyorsa çalışmaz motor ısınca çalışır
Bunun yanında bujileride kontrol etmek lazım iyi ateşleme yapmıyor olabilir 8)
Dostum benim makina yeni daha 1500 de ilk isim dandik bujilerden kurtulmak oldu bunun yanında dedikleri gibi havalardan ötürü halen jikleye ihtiyaç var akü bence motorun yasına göre değerlendirilmeli eski motorumda her yıkamacıya gittiğimde bujileri ıslanırdı yarım saat ugrasırdım çalıstırmaya bu motorda inat ettim temizliğini kendim yapıyorum hatta yağmurda kullamıyorum biraz paranoyakca görünebilir ama napim seviyoruz birbirimizi 8)
Benim motorun calısmasında sıkıntı yok dahiç jikleyi kullanarak çalıstırmadım ama bujileri degiştirmek istiyorum hangi marka buji önerirsin.
ozguralic
08.May.2013, 18:28
Ben japon malı denso ile değiştirdim çiftini rolanti düzene girdi, sesi güzelleşti motorun.
Normalde arabada da NGK kullanırdım sonra çok çakma doldu piyasada, Lucas, Denso veya orjinal Bosch olabilir.
NGK'nın orjinalini anlaman zor ama Bosch car servislerden orjinal Bosch bulabilirsin.Mümkünse çift tırnaklı 8)
REALİST
08.May.2013, 18:37
Benim motorun calısmasında sıkıntı yok dahiç jikleyi kullanarak çalıstırmadım ama bujileri degiştirmek istiyorum hangi marka buji önerirsin.
Dostum Özgür cevaplamış zaten inan marka anlamam Büyük insan Ali ustaya değiştir dedim halletti :mrgreen:
bence bosh güzel bulamazsan ngk ama ngk nın sahtesi çok 8)
bence bosh güzel bulamazsan ngk ama ngk nın sahtesi çok 8)
Tamam Arkadaşlar cok sağolun. 1000 bakımına az kaldı bende Ali ustaya gidecegim 1000 bakımında.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.